Neden Düşünülmez? | Asamoah Gyan

Kupanın ilk maçında gözüme kestirdiğim üç oyuncu ile başladık yazı dizimize, gözüme kestirdiğim bir diğer Afrika'lı arkadaştan bahsetmezsek olmaz. Bu yazı dizisindeki analizlerin genel ağırlığına bakarsanız güçlü-dengeli ve mücadeleci oyunculardan oluşuyor. Çünkü bu tür oyunculara ihtiyacımız var gerek ligimizin sertliği gerekse takımımızdaki eksik oyuncu konumlarına baktığımız zaman.. Gelelim bir diğer isme; Gana'dan beğendiğim son oyuncu olan Asamoah Gyan.


Afrika'lı futbolcuların genel özellikleridir bizim aradığımız kriter olan üç özellik. Güçlü-dengeli-mücadeleci olmaları onların genlerinden gelen bir durum. Hangi Afrika ekibine bakarsanız bakın, şartlardanmıdır bilinmez tüm oyuncuları son derece kuvvetli ve dengelidir, savruk olmazlar. Aynı zamanda mücadele etmeyi bilirler, savaşmaktan kaçınmazlar. Asamoah Gyan'da diğer oyuncular gibi yerel liglerde forma giydi futbol hayatının ilk başlarında. 2003 yılında Udinese keşfetti genç Gana'lıyı ve kadrosuna dahil etti. 2004-2006 yılları arasında Seria B'de forma giyen Gyan, Modena forması ile 2 sezonda çıktığı 53 maçta 15 gol attı fakat o dönem daha 18 yaşındaydı. Modena'da gösterdiği performans ile 2006 Dünya Kupası'na katılan Gana'nın 23 kişilik listesine davet edilen genç golcü turnuvada ilk ve tek golünü 2-0 kazanılan Çek Cumhuriyeti maçında attı. Attığı gol ile dikkatleri üzerine çeken Ganalı genç forvet, 2006-2008 yılları arasında Udinese formasını taşıdı. 2006'daki turnuva sonrasında Rus ekibi Lokomotif Moskova'dan gelen 10 milyon euronun üzerindeki teklif Udinese tarafından kabul edilmedi. İki sezonda oynadığı 39 maçta 11 gol atarak beklentileri karşılayamayan Gyan, 2008 yılında 8 milyon euroluk transfer bedeliyle Fransız Rennes takımına transfer oldu. 2008 yılından itibaren geçerli olmak üzere 4 yıllık sözleşme imzalayan genç Ganalı forvet, 2008 yılından beri oynadığı 45 maçta 14 gol attı.

Ganalı oyuncu forvette hemen hemen her bölgede oynayabiliyor ama o daha çok santrafor olarak oynamayı tercih ediyor. Hızı, sürati ve gücü ile rakip defansı rahatsız eden Gyan, aslında tam aradığımız tarz bir forvet. Baros'a alternatif olabilecek, kaliteli, yetenekli potansiyeli olan ve yedek kalmayı dert etmeyecek düzeyde bir isim olarak göze çarpıyor. Gana'da zaman zama sol forvet veya sağ forvet olarak görev alan Asamoah Gyan, ülkesi adına 2010 Dünya Kupası'nda forma giyiyor ve ilk maçta Sırbistan karşısında başarılı bir oyun ortaya koydu. Sırp savunmayı epey rahatsız eden genç oyuncu 85. dakikada kullandığı penaltıyı gole çevirerek ülkesine 3 puanı kazandırdı. Gana'nın en önemli hücum silahlarından birisi olarak tanınan Gyan 2010 yılında milli formayla ile 5 gol buldu. Afrika Kupası'nda ülkesini tek başına sırtlayan ve attığı goller ile finale taşıyan başarılı oyuncu Güney Afrika'da göstereceği performans ile fiyatını 2'ye, 3'e katlayabilir.

Nedendir bilinmez, transfer edilmesi pek düşünülmüyor fakat bu yıla kadar transferi düşünülmeyen Gyan, bu sezon göstereceği performans ile fiyatını ikiye katlayabilir yada Gana'nın gruptan çıkamaması ile fiyatı aynı düzeyde kalabilir. 2012 yılına kadar sözleşmesi devam eden genç forvet için şimdilik bonservis 10 milyon euro civarında, pazarlık payı ile birlikte 8 olur gibi görünüyor :) Gelecek sene o fiyat daha da düşer hatta son senesi diyerek pazarlık masasına oturulursa tabii ki.. Baros'a alternatif olabilecek, o gidince yerini dolduracak bir oyuncu gibi görünüyor Gyan. Neden düşünülmez?, hiç bilinmez..

FCN ÖZEL. KAYNAKSIZ KULLANILAMAZ.

4 yorum:

  1. bide enyeama ve rajkovic le galatasaray'ın adı geçiyor..bunlar hakkındada ufak bi bilgi verrseniz güzel olur..

    YanıtlaSil
  2. Gyan'ı aLmak Zor... DüşünüLse hattaa isteniLse biLe üstüneL biLe aLamaz... 8 miLyona Transfer oLmuş Zaten Adam... Bize Gelişi En az 15 miLyon eder... Tabi kuLüpü ister ki.... G.Saray'da o , para oLsa Başka bir yıLdız aLırLar :) Ama Eğer aLırLarsa'da Çok Süper Bir Transfer oLur !!! Hee Bu arada OyuncuLarı Tanıtma kabiLiyetiniz Çok güzeL... Yani Beğendim... :)

    YanıtlaSil
  3. @adnan ayas

    Enyeama bize kalmaz bence gerçi bugün hatalı gol yedi ama süper oynadı

    YanıtlaSil
  4. ABD ye attığı golden sonra artık daha zor

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0