FCN Blog : Açıklama


Bugüne kadar doğru yanlış bir çok haber verdik, kimisi zaman zaman yanlış oldu, kimisinde ise sonuca ulaştık.

Herşey aslında Melih Şabanoğlu'nun yazmış olduğu 2010 Galatasaray yazısıyla başladı. O yazıda sayın Şabanoğlu Schuster ile anlaştığımızı yazmıştı bizlerde burada onu kaynak göstererek başladık bilgi paylaşımlarına..

Ardından 2 Haziran günü bize gelen çok değişik ve tesadüfü bir bilgi vardı.

Bizde o bilgiyi buraya yazdık ama aslında yazmak istemedik. Ya kandırıldıysak diye.. Sonunda bizim yazdığımız o süpriz gerçekleşti ve Frank Rijkaard Galatasaray'ın başına geldi. Şaka gibiydi bizim için aslında ve herşey böyle başladı.

Bayan basketboldan, erkek basketboldan, diğer branşlardan haberler verdik ama ağırlıklı olarak futbol şubesinden transfer haberleri dönüyordu.

Herşeyden evel daha öncesinde oyuncu+para olarak anlaştığımız İsmail Köybaşı transferini yazdık. Fakat nerden bilelim Antep yönetiminin paragöz olduğunu..

Lucas Neill efendi ise bir türlü kararını veremedi, aman zaten gelmemesi çok iyi oldu. Arkadaşın karakter meselesi var galiba.. Aç denilir ya aynen o tabire uyuyor.

Ufuk Ceylan ve Leo Franco haberi ile devam etti herşey.. Ufuk epey rötar yaptı, oyuncu ağzıyla açıkladı Galatasaray'a gitmek istiyorum diye. Leo için herkes gelmeyecek derken biz 1 Temmuz'u bekleyin dedik. Öyle de oldu..

Deco ve Gudjohnsen haberleri gelmeye başlamıştı. Aslında amacımız bilgilendirmekti sizleri fakat çok değişik bir şekilde bir anda transfer haberleri veren blog haline geldik.. Deco'nun yıllığı ve istekleri, Gudjohsen'in bonservisi derken farklı isimler devam ediyordu görüşülmeye..

Ve herkesin çok merak ettiği Ryan Babel ismi.. Aslında Liverpool ile 8.5-9 milyon euro arası bir fiyatta anlaşmıştık fakat oyuncu gelmeyi kabul etmedi. Çok uzun sürdü görüşmeler ama bir türlü gelmeyi kabul etmedi, çok değişik isteklerde bulundu..

Zurab Khizanishvili ismi ise gündemimize geldiğinde bizde istemedik kendisini.. Fakat imza attı bilgisi geldi, meğerse gerçek dışıymış Neeskens ve Rijkaard ikilisi transferin iptal edilmesinde başrol oynamışlar.. İyide olmuş..

Dos Santos haberleri geliyordu ama Tottenham teklifimizi kabul etmedi.. Israrla bir ortasaha, bir kanat oyuncusu arıyorduk herşeyden evel.. Görüştüğümüz isimler genelde bu yöndeydi ve savunmaya bir takviye yapılması planlanıyordu. Tam ters köşe gelicek, alakasız bir isim falan derken Gökhan Zan imzayı attı. Defans tamamdı, takviye gelmişti.

Biglia konusunda ne oldu, ne bitti bilmiyoruz fakat bu kötü gidiş ve karşılıksız haberler sonrasında ekipte ufak bir değişiklik oldu, kaynaklar sadece tek bir kişiye değil, alternatiflere yöneldi.

Volkan Şen için Bursaspor ile görüştük, hocaları Ertuğrul Sağlam bırakmadı oyuncusunu.. Servet giderse yerine alternatif Türk olabilecek bir isim için Ankaranın kapısını çalmaya hazırlandık ama Servet'in transferi iptal oldu, Ediz olayıda iptal oldu haliyle.

Belçika'dan haber gelmişti Pocognoli ile temaslara geçmiştik fakat o transferde sonuçlanamadı. Bu transferde zaten kaynağımızı belirmiştik.

Owen haberini ise Eurosport'a göre yazdık, onların bilgisini paylaştık. Gelir, gelmez muhabbetleri dönerken oyuncu M.United'a imza attı.

Haziran ayı bizim için epey hareketliydi.. Sadece futbol olsa yine iyi.. Sponsorluk, reklam ve bayan basket takımı haberlerinide ilk olarak buradan duyurduk sizlere.. Bir çok oyuncunun adı daha geçmezken, bir çok haber basına düşmemişken biz blogta paylaşmaya çalıştık.. Özellikle bayan basketbol şubesi konusunda söylediklerimiz tek tek çıktı.. Sponsorluk ve reklam anlaşmalarında ise herhangi bir olumsuz haber olmamıştı..

Temmuz ayı biraz daha hareketli başladı.. Asıl transferin en bomba günleri derken Govou haberi blogta yer aldı, ardından biz kendi haberimizi yalanladık ve kaldırdık ve hemen ardından bir başka oyuncunun geleceğini söyledik.. Biz gece 5'te girdik, resmi site sabah 9da girdi.. Abdel Kader Keita Galatasaray'a gelmişti..
Biz Lucas Neill'a hoşgeldin derken o yine paragözlüğünü gösterdi ve ne kadar kopartırsam o kadar kardır mantığını uyguladı.. Ardından transfer yattı ve bir daha Neill konusu hiç ama hiç açılmadı..

Deco haberleri yine hortlamıştı, kaynaklarımız Eurosport ve The Times'tı.. Ama Deco'nun ilginç ve yüksek istekleri devam ediyordu.. Galatasarayımız Deco'dan vazgeçti. Bilindiği üzere bu transferi bir çok spor yazarı ve muhabirde söylemişti..

Biz Elano Blumer yazdıktan 2 gün sonra resmi sitede bir haber bizi havalara uçurdu.. Evet Elano Blumer resmen Aslan'dı.. Hoşgelmişti Galatasaraya..

Bize gelen bir Aurelio haberi vardı, çok iddialı bir kaynaktı. Kesin ve net konuşuyordu, Aurelio imzaladı bile diyordu. Bizde ona inanarak burada paylaştık o bilgiyi fakat Aurelio konusunda yönetimden centilmenlik amacıyla bir yalanlama geldi ve Aurelio davası çözüldükten sonra Galatasaray bu transferden nedendir bilinmez vazgeçti, yada gerçekten hiç görüşme olmadı. Zaten bu olaylar sonrasında kaynak tamamen değiştirildi.

Gidenler gelenler, bayan basketbolu, formalar, lansman, diğer şubeler ve aktiviteler derken FCN Blog olarak yine doğru bilgileri paylaşmaya devam ettik. Hatta ve hatta formalarıda neredeyse burada sizlere açıkladık tek tek.. Daha belli olmayan kırmızı formayı bile sizlere burada sunduk..

Sonunda Kim Kallström haberi geldi ama onunda kaynağı FRANSIZ BASINI olarak gösterildi. Fransız basınına göre teklif etmişiz ama Lyon redetmiş dedik, burada tartıştık.. Ama kimileri bu transferi bize yıkmaya çalıştı.

Sezer ve Ufuk haberleri çıkmaya devam ediyordu, oyuncular Galatasaray'a gelmek için yırtınıyordu adeta.. Manisa yönetiminin inanılmaz istekleri ise bu transferlerin önüne taş koymuştu.. Hatta ne taşı, kaya kaya..

Ardından bir forvet transfer haberi geldi.. Bize gelen bilgi kesin imzaladığı yöndeydi.. Fakat Halil gelmeyi kabul etmesine rağmen sonradan vazgeçmiş bu transferden.. Kaynak ve haberi yapan arkadaş ile tamamen yollar ayrıldı..

Sonrasında Lugano haberleri dönmeye başladı ve biz bunu kesin ve net bir şekilde yalanladık. İlgimiz yok dedik, hiç bir zaman olmadı dedik.. Fakat yine birileri bu transferi bize yıkmaya çalıştı, demediklerimizi demişiz gibi göstermeye çalıştı.

Giden oyuncularımız, görüşülen isimler konuşulmaya devam ederken biz bizden gidecekleride yazmaya devam ettik.. Diğer şubeler hakkında yazdığımız herşey tek tek çıktı, hatta tribünde yapılan çalışmaları buraya aktardık.. Sözleşme durumları bile çok açık ve net bir şekilde yazıldı..

Diarra haberleri dolandı ama oyuncu ile sadece bir görüşme yapılımış. Neeskens ve Rijkaard'ın verdiği rapor doğrultusunda "ortasahamız bize yeter" denildi. Transfer edilmesi muhtemel isimler ile görüşmeler bitti.

Ve en son olarak ise Caner & Sercan ikilisinin haberini girdik.. Transfer dönemini büyük ihtimalle bu iki oyuncuyu transfer ederek kapatacağız, en azından şimdilik bir durum söz konusu değil.. Eğer Rijkaard herhangi bir istekte bulunmazsa Caner ve Sercan imzalayacak ve dönem kapanıcak..

Nonda gidiyor, bir yabancı oyuncu hakkımız zaten vardı. 2 yabancı oyuncu hakkımız var olacak ve Galatasaray'ımız gerek görüldüğü takdirde devre arasında oyuncu alıcak.

Bu dönemde erkek basket takımın bilgileri, transferleri, salonu, bayan basket takımın salonu, oyuncu transferleri, görüşmeleri, voleybolda transferler gibi bir çok konuda sizlere bilgiler paylaşıldı. Eğer herhangi bir yanlış çıkan haber varsa gösterin bizlerde bilelim.

FCN Blog'a sebepsiz ve amaçsız yere dil uzatanlar umarız bu gerçekleri göz önüne alırlar.

Biz yine devam edeceğiz bilgiler vermeye..

Caner ve Sercan transferi sonrasında gerekli bir açıklama yapılacaktır..

Hemde çok güzel bir açıklama..

11 yorum:

  1. sizi uzun zamandır takip ediyorum ve haberlerinizi tebrik ediyorum.yanlış duyumlarda olabilio inşallah bu duyum doğrudur güzel bir açıklama bekliyoruz.

    YanıtlaSil
  2. 3 aydan beri hergün giriyorum sitenize..emeginize saglik..herkese yanlis bilgi ulasabilir..cok dogaldir..benim ama bir sorum olacak..."Caner ve Sercan transferi sonrasında gerekli bir açıklama yapılacaktır.." diye bi cümle var..yani siz kesin gözüylemi bakiyorsunuz bu transfere yada o iki futbolcuda netice ne olursa olsun bir aciklama yapcagiz demek istiyorsunuz? O aciklamanin icerigi nedir?
    saygilarimla

    YanıtlaSil
  3. Caner ve Sercan transferi kesin.
    Bitti o transferler.
    Herşeyden evel hayırlısı olsun..

    O oyuncular imzalarını atsın, minik bir hediyemiz var bize sallayanlara :)

    YanıtlaSil
  4. Bir şeyi düzgün yaparsan ve dürüst yaparsan, illaki baltalamaya çalışan olur bu ülkede ne yazık ki. Aynen devam FCN Blog :)

    YanıtlaSil
  5. Sadece imzayı bekliyorum, hediyeleri hazır :)

    YanıtlaSil
  6. Cok güzel özetlediniz dogruya dogru 3-4 aydir burayi takip ediyorum olumlu olumsus herseyi yazmisiniz Helal olsun

    Sercan transferini iple cekiyorum isanllah bugün alacamiz bir galibiyet sonrasi aciklanir

    YanıtlaSil
  7. Kesin bitti diyosun bizi havalara uçuruyosun.
    Ne yalan söyleyeyim, gözü dönmüş, Topuz ve Özer'e fahiş fiyat veren Fener alamadıktan sonra biz hiç alamayız diyordum, Sercan'a pek ihtimal vermiyordum. İnşallah gerçekleşir. Bize kalırsa hediyemizi de alırız. :)

    YanıtlaSil
  8. ben kendi adıma sanırsam bir özür borçluyum tabi heyecanlanıyor insan tebrikler

    YanıtlaSil
  9. Ben de bayadır siteyi takip ediyorum (hele son 2 aydır günde 2-3 kez giriyorum fırsat yaratıp) sizi her zaman savunmuşumdur (özellikle sözlük ortamlarında), son haberlerle de beni mahcup etmediğiniz ve kar gütmeden biz taraftarlara böyle yardım ettiğiniz, haberler verdiğiniz için, yetmeyip bir de maç ve maçın adamı analizlerini , taraftar videolarını sunduğunuz için teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
  10. Galatasaray'a gönül vermiş değerli arkadaşlarım, verdiğiniz haberler doğru veya yanlış çıkabilir. Sonuçta bu işler bir uzunca bir süreçte gerçekleşiyor. Resmi imzalar atılana kadar süreç tamamlanmış sayılamayacağından bu vadede son anda bile çıkabilecek bir aksilik sizi zor durumda bırakıyor. Sonuçlar ne olursa olsun amatörce gösterdiğiniz bu çabaları takdirle takip ediyoruz.
    Benim burada gündeme getirmek istediğim konu çok farklı. Birincisi şu aralar klübümüzle ilişiği kesilmiş eski oyuncuların bizi sürekli vefasızlıkla suçladığı bir dönemde oynadığı dönemden beri hem oyunuyla hem üslubuyla bir "ekol" olmuş Suat Kaya'yı sizlere tekrar hatırlatmak istedim.
    İkincisi belki ben burada yazarsam bu konuyla ilgili de camiamızda bir gündem oluşabilir diye düşündüğüm bir konu var. Hiç bir şekilde klübümüzün vefasızlık yaptığını düşünmesem de 1999-2000 sezonunun eski kadrosunu toparlayarak Ali Sami Yen'e veda maçında başında Fatih Terim'le beraber şimdiki kadromuza karşı bir jübile maçı tertip edilemez mi? O kadrodan bir-iki oyuncu hariç hepsinin futbolu bıraktığını düşünürsek bundan daha güzel barışçıl bir iade-i itibar olamaz diye düşünüyorum. Biz o kadar büyük bir camiayız ki isterse varsın Emre Belözoğlu bile oynasın bu maçta. Çünkü biz hiç kimse değiliz;hiç kimseye benzemeyiz; Galatarayız.

    YanıtlaSil
  11. bilgisayarı açar açmaz girdiğim ilk site fcn blog, iyiki varsınız, iyiki Galatasaraylısınız...

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0