Yok artık..


Kesin ağaçları, dümdüz edin bütün yeşillikleri.. Geç doğayla dalganı, doğayı hiçe say! Çevreni hiçe say! Ağaçları, ormanları, korulukları hiçe say! Altyapı ve gerekli sistemi kurmadan dikin binaları, gökdelenleri.. Dere yataklarına yapın fabrikaları, şirketleri, garajları..
Altyapısını kurmadan dikin siteleri.. Sonunda ne olacağını hiç düşündünüz mü? Evsiz, barksız kalacak olan insanları hiç düşündünüz mü.. Bu felaketi, olacakları, olabilecekleri düşündünüz mü? Ölebilecek insanları, sönecek ocakları, dağılacak aileleri, yuvaları düşündünüz mü?

Sen doğayla dalga geçersen sonunda alırsın ağzının payını.. Ama sen almazsın, senin yüzünden başkalarının canı yanar, ailesi yıkılır, yuvası dağılır, ocağı söner! Doğayla dalga geçersen, alır senden intikamını.. Hatta canını bile alır.. Tıpkı bugün olduğu gibi.. Bugün zamanında yapılan yanlışların üzerine yanlışlar ile doğrultulmaya çalışıldığı gibi.. İkitelli'de ölen onlarca vatandaşımız gibi.. Basın sitesinde mahsur kalan yüzlerce insan gibi..

Hadi hepsini geçtim, sel felaketi olduğunda arabasını bırakıp kurtulmaya çalışan insanların araçlarını nasıl soyarsınız? Felakette çantasını bırakıp kaçan insanların çantasını hangi vicdanla alıyorsunuz? Selin getirdiği eşyaları nasıl sırtlayıp evinize götürüyorsunuz?

Hiç mi utanma yok, hiç mi vicdan yok.. Hiç mi onur, gurur, namus ve şeref yok!
Bu mu sizin insanlığınız, bu mu Müslümanlığınız..

İnsanlarımız ölmüş umrumuzda değil, nasıl bir milletiz, nasıl bir karaktere sahibiz! Nasıl bir devletiz! Nasıl bir ülkeyiz! İnsanlığımız ölmüş bizim, insanlığımız..

İnsanlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı dileriz..
Bu durumdan yararlanmaya çalışan şerefsizlerinde Allah belasını versin!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0