Galatasaray CC 71-66 Antalya BŞB | Hazırlık Maçı


Sezonun ilk maçında yenilenmiş bir kadro ile giriyoruz. Bu açıdan hazırlık dönemlerinin öneminin ne denli büyük olduğundan bahsetmek yersiz olur. Takımımız hazırlıklarının ilk ayağında Florya'da Antalya BŞB ile karşılaştı. Resmi sitemizin basketbol branşına ''üstün'' ilgisinden dolayı maçtan 24 saat sonra bile haberi göremedik. Bu ilgisizliğin olması üzücü. Yıllardan beri süren bu ilgisizliğin sona ermesi en büyük dileğim. Zira vurgulamaktan hiç çekinmediğimiz Galatasaray'ın futbol kulübü değil spor kulübü olduğu gerçeğinden bağımsız hareket etmiş oluruz.

Maçın bu denli ilgisiz kaldığı bir ortamda izleme olanağımız bulunmadığından dolayı affınıza sığınarak istatistiklerden yola çıkıp yorumlarımızı çıkartacağız. Yorumuma başlamadan önce bir noktanın üzerini çizmek istiyorum. Takımdaki sakat ve milli takım kampında bulunan oyuncuların yokluğunda çıktığımız bu maçta takımımızın eksikleri hakkında net veriler sağlamamız açıkçası olanaksız. Bu gibi maçlar sezona hazırlanırken takımın birbirleriyle oynamaya alışmalarını ve maç içerisinde görülen eksiklikler üzerine etüt yapmayı sağlar. Bu nedenle aldığımız galibiyet ve mağlubiyetlerin önemi teknik ekip açısından ikinci planda kalacaktır. Takımın artılarını ve eksilerini görmek, takıma yeni katılan oyuncuları harmanlamak ilk planda olur.

Maça gelirsek ; oyun içerisinde periyotların skor dağılımı ilk üç periyot dengeli geçerken son periyot oyuna biraz ağırlığımızı koymamız sonucunda galibiyete ulaştığımızı görüyoruz. Bu takımın ilk maçı olması dolasıyla maç içerisinde inişli çıkışlı dönemlerin olduğunu kestirmemiz mümkün. Bunun çok normal bir kanı olduğunu altını çizerken her geçen maç bu iniş-çıkışların azalması geretiğini de vurgulayalım.

Takımızdaki skor dağılımına bir göz atarsak Tufan,Mike ve Radoslav'ın öne çıktığını görüyoruz. Yaşadığı sakatlık sonrası hepimizin merakla beklediği ''Kaptan'' Tufan'ın iyi bir şekilde dönüyor olması oldukça sevindirici. Ayrıca kadroya yeni katılan oyunculardan Mike ve Radoslav ilk maçlarında iyi başlaması takım adına önemli. Zira lig boyunca pota altında en önemli parçalarımızdan olacakları için hazırlık dönemini iyi geçirmeleri oldukça mühim.

Yazımın başında vurguladığım gibi hazırlık kampları özellikle yeni kuralan takımlar için müthiş önem arz eden dönemlerdir. Umarım galibiyet ile başladığımız bu dönemi teknik ekibin gördüğü eksiklikler üzerine gidilerek mümkün olduğunca eksiksiz bir şekilde sezona gireriz.

Arca Yıldırım.

1 yorum:

  1. bilgileriniz için minnettarım arca bey,devamını bekliyoruz..

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0