G.Saray Café Crown - I (2006/2007)



Öncelikle 2006-2007 sezonundan başlayalım. Galatasaray önceki seneyi normal sezonda 8.sırada bitirmiş ve play-off'ta Ülkerspor'a 3-0 mağlup olarak sezonu kapatmıştı. Bu sene ufak bir yapılanma vardı ve Halil Üner'in koltuğuna Galatasaray camiasının içinden yetişen Murat Özyer oturmuştu. Fakat bu yapılanma sadece Galatasaray içinde değil bütün lig içinde oldu. ÜLKER markası lige damgasını vurdu adeta.. Galatasaray,Beşiktaş ve Fenerbahçe gibi takımlara ÜLKER sponsor oldu, ek bütçe desteği sağladı.

Murat Özyer'le birlikte ufak bir dalgalanma oldu ve iyi bir kadro kuruldu. O sene Fenerbahçe ve Ülkerspor takımları birleşme kararı almıştı. Ligin diğer büyükleri Efes Pilsen, Türk Telekom, Beşiktaş'ta bu birleşmeye karşın iyi bir kadro oluşturmak zorundaydı.

Murat Özyer'in takımı sezona iyi başladı ve 3'te 3 yaparak ilk 3 maç sonrası 3.sıraya oturdu.Ardından gelen arka arkaya Telekom ve Casa Ted mağlubiyetleri ile 7.sıraya kadar geriledi. Sonrasında gelen Beşiktaş, Banvit ve Pınar Karşıyaka galibiyetleri ile tekrardan tepeye tırmanan Galatasaray Café Crown kendi sahasında ezeli rakibinden 34 sayı fark yedi, ve bir sonraki maçta Efes Pilsen'de 14 sayı fark atınca yeniden 6.sıraya geriledi. Beykozspor, ve Mutlu Akü Selçuk maçlarından galibiyetle arılmasına rağmen Darüşşafaka'ya maç kaybeden Galatasaray Café Crown uzun bir süre 6.sırada kaldı. Alpella ve Oyak Renault galibiyetleriyle normal ligi 5.sırada tamamlayan Galatasaray ikinci yarıyada iyi başladı. Tekel, Tofaş, Mersin maçlarını galibiyetle geçen serinin ardından istikrarsız ve dengeesiz bir seri yakaladı. Bir kazanıp bir kaybeden Galatasaray Café Crown, Telekom'a kaybetti, Casa'yı yendi. Beşiktaş'a kaybetti, Banvit'i yendi. Karşıyaka ve Fenerbahçe'ye kaybetti, Beykozsporu ve Mutlu Akü Selçuk Üni'yi yendi, Efes'e kaybetti, Daçka'yı yendi. Alpella'ya ve Oyak Renault'ada kaybederek normal sezonu 4.sırada tamamladı. Galatasaray'ın istikrarsız oyunu ve bir kazanıp bir kaybetmesi başına dert olmuştu. Tabii birde derbileri kazanamaması..

Normal sezonun lideri ise Fenerbahçe Ülker oldu. İkinci Efes Pilsen, üçüncü Türk Telekom.. Galatasaray'ın play-off'lardaki ilk rakibi ise normal sezonu 5.bitiren Beşiktaş Cola Turka oldu..

Beşiktaş serisini maç vermeden geçen Galatasaray, Fenerbahçe Ülker serisinde ile maç alamayıp elendi. Ve böylece Galatasaray'ın 2006-2007 sezonu macerası bitti.

Ligin şampiyonu ise 100.yılını kutlayan Fenerbahçe oldu.

Galatasaray oynanan derbilerde sadece tek galibiyet aldı. (Beşiktaş C.T. - 60/67) Diğer 7 derbi maçını kaybetti Galatasaray..


(Resmin üzerine tıklayın..)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0