Gizli Kahramanlar; Cuadrat & Pujol


İtinayla pestil çıkartılır, adam öldürülür.
Mür. : Cuadrat & Pujol A.Ş.

Evet aslında başlığı bu şekilde yapmak daha uygun olurdu. Çünkü iki kondüsyonerimizde maaşallah oyuncuların pestilini çıkartıyorlar. Geldikleri ilk günden beri takıma kondüsyon yükleyen, canlılık ve mücadele gücü getiren bu muhteşem ikiliden bahsedelim biraz..

Herkes Rijkaard'dan, Neeskens'ten bahsederken alanında uzman ve dünyanın en saygın olan bu ikilinin isimlerini atlıyor olsa gerek medyamız, basınımız fakat bu isimleri atlamak veya göz ardı etmek büyük terbiyesizlik olur diyerekten bizde bahsedelim dedik..

En başta bu ikiliden korkacaksın arkadaş.. Ne acımaları var, ne taviz vermeleri nede kalpleri.. Öldürene kadar, pestilini çıkarana kadar, işkence gibi antreman metodları uyguluyorlar. Yorulmak, durmak bilmiyorlar. Bütün antreman boyunca oyuncularla birlikte koşuyorlar, zıplıyorlar, hopluyorlar. Birisi bu ikiliyi durdursun, arkadaş yoksa fena olucak..

Neyse tabi bunlar işin espri yönü..

Roca ve Cuadrat takımdaki en çok çalışan görevlilerin başında geliyor. İki antrenörümüzde sahaya en önce çıkar, en son terkeder. Bununlada kalmayıp birde üzerine maçlarda ısınan oyuncuyu kendi elleriyle ısındırırlar adeta kale arkasında.. Orta yaşlı olmalarına rağmen ikisininde kondüsyonu takımdaki oyunculardan daha iyi. Sadece kenardan "koş" diye bağırmazlar, onlarla beraber koşarlar. En zorlayıcı hareketleri yaptırarak takımın daha idman başlamadan pestilini çıkartırlar. Roca genelde güç ağırlıklı çalışmalarda görev alıyor, Cuadrat ise kondüsyon ağırlıklı çalışmalarda kendisini gösteriyor çoğunlukla. Ama iki hocanın uyguladığı inanılmaz teknikler, yılların birikimi ve Avrupa'nın sayılı kondüsyonerleri olduklarını gösterircesine uyguladıkları metodları antremanlarda oyuncuları ne kadar rahatsız edip, tabir-i caizse dillerini dışarı çıkarttırsada herkes halinden memnun.. Çünkü bu sayede hem 90 dakika pres yapabiliyoruz, hem ikili mücadeleye girdikleri zaman oyuncularımız genelde bu mücadelelerin kazanan isimleri oluyorlar.

Eğer ki, bugüne kadar oynadığımız maçlarda dakika 90 olmasına rağmen yine aynı tempoda oynuyor ve sanki maçın başındaymış gibi pres yapıp, koşuyorsak; fiziki gücümüz üst düzeyde ise, mücadele ve savaşma arzumuz hala varsa bunun en büyük pay sahipleri kuşkusuz Roca ve Cuadrat.

Bu sene çok koşan, çok mücadele eden ve savaşan bir Galatasaray izleyeceğiz kuşkusuz.. Ve bu ikili olduğu sürece biz daha çok maç 90.dakikada bile rakibe basar, pres yaparız. Veya biz daha çoook maçta girdiğimiz ikili mücadelelerden galip ayrılırız.

Roca ve Cuadrat..
Ellerinize sağlık..

3 yorum:

  1. Harika bir analiz yazısı olmuş.
    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. barcanın kondusyonerleri olduklarını unutmayalım. bence elanodan keitadan daha onemlı transferler.

    YanıtlaSil
  3. Kesinlikle katılıyorum analizine ve bunun orneğini de en güzel Arda da görebiliriz.Daha geçen sezon 60. dakika da neredeyse biten Arda,Denizli maçında 80. dakikalarda koydugu deparla benim tribünde agzı acık bırakmıstır kendisine...

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0