Dört Silahşörler..


MURAT YALÇINDAĞ
Futbol komitesinin genç yöneticisi için Adnan Polat, ‘esas sihirbaz o’ yorumunda bulunmuştu. Transfer döneminde sessiz ve derinden çalışmalar içine girdi. Kilit bir poziyonda, koordinasyon görevini üstlendi. Gerek yurtiçi, gerek yurtdışında telefon trafiğini en kuvvetli yaşayan ve transfer çalışmalarını Haldun Üstünel ile ilk elden başlatan başarılı yöneticimiz. Bugün Almanya'da, yarın Bursa'da, ertesi gün İspanya'da, diğer gün Manisa'da.. Tam bir maestro gibi koordinasyonu sağlıyor ve bu işi üstleniyor.

HALDUN ÜSTÜNEL
Yıldızları getiren adam olarak dikkat çekti. İkna kabiliyeti transfer görüşmelerinde karşı tarafı etkileyen önemli bir faktör oldu. Elano transferinde teminat mektubu dahi vermemesi önemli bir başarısı olarak gösterildi. İngilizce ve Fransızcayı anadili gibi bilmesinin avantajlarını kullandı. Ayrıca oyuncuların yanı sıra, aileleriyle de görüştü. Anlaşmalardaki ödemeler uzun vadeye yayılınca kulübün de önünü açtı. Menajerlerden ziyade oyuncunun kendisine ulaşarak onlarla görüşmeyi tercih etti. Bu transfer karmaşasında böyle bir gizlilikle yürüttüğü işine saygı duyuyor taraflı tarafsız herkes.. Suyun öte taraflarında kıskanılan isim olmaya devam ediyor. Murat Yalçındağ ile transfer komitesini yurtdışında sadece ikisi temsil ediyor. Murat Yalçındağ ile transfer çalışmalarını tek elden yürüten ve aynı zamanda menajerleri saf dışı bırakan inanılmaz bir ikna yeteneği olan başarılı, genç, dinamik ve çalışkan yöneticimiz..

YİĞİT ŞARDAN
Medyada ön planda olmayı istemiyor ama önemli projelerin arkasındaki isim olarak dikkat çekti. GS Mobile, Türk Telekom ve GSTV operasyonlarıyla kulübe gelir ve katkı sağladı. ÇILDIRIN marşının 2 sezon evel patlamasını sağlayan ve şampiyonluk kutlamalarında özel Aslan getirten yöneticimiz. Medyanın başarılı, gelecek vaadeden ve dinamik işadamlarından. Reklam ve sponsorluk anlaşmaları Yiğit Şardan'dan sorulur. Bu seneki gelen reklam gelirlerinin baş mimarı elbette Yiğit Şardan.. Adnan Polat'ın yönetim kurulunda sınırsız yetki verdiği bir diğer isim.. Gelirler, reklamlar, sponsorluklar gibi bir çok konuda tek sorumlu isim Yiğit Şardan. Bunca yıllık deneyimini, birikimini ve bilgilerini Galatasaray için harcıyor. Hemde öyle böyle değil.. 3 yıl evel sadece 45milyon euro olan reklam gelirleri bu yıl 120 milyon euro. Gelişim, değişim, fark daha açık anlatılamaz herhalde..

ALİ HAŞHAŞ
Yönetimin kasası olarak gösteriliyor. Başkan’la birlikte mali konularda imza yetkisine sahip tek isim. Ekonomik şartları sağlayan yönetici konumunda ve finansal kaynaklar ondan sorulur. Transfer dönemindeki acil ödemelerin yanı sıra, oyuncuların hesaplarına para yatırılması gerektiği zaman kaynağı yaratıyor. Şu an futbolcu borçlarının neredeyse sıfırlanmasında birinci derecede etkili oldu. Kredilerin yapılandırılmasında ve Polat’ın başkanlığı sırasında kredi kullanılmamasında etkisi fazlaydı. Kulübün içinde bulunduğu büyük ekonomik krize karşın, nakit sıkıntısı duyduğu zaman elini cebine atan ilk yöneticimiz.. Yanlış anlaşılmasın, kulübün kasasından değil kendi şirketinin kasasından çıkartıp veriyor parayı zor zamanlarda.. Mali ve finansal konuda Adnan Polat'ın en çok güvendiği ve dediğimiz gibi imza yetkisi verdiği tek isim. Yiğit Şardan ile gelirler konusunda ortak çalışmalar yürütüyorlar. Transferlerde en büyük pay aslında ona ait. O gerekli finansal kaynağı yaratmasa bugün ne Elano nede Keita'yı izleyebilirdik.

Aslında bütün transferleri Haldun Üstünel’e yıkmak diğer insanlara ayıp olur; Haldun Üstünel’in büyük pay sahibi olduğunu inkar edemeyiz. Sonuçta mali kaynağı, reklamları, görüşmeleri, organizasyonları tek başına Haldun Üstünel yapmıyor. Evet, transferler bir ekip çalışması ve bu ekibin yıldızıda Haldun Üstünel bunu kabul etmek pek zor olmasa gerek.

Fakat Haldun Üstünel’e sınırsız yetki veren Adnan Polat’tır unutulmasın. Haldun Üstünel’e mali kaynağı ve finansal desteği yaratanda Ali Haşhaş’tır. Yani bir nevi arka planda bir çok isim var.

Haldun Üstünel’de bunu defalarca dile getirdi transfer edilen oyuncuların imza törenlerinde.


Bugün eğer Rijkaard'ı, Neeskens'i, Roca ve Cuadrat'ı yedek kulübesinde görüyorsak,
Elano, Keita, Kewell, Baros, Leo Franco
gibi yıldızları bu forma altında izliyorsak,

Hepsi en başta Adnan Polat, sonrasında bu dörtlü ve bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi ile çalışan yönetim kurulumuz sayesinde gerçekleşti.

Teşekkürler Adnan Polat, teşekkürler Murat Yalçındağ, teşekkürler Haldun Üstünel, teşekkürler Yiğit Şardan, teşekkürler Ali Haşhaş ve teşekkürler Yönetim Kurulu.

İyi ki varsınız, iyi ki Galatasaraylısınız.

4 yorum:

  1. Aceto'nun "Haldun Üstünel" postundan sonra bunu okuyunca bir kez daha hak verdim Aceto'ya :)

    YanıtlaSil
  2. Yazdığımızı tamamen okursanız daha açıklayıcı bir bilgi akışı sağlamış oluruz.

    Amacımız Haldun Üstünel'i karalamak veya aşağıya almak değil. Sadece geri plandaki insanlarıda göz önünde bulundurmak.

    YanıtlaSil
  3. EDDIE aynen katılıyorum sana. Yeter artık rahat bırakın Haldun Üstünel'i. Adam kendi bile imza törenlerinde belirtiyor bu bir tek benim başarım değil diye zaten. Daha hala siz niye üsteliyorsunuz ki Haldun Üstünel tek başına yapmıyor diye bunları? Galatasaray Tarihi'nin en iyi yöneticilerinden biri, hepimiz ona güveniyoruz, üstelik tribünden içimizden gelen biri ona karşı olan sevgimiz çok mu kıskanılıyor nedir anlayamadım.

    Kimsenin bize bunları hatırlatmasına ihtiyacımız yok zaten Haldun Üstünel yeterince mütevazı ve kendi belirtiyor, ondan başkasına da gerek yok bu konuda.

    Hiçbir zaman teşekkür etmeyi bilmeyip her zaman vitrindeki adamı aşağıya çekmeye çalışınca eline ne geçiyor bu medyanın ve bu tarz yazılar yazanların anlamıyorum.

    Haldun Üstünel bunları bir karı veya başka bir şeyi olduğu için değil sadece takıma olan sevgisi için yapıyor hepimizin ortak sevdası GALATASARAY, ama bazıları kişisel egolarını bunun üzerinde görüyorsa onların aramızda yeri yoktur. Haldun Üstünel farklıdır öyle de kalacaktır, kimsenin yazdığı 2 - 3 paragrafla onun yerini bizim gözümüzde değiştirmeye yetmeyecektir.

    YanıtlaSil
  4. Serkan Bey,

    Haldun Üstünel'i emin olun en az sizler kadar seviyor ve böyle bir yöneticimiz olduğundan ötürü gurur duyuyoruz.

    Fakat bizler sadece doğru bir şekilde bilgilendirmek istiyoruz. Haldun Üstünel'i kıskanmak, çekememek veya yerinden etmek değil amacımız, böyle bir amacımızda olamaz zaten.

    Hepimizin ortak çabası; GALATASARAY.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0