Kızmayın ÜLKER'e..


Formalar belli olduğundan beri sallıyoruz ÜLKER firmasına ve yöneticilere..

Formaların arkasına sırf para kazanmak için reklam mı alınırmış ne saçma zihniyet, ne kadar saçma, ne kadar iğrenç vs.vs. diye sallıyoruzda, sallıyoruz.

TFF bu sene yeni bir karar sokmuş, yürürlüğe.. Reklam anlaşmasını gayet net açıklayan bir karar hemde..

Bütün takımların, bütün formalarında isimler alt tarafta yazacak diye çıkan bir karardan bahsediyoruz.. Bu kararda yaklaşık 2,3 yıl gider tahmini.. Karar yürürlüğe girmiş ve aslanlar gibi işliyor.

Dün akşam oynanan Türkiye Süper Kupası maçında reklamsız Beşiktaş takımını görmüşsünüzdür. Reklam almamalarına rağmen isimler aşağıda yazıyor.

Şimdi hazır bu kural varken, hazır böyle bir fırsat varken elimizde neden yaklaşık 30milyon dolardan mahrum olalım ki?

Zaten isimler her türlü aşağıya yazılacakmış, bizde biraz nakite çevirelim dedik, fenamı yaptık?

Resimler Galatasaray Formaları Blog'tan..

Bu arada unutmadan; mor formanın üzerinde çalışma yapıp ÜLKER'i sökmeyi başaranlar var. Beyazda sonuçlar pek olumlu değiller.. Parçalı'da zaten sökemiyorsunuz, kumaşa işlenmiş.

5 yorum:

  1. mevzu ülker değil mor daki yazı misal abes duruyor fenerin formasında sar lacivert olan yazı bizde formayla tezat renkte bide yazı çirkin gözümüze sokacalar nerdeyse bence yazıların formayla bütünleşmesi gerek onun içinde renk uyumu şart...

    YanıtlaSil
  2. Açıkcası tribünlerini bu kadar boş bırakn taraftar grubunun bu kadar forma reklamı alması kadar doğal bir durum yoktur. Ne kadar ekmek o kadar köfte misali. Tribünlerde 5 bin kişiye oynarız ama en iyi transferleri isteriz. Sonrada bunun adını taraftarlık koyarız. 4 milyondan fazla Galtasaray'lının yaşadığı İstanbul'da 18 bin kişilik Ali Sami Yen dolmuyorsa sorunu kendi içimizde arayalım. Bu takım istediği reklamı almakta ve istediği renkte forma üretmeye mecburdur. Geliri arttırmak için mecburlar. Taraftar olarak en az katkıyı yapan topluluğuz ve ultraslanın artık gına gelen marşlarından bıktır. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  3. Artık formaya reklam almayalım saçmalığını bir yana bırakalım..Barcelona gibi bir düzen kuramayacağımıza göre,bu reklamlar alınacak..kaldı ki 4 yıl için 25-27 milyon $ gibi bir para reddelicek bir meblağ değil.Bugün basında yer alan Adnan Polat'ın serzenişleri de taraftarın kulübe katkısının bir avrupa kulübü düzeyinde olmadığını(olması da beklenemez) teyid ediyor.Tribünler 96-00 arasında bile her maç dolmuyordu.Tamam stadyumun fiziki şartları,ülkenin genel ekonomisi falan etken olabilir ama yine de 20 binlik bir stadın dolmamasını açıklamaz.Gsmobile kampanyasına gösterilen ilgi,taraftar kart fiyaskosu v.s...
    Artık Gs storelarda gerçekten çok güzel işler oluyor,günlük giyilecek birçok şey var.Bir İngilizin alım gücüne sahip değiliz ama herhalde çıplak dolaşmıyoruz,donla denize girmiyoruz.O yüzden Gs storelar mutlaka her fırsatta uğramamız ve bütçemizden bir miktar parayı harcayacağımız bir yer olmalı.Evet bir çok güzel işe rağmen vet bence de mor forma üzerine beyaz yazılabilirdi ülker yazısı.Mesela fenerin kolunda ki telekom reklamı da sırtında ki ülker yazısı da çok göze batmıyor,çünkü lacivert yazılmış sarı üzerine..Gerçi forma dizaynlarında bile taraftarın amatör çalışmalarında ki özeni gösteremeyen,adidas'a söz geçiremeyen bir yapının reklam yazılarında kullanılan renkler ve fontlarda sesini yükseltmesini beklememek lazım..
    Hatasız yönetim olmaz,bence biz taraftar olarak kendi üzerimize düşeni yapmalıyız artık.sırtında ki renge takılmadan,fenerli medyaya inat mor formaları da diğerlerini de almalıyız.formaya gücü yetmeyen diğer ürünleri almalı.herkes cep telefonuyla konuşuyor,Gsmobile tercih edilmeli...yoksa elano'lar kewell'lar gider inamoto'lar,heinz'lar gelir...bu yönetim giderse hangi zihniyetin geleceği de belli...

    YanıtlaSil
  4. Reklam olmasına karşı değiliz zaten genel olarak. Ancak forma rengi ile reklam rengi bu kadar alakasız olabilir. Parçalıda Ülker yazısının rengini bizim renklerle uyumlu hale getirmişler, öyle olursa zaten asla itirazımız olmaz. Ancak mor ve beyaz formadaki reklamlar cart Ülker kırmızı olarak hiç yakışmamış. Fenerbahçe formalarında daha çok para ödemelerine rağmen forma rengine uygun reklam vermeyi kabul etmişler. Bizim yönetimin de Ülker'den bu konuda ricacı olması ve o reklamların renginin düzeltilmesi lazım. Mor formada beyaz ağırlıklı, beyaz formada da bizim kırmızı renkte olabilir örneğin o reklamlar. Eğer böyle birşey anlaşma gereği asla yapılamıyors ve Ülker ikna edilemezse, bu da yönetimin bu konuda başarısız olduğu anlamına gelir. Sizin yönetimle ilişkiniz olduğu anlaşılıyor, lütfen bunları iletin ve o reklamların renkleri değiştirilsin. Bence forma satışını çok çok etkileyecek o reklamlar bu renklerde olursa.

    YanıtlaSil
  5. Adsız 12:07

    Öncelikle şuradaki yanlışı hemen düzeltelim formaları Adidas tasarlamıyor. Modelist, tasarımcımız Evrim Timur hanımefendi tasarlıyor.

    Adidas sadece bizim bu sene çıkartacağımız kalıplar bunlar, sizde bunlara uygun tasarımlarınızı kendiniz yapabilirsiniz diyor.

    Bu yüzden yönetime laf söylemek pek doğru olmaz.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0