En Sorunlu(suz) Bölge..


Galatasaray'ın eksiği nedir denildiği zaman herkes ortak fikir birliği yapmış gibi stoper ve sağ bek diyor. Doğru, ne var bunda diyebilirsiniz. Fakat yanlış!

Galatasaray'ın en büyük eksikliği defansın sol bölgesinde iyi bir alternatif olmayışı.. Savunmaya takviye gelirse ilk olarak bu bölgeye gelmesi gerekiyor. Çünkü olay gayet açık. Stoper mevkiisinde 4 tane milli oyuncu var. Emre Aşık-Güngör, Servet Çetin, Gökhan Zan. Hızlı, pas yapabilen, oyunu geriden kuran stoper lazım diyoruz fakat yedek kulübesine pek bakmıyoruz. Emre Güngör gibi kaç tane adam var bu ülkede? Emre Aşık gibi kaç tane adam var bu ülkede? Hem profesyonellik, hem oyun anlayışı, hemde kalite olarak. Hızlı, pas yapabilen, oyunu geriden kuran, ileriye uzun top atan adam aramıyormuyuz savunmaya? Buyrun size Aslanlar gibi Emre Güngör, profesyonellik abidesi Emre Aşık.

Sağ bek mevkiisine bakıyoruz sakatlık öncesi muhteşem işler yapan Uğur Uçar ve milli takımın sağ kanat/bek oyuncusu Sabri Sarıoğlu var. Ve en az Uğur kadar yetenekli olan Serkan Kurtuluş'ta üçüncü alternatif. Sağ bekte komple milli bu arada.. A Milli, U-21 ve U-19.

Sol bek mevkiisine bakıyoruz işte burada bir takım sıkıntılar var. Kadroya kafadan girebilecek isim Hakan Kadir Balta. Bu adamı gözüm kapalı yazarım takımın ilk onbirine. Peki alternatifi? Volkan Yaman. Formsuz ve istikrarsız, güven vermeyen Volkan. Onun alternatifi ise oynamadığı için zaman zaman sorun çıkarttığı iddia edilen Alpaslan Erdem. Hem genç, hem tecrübesiz ve üstüne üstlük defansı hemen hemen olmayan bir oyuncu. Ofansı olan, defansı olmayan bir oyuncu Alpaslan. Allah korusun Hakan sakatlansa, sol bölge otobana dönücek gibi görünüyor. Denizlispor maçında Volkan'ı gördük sol tarafta, kriz geçiriyorduk zaman zaman. Unutmadan Volkan'ında ofansı var, defansı yok.

Gelelim şimdi asıl meseleye.. Caner uzun zamandır gündemde var olan bir isim Galatasarayımız adına.. CSKA'da forma giyen genç oyuncuyu Zico bir kaç hafta evel kadro dışı bırakmıştı. Daha sonra araya yönetim girdi falan oyuncu tekrardan takıma katıldı, fakat Zico ona hep soğuk bakıyor. Hoş kendiside sallantıda şu anda neyse..

Caner ile ciddi ciddi ilgileniyoruz. Görüşmeler oldu hem oyuncuyla hem takımıyla. Şimdilik herhangi bir durum söz konusu değil.. Bonservis için yaklaşık 4,5 - 5 milyon euro fiyat biçtiler Caner için. Bizde pazarlığın peşindeyiz 2,5 - 3'e kapatmak istiyoruz ama onada Ruslar pek sıcak bakmıyor. Yarı yarıya nerden baksanız. Caner satış listesinde değil o yüzden dezavantajımız var. Hani oyuncu satış listesinde olsa her türlü alırız istediğimiz paraya.

Ne yapıp edip Caner'i almamız gerekiyor. Gerektiğinde sol kanatta forma giyebilecek bir oyuncu. Hem genç, gelecek vaadeden hemde kendisini kanıtlamış, ispatlamış bir isim.. O nasıl oluyor demeyin oluyor işte, Caner bu tanıma 'cuk' diye oturuyor. Volkan ve Alpaslan'dan kat ve kat iyi bir oyuncu Caner Erkin.

Gelmesini canı gönülden isterim..
Ruslar biraz adam olsa alıcaz bu adamı..

Fazla süremiz yok 13 gün içinde belli olacaktır sonucu, malum şurada 1 Eylül'e ne kaldı ki..
Diarra transferi mi? Onda görüşmeler sürüyor.. Tıpkı Caner transferinde olduğu gibi..

27 yorum:

  1. Selam herkese iyi sahablar dilerim
    Biz caneri zaten almak istiyorsak bence aliriz. Biz 2,5 - 3 veriyoruz onlar 4,5 - 5 istiyor arada öyle bi fark yok yani rijkaard dediyse kesin oraya mecbur biri lazim ozaman bu 1-2 milyon fark sorun olcani sanmiyorum.

    YanıtlaSil
  2. Caner sol açık değil mi?

    YanıtlaSil
  3. Naar

    Caner sol bek/açık oynayabiliyor.
    Önlü arkalı sol bölgede istediğiniz yere koyun, hiç farketmez.

    YanıtlaSil
  4. Caner dediğiniz gibi en iyi alternatif olabilecek oyuncu,Hem genç hem de Türk...
    Bence kesin alacağız...

    Bu arada Aurelio transferi söz konusuydu bir gelişme var mı?

    O Basında geçen Julio Baptista balon habermi?

    Sağ bek veya stoper alma fikrinden vazmı geçtik?

    Şimdiden teşekkürler...

    YanıtlaSil
  5. Mürsel Yavaş

    Aurelio konusu hala TFF ve Tahkim Kurulu tarafından nedense(?) çözümlenemedi.
    Oyuncunun davalı olduğu takım Fenerbahçe, oyuncunun gelmek istediği takım Galatasaray olunca işler böyle yürüyormuş demekkili..

    Baptista konusunda bir okuyucumuz bir haber yazmıştı, şahsen bir bilgimiz yok o transfer ile alakalı. Ne desek boş olur.

    YanıtlaSil
  6. Sağ bek ve Stoper olayı?

    YanıtlaSil
  7. Mürsel Yavaş

    Sağ bek veya stoper transferi hakkında herhangi bir bilgimiz yok.

    YanıtlaSil
  8. Caner'in oynadığı maçları alt alta toplasak ve sol bek oynadığı maçları çıkarsak sizi tatmin edecek bir sol bek performansı gösterdiğini söyleyebilirmisiniz?

    Daha çok; Sol kanat, sol açık ve hatta sol forvet gibi oynayabilme yeteneği olduğunu düşünüyorum. Sol bek rotasyonu için düşünülüyorsa yanlış bir tercih olur.

    YanıtlaSil
  9. FCN caner sol bek değil bu bir ayrıca biz bu ruslara 3 4 milyon verebileceğimizi sanmıyorum kaldıki sercana yapılan teklifte 4milyon 2sini topladık mı 7 8 eder artı birde orta sahaya oyuncu bakıyoruz diyorsun oda 7 8 olsa eder sana 15 16 e bizde bu kadar para varmı hala :S:S

    YanıtlaSil
  10. Sade

    Açıkcası Caner zaman zaman Manisa'da ve Milli takımın çeşitli yaş gruplarında sol bek/kanat/açık oynamıştır.

    Sol tarafta tamamiyle istediğiniz yere koyun oynar.
    Gelecek vaadeden ve genç bir oyuncu Caner.

    YanıtlaSil
  11. Defansın sağında problem olmadığına kesinlikle katılmıyorum sabri olur da nasıl problem olmaz adamın yüzünden her maç gol yiyoruz yapmadığı terbiyesizlik de kalmadı hala nasıl bu takımda direk oynuyor aklım almıyor arkasındaki gücü mü kullanıyor şahsen sabri ve zanın oynadığı her maçı endişeyle seyrediyorum biliyorum ki yine bombalardan biri patlayacak biz gol yiyeceğiz sabri efendi gittiği gün benim için en büyük transfer olur zaten gittğinde de alan olacağını sanmıyorum ortada kalır bu sabrinin milli takıma çağrılması da ayrı bir rezalet terim kime yakınsa onu alıyor halbuki kim iyiyse onu oynatması lazım sabrinin yedeklerine gelince uğur formsuz eskisi gibi iyi değil serkan da yetersiz yani mutlaka hem sağ bek hem stoper oynayan oyuncuya ihtiyacımız var mesela neil niye alınmıyor

    YanıtlaSil
  12. Adsız 12:30

    Uğur geriye dönüşünü yapıyor, maç formuna yavaş yavaş ulaşıyor. Bir kaç hafta sonra gerçek Uğur'u göreceksiniz.

    Neill bu saatten sonra geleceği varsa bile gelmesin.

    YanıtlaSil
  13. Caner konusunda FCN'e aynen katılıyorum. Zira, halihazırda Caner'den daha iyi bir seçenek yok. Genç, gelişim kaydedebilecek, teknik kapasitesi yüksek, kısacası önemli katkı sağlayabilecek bir oyuncu.

    Haydi Sevgili FCN, önce Sercan sonra da Caner konusunda bizlere müjdeli haberler ver, umutla bekliyoruz.

    YanıtlaSil
  14. Ne kadar doğru ya da yanlış bilemem. Görüşülen futbolcular içinde Denizlispor'un ümit milli futbolcusu Güray Varol'un da olduğu söyleniyor. Solbeke Caner ya da Güray'ın geleceğini tahmin ediyorum. Sağbekte Uğur oynayacaksa sorun yok ama Sabri oynayacaksa sorun çok. Sabri'yi ortasahada bir nebze olsun düşünebilirim ama sağbek için kesinlikle düşünmem. Forvet konusunda bir sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum. Sistem de forvet konusunda yer bulacak adam Baros, onun yedeğide Nonda. Gelecek adam bu iki alternatiften sonra yer bulacak. Asıl Galatasray'ımızın ortasahanın ortasına adam ihtiyacı var. Artık bekelmekten usandığımız Linderoth, her sakatlandığında 2 aydan aşağı gelmeyen Mehmet Topal, geldiğinden beri ne işyaptığı belli olmayan Ayhan, oyunun sadece bozma yönünde var olan Barış'la bu iş olmaz. Ayhan her maç 60 olumlu pas kullanmıştır ama çoğu geriye ve yanadır. Elimizde sağlam sadece Mustafa Sarp görünüyor. Mehmet Güven'i zaten saymıyorum. Ortasaya Diarra gibiGökhan İnler gibi Miralem Pjanic gibi adamlara ihtiyacı vardır. Asıl sorunlu bölge burasıdır.Yönetim umarım doğruyu görür ve bu bölgeye gerekli takviyeyi yapar diye umuyorum. Türk olarak bu bölgeye düşündüğüm adam Murat Ceyalan ama ona istenilecek bonservis parasını tahmin bile edemiyorum.

    YanıtlaSil
  15. Caner'in alınmasını çok isterim, fakat sol bek için o kadar da iyi bir alternatif olabileceğini düşünmüyorum. Caner'in defans yönü de Volkan'dan veya Alpaslan'dan fazla değil. Milli takımda sol bek oynadığı zaman bariz bir şekilde görüldü bu durum. Ama sol açık için çok iyi bir alternatif olur. Frikikler için de bir oyuncu daha kazanmış oluruz.

    Sağ bek konusuna gelince, Uğur'un sakatlanması ya da olağanüstü hal ilan edilmesi durumunda Sabri oraya geçebilir. Allah bize o günleri göstermesin. Uğur bir-iki maçta Sabri'den kaç kat kaliteli bir sağ bek olduğunu gösterdi. Aklın yolu bir. Stoper konusunda sana katılıyorum sonuna kadar. Medyanın gazıyla bir klişe tutturmuş bizim taraftar, "ayağı top yapan" stoper arıyorlar. Emre Güngör de, Gökhan Zan da, bazen Emre Aşık da gerektiği gibi pas yapabiliyor. Servet'in bu konuda biraz sorunu var, e bırakın da o kadar olsun. Her sene Meira, Popescu gelmez ki.

    Saygılarımla...

    YanıtlaSil
  16. Caner ilk defa u17 avrupa sampiyonasinda gördüm. cok begenmistim. caner komple bir futbolcu ve cok zeki. saglam bir antrenör ekibiyle ve iyi bir takimda cok iyi gelisir. joker niteliginde bir futbolcu. nerde oynatirsan oynat.
    insallah olur

    YanıtlaSil
  17. canerinde savunma özellikleri yedeklerden farklı değil bence.

    YanıtlaSil
  18. Bence solbek yine idare edilir ama Galatasaray ön liberodan çok çekecek nasıl hücum hattımız kaliteliyse burayada kaliteli futbolcular gerek.Oyunu yönlendirecek dikine oynayacak fizik kalitesi yüksek ve dayanıklı futbolcular lazım Ayhan BArış Mustafa hiçbiri yeterli değil.Ön libero sorunundan dolayı bu kadar gol yiyoruz.

    YanıtlaSil
  19. Ayhana bile laf söylüyorsunuz ya ne diyim.. Yanlış maçları izliyoruz sanırım.Ayhanın oynadığı galatasaray maçlarını tekrar izleyin..her maç istatistiklerine tekrar bakın ve ondan sonra "Ayhan'ın geldiğinden beri ne yaptığı belli değil "Gibi bir yorumda bulunun.Son oynadığımız maçta Ayhandan öncesi ve Ayhandan sonrası olarak da izleyebilirsiniz gerekli cevabınızı da alırısnız.

    YanıtlaSil
  20. Düşüncenizin yanlış olduğuna inanıyorum, şöyle açıklayayım;

    Savunmanın soluna acil transfer lazım çünkü Hakan Balta sakatlanırsa yerini dolduracak adamımız yok demişsiniz, tamamen katılıyorum ve Caner transferini istiyorum. Ancak şimdi de sağ kanada bakalım, buradan ümidimiz Uğur'un form tutması. Yani Uğur kesinlikle Hakan düzeyinde oynamıyor, yine de form tutarsa eh iyi olur diyoruz büyük beklentilerimiz var ondan. Diyelim ki form tuttu, sakatlıkla geçen onca aydan sonra süper oynamaya başladı, döndü eski formuna. Peki bu adamın yedeği kimdir? Sabri Sarıoğlu. Sabri kesinlikle bir full back değildir bence, zaten hepimizin bildiği bir şey bu, bek yetenekleri yok, defalarca silkelendiğini gördük bu adamın. Yani Uğur'un form tutamaması eski günlerine dönememesi ihtimallerini geçtim, Uğur'un Hakan Balta gibi oynadığını farzettim (ki saydığım ihtimaller de ne yazık ki yüksek) Buna rağmen Uğur sakatlanırsa yedeği yok diyorum. Yani Hakan Balta'nın durumundan hiçbir farkı yok bence.

    Bence yapılması gereken iki yönlü -daha önceden belirttiğim gibi Coloccini gibi- bir transferdir. Şimdi böyle bir adam gelirse ve Uğur form tutarsa oynar göbekte, çok da güzel toplar savunmayı. Diyelim ki Uğur sakatlandı, kötü oynadı vs. O zaman da geçer sağa ortaya Servet'in yanında Güngör veya Aşık oynar. Yani tek taşla iki kuş vurmuş oluruz hem sağ bekte Uğur'un Hakan gibi olan alternatifsizliğini bitiririz, hem de Uğur form tutarsa onu kesmemiz gerekmez bu sefer de defansın göbeğine çok iyi bir oyuncu transferi yapmış sayılırız.

    Arıca Milli Takım'ın oyuncuları konusunda da şunu söyleyeyim; şuan ne Uğur ne Sabri Gökhan Gönül'den formayı alabilecek kapasitede değildir bence. Göbekteki milli oyuncumuz Gökhan Zan'ı ise hepimiz biliyoruz, yaptığı hataları vs. Bence Galatasaray'da ancak rotasyonda önemsiz maçlarda veya yedek olarak oynamalıdır.

    Vaktiniz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  21. Ayhan kadar boş bir futbolcu ben ömrümde görmedim. Ayhan bu formayı giymeyi kesinlikle haketmiyor. Lucescu'nun Ayhan hakkında dedikleri hala ortada güpe gün duruyor. Ayhan'ın istatistiklerine bakıyorum 70 olumlu pas kullanmış, bu müthiş bir istatistik ama maçda bu pasların yana ve geriye olduğunu görünce bir değeri olmadığını hemen görüyorum. Ayhan'ı ben yönetici olsam on dakika bile takımda tutmam. Galatasaray değerlerine hem futbolcu olarak, hem de kişilik olarak kesinlikle yakışmıyor. Birde kalkıp kaptan yapmaya çalışıyorlar. Her maçta onun hakemle tartışmaya girmesini, rakiplerin arkasından atıp tutmasını, küfretmesini görmekten bıktım. Ne futbolculuk yönüyle ne de kişilik yönüyle bu akıma kesinlikle yakışmıyor. Kaç seneden beri bu forma altında ama bir artısı göremedim. Yana ve geriye oynadıktan sonra paftan bir çoçuğu çıkarıp oynatsınlar. Yıllık ücretide çok az olacaktır. Ayhan'sız oynayıp kaybetmeye razıyım. Umarım editörler bu yorumumu yayınlar.

    YanıtlaSil
  22. Adsız 13:01

    Biz herşeyden evel önce o güzel haberleri sevgili transfer komitemizden bekliyoruz :)
    Umarız güzel ve hayırlı haberler gelir. Sercan ve Caner konusunda..

    Adsız 13:16

    Güray'ın adı anılıyor fakat kesin bir durum söz konusu değil, o yüzden o ismi haber yapmanın pek bir anlamı ve doğruluğu olmaz.

    Sağbekte Uğur'un alternatifi Serkan'da olabilir. Takımdaki tek sağbek Sabri'ymiş gibi düşünmemek gerekiyor.

    Merak etmeyin takımda 2 tane futbol dehası antrenör ve gerçekten futboldan anlayan bir transfer komitemiz var. Elbet bizim düşündüklerimizi Rijkaard ve Neeskens düşünüyordur, hatta çözümünü bile bulmuşlardır.

    Biraz sabır sadece..

    Chao Grey

    Caner'in defans yönü diğer oyuncularımıza göre daha iyi görünüyor.

    İnşallah bu yıl sakatsız belasız bir sezon geçiririz.

    Evet, sizlerinde dediği gibi maalesef medyanın gazına çok geliyoruz. Kadroya bakmadan transfer yapanlar eğer kadroya bakarlarsa olayın farkına varıcaklardır.

    Hoş onlara sorsanız kim hangi takımda onu bile bilmezler ya..
    Neyse.

    Ali

    Evet, Ali Bey dediğiniz gibi Caner komple bir oyuncu. Gerek oyun bilgisi, gerek kademe anlayışı gerekse tekniği ile her takımda oynayabilecek düzeyde. Biraz geliştirirse kendisini Avrupa'da uzun yıllar adından söz ettirir.

    Gelişmesine yardımcı olacak isimler ise Rijkaard ve Neeskens olacaktır, transferi gerçekleşirse..

    Adsız 14:50

    Zaten gerekli çalışmalar sürüyor önlibero mevkiisi için..
    Bir kaç oyuncu ile görüşülüyor.

    Adsız 14:55

    Herkesin düşüncesi aynı olmak zorunda değildir. Kimisi Ayhan'ı yere göğe sığdıramazken, kimisi halısahada bile oynatmaz kendi kararınca.. Kişilerin kararına saygı duymak gerekir.

    A.Can

    Sağbekte Uğur'un alternatifi Serkan'da olabilir. Takımdaki tek sağbek Sabri'ymiş gibi düşünmemek gerekiyor.
    Ayrıca Coloccini gibi bir oyuncu takım kadromuzda mevcut. Emre Güngör.

    Gökhan Gönül daha tanınmıyorken Uğur Uçar, Galatasaray forması giyiyordu. Uğur'un tek şanssızlığı yaşı ve yaşadığı sakatlık. Eğer o sakatlık olmasaydı Uğur şu anda Türkiye'nin değil Avrupa'nın sayılı sağ bekleri arasına girerdi.

    Gökhan Zan konusunda ise bu adam Milli takımın stoperi. Öyle yada böyle iyi bir oyuncu. Belki zaman zaman hata yapıyor. Servet'te yapıyor, Arda'da yapıyor, Barış'ta yapıyor. Futbol bu hatalar oyunu.

    Şu anda Gökhan Zan'dan daha iyi bir TÜRK stoper bulamazsınız bedavaya transfer edebileceğiniz.

    YanıtlaSil
  23. slm FCN Blog. ben bu transferlerin sizce hangi tarihe kadar biteceğini merak ediyorum. 1 eylülü beklersek takım nasıl oturcak yaw yeni adam gelir 1ay 2 a alışamaz zaten ve de ilk maçını tribünde izlicek zaten adamı 7.haftaya anca koyarız takıma bu da çok geç olur yaw...bence en geç bu haftasonu bitmeli sizce??

    YanıtlaSil
  24. Adsız 23:38

    Bu oyuncular profesyonel oyuncular. Basketbol değil ki takıma uyum sağlama sürecinde sıkıntılar olsun. Zaten Caner'i bir çok isim biliyor takımdan o yüzden herhangi bir sıkıntı olmaz. Ayrıca Caner doğrudan ilk 11 oynayacak bir transfer değil, Hakan'ın alternatifi olacak.

    Bana kalsa bu gün bitsin transferin hepsi fakat 1 Eylül'e kadar zamanımız var..

    YanıtlaSil
  25. caner erkin bu yıl gelirse kiralık gelir demedi demeyin...gelecek yıl 2,5 3 e alırız...

    YanıtlaSil
  26. Adsız 14:12

    Volkan Yaman konusunda bizde belirttik bu sene Caner'i kiralık olarak görebiliriz diye..

    Satın alma opsiyonu ile kiralanacak yada doğrudan bonservisi ile alınacak :)

    YanıtlaSil
  27. Caner transferi büyük oranda tamamlanmıştır.

    Volkan'ın gitmesi bekleniyor.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0