Çok Oluyoruz..


TURKCELL Süper Lig
3.Hafta

GALATASARAY

14' Milan Baros
35' Makukula (K.K.)
62' Elano Blumer
89' Milan Baros

Kayserispor

31' Makukula

Maçın gollerini izlemek için tıklayınız..

Maçın Analizi

Haftaiçi oynanan Tallinn maçının ilk onbiri ile sahaya çıktık. Aslında kadromuz hemen hemen böyle olucak, bir kaç değişiklik dışında.. Bu kadroya daha Kewell, Elano gibi isimler eklenecek, kim nerede nasıl oynayacak orasıda apayrı bir durum, fakat düşündükçe heyecanlanıyoruz.

Takımda bir yorgunluk söz konusuydu Tallinn maçından ötürü.. Gerçekten rakip ne kadar kolay veya zorda olsa Galatasarayımız her maçı final havasında oynuyor. Varını yoğunu sahaya koyan Aslan Yürek'li 11 oyuncumuz varken, bu yıl güzel günler bizleri bekliyor.

Maça hızlı başladık ve bir karambol pozisyonunda Tallinn maçında orucunu bozan Baros ligteki gol orucunuda bozarak ilk golünü attı. Antep maçında Arda'ya asist yaptıran, Denizli maçında top ona çarpıp girmesine rağmen golü yazılmayan Baros sonunda mübarek ayda orucunu bozdu :)

Oyunun kontrolü tamamen bizdeydi fakat Kayserispor takımı oyuncuları sert futbol ile oyuncularımızı yıldırmaya çalıştı. Özellikle Cangele çok sert futboluyla ve hakeminde toleransı ile oyuncularımızı ne kadar yıldırmaya ve oyundan düşürmeye çalışsalarda başaramadılar. Keita çok ciddi bir biçimde yorgundu belli oluyordu, ama buna rağmen yinede sağ tarafı otobana çevirdi her zamanki gibi.. Sabri'yle uyumu konusunda gözle görülür bir yükseliş vardı.. İkili çok iyi anlaşıyorlar, zamanla daha iyi olacak inşallah..

Kazanılan bir korner sonrasında Makukula'nın kafa golüyle beraberliği sağlayan Kayserispor bu pozisyondan tam dört dakika sonra yine Makukula'nın kafa golüyle geriye düştü. Arda'nın kullandığı kornerde topu uzaklaştırmak isterken ters bir vuruşla ağlarına gönderen Makukula'nın bu golü aynı zamanda devrenin sonucunu belirtiyordu.

İkinci yarıda Kayseri yine sert oyununa devam etti ama bu sefer sahnede Elano vardı. Attığı ara paslar, çektiği şutlar, verdiği paslar ile takıma yavaş yavaş uyum sağladığını gösteren Brezilyalı oyuncu öyle bir gol attı ki.. 30 metreden gelişine adeta bir füze gönderen Brezilyalı oyuncu ilk lig maçında ilk golünü atmış oldu. 121 km ile giden muhteşem bir top.. Ne kaleci, ne taraflar nede ekran başındakiler görebildi topu.. Taraftarlara merhaba dedi, adeta. Sabri'ye attığı bir pas vardı ki; görenler bilirler muhteşem bir pastı ve ayağının dışıyla ancak o kadar güzel bir pas atılabilirdi sırtı dönükken..

Oyunu tamamen domine eden Galatasarayımız zaman zaman pozisyonlara girsede hakem Halis Özkahya tarafından net olarak 3 penaltımız verilmedi ve Kayserinin sert futboluna göz yumulmasıda farkın açılmasına engel oldu. Mustafa Sarp'ın düşürüldüğü pozisyonda hem son adam hemde çizgi üzerinde olmasına rağmen hakem Özkahya ne arkadan müdahale olduğu için sarı kartına başvurdu ki; son adam olarak yorumlanabilirdi, nede hareketin çizgide olduğunu kabul edip penaltı noktasını gösterdi.

Maçın son sözünü ise Arda'nın pasında topu kontrol ederek düzgün bir biçimde vuran Milan Baros söyledi ve böylece ligteki ikinci golüne imza atmış oldu. Şimdi Baros'u durdurabilene aşk olsun.. 2 maçta 3 gol atan Çek oyuncu yavaş yavaş formunu bulmaya başlıyor. 44 saniyede 11 pas yaparak gole ulaştık. Nerden baksanız pas başına 4 saniye oluyor. Gol öncesi inanılmaz bir pas trafiği yaşanmış, gerçekten.. Son golü tekrar tekrar izlemenizi tavsiye ederiz..

Bir parantez Uğur'a açmak gerekirse Hakan'ın sakatlığı sonrasında sol bek bölgesine Uğur geçti. Sen aylar boyunca futbol oynama, yeni yeni form tutmaya başla, bölgen sağ bek olsun, sağ ayaklı ol ama git sol bekte oyna, hemde hiç sırıtmadan. Aslanlar gibi çıkıp hatasız oyna hemde.. Helal olsun Uğur Uçar.. Fazla konuşmaya gerek yok, şartları göz önüne getirin olay zaten ortaya çıkıyor.

Yazının başında dediğimiz gibi daha bu takıma Kewell gelicek, Elano gelicek, takım birbirine alışıcak, ritim bulucak.. Eyvah ki ne eyvah.. Allah bozmasın diyoruz, 41 kere maaşallah..

Maçın yıldızı mı?
Kimilerine göre Baros, kimilerine göre Arda, belkide Elano. Ama bize göre kuşkusuz maçın adamı gerek oyunu geriden kurmada, gerek attığı ara paslarda başarısıyla, gerekse rakibin oyununu bozmada muazzam oyun sergileyen ve görevini fazlasıyla yapan Mustafa Sarp.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0