Neden Düşünülmez? | Anthony Annan

Yazı dizisine Afrika kökenli güçlü, dengeli, süratli oyuncular ile başladık bakalım sonu nereye varacak :) Üçüncü konuğumuz ise hem Rosenborg BK'nın hemde bir önceki yazımızda bahsettiğimiz Vorsah'ın savunmada oynamasına sebep olan Gana milli takımının başarılı defansif ortasaha oyuncusu Anthony Annan.

23 yaşındaki genç oyuncu profesyonel futbol hayatına 2003 yılında başladı. Bu tarihten öncesinde yerel takımlarda forma giyen Annan, Gana ekiplerinden birisi olan Sekondi Hasacaas formasını 2005 yılına kadar terletti ve sonrasında bir başka Gana ekibi olan Hearts of Oak'a transfer oldu. 2007 yılında ise genç oyuncu ilk kez ülkesinden dışarıya çıktı ve Norveç ekiplerinden IK Start'a transferini gerçekleştirdi. Yarım sezon burada forma giydikten sonra genç yetenek Stabeak takımına kiralandı. 2008 yılının ikinci yarısından itibaren Stabeak forması giyen genç oyuncu başarılı oyunu ile dikkatleri çekti ve sezonun bitmesiyle birlikte Rosenborg takımına transfer oldu. Bir Gana'lı oyuncunun, yıllarca ülkesinin şartlarına alışmış bir genç yeteneğin soğuk ülkelerde forma giymesi ve alışması biraz zaman aldı. Annan buradaki şartlara alıştıktan sonra adını duyurmaya ve adından söz ettirmeye başladı. Gana ile bir çok uluslararası turnuvaya katılan genç yetenek aynı zamanda Rosenborg ile Norveç'te lig şampiyonluğu yaşadı. 2010 Dünya Kupası'nda boy gösteren Anthony Annan burada adından söz ettirerek yakın zamanda makul bir bonservisle Avrupa'ya adını duyurması veya transfer olması bekleniliyor.

1986 doğumlu olan genç yeteneğin en büyük özelliği Gana'lı oyuncuların hemen hemen hepsinde görülen güç-denge-kuvvet üçlüsünün komplike biçimde bulunması. Ortasahanın gerisinde forma giyen genç oyuncunun oyun stili daha çok Essien'i andırıyor. Rakibin oyununu bozmasının yanı sıra, top tekniği ile ortasahada pas alışverişini sağlayan, geriden oyun kurma konusunda takımına katkı sağlayan bir oyuncu olarak göze çarpıyor genç Gana'lı. Annan için geleceğin Essien'i deniliyor ve Gana'nın adını Avrupa'da gururla taşıması bekleniliyor. Sayılı oyunculardan birisi olarak gösteriliyor bu yeteneğe sahip olan ve söylenenlere göre kendisi ile Liverpool ciddi bir biçimde ilgileniyormuş. Galatasarayımızda aranan rakibi rahatsız edecek, mücadeleci, agresif, güçlü, sert ve pas alışverişine katkı sağlayacak bir yapıya sahip oyuncu olarak görünüyor genç ortasaha oyuncusu. Böyle bir oyuncu neden düşünülmez bilinmez ki bonservisi de son derece uygun ve fiyat/kalite oranlamasına baktığımız zamanda son derece doğru, başarılı bir transfer olacaktır.

Gelecek yıllarda adından söz ettirecek bir isim olarak bilinen, gelecek vaadeden bir oyuncu olarak tanınan bir isim olacağı bekleniyor Annan'ın. Bugün 5-7 milyon euro civarı bu oyuncuyu transfer eden takım gelecek senelerde doğru zamanda doğru hamleleri yaparsa ve sürekli olarak Annan'ı oynatır, gelişimine katkıda bulunursa en fazla 2-3 yıl sonra 35-40 milyon eurodan kapıyı açar. Başlıkta belirttiğimiz gibi; neden düşünülmez?

FCN ÖZEL. KAYNAKSIZ KULLANILAMAZ.

7 yorum:

  1. Merak ediyorum, bu oyuncudan ve bunun gibi birçok genç yeteneğin varlığından haberdar mıdır bizim transferden sorumlu abilerimiz?

    YanıtlaSil
  2. benimde kafamdaki soru su... neden Norvec ligi hic dusunulmez? bu lig'den genelde her sene bir kac futbolcu ingiltere premier ligine gidiyor basarilida oluyorlar hem øyle asiri pahali ucrete de degil...

    bir oyuncu var bir kac sene icinde ingiltere liginde buyuk ihtimalle gørecegizdir su anki gibi devam ederse... adi Markus Pedersen strømsgodset takiminda oynuyor forvet... ayni Baros tarzinda hizli kuvvetli ve bitirici vuruslari cok iyi yani sercan'dan kat kat iyi.. 90 dogumlu iki sezondur 1 ligdeki maclarda takiminin en etkili silahi oldu norvec u21 takiminda gecen haftalarda 2 mac oynadi 1.macta 2 gol 2.macta 1 gol atti.. diyorum su yabanci sayisida artmisken alsak keske. takimininda acil paraya ihtiyaci varken tahminim max 2-3 milyon euro ya hemen evet derler..

    YanıtlaSil
  3. http://www.youtube.com/watch?v=53guuYFGO84
    buda az ønceki yorumumdaki isim Markus Pedersenin gecen sezon ve bu sezonki golleri :)

    YanıtlaSil
  4. Marcus Pedersen inanılmaz yetenekli gözüküyor gerçekten, hem hava toplarında hem yerde etkili ve hepsinden önemlisi çok genç. Keşke sesimizi duyurabilsek, Avrupa'nın bir çok kulübü taraftarların tavsiyelerini göz önünde bulunduruyor, zaten Avrupa Football Manager isimli oyunda parlayıp transfer olan oyuncularda en büyük etken bu. Gerçekten izlerken heyecan uyandırdı bende, evet youtube videolarıyla Serdar Özkan'ı Türkiye'nin Messisi zannetti Portekizliler ama takip edilmeli gerçekten, sezgileri, fiziği her şeyiyle Baros'u andırıyor.

    YanıtlaSil
  5. bu video tabi ølcu olamaz ama kendisinin genelde her macini canli izledigim icin Markus Pedersenin hangi takima giderse gitsin basarili olacagindan hic bir suphem yok. 2.bir Baros olabilecek bir oyuncu.. su anda ilgilenenler arasinda Celtic, blackburn ve west brom var.. bakalim kime gidecek genc yetenek.. Sercan in 10 milyon euro ettigi bu piyasada bu oyuncu onu 2 ye katlamali ama bonservisi o kadar bile yok max3-4 milyon euro arasi.. Marcus un aldigi yillik ucret'de 1milyon euro'un altinda'dir.

    YanıtlaSil
  6. marcus gerçekten süper bi forvete benziyor yaşını da işin içine katarsak güzel bence. sırıtmaz bizim takımda hatta baroşu bile kesebilir neden olmasın şu golleriyle :D tabi çıplak gözle izlenmesi gerekiyor 5 maç kadar o yüzden çok da net konuşmuyorum. (sanki ben konuşunca gs koşacak :P) olsun ben içimi döktüm bu adamı paylaşan arkadaşa destek oldum :))

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0