Eurobasket 2009 | Rüya Sona Erdi ! 76-74


Yarı final bileti almak için Yunanistan karşısına çıktığımız maçtan yenilgiyle ayrılarak, iyi performansla başladığımız şampiyonadan madalya alma yolundan sapmış olduk. Yunanistan'ın hücum ve savunma kriterlerinin net bir şekilde belli olduğu maç öncesi, oyunun iki alanında da yaptığımız hatalar yenilgiye sebep oldu. Diğer maçlardan farklı olarak yaptığımız hatalara değineceğim.

* İlk olarak ribaunt konusunda yaşadığımız sıkıntıya gelelim. Yunanistan'ın bu alanda aşırı aktif olduğu diğer maçlarda ortadaydı. İspanya ile birlikte hücum ribaunt'u konusunda en iyiler arasına rahatlıkla girebilirler. Dün gece bu konuda adeta ezilmemiz, Yunanistan'ın serbest atış çizgisine gitmesine ve boş atışlar bulmasına neden oldu. Uzun rotasyonumuzun Yunan uzunlara karşı sınıfta kalması üzücü bir durum. Neticesinde Yunanistan'ın ne kadar eksik geldiğini biliyoruz. Bu kadar geride kalmamız gelecek adına umutlarımızı yok ediyor. Bu konuda son yorumu istatistik anlamında vererek bazı şeylerin daha net anlaşılmasını sağlayalım. Ribauntlar, Türkiye : 28 , Yunanistan : 47 , Serbest atışlar, Türkiye : 6/13 , Yunanistan : 26/35.

* Yunanistan hücum organizasyonunun en önemli ismi kuşkusuz Spanolois. Bunu önceki maçlarda iyi bir şekilde gösterdi. Bizim geride kalan maçlarda rakiplerimizin kilit adamlarına karşı yaptığımız baskılı savunmanın örnekleri mevcut. Polonya maçında Logan'a karşı, İspanya maçında ise Navarro'ya karşı taktığımız kelepçeler hemen akla geliyor. Ancak bu maçta Spanolois'e karşı hiç bir savunma faaliyetine gidememiş olmamızı şaşkınlık ile karşıladım. Misal, maçın en önemli kırılma anında Spanolois'in bomboş attığı üçlük yaşadığımız konsantrasyon eksikliğini ortaya koyuyor. Üstünde baskı kuramadığımızdan dolayı Yunanistan ekibi istediği atışlara kolayca gitti.

* Hücumda son karşılaştığımız Slovenya maçında yaşadığımız üretkenlik sorunu devam etti. Oyunda ikili oyun kurucu sistemiyle oynadığımız anlarda bile birebir zorlamalara kalan hücumlarımız, isabet yüzdemizin düşmesine neden oldu. Skor anlamında zorlandığımız dakikalarda bir ara Hidayet ile atak yapmış olsak da ondan da görmeye alışık olmadığımız hatalar gelince hücumda tamamen tıkandık. Oyun kurucu bölgesindeki oyuncularımızın oyuna ağırlıklarını koyamamaları şut seçiminde yanlışları doğurdu. İlk aklıma gelen örnek 45 saniye kala Ömer Onan'ın acele ile attığı dış atış veya şampiyonada hücum anlamında sivrilen oyuncumuz olan Ersan ile ikili oyunlara gidilmemesi gibi.


Şampiyonada kayıpsız bir şekilde yola devam ederken yaşadığımız Slovenya mağlubiyetinin dengelerimizi bozduğunu düşünüyorum. O ana dek sahada bir dakika bile konsantrasyonunu düşürmeyen ve savunma disiplininden ayrılmayan bir takım vardı. Ancak o maçta yaşadığımız yenilgi sandığımızdan ağır sonuçlara yol açtığını düşünüyorum. Aynı hatalar zincirini bu maçta da görmüş bulunuyoruz. Her şeye rağmen takımımıza bizlere yaşattığı sevinçler için teşekkür ediyoruz. 2010 öncesi bazı maçlarda umut veren ama son maçlara doğru yaşadığı düşüşle kafalarda soru işareti bırakan bir takım görünümündeydik.

28 yorum:

  1. 2 maçtır uzatmada kötü şekilde kaybediyoruz.

    Bu maçta özellikle ribaundlarda çok kötüydük, maçın sonunda kilit pozisyonları da değerlendiremedik. Hepimiz, iyi başladığımız turnuvanın bu şekle gelmesinin hayal kırıklığını yaşıyoruz.

    Yarın Fransa ile oynuyoruz. Artık hedefimiz turnuvayı 5. bitirmek ve bunun için elimizden geleni yapmamız gerekiyor..

    YanıtlaSil
  2. Hersey için tekrar tesekkür 12 Dev Adam!
    Seneye ülkemizdeki turnuva için çok güzel bir hazirlik ve heycan kaynagi oldu bu sampiyona! Seneye hep beraber çok daha ileri gidecegiz!

    YanıtlaSil
  3. Biz size inanmaya devam ediyoruz. Anladık kı önümüzdeki tek engel hakemler…

    YanıtlaSil
  4. hala aklım maçta olanlarda ve pozisyonlarda ama geçmiş mazidir.. napalım yapcak bişe yok olmadı.. ama bize yaşattığınız mutluluklar için teşkekkr ederim sinan abicim yüreğinize sağlık kşke yarı finale gidebilseydik bunu yapabilirdik biz başka ihtimal düşünmemiştik ama olmadı napalım böyle olcakmış…

    YanıtlaSil
  5. umarım bir an önce toparlanıp bu üzüntüyü üzerinizden atarsınız ve atabilirz… ne demiştik yenseniz de yenilseniz de kalbimiz hep sizinle.. her zaman dev adamlarımızsınız bizlerin ve öyle de kalacaksınız hiç şüpheniz olmasın..:)

    YanıtlaSil
  6. umarım bir an önce toparlanıp bu üzüntüyü üzerinizden atarsınız ve atabilirz… ne demiştik yenseniz de yenilseniz de kalbimiz hep sizinle.. her zaman dev adamlarımızsınız bizlerin ve öyle de kalacaksınız hiç şüpheniz olmasın..:)

    YanıtlaSil
  7. madalya yakışırdı böyle takıma. ama yendiğinde coşup yenildiğinde yerden yere vurulmayı hak etmiyosunuz. belki hücum süresinin 28 sn ye çıktıgından haberiniz olsa her şey farklı olurdu

    YanıtlaSil
  8. Bizlere yaşattığınız güzellikler için teşekkür ederiz:)Herşey yolunda giderken neden böyle oldu bilemiyorum:(Yorgunluk belki de, ya da hakemlerin gazabına uğradık,ama biz bir takımız ve her zaman yanınızdayız.Yenseniz de yenilseniz de…Ben üzülmeyin derim,sizler elinizden geleni hatta fazlasını yaptınız:)iyi mücadele ettiniz,müthiş bir takım ruhu sergilediniz,bizlere harika bir basketbol setrettirdiniz en güzeli de oynayarak kaybettiniz:)))Yanınızdayız….Üzülmek yok:)

    YanıtlaSil
  9. ben olaya ilk başta biraz objektif bakmak istiyorum başlarda çok mücadele verdik ancak daha sonra herkeste fazlasıyla esneklik oldu ama hakemlerinde tarafsız olduğunu düşünmüyorum kesinlikle yanlış fauller ve kararlar verdiler.ama bu dakikadan sonra yapcak bişey yok biz bugüne kadar her zaman sizlerin yanınızdaydık ve gene olacağız artık önümüzdeki maça bakmak lazım belkide şans bizim yanımızda değildi

    YanıtlaSil
  10. çok güzel oynadınız. çok güzel bi maçtı. mücadele doluydu. biraz şanssızlık biraz da hakemler üzdü bizi. fransa maçına iyice dinlenemeden çıkıcaz. umarım her şey iyi olur.

    YanıtlaSil
  11. keşke her şey daha güzel sonuçlansaydı. hak etmediğimiz bir sonuçtu ama artık önümüzde Fransa maçı var umarım bu takıma Fransa olası Fransa galibiyeti 2010 için iyi bir başlangıç olur

    YanıtlaSil
  12. Haydi çocuklar üzülmenin zamani degil ! daha bir kaç zorlu maçlarimiz bekliyor bizi. Sampyona daha bitmedi. Kalan maclarda bize yakisani yapmamiz gerekiyor.

    Kalbimizdesiniz

    YanıtlaSil
  13. Çok istedim, istedik bu maçı almanızı ama olmadı. Ne yapalım, nasip :) Kesinlikle o oyunla, mücadeleyle madalyayı hakediyordunuz. 2010da canlı canlı izlemek için hazırlıyoruz şimdi kendimizi. Umarım kendi evimizde çok iyi işler çıkaracağız. :)

    YanıtlaSil
  14. Bize yaşattığınız heyecan dolu bir turnuva için teşekkür ederiz..! 5. olacağımıza inanıyorum.

    Neslihan

    YanıtlaSil
  15. gözyaşlarımızı silip önümüze bakacağız.çok iyiydiniz tüm turnuvaya damganızı vurdunuz.yenildiğiniz takımlar bile kazandıklarına şaşırdılar bence.sadece bu sene değilmiş.oyununuz harikaydı ama hem hakemlerle hem de karşı takımla mücadele ettiniz yine de sonuna kadar zorladınız ama olmadı.artık yarınki fransa maçına odaklanıp 5.liğe göz kırpma zamanı.yarınki maçta dev adamlara başarılar.

    YanıtlaSil
  16. her şeye rağmen teşekkürler…üzgünüz hepimiz…açıkcası televizyondan izlediğimiz kadarıyla ispanya maçından beri takımda yolunda gitmeyen bir şeyler var.özellikle bugün oynadığımız basketbolda sanki inanç eksikti.olması gerektiği gibi oynamadık.evet hakemler taraf tuttu ama zaten şu güne kadar bizi destekleyen hiç hakem olmadı ki…sadece sahaya çıkıp kendimiz olduğumuz gibi oynadığımız bir maç değildi ve sadece bunun için üzgünüm.yenmişiz yenilmişiz hiç önemli değil bu sadece bir oyun…keşke daha iyi bir mücadele sergileseydik…olsun kalbimiz gene de sizinle…

    Seçil

    YanıtlaSil
  17. Tek isteğim şöyle yenilmeyelim ya. Milli takım daha birsürü maç yapacak ama benim 1 tane kalbim var.

    Oğuz

    YanıtlaSil
  18. bende sizler gibi hayal kırıklığı yaşadım hemde çok üzüldüm ama size hala güveniyorum biliyorum seneye daha iyi işler yapacaz klasman maçında başarılar.

    Ayşe Nur

    YanıtlaSil
  19. 12 dev adam size herşey için teşekkür ederim aslında iyi başladık ama sonradan bir düşüş oldu aynı zamanda hakemler bence onları tuttu.ne yazıkki kaybettik maçı kaybetmemize çok üzüldüm birde ERSAN İLYASOVANIN çenesinden bir sakatlık geçirmesine çok üzüldüm son dakikalarda biz öndeydik ama yunan takımından bir oyuncunun 3 lük atması kötü oldu ben 12 dev adamın herzaman arkasındayım LÜTFEN ÜZÜLMEYİN
    sevgilerle kübra…

    YanıtlaSil
  20. Ersan İlyasova’yı bu turnuvada gösterdiği maximum çaba ve işine duyduğu saygıdan ve ciddiyetten ötürü tebrik ediyorum.Gerçekten hırsı 1dk olsun geçmedi.Sayı atamadığı zamanlarda bile savunmada ordaydı.Hayran kaldım :) Öyle bir oyuncuya sahibiz işte.

    YanıtlaSil
  21. Doğrusunu söylemek gerekirse iki maçtır o ilk malardaki gibi oynamıyoruz büyük bir olasııkla yorgunuktandır yinede tebrik ederim.Ama bugünkü maçta Fransa maça çok asılacaktır.Eğer kazanamazlarsa galiba Dünya Şampiyonasına gelemiyorlar.

    Bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
  22. Böyle mücadele ettikten sonra inanın mağlubiyetin istatistiki değerinden başka bir anlamı yok. Bu özverili mücadeleden dolayı bütün oyunculara ve teknik ekibe sadece Türk milleti değil bütün basketbol severler teşekkür borçludur. Sporun anlamı işte bu. Çirkeflik yapmadan elinden gelenin en iyisini sahaya yansıtacaksınız. Hakemlerin verdiği bazı abuk kararlardan sonra bile o kazanma azmi ve mücadele yorgunluğuna rağmen sakin kalmanızı centilmence mücadele etmenizi inanın çooooook takdir ettim.

    Siz böyle mücadele etmeye böyle tek bir yürek olmaya böyle TAKIM olmaya devam edin madalyada gelir şampiyonlukta.

    Hedef bitmedi. Elinizden gelenin en iyisini yapmalısınız. Biliyorum bu çok zor ama sizede yılmadan mücadeleye devam etmek yakışır.

    YanıtlaSil
  23. bu kadar mucadele edip de son saniye basketlerine kalarak maçları kaybetmek cok üzücü.. dun hakemlerin kararları yuzunden son 1 dakkayı cıldırarak izledim ve bu kadar gereksiz kararlar yuzunden yenilmemize, madalya alamadan donmenize cok uzuldum.. Ama olsun kısmet degilmiş.. genede ellerinize, yüreklerinize saglık 12 Dev Adam.. bizim gönüllerimizde coktan taht kurdunuz zaten, kolay kolayda yeri değişmez(:
    oyuna girdiğin andan itibaren maçın şekline değiştirebilen oyunculara sahip olmamız cok guzel, inşallah cok daha uzun sureler alarak seni heycanla izleyebilirz.. onumuzde 2 tane daha mac var ve ben sizin bu iki maçı da alarak ( özelliklede yanlış karar veren hakemlere inat) 5. olarak turnuvadan ayrılacagınızı dusunuyorum.. artık 2010 için geri sayım başladı.. size hep burdan destek verdik artık sahadan destek vermenin zamanı geldi(=
    biraz uzun oldu ama (:

    YanıtlaSil
  24. Yine hop oturduk hop kalktık.. maç bitti dedik.. bi anda uzatmada bulduk kendimiz.. yürekten inandık .. ama olmadı.. kısmet değilmiş.. Şans ve HAKEMLER onlardan yana çıktı.. Üzülmeyelim..
    12 Dev adam çok iyi mücadele etti..

    Bu arada Ersan’a çok üzüldüm.. neyse ki önemli birşeyi yokmuş.

    Şimdi önümüzde Fransa maçı var..
    Siz onlardan daha iyisiniz.. Lütfen bunu onlara gösterin.

    DipnoT:
    Hepinizi çok seviyorum..
    Başarılar diliyorum.
    Sakın unutmayın..
    TÜRKİYE arkanızda.
    :: HEP DESTEK TAM DESTEK ::

    YanıtlaSil
  25. Keşke olsaydı ama olmadı. Biz en azından ne kadar emek harcadığınızı biliyoruz.Belki ilerisi taraftarlar için iyi olmayabilirdi =] Ne de olsa maçlar çok heycanlıydı.
    Umarım seneye daha iyi olur. Her şey için teşekkürler

    iLayda

    YanıtlaSil
  26. Yenildik,olsun,5. oluruz diye düşünüyorum..Size güvenim sonsuz,çünkü biz millet olarak nerede ne yapacağı belli olmayan kişileriz..Gerçi bu maçta ne yapacağımız belli bence..Moralleri bozmak yok,yola devam!

    Safak Orgun

    YanıtlaSil
  27. Öncelikle tüm takımı tebrik ediyorum.Grup maçlarında harikaydınız.Ama acaba gereksiz yere mi asıldık o maçlara diye düşünmeden de edemiyorum.Çünkü dünkü maçta ilk maçlardaki halimizden eser yoktu.Kızgınlığım hala geçmiş değil.Hakemlerin yanlış kararının ardından yediğimiz üçlük çok büyük bir şanssızlıktı,ama sonraki atışları da değerlendiremeyen bizdik.Öyle olsaydı,onu atsaydık,şunu yapsaydık demek burdan kolay biliyorum ama çuvaldızı biraz da kendimize batırmamız gerek sanırım.İlerisi için,seneye için.Hayatımda hiç bir maç için bu kadar üzülmedim ben,buraya kadar çok iyi getirip de kaybetmek koyuyor zaten.Ve bir sürü hata yapıp üstüne de hakemlerin gazabına uğradığımız maçı 2 sayıyla kaybediyoruz.En kötüsü bu.Bizi eleyen takım Yunanistan olmamalıydı.
    2010′da böyle şeyler yaşamamak dileğiyle.

    YanıtlaSil
  28. sonuca hepimiz çok şaşırdık ama hakemlerin taraflılığı,bizim ribaundlarda kötü olmamız bu maçın sonucunu belirledi:((
    sizi çoooook seviyoruz,,bize bu şampiyonada ispanya sırbistan gibi basketbolun ekollerini yenme mutluluğunu yaşattığınız için teşekkür ederiz,,
    ayrıca takımdaki herkesin birbirine verdiği destek muhteşemdi,,
    sizleri her ne olursa olsun çok ama çok seviyoruz,,
    seneye ev sahibi olarak çok daha iyi sonuçlar elde edeceğimize yürekten inanıyoruz..
    teşekkürler biriciklerimiz:)

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0