Maçın Adamı: Abdul Kader Keita


FCN Blog olarak yepyeni bir uygulamaya başlıyoruz. Bundan sonra oynanan her resmi maçımızda maçın adamı olarak göze çarpan oyuncumuzun analizini ve maçta neler yaptığını burada uzun uzun anlatacağız sizlere..

Öncelikle hemen ufak bir not belirleyelim Keita'yı maçın adamı seçtik fakat Kewell'ında hakkını yememiz doğru olmaz. 2 gol, 2 asist ile geceye damgasını vurdu kuşkusuz Avustralyalı büyücü.

Gelelim Keita'ya.. Dün Fildişi'li yıldız coştu, coşturdu, coşturuldu. Netanya maçında ilk kez Ali Sami Yen'e çıkan yıldız oyuncu Denizlispor maçında kaldığı yerden devam etti ve resmen şov yaptı.

Maçın ilk bölümünde Kapalı Tribün önünde fırtına gibi esen Keita, ikinci bölümde aynı resitali Numaralı Tribün önünde yapmaya devam etti. Denizlispor savunmasının başına bela olan ve adeta sağ kanadı çift şeritli yola çeviren Keita maç boyunca gerek paslaşmaları, gerek hızı, gerek topu saklaması ve gerekse yardımlaşmalarıyla taraftarlardan alkış aldı.

Normalde bu tip oyuncular bencil olurlar, sadece kendilerini düşünürler. Fakat Keita tam tersi bir şekilde topu arkadaşlarıyla paylaşıyor, pas yapıyor, aralara kaçıyor, çizgiye iniyor. Kısacası Keita tam bir takım oyunu oynuyor.

Peki Keita maç boyunca neler yaptı? Valla neler yapmadı ki..

46 kez attığı pasların, 24'ünde isabeti buldu.
55 kez topla buluştu Keita ve sadece 4 kere topu kaybetti.
Mevkiisinden tam 26 kez bindirme yaptı rakip kaleye.
5 kez çizgiye inip orta açtı.
90 dakika boyunca yaklaşık 10 km koştu.
Maç içersinde 33 çalım attı.

Abdul Kader Keita..
Hoşgeldin Galatasaray'a..

1 yorum:

  1. Fransa'da izlediğim Keita'ya göre dün akşam ki Keita vasattı. Ancak bir aylık dönem içinde Keita tam olarak kendini bulacaktır. Keita'nın en az 30 maçını izlemiş biri olarak dün akşam ki maç sadece ufak bir gösteriydi diyorum. Keita daha çok beller kıracak. Özellikle Hagi'den sonra Carlos'un belini tam olarak kıracak bir adam daha geldi. Hatırlarsanız Carlos'un en iyi zamanında Hagi, Carlos'la kedinin fareyle oynadığı gibi oynamıştı. Takım yavşadan ve sağlam adımlarla oturmaya başladı. Kutsal ittifak medyası tekrar yeni oyunlar ortaya atacaktır. İyi giden Galatasaray'ı baltalamaya çalışacaktır ama bu sene tokadı çok okkalı yapıştıracağız.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0