Eurobasket 2009 | Sıradaki Gelsin ! 87-69


Basketbolda bazı galibiyetler vardır. Bu galibiyetler sonucu beklentiler bir üst kademeye çıkar. Bu akşam sergilediğimiz performans hemen hemen herkeste çıtanın yükselmesini sağladı. Şampiyonada ilk iki günün ardından birincilik için çıktığımız Polonya maçından alnımızın akıyla çıktık. Seyirciyi arkasına almalarına rağmen performansımız karşısında fazla bir seçeneği kalmayan Polonya arkamızdan ikinci olarak gruptan çıktı.

Maça hastalıktan kurtulan Ömer Onan ile başlayan Tanjevic, Polonya hücumunun en önemli ismi olan Logan'ı durdurmak için artı bir önlem aldığını gösteriyordu. Keza Ömer'in bunaltıcı savunmasıyla hücumda üretkenliğe gidemeyen Polonya karşısında pota altından sayılar ile başladık. Özellikle Ömer Aşık ile art arda sayılara imzamızı attık. Kerem'in organizatörlüğü ile Ersan'da devreye girdi. Savunmada istediğimiz sertliğe aynı Litvanya maçında ki çabuk ulaşan millilerimiz ilk periyodu 7 sayı farkla 24-14 önde kapadıyordu. Bu periyotta çok önemli bir noktanın altını çizmeliyim. Bulduğumuz 24 sayının 21'i pota altındandı.

İkinci periyota oyuna girdiği gibi başlayan millilerimiz özellikle Ender ve Hidayet ile skor bulmaya devam etti. Hücumda Logan ile üretkenliğe gidemeyen Polonya, Gortat'ı kullanarak sayı bulmaya başladı. Buna karşın 11-2'lik seri bularak farkı 17 sayılara kadar çekmemize rağmen Polonya son hücumlarda dış atışlardan isabet bulunca 11 sayı farkla devreyi 45-34 önde kapattık.

İkinci yarıya seyircininde devreye girmesiyle ilk yarıda kullanamadığı Lampe ile art arda sayılar buldu ve ivme Polonya'ya geri döndü. Fark bir ara 6 sayıya inmesine rağmen yeniden toparlanan milli takımımız özellikle Ender ve Kerem'in Ömer'i doğru yerde topla buluşturmaları sonucunda sayılara imzamızı attık. Lampe'nin de yakaladığı temponun düşmesiyle beraber üçüncü periyodu 11 sayı fark ile 66-55 önde kapattık.

Son periyoda girerken maçın çok sert son dakikalar ile geçeceğini düşünenler yanıldı. Bütün maç harika bir performans gösteren Ömer ile pota altı sayılarına devam eden millilerimiz, maç boyunca ortalıkta gözükmeyen Hidayet'in de sazı eline almasıyla maçı kopardı. Maçın kopma sebebinin birisi tabiki de hücumda ki performansımızla bağdaşlaştırabiliriz ancak kısıtlı bir rotasyon ile sahada olan Polonya'nın 3 gün art arda yüksek performans göstermesi de beklenemezdi. Fiziksel olarak mağlup ayrılan Polonya son dakikalarda skoru düşürmek için çabalasada, maçı 18 sayılık farkla 87-69 önde bitirdik.

Maçta ki önemli noktaların altını çizmek gerekirse ;

  • İstediğimiz zaman ne denli sert ve yılmayan bir savunma yaptığımız bugün bir kez daha görüldü. Özellikle Ömer Onan'ın Logan karşısında yaptığı savunma ayakta alkışlanacak cinstendi. Onun oyun içinde ki etkisini en aza indirmemizle beraber savunmada çok daha iyi işlere imzamızı attık. Bir diğer nokta ise şampiyonanın ribaunt konusunda en iyi takımlarından biri olan Polonya'ya karşı 39-26 gibi ezici bir üstünlük sağladık. Uzun rotasyonumuzun işini ne kadar iyi yaptığı burada ki istatistiklerden ortada.
  • Hücum anlamında şampiyona başladığından beri en önemli katkıyı gördüğümüz oyun kurucu mevkisinde bu maçta da çok önemli katkılar gördük. Kerem'in oyun içerisinde tecrübesini konuşturması, Ender'in ise takımı çok iyi bir şekilde organize etmesi takımımız adına oldukça mühim noktalar idi. Maçtan önce pota altında ezileceğimize dair düşüncelere bugün en iyi cevabın verildiğini düşünüyorum. Ömer Aşık muhteşem bir oyun sergileyerek 22 sayı bıraktı Polonya potalarına. Bunun yanı sıra ilk iki gün ortada görünmeyen Semih'in defans anlamında iyi işler yaptıktan sonra hücum performansını yukarı çekmesi ileri ki maçlar için çok önemli bir detay.
  • Bir noktanın altını daha çizmenin gerektiğini düşünüyorum. Koç Tanjevic ve teknik ekibi turnuva başladığından beri müthiş bir yönetim gösteriyorlar. Takımda herkesin rolü belli ve takımda en ufak bir görevi yadırgama tavrı yok. Herkes işin bilincinde hareket ediyor. Takım olma olgusunu ilk maçtan kazandıran Tanjevic, yerinde aldığı molalar ve oyun içerisinde ki hamleleri oldukça kritikti. Şimdi önlerinde çok önemli iki günlük dinlenme süreci var. Bu 3 maçın unutulması ve fiziksel olarak yeniden güçlenmemiz gerekiyor.
  • 7 Eylül'de başlayan Avrupa Şampiyonası'nın ilk ayağında grubu yenilgisiz lider tamamladık. Çıta daha yukarıda artık. Bize bu gurur yaşatan milli takımımıza canı gönülden teşekkür ediyor ve başalarılarının devamını diliyoruz.

64 yorum:

  1. ender arslanın maçı oldu diyebiliriz.

    tebrikler 12 dev yürek.

    YanıtlaSil
  2. Maça hızlı başladık ancak ben Polonya'daki 13 numaralı Marcin Gortat'dan çekiniyordum ancak gayet güzel bir maç çıkardık.

    YanıtlaSil
  3. uhhhh ahhhhhhhhh deeev adaaaammmm
    ooooniikiii dev adaaaammmmmm

    aslansınız kaplansınız, helal olsun size.

    YanıtlaSil
  4. ciddi ciddi gövde gösterisi yaptık. 3. çeyrek lampe biraz salladı ama onun dışında yine ne yaptığını bilen bir takım vardı sahada. her maç biri öne çıkıyor. bu maçın kahramanı ise ömer aşık. attığı sayıların dışında özellikle marcin gortat'a yaptığı bloklarla sindirdi polonya takımını. onun dışında herkes görevini yaptı ve 18 sayı farkla bitti maç.

    YanıtlaSil
  5. ömer aşık şüphesiz tüm maçın starı. ender'in üçlükleri yine bizi bizden alıyor. hido başlarda durgun olsa da ard arda attığı üçlüklerle adeta seyirciyi çıldırtıyor. çok keyifli bir maç oldu kısacası.

    YanıtlaSil
  6. herşeyden evvel, maçtan önce saygı duruşu yapılması güzeldi, duygulandık. maç sonunda polonyalılar'ın alkışını aldık, o da güzeldi.

    takım olarak yine çok iyiydik, güzel basketbol izledik. üçüncü çeyreğin başlarında biraz sallansak da çabuk toparlandık. seyirci desteği çok iyiydi. hakemler başta iki rezil düdük çaldılar, sonra onlar da toparladı. ömer aşık'ın pota altı performansı ve ömer onan'ın david kyle logan'ı kilitlemesinin yanında polonya'nın dış atışlardaki düşük yüzdesi maçı bize getirdi.

    YanıtlaSil
  7. 12 dev adam, adına yakışır bir performans sergiliyor gene.. ilerleyen turlarda da takımımızdan bu performansı bekliyoruz.. ömer aşık bildiğiniz şov yağıyor.. hem hücümda hem savunmada... semih erden bugün ilk defa yüreğiyle oynuyor.. ona çok ihtiyacımız var böyle devam etmesi gerekiyor.. takımın geri kalanı da üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor.

    YanıtlaSil
  8. ender kariyerinin en iyi turnuvasını geçiriyor şu anda. böyle devam etsin de, isterse her maçı yere baka baka oynasın. birçoğumuzdaki antipatiyi sempatiye çevirdiğine inanıyorum burada. 20 dakika, 10 sayı, 1 reb, 2 asist, 1 top çalma bu maç için iyi bir ortalama.

    YanıtlaSil
  9. Artık yavaş yavaş 2006 ruhu yakaladığımız maç oldu bana göre..

    YanıtlaSil
  10. Öncelikle blogda yenisiniz sanırım gerçekten güzel ve okunur yazılar yazıyorsunuz zevkle yazılarınızı okuyorum.Bugün maçta en çok Ömer Aşık'ı beğendim inşallah form düşüklüğü yaşamaz.

    YanıtlaSil
  11. Beklediğimizden çok daha rahat oldu. Ama demiştik, ilk Litvanya maçını alırsak çok farklı bir turnuva geçiririz demiştik. Öyle olacak. Turnuvanın genel gidişatına baktığımız zaman madalya almamak için hiçbir neden yok ortada. İhtiyacımız olan özgüveni ve rollerin oturması olayını fazlasıyla sağladık.

    YanıtlaSil
  12. Türkiye Basketbol Milli Takımı, radikal performansına devam ediyor.

    Hakikaten bambaşka. Yetenek veya fiziksel güç değil, mental anlamda inanılmaz bir performans. Rakibin her harekete reaksiyon gösterdi, Türkiye. Sonunda başardı.

    Polonya karşısında alınan galibiyetle II. Tur'a lider gidiliyor. İki galibiyet de yanımızda olacak. Ve F Grubu'na lider başlayacağız. Çeyrek Final kapısını aralamış olabiliriz az önce.

    YanıtlaSil
  13. Milli basketbolcularimizni mac sonu aciklamalari ise mukemmel otesindeydi, belirtmeden gecmeyelim. Hepsi sel felaketi, sehitleri andi sonra mac hakkinda konustu. Helal olsun hepsine.

    YanıtlaSil
  14. bugün tanjevicde gerçekten kritik anlarda aldığı molalarla ve yerinde oyuncu değişiklikleriyle tam not aldı. ayrıca takımın semihi kazanmak için yaptıklarıda bence bizim diğer takımlardan farkımız olduğunu düşünüyorum.

    bu 3/3 bizi bence 2. grubun 1. si veya 2. yapacak çarpraz gruptan gelecek takımlara baktığımızda da tek çekinilecek takım yunanistan, bu basketbolumuzla kalan takımları yeneriz.En kötü ihtimalle yarı finale çıkarız. bence takımda bu potansiyel fazlasıyla var ayrıca takımdaki paylaşımcılık takımın potansiyelini iyice arttırıyor.

    İNŞALLAH ÇOK GÜZEL MAÇLAR BİZİ BEKLİYOR.

    YanıtlaSil
  15. arca yorumların çok hoş. tebrik ederim.

    çapraz gruptaki şansımız, maçlarımız hakkında düşüncelerin nelerdir?

    YanıtlaSil
  16. tek galibiyet almamız bile bize çeyrek final için yeterli olabilir. ama 3. veya 4. olmamız durumda da karşımıza büyük ihtimalle fransa veya yunanistan çıkacağından, erken bir tatsızlık yaşamamak bu turda bütün gücümüzü ortaya koymamız gerekecek. diğer turda daha dişimize göre bir rakiple oynayacağımak için iki maçı kazanmamız çok iyi olur.

    YanıtlaSil
  17. Turnuvadaki ilk üç gün sonunda, üst tur grupları da belli oldu.

    Grup E

    Yunanistan
    (3 maçı da kazandı, şu anda fransa ve türkiye'yle beraber turnuvadaki en diri takım)
    Hırvatistan
    (iddialı bir takım, sadece yunanistan'a 8 sayı farkla yenildiler)
    Makedonya
    (elenirler)
    Fransa
    (3 maçı da kazandı, tony parker ve ronny turiaf çok sağlam oynuyor)
    Rusya
    (son şampiyon olmalarına sadece letonya'yı yenebildiler. kelly mc carty ve uzun oyuncuları tehlikeli)
    Almanya
    (averajla letonya'yı geçti, jan-hendrik jagla en tehlikeli oyuncuları, benchleri zayıf)

    Grup F

    Slovenya
    (sırbistan'ı yendiler, ispanya'ya uzatmada kaybettiler, iyi takım)
    İspanya
    (dünya şampiyonu, pau gasol başta olmak üzere çok üst düzey oyuncuları var ama biraz formsuzlar)
    Sırbistan
    (ilk maçta sürpriz yapıp ispanya'yı yendiler, slovenya'ya kaybettiler, genç ama iyi bir takım, ekol)
    Türkiye
    (3 maçı da aldık, iyi durumdayız)
    Polonya
    (logan, lampe, gortat... başka adam yok. ev sahibi ama işi zor)
    Litvanya
    (en önemli oyuncuları gelmedi. kötü oynuyorlar, sadece bulgaristan'ı yenebildiler)

    YanıtlaSil
  18. çapraz grubumuzdaki sürpriz sonuçlarla birlikte aldığımız üç galibiyet altın değerine yükseldi. grupta 2 galibiyetli tek takım biziz. şimdiden çeyrek final için çok büyük avantajımız var. ancak oynayacağımız takımların üçü de, bizim ilk grupta oynadığımız takımlardan 1-2 gömlek daha üstün, turnuvanın favori takımları olacak. çok çetin bir grupta olduğumuzu söyleyebilirim.

    YanıtlaSil
  19. TEBRİKLER 12 DEV ADAM,YİNE YİNE YENİDEN TEBRİKLER!!!:)

    Polonya takımını kendi evinde,kendi seyircisi önünde paramparça ettiniz,daha ne diyeyim:)

    bütün maç boyunca koltuğun üstünde zıpladım durdum,daha doğrusu duramadım,o yüksek tempolu maçta durmak olanaksızdı çünkü:)

    takım ruhunu,hep beraber olmanın,”bir” olmanın enerjisini o kadar iyi kullandınız ve onu o kadar iyi biz seyirciye yansıttınız ki,hepimiz maçın sonunda genelde diğer takımlarda yapılan “maçın önemli ismi,önemli adamı” yorumlarını aklımıza dair getirmedik..hepiniz çok iyi oynadınız,çok iyi mücadele ettiniz..gönülden kutluyorum sizi,(evdede biz kutluyoruz birbirimizi..hehee:)

    ÇOOOK TEŞEKKÜRLER 12 DEV ADAM!

    bir sonraki maçta görüşmek üzere..

    YanıtlaSil
  20. Bugünkü maçı Ömer Aşık’ın pota altındaki harika performansı, ilk iki maçı hastalık ve sakatlık sebebiyle kaçıran Ömer Onan ve Engin Atsür’ün sahayı Logan’a dar edişi ve bütün takımın istekli mücadelesiyle kazandık. Ersan İlyasova ile Hidayet Türkoğlu’nun yükselen formları da takımı yenilmez yapıyor.

    YanıtlaSil
  21. halen geçmiş turnuvalardan kaynaklanan bir ürkeklik var üzerimde, tırsıyorum yine başarısız olcaz diye. ama böyle güvenli, mücadeleci ve tabi böyle bi "ender"li oynamaya devam edersek yunanistan veya ispanya karşımıza çıkmadığı sürece ilerleriz diye düşünüyorum, kimbilir final bile görebiliriz belki.

    sizce?

    YanıtlaSil
  22. Halil Emre Mumcu10 Eylül 2009 01:19

    Semih Erden’in ilk kez düşeni yaptığını söyleyebileceğimiz bir maç. Yetenekli ve potansiyelli bir kadromuz var ve yeterince motivasyona sahip olduğumuz bu maçta elbette Polonya karşımızda fazla duramazdı. Bu konsantrasyon düzeyini koruyabileceğimiz düşüncesini edindim, her maç finale gidebileceğimize olan güvenimiz biraz daha artacak gibi. Oğuz’un performansını düşürmemesi, Semih’in katkısını biraz daha artırması hâlinde çok ciddi sıkıntılar yaşayacağımızı pek sanmıyorum.Bogdan Tanjevic kariyerine bir büyük başarı daha ekleyebilir bu şampiyonada.. Bakalım, toparlandığını gördüğümüz İspanya, Yunanistan, Slovenya, Sırbistan ve Fransa’nın arasından sıyrılabilecek miyiz, hep birlikte izleyeceğiz…

    YanıtlaSil
  23. oyuncuların tek tek hepsi oldukça iyi performans verdi. semih ve barış zayıf halkalar gibi duruyorlar, semih bugünkü polonya maçıyla toparlamaya başladı, barış ise henüz çok geç, zorunla kalınmadıkça oyuna girmeyecek de bundan sonra sanırım. pota altında ömer aşık ve oğuz savaş oldukça iyiler, yıldız kontenjanındaki ersan ve hidayet bekleneni veriyorlar şimdilik, henüz çıkıp maç kazanmaları gerekmedi, gerekmez de inşallah takım böyle giderse. keremin hep birinci oyun kurucu olması gerektiğini düşünmüşümdür, oynadığı dakikalarda biraz daha iyi olabilir kendi şutlarını da doğru seçerse ama o da oldukça iyi, ender ise beni şaşırtacak düzeyde iyi, yalniz bugünkü polonya maçında şutlarını sanki pek doğru seçmedi gibi geldi bana sokmasına rağmen. dileyelim ender hep böyle gitsin, hatalı şut seçimleri, 24 saniyenin 20sinde topu elinde tutup sonra iki kişinin arasına dalmalara falan girmesin yine. iki-üç maç daha böyle iyi oynarsa söz güvenicem ona artık.

    YanıtlaSil
  24. Turnuvada izledigim takimlar icerisinde, ki hepsini izledim, en dogru basketbolu oynayan turkiye'nin sampiyonanin iki favorisinden biri oldugunun oncekilerinden daha acik kaniti olan mactı bu mac. Diger adayim ise ne kadar sevmesem hatta nefret etsemde yunanistan.

    YanıtlaSil
  25. tanjevic hakkında bişiler diycektim, tanjevic, saçma sapan rotasyon yapan, sırf rotasyon uğruna çok iyi oynayan oyuncuyu tam da yorulmamışken oyundan çıkaran, gününde olmayan oyuncuda ısrar eden bi adamdı. en uzun oynayan oyuncu 25-30 dk. arası oynuyordu. bu turnuvada gördük ki gerektiğinde hido ve ersan 33-34 dakikaları görecekler, iyi oynayan takım hemen bozulmayacak, polonya maçında mesela ilk çeyrek değişiklik olmadı sanırım, hido ve ersan ikinci çeyreğin ortalarına kadar hep sahadaydılar, hatta ersan faul problemiyle çıktı. bir tek ilk litvanya maçında çok kötü olmasına ve çok da ihtiyaç olmamasına rağmen semihte biraz fazla ısrar etti, onun dışında rotasyonu doğru, olması gerektiği şekilde uyguluyor şimdilik tanjevic, mola zamanlaması da çok kötü olan bi adamdı, takımda bişiler yolunda gitmezken mola için çok bekliyordu, bu turnuvada molalar da çok zamanlı, skora yansımasa bile işlerin iyi gitmediğini anladığı anda molayı alıyor. şimdiye kadar hep işlevli oldu molaları, genel olarak beğenmediğim kalıplarla koçluk yaptığını kalıplarından çıkamadığını düşündüğüm tanjevic bu turnuvada çok başarılı şimdilik. başarılı gittikçe de mesela kaya pekeri, tutku açık'ı sormicaz galiba.

    YanıtlaSil
  26. Sadece bir savunma takımı değil, aynı zamanda iyi bir savunma takımı olduğunu da belgeledi bugün takım.. Hücuma dayalı takımlar savunma takımlarını mağlup edebilir ama bunun için dengeli ve çok silahlı hücum şarttır.. Tam bir sokak basketbolcusunun önderliğinde hücum eden ve tam bir düzeni olmadan saldıran takımın iyi bir savunma takımını mağlup etmesi imkansızdır.. 30'a bağlayarak gösterdi bunu Türkiye..

    YanıtlaSil
  27. Hitap için bir bilgi vermediğinizden 01.10'da sormuş olduğunuz soruyu cevaplandırıyorum.

    Yeni rakiplerimize geçmeden önce namağlup tamamladığımız için lider olarak başlamamızın ve eşleştiğimiz grupta herkesin birbirini bir kez yenmelerinden dolayı bir galibiyet önde olmamız büyük avantaj.

    Son Dünya şampiyonu olan İspanya, şampiyonada büyük bir düşüş yaşıyorlar. Özellikle Britanya karşısında son periyotta galibiyete uzanmaları ve bugün Slovenya'yı uzatmalarda ancak mağlup etmeleri onların performansları hakkında ki düşüşü daha net bir şekilde ortaya koyuyor. Calderon'un eksikliğinin bu kadar fazla bir şekilde hissedileceğini düşünmüyordum ancak lider eksiklerinin bulunduğu gün gibi ortada.

    Slovenya ise hücum anlamında oldukça sıkıntı çekeceğimiz bir takım. Özellikle Dragic,Lakovic ve Nachbar gibi skor açısından takımı sırtlayabilecek oyunculara sahipler. Ancak sert savunmaya karşın hücum performansları düşüyor. Bizim ise en büyük özellik olarak gösterdiğimiz sert savunmaya bu karşılaşmada fazlasıyla ihtiyacımız olacak.

    Sırbistan takımı turnuvanın ilk gününde İspanya'yı yenerek önemli bir sürprize imzalarını attılar. Çok genç bir takım oluşturduklarının altını çizmek gerekiyor. Oyun felsefeleri daha çok düşük tempoda ve sert savunma üzerine kurulmuş vaziyette. İki maçta 70 sayıyı aşamadılar. Hücum performansımızın bu maç için kıstas olacağını belirtmekte fayda var.

    Açıkçası milli takımımız şuan ki formuyla bu 3 takımı da yenebilecek kapasitede. Ancak oyun disiplininden ve savunmamızdan asla ödün vermemiz gerekiyor. Ben çeyrek final için iyi bir yerde grubu bitireceğimizi düşünüyorum.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  28. Bu maçın göstermesi gereken gerçek tek.. Türkiye ve bu kadrosu tamamen savunma yapmak üzerine kurulmuş, bu amaç doğrultusunda planlama yapan ve her ataktan sayıyla dönmek için hareket eden bir takımdır.. Bugün amaçlarını sonuna kadar gösterdi çocuklar.. 40 dakika boyunca yapılan savunma, bazı mecburi rotasyon ve herkesin skora katkıda bulunması inanılmazdı..

    YanıtlaSil
  29. Ömer Savaş günündeydi bugün.
    Polonya’nın taraftar avantajı çok fazla olacağından zorlu bi maç olması bekleniyodu. Ben yine de kazanacağımızı düşünüyodum önceki maçlarda ki performansımızı göz önüne alarak. Ama fark beklemiyodum.
    3 maçımızı da genel olarak ele alırsak diyecek birşey yok, mükemmeller.
    Yolumuz açık olsun..

    YanıtlaSil
  30. Maç üzerine söylenecek bir şey yok, resmen gövde gösterisi yapıyoruz. Tamam bu turnuva özelinde bir Bulgaristan, her ne kadar ev sahibi olsa da bir Polonya bizim rakiplerimiz statüsünde değiller. Belki biraz Litvanya ekolünden ötürü üst sıralarda yer alabilecek bir takım.

    Harika bir maç çıkardık Polonya karşısında, basketbolun doğrularını yaptık. Doğru oyunu oynadıktan sonra da şutlar girer/girmez, top kaybı yapılır/yapılmaz gibi dertlerimiz olmaz. Polonya karşısında oynadığımız gibi oynadığımız sürece şu turnuvada karşımızda durabilecek takım yok.

    YanıtlaSil
  31. tamam süper oynadık, güzel oynadık eyvallah, lakin bu sallama atışlar beni sinir ediyor, bazı gereksiz üçlük denemeleri yüzünden elimiz boş dönüyoruz, halbuki pota altını gayet rahat kullanabildiğimiz ortada, bu ofsayt hareketler dışında herşey iyiydi. ömer onan o kadar iyi savundu ki logan'ı bırak takım arkadaşlarını ben bile kendisini bulmakta zorlanıyordum sahada, ömer aşık hem hücumda hem savunmada süperdi, serbest atışlarda da bizi kahretmedi bu defa, semih'ten bariz toparlanma sinyalleri aldım, oguz savaş pota altında çok güçlü göründü, hido ve ersan her zamanki gibi süperdiler, kerem, ender ve engin'de gayet iyi ve organize oynadılar hatta kerem'in bir iki asisti vardı ki gözlere şenlikti. böyle devam edebilirsek yolumuz uzun ve açıktır.

    YanıtlaSil
  32. üçüncü periyodun başında eskisi gibi hücum ettik. sırası gelen seti dikkate almadan el üstünden üçlük atmaya başladı. aha dedim rüyamız sadece iki maçlıkmış. derken oyuna ender arslan girdi ve takıma oyun zekası dopingi yaptı. biliyorum ender gibi bazen su kaynatıp , sahada keşik başlı tavuk gibi gezen bir oyuncu için ; oyun zekası üst düzeyde , soğukkanlı bir oyun kurucu demek baya şaşırtıcı bir niteleme ama bu turnuvada çocuk inanılmaz oynuyor. nazar değmesin diye maşallah diyor , çapraz gruptaki takımların bu yalandan adamlardan çok daha kaliteli olduklarını hatırlatarak bu gereksiz entry 'yi sonlandırıyorum.

    YanıtlaSil
  33. Her geçen maç daha bir takım oluyoruz. Savunmadaki özveri ve hücumdaki paylaşım ile tam bir şampiyon takım gibi oynuyoruz. Milli takım bu kadar kısa sürede bu kadar nasıl değişti anlamak çok zor gerçekten. Eski hastalıklarımızdan eser kalmamış.

    İşte bizim ekolümüzde bu olmalı. Savunmada özverili mücadeleci ve hücumda paylaşımcı.

    Belkide artık sloganımızı değiştirip 12 Dev adam yerine 1 Deeeeev takım demeliyiz. Böylece bireysellikten slogan bazında da sıyrıldığımızı gösterebiliriz.

    Son üç maçla ilgili kendimce gördüğüm en önemli anlar/olaylar;

    Litvanya maçı: Son çeyrek açtığımız fark yavaş yavaş eriyor. Herkesin yoksa dedeği anlar. Ama anlaşılan 1 Dev takım “O eskidendi, ben artık Dev gibi bir takımım. Şampiyon olmak için şampiyon gibi oynamak lazım. Ben de onu yapıcam” diyordu.

    Polonya maçı: Son çeyrek Hido yeni yeni ısınmaya başlamış. Maç kopmak için Hido dan bitirici bir vuruş bekliyor. Hido bekleneni abartılı bir mesafaden yapıp abartısızca ve hatta olanca ağırlığı ve karizmasıyla kameralara “Alışın bunlara biz buraya şampiyon olmaya geldik. Şampiyon gibi oynayıp en sonunda sevineceğiz” diyor.

    Son sözüm sana uçan Türk Sinan. Saha içindeki mücadelen saha dışındaki efendiliğinle bu takımın kimyasının canlı örneği gibisin. Umarım her ikiside böyle olmaya devam eder. Her ikinizde harikasınız!!!

    YanıtlaSil
  34. 2 tane kasti faulümüzü göz göre göre çalmayan buna rağmen bizim en ufak temaslarımıza dahi faul veren hakemlere ve 6700 seyirciye rağmen çok disiplinli bir şekilde oynadık ve kazandık nihayetinde.herkes elinden gelenin en iyisini hatta daha fazlasını yapıyor.böyle giderse şampiyon olmamız için engel nedir?milletçe üzüntüler yaşadığımız şu günlerde bizim tek moral ve mutluluk kaynağımız sizlersiniz :) iyi ki varsın 12 dev adam..

    YanıtlaSil
  35. polonya nın bize hafif geldiğini ilk periyotta hissetmiştik zaten , bençten gelen oyuncuları sıfır katkıyla oynadı neredeyse , üstüne üstlük ömer gortata oynama imkanı tanımayınca uzunlarımız devreye girdi ,ömer aşığın inanılmaz temposu ilerisi için harika , basketbolun sabrisi diye nitelendirilen semih erden de derli toplu göründü umarım böyle devam eder..

    yürü 12 dev adam

    YanıtlaSil
  36. İkinci tur gurplardan gelen takımlar gerçekten çok zor ve hepsi ekol ülkeler. Ancak bilmenizi isterim ki mücadele etmeden 10 sayı farkla kazanmanızdan ziyade 20 sayı fark yemiş ama mücadele etmiş, yıkılmamış bir takımı yeğ tutarım. Greçekten bunu yapın Sırbistanı kesin yeneriz. Çünkü çoğu genç ve tecrübesiz bir ekip. Ama dünyadaki en iyi 3 ekolden biri işte. Ne yapalım bizim kafamız ekol olacak olgunluğa erişemedi hala. Mücadele etmek gerekiyor. Diğer iki takım olan Sloven ve İspanyol’lar daha zor bence. Çünkü sadece iyi savunma değil mükemmel savunma+altın değerinde hücumlar yapmamız gerekiyor. Ama bu turdaki bir galibiyet bile çeyrek finalde muhtemelen Fransa’ya rakip yapacak.

    YanıtlaSil
  37. Açıkçası maç başlamadan biraz tedirgindim, bunun nedeni 12 dev adama güvenmemem değil turnuvanın çok garip gitmesiydi. Ayrıca Litvanya maçında izlediğim Polonya 6500 kişinin desteğiyle inanılmaz bir gaz alıp inanılmaz bir tempoyla oynayan bir takımdı. Tabi 7 kişilik rotasyon bu tempoya nasıl dayanacaktı orası ayrı mesele. Ancak ben yıldız oyuncusu kısa, oyunkurucu üstelik amerikalı olan takımlardan korkmuyorum. Bunun nedeni sinan , ömer onan keremin kısa savunmasında harikalar yaratması, bu sokak basketbolu yıldızlarını(!) basketboldan soğutması. Aklıma gelen ilk örnek Omar Cook.

    Maç ise disiplinli savunma yapan, ağır abi tadında soğukkanlı basketbol oynayan 12 dev adam ile mahallenin gazına gelmiş hınzır Polonya arasındaydı. Gözlerim polonyada ilk olarak Hyzy ‘ı aradı. Çünkü polonyada bu ağır işleri yapacak pivot Gortat yorulmuştu ve Ömer Aşık euroleague’de fırtına gibi estiği sezondan bir alıntı belki de daha ötesini yaptı, coştu, tribünü susturdu. Hücumda özellike turnuva öncesi 75e minnet ettiğimiz düşünülünce 80ler sarhoş etti.

    Sonuç olarak bütün oyuncularımız ritimlerini buldu, her maç biri öne çıktı, genel anlamda 30 sayı 15 ribaund ya da asist yapan bir yıldızımız yok ama tıkır tıkır işleyen bir makina kıvamına geldik. Belki bir dreamteam değiliz ama iyi bir yunanistanla baş edecek bir sistem ve efesin ekolünü hatırlatan bir savunma anlayışı(hatta daha ötesi) ile oynuyoruz. En önemlisi belki de formda olan Tanjevic. Rotasyon delisinden Kurt Hoca Tanjevic’e geri döndük.

    Allah nazardan saklasın..

    YanıtlaSil
  38. iyi oyun güzel galibiyet getirdi…maç çok keyifliydi…bu harika basketbol için tüm takıma teşekkürler…

    Seçil

    YanıtlaSil
  39. on numara oynayıp, ersan ve hido ile değilde en önemli ve en güzeli olarak takım halinde güzel oynayıp kazandığımız maçtır. ömer aşığın süper oyunu ömer onanın loganı kitlemesi, adım attırmaması enderin yine mükemmel oyunu hidonun bay son çeyreğin son çeyrekte maçı tecrübesiyle koparması. ve diğerlerininde on numara oynaması her şey çok güzeldi bogdan tanjeviç de bugün on numaraydı onu da uzun zaman sonrasında oyuna iyi müdahaleleri ile takdir ettim.

    YanıtlaSil
  40. açıkçası ezdik. ama şu var kuzenle maçı izlerken şunu dedik ki her adam yanıyordu adeta. hele ömer in 10/11 şut yüzdesi, 2/3 faul yüzdesi 22 sayı, 8 ribaunt, 1 bloğuyla polonya lıları denize döktü. turnuvanın başında beri diyip duruyorum polonya gaz ve tempoyla oynayan bir takım ki bu maç onu hiç yaptırtmadık. logan resmen silindi(ömer oynamaz zannettim ama 21 dakika inanılmaz bir tempoyla logana saldırdı ve çok da iyi yaptı), ıgnerski de 3 lük sokamayınca sadece szubarga attı fazladan. savunma o kadar iyiydi ki son 3 dakikada maçı bırakınca adamlar 10 sayı atıp 69 u bulabildi.

    herkes de iyi oynadı bence, çok kritik anlarda 2 asist yapan semih bile. ama ömer ve ersan resmen ezdiler. yani %72 iki sayı yüzdesi yanlış anımsamıyorsam avrupa şampiyonalarındaki en yüksek 2 sayı isabeti ki bu da 87 sayıyı gayet iyi açıklıyor. 3 maçta turnuvanın en çok sayı atan takımıyız bu unutulmamalı.

    öteki tarafta da ispanya kazandı ki bence 6lı grubu lider kapatma şansımız bile var. hadi bakalım.

    YanıtlaSil
  41. Atalantavanessa10 Eylül 2009 10:51

    bir de ilgimi çeken başka bir husus ersan ilyasovanın hal ve tavırlarıdır. ben mi abartıyorum, bugüne kadar dikkat mi etmedim yoksa gerçekten haklı mıyım bilemeyeceğim ama sanki ersan artık daha bir takımın parçası. eskiden yüzünde bir isteksizlik, moralsizlik olurdu, sanki ne işim var benim burda diye düşünürdü, sanki birileri onu yakasından paçasından tutup zorla milli takıma getirmekteydi. hakkında ortaya atılan çeşitli iddialar da sanki bunu perçinliyordu. ama üç maçtır bakıyorum, adam benchte otururken heyecanlanıyor, basket olunca seviniyor, maç sonrası takım arkadaşlarıyla hoplayıp zıplıyor, çıkıp aksanlı türkçesiyle mikrofonlara konuşuyor, yüzü gülüyor adamın. ben onu 2006 dünya şampiyonasında izledikten sonra, adam canavar gibi oynuyor ama kendini göstermek için çıkmış, belki gelmez bir daha milli takıma, artık nba'e de gidiyor diye düşünmüştüm. ama adam hala geliyor yahu. şaşırtıcı. yada bugüne kadar ben yanılmışım hep.

    sizce?

    YanıtlaSil
  42. mesafe tanımadığımız maçtır. hido olsun ender olsun boş buldukça sallıyor. aksi gibi de hepsi giriyor. ömer desen zaten bambaşka boyutlarda. vallahi nazar değmesin bu takıma.. turnuvayı sey yapıcaz gibi duruyor.

    Aydın

    YanıtlaSil
  43. çok akıcı bir şekilde, topu paylaşarak süper bir basketbol oynuyoruz.
    semihte kalktı ayağa.
    yalnız onlar değilde ender kendisine yaklaşık 5 yıldır ettiğim küfürler için az da olsa yüzümün kızarmasına sebep oldu. helal olsun. süper oynuyor.

    YanıtlaSil
  44. önce bu şampiyonanın elemelerinde oynadığımız 6 maç ve sonrasında gruplarda oynadığımız 3 maç ile beraber resmi maçlar baz alındığında tarihimizde ilk kez toplamda 9 maç üst üste kazandık..

    ek: rekora giden yoldaki maçlar ve sonuçları ise sırasıyla şu şekilde:

    03.09.2008 Türkiye:86 - 73:ukrayna
    06.09.2008 belçika:63 - 78:Türkiye
    10.09.2008 Türkiye:77 - 65:fransa
    13.09.2008 ukrayna:64 - 86:Türkiye
    17.09.2008 Türkiye:80 - 64:belçika
    20.09.2008 fransa:78 - 80:Türkiye
    07.09.2009 Türkiye:84 -76:litvanya
    08.09.2009 bulgaristan:66 - 94:Türkiye
    09.09.2009 polonya:69 - 87:Türkiye

    YanıtlaSil
  45. analizlerin ve yazıların çok güzel.umarım her zaman böyle devam edersiniz. milli takım gibi sende her maç üzerine koyarak yazıyorsun.
    size yakışanı yapıyorsunuz fossacimbom. helal olsun hepinize.

    umarım bu yazılar sadece bu turnuvalık sürmez.

    saygılar

    ali

    YanıtlaSil
  46. YAZILARINIZ TURNUVADAN SONRA DEVAM EDECEKMİ? SİZİ OKUMAK ÇOK BÜYÜK BİR KEYİF. SORUMA CEVAP VERİRSENİZ SEVİNİRİM.

    HALUK

    YanıtlaSil
  47. Evet, bende merak ediyorum bu yazılarınız sürücekmi?

    Çünkü sizi sadece Eurobasket2009 döneminde gördük. Umarım devam eder, çok başarılı yazıyorsunuz.

    Kaliteli yorumlarınız, cevaplarınız, analizleriniz ile bizleri bilgilendiriyorsunuz.

    Çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  48. Ufak bir bilgilendirme yapalım; Arca bundan sonra FCN Blog ekibindedir.

    Biz ondan memnunuz, o bizden memnun..
    İyi bir ekip kurduk ve bu ekip herhangi bir sorun olmazsa devam edicek.

    Tabii bu ayrılma, ayrılmama devam etme kararını Arca vericektir. Zaten kendisi sizlere gerekli açıklamayı yapacaktır, bizler ne desek boş şu anda..

    Saygılarımızla
    FCN BLOG

    YanıtlaSil
  49. Şimdi çok daha iyiyiz… Moralliyiz, özgüvenimiz arttı.
    Ömer Aşık, dünkü performansıyla NBA’e selam gönderdi, daha geçen ay 5 yıl için 34 milyon dolara imza atmış olan Gortat’ı parkeye gömdü resmen… Semih uyandı. Ömer Onan ile Engin iyileşti. Ersan aynı çizgide yürümeyi sürdürüyor. Ender turnuvadaki ilk top kaybını yapmış olsa da (3 maçta sadece 1 top kaybı!) üçlüklerdeki yüksek yüzdesini koruyor. Kerem’in besleyici oyunu, Sinan’ın savunması her maç biraz daha büyüyor.

    Bu yolun sonunda final görünüyor, final!
    ---

    Genç bir kardeşimiz bu kadar güzel yorumluyorsa, bizimde gurur duymamız gerekir. Basketbolu seven genç nesil geliyor.

    Saygı ve sevgilerimle
    Yiğit Er ;)

    YanıtlaSil
  50. yediğimiz 70 sayı ortalamaya karşılık attığımız 88 sayılık bir ortalammz var ilk turda.
    hepsinden önemlisi müthiş bi özgüvenimiz var takım olarak ve oyunun kontrolü sürekli elimizde (litvanya maçının bazı bölümleri hariç tabi,onun da makul sebepleri var bilindiği üzere).
    umarım nazar değmez de bu kişilikli oyunla ağzımıza bi parmak bal çalmış olmazlar.
    umarım madalyayla geri dönerler,rengi önemli değil !

    YanıtlaSil
  51. belki kazanırız bu turnuvayı.belli mi olur,sakat oyuncumuzun yokluğu bizi etkilememiştir,hidayetin sorumluluk alma vaktidir almıştır,zaten semihin günüdür,ersan potaya gitmemiş şut kullanmıştır ve bir bakmışızki şampiyonuz.kimbilebilir ama belki kazanma sırası bizdedir.

    YanıtlaSil
  52. açıkçası milli takım çoğumuzu şaşırtan bir şekilde, 3 maçtır gayet konsantre, bilinçli ve soğukkanlı bir oyun ile rakiplerini deviriyor. ama tabi ki bundan sonraki maçlar daha zorlu geçecek. kayıpsız bir şekilde ikinci tura çıkmamız çok büyük bir avantaj, belki ikinci turda üç maçta alacağımız tek bir galibiyetle bile çeyrek finale çıkabiliriz. bu şekilde oynamaya devam edersek yarı finali de görmemiz süpriz olmaz.

    YanıtlaSil
  53. Yorum yapan ve değerli övgü dolu cümlelerini ileten herkese çok teşekkür ediyorum.

    Milli takımımızın bizleri gururlandırmaya devam ettiği bu günlerde elimden geldiğince izlenimlerimi sizlerle paylaşmaya çalışıyorum. Bu noktada yazı sonrası en ufak teşekkür bile bizleri çok mutlu ediyor.

    Eurobasket ile katıldım FCN ekibine. Yazılarımın devam edeceğini bildirmekle beraber yaptığınız yorumlar için tekrardan teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
  54. Gruptan 1.çıkacağınızdan adım gibi emindim.Siz 12 DEV ADAM sınız arkanızda 70 milyon var.Yenilmek gibi bi ihtimali düşünmedik bile sizinle gurur duyuyoruz sonuna kadar arkanızdayız….Sevgiler

    YanıtlaSil
  55. 2006′yı saymazsak 2001′den beri izlediğim en hırslı, en istekli, en iyi mücadele eden ve yardımlaşan milli takım.

    2. tur ilkine göre daha zor geçecek ama bizim size inancımız sonsuz. her zaman arkanızdayız. ispanya’yı sabırsızlıkla bekliyoruz. hepinize ayrı ayrı tebrikler ve başarılar:))

    yolunuz açık olsun…

    YanıtlaSil
  56. bütün takımı ne kadar tebrik etsek azdır heraldee.. butun maçlar boyle gayret, azim ve de buyuk istekle oynandıktan sonra ‘Korkun bizden Avrupa!’ (:
    cumartesi’yi merakla bekliyorum.. gene muthiş bir basketbol izleyecegimzden eminim..(=
    hepinize boll şanss..

    YanıtlaSil
  57. Amatör bir basketbol sever olarak görebildiğim, Slovenya, İspanya olsun Sırbistan olsun bizde olupta onlarda olmayan çok şey var.En basiti bizdeki mücadele hırsı kabiliyet, oyun kontrolünü eline alıp bırakmama ve çok skorer olmamız.Rakipler öyle aman aman bir halde değil..Ha tabi Yunanistan ayrı.Adamlar izbandut gibiler.Hem çirkin hem cüsseli.İstiyorlar şampiyon olmayı ama onlarda da bizdeki göze hoş gelen saygı uyandıran hem yumuşak ama sert de olabilen ,estetik oyun yok.İnançları bizdeki kadar değildir.
    Bunları aklınızdan çıkarmayın.Bu sene bu avrupalı kazları böyle bulmuşken ezmeliyiz.İspanya dediler gördük.Slovenya uzunlarına güveniyor.Sırplar grip mi olmuşlar ne :) ;)
    Sizlere güneviyoruz beyler.
    Sevgiler.

    Bir teşekkürde blog ekibine. Kaliteli bir akış ve habercilik anlayışı. Ayrıca muhteşem analiz ve yorumlar. FCN Blog user'lı yazan kişi sanırım admin oluyor. FCN Blog ve bütün herkese teşekkürler.

    YanıtlaSil
  58. teşekkürleeeeeeeeer !!!!!!!!!!!!!!! :)
    tüm milli takimlarimizin arkasindayim ama yinede:
    Basketbol 1 Futbol 0

    asil coach Tanjevic’i de tebrik etmek lazim .. bu sefer çok iyi yönetiyor takimi. Sayi ve oyun üreten oyunculari sahada birakiyor !

    simdi 2. tura bakmak lazim .. takimlar daha disli .. bir düsünun bir daha ki maçlar: Ispanya, Slovenya ve Sirbistana karsi ! valla sabirsizlaniyorum !!! :)

    Insallah böyle devam eder. Bizler inaniyoruz, sizler de inanin yeter !

    Yolunuz açik olsun

    YanıtlaSil
  59. ebrikler 12 dev adam. bu kötü günlerde sadece sizin sayenizde gülebiliyoruz. daha önceki turnuvalarda (2006 hariç) kalitesini ortaya koyamayan, ısıramayan bir milli takım izleyip ekranlarımız başında acı çekiyorduk. ama bu sefer mental olarak çok iyi hazırlanmışız ve konsantrasyonumuzu daha hiç yitirmedik. takımı böyle hazırlayan koç tanjevici ve milli takımımızı yürekten kutluyor, aynen devam etmelerini diliyorum. önümüzdeki grupta daha zor maçlar oynayacağız. belki geriye düşeceğiz, işler istediğimiz gibi gitmeyecek. ama kendimize olan inancımızı kaybetmemeliyiz. biz türk halkı olarak bu turnuvada 12 dev adamın altın madalyayı hakettiğini ve alabileceğini biliyoruz.

    bireysel olarak beni en çok ender’in performansı memnun etti şimdiye kadar. kendisini mükemmel hazırlamış. daha önce şut ve pas seçimlerini eleştirirdim ama bu turnuvada oyununun her alanında kendisini aşmış. pota altını çok iyi besliyor. takımı hücuma çabuk çıkartıyor. doğru pasları verip doğru hücumu oynatıyor. sayıya ihtiyaç duyduğumuzda öldürücü üçlükler atıyor. özellikle kerem’le beraber oynayınca takım hücumda makine gibiişliyor. aman nazar değmesin, hep böyle olsun. kendisini kutluyorum. onun dışında ersan çok istekli ve ezici oynuyor. hidayet de takımı iyi yönlendiriyor. kendisine henüz fazla ihtiyaç duyulmadı ama ispanya, yunanistan gibi rakiplere karşı son periyotlarda neden nba finallerinin (bizce) mvp si olduğunu gösterecektir.

    pota altında oğuz ve ömer guardlarımızın harika oyunlarının da yardımıyla müthiş işler yapıyor, rakibe nefes alma şansı vermiyor. semih de turnuvaya kötü başlamasına rağmen polonya karşısında çok olumlu işler yaptı ve ileride ona da mutlaka ihtiyacımız olacak. sinan sen de bu takımın çok önemli bir parçasısın. all-around oyununla rakipler için bir kabus oldun ve inşallah olmaya da devam edeceksin.

    YanıtlaSil
  60. Vallahi şöyle diyeyim, iki gün ağzımızda öyle bir tat bıraktınız ki, çok uzun bir ramazan gününün sonunda ikinci ceyrek sürekli yemek masası ve salondaki tv arasında geçti. Yaprak Dökümü tehlikesine karşı her türlü kontrayı alarak TV ‘yi canım pahasına rezervde etmiştim ayrıyetten. Sonuç beklediğim gibi oldu yüreğinize sağlık. Devamını bekliyoruz :)

    Herkes gibi bende Fossacimbom ailesine teşekkür ederim. Sporun sadece futbol olmadığını gösterdiğiniz için

    YanıtlaSil
  61. Tebrikler güzel yurdumun güzel insanıı!!!! Gene eze eze bi galibiyet oldu, helal olsun size, söylenecek daha ne olabilir ki???
    Sinan abicim senin de dediğin gibi pota altını Ömer Aşık ın domine etmesi, Engin ve Ömer Onan ın takıma dahil olması , Semih in (ki özellikle belirtmek istiyorum) önceki iki maça nazaran çok daha iyi olması, Ender in Ömer Aşık ve Ersan ı mükemmel asistlerle nasıl beslediğini görmek gerçekten harika!
    Bu maçta senin adına en çok sevindiğim olay ise, bir önceki gün Bulgaristan maçında hücumdaki ağırlığını ortaya koyduktan sonra, Polonyalılara karşı savunmadaki becerilerini sergilemendi :-)

    Son olarak eksisozluk teki bir yorumdan alıntı yapmak istiyorum (umarm yanlış bişi yapmıyorumdur :D );

    ÖMER kendisine AŞIK etti,
    Türkiye HİDAYET e erdi,
    ENDER’in sevgilerimizle :)

    … Tebrikler 12 Dev Adam, Tebrikler FCN Blog.

    YanıtlaSil
  62. Bu noktaya geleceğimizi turnuva başlamadan tahmin dahi edemezdim.Gurur duydum son anına kadar ki maç sonu röportajlarında oyuncularımızın belirttiği gibi pek de iyi haberler alamadığımız bir dönemde ilaç gibi geldi.Haber bültenlerinin felaket haberlerini art arda sıraladığı bu günde tek mutlu haber sayenizde geldi.Sırada cumartesi İspanya var ve ben 2 yıldan beri İspanya ile karşılaşmanızı arzu etmiştim.Bu olduğuna göre şimdi ikinci olarak galibiyeti arzuluyorum .Biz bir takımız Gasol veya Navarro değiliz….BİZ TAKIMIZ SADECE……

    YanıtlaSil
  63. büyle bi mücadele.takımdaşlık,yardımlaşma olduktan sonra zaten kazanıyosunuz.

    YanıtlaSil
  64. Öncelikle herhalde blogu ilk kez bu kadar bayan seyirci bastı diyebiliriz :)

    Herkese teşekkürler ama arka arkaya gelen 10 yorumun yüzde 80'i bayanlardan gelince insan şaşırıyor haliyle :)

    Tekrardan herkese teşekkür ederiz..

    Biz zaten sporun sadece futbol olmadığını biliyoruz, FCN Blog ekibi olarak Galatasaray ve Türkiye adının geçtiği heryerde varız, var olmaya çalışıyoruz..

    12 Dev Adam sayesinde buralardayız, bu günleri görüyoruz..

    Sizlerin güzel yorumları ve güzel analizleri bizleri mutlu ediyor.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0