Sami Yen'de Gol Müzikleri..


Yıllardır, çok çok uzun zamandır stadımızda çalan bir gol müziği vardı.. Standarttı.. Her golde standart bir parça çalardı, anonslar golün önemine veya maçın önemine göre 3 kez veya 4 kez olurdu. Sami Yen'de her gol sonrası alıştığımız bir müzik çalıyordu. I Will Survive şarkısı çalar, bizde atkılarla eşlik ederdik. Veya tribün hep bir ağızdan söylerdi. Sonrasında "Galatasarayımızın golü.. ? Numaralı formasıyla.. ???????? (!!!!!!!!)" diye anons devam ederdi. Dedik ya golün önemine veya maçın önemine göre 3,4 kez tekrarlanırdı bu anons.. Fakat geçen seneden beri birşey değişti. Geldiği ilk günden beri Galatasaray taraftarının sevgilisi olan Harry Kewell'a önce özel bir şarkı çalındı. Boney M grubunun Dady Cool parçası Harry'nin attığı gol sonrası mabedde yankılandı. Çok hoş olmuştu, çünkü bizde Oz Büyücüsü'nü aynı melodi ile çağırıyorduk. Fakat bu özellik sadece Harry'e yapıldı, belkide diğer oyunculara uygun şarkılar bulunmadı. Çünkü Harry hem LFC'de hem Leeds'te hemde Galatasaray'da bu melodi ile çağrılıyordu.. Dady Cool bir nevi Harry ile özdeşlemişti artık..

Bu gelenek bu sene devam etti ve Harry'nin attığı her golden sonra Dady Cool duyulmaya başlandı.. Bizlerde alışmıştık artık Büyücü'nün gollerinden sonra bu şarkıyı duymaya.. Hatta ve hatta artık maç öncesi çalınmaya başlanmış, Harry Kewell tribüne gelirken bu parça çalar hale gelmişti.. Şarkının ilk nakaratı çalar "Dady Cool" diye devam eder, ikinci bölümde ses kesilir hep bir ağızdan "Harry Kewell" diye bağırılırdı. Bu yeni ve farklı parça uygulamasına bir başka oyuncu daha eklendi.. Tallinn maçında ilk kez duyduğumuz parça bize eski günleri hatırlattı aslında.. Bir dönemler müthiş bir patlama yapan "Abdel Kader" parçası artık Keita her gol attığında çalıyor ve çalıcak Sami Yen'de.. Şarkı aslında tam Keita için yazılmış desek, yalan olmaz.. Abdel Kader Keita'nın ne kadar hareketli, eğlenceli ve neşe dolu biri olduğunu her halinden anlıyoruz. Hareketliliğini aslında rakiplere sormak gerekir :) İkinci bir durum ise şarkı tam Keita'lık.. Neden mi? Çok basit.. İsminden anlaşılıyor öyle değil mi.. "ABDEL KADER" Keita ;-)

Stadımızın dj'i Halil'in hakkını vermek gerekir.. Özel günlerde veya anma törenlerinde siren sesini duyuyoruz Sami Yen'de.. Hiç bir statta böyle bir uygulama yok, sadece Sami Yen'de böyle bir uygulama geçerli ve çokta güzel oluyor aslında.. Özel günlerde, ölüm yıldönümlerinde gol anonsları ölen kişinin adına yapılıyor. Geçen sene bugünlerde Konya maçı öncesi kaybettiğimiz Alpaslan Abimizin ismi yankılanıyordu Konya maçında.. Eskişehir maçında yine aynı olay olacaktır diye temenni ediyoruz.. Neyse konumuza dönmekte yarar var..
 Keita hakkında devam edelim.. Anonsu daha güzel olmaya başladı Abdel Kader Keita'nın.. Önemli maçlarda veya önemli anlarda attığı golden sonra anons şu şekilde başlıyor.. "Abdel abdel abdel abdel Kadeeeeeeeerrr" Futbol şov oyunudur.. Şarkılar, mixler, anonslar, pankartlar, bayraklar.. Hepsi bir şovun parçasıdır. Futbolu bu sene tam anlamıyla şov haline getirmiş durumdayız.. Gerek takımımızın sahada oynadığı oyun, gerek tribünlerimiz, gerekse Sami Yen'deki dj'lerimizin çaldığı parçalar ve anonslar..
Temennimiz en kısa sürede Milan Baros içinde Euro04'Soccer Ole Ole çalınması.. Euro 2004'ün gol müziğini bilenler bilirler, bilmeyenler Google amcaya başvursunlar.. Milan Baros'u tribüne çağırdığımız melodinin ta kendisi.. Ayrıca Euro04' gol kralı Milan Baros olmuştu.. Yani bir nevi nostalji :-)

Diğer oyuncularımıza uyan parçalar veya onları andıracak olan parçalar varsa yorum kısmında paylaşın bakalım.. Gerekirse bizlerde kulübe ve özellikle Halil ile Ayhan abiye iletmeye çalışalım...

2 yorum:

  1. kolbasti yakisir arda abime, yerinde duramayanlar icin

    YanıtlaSil
  2. bu dj halil in facebook ta üyeliği var mı ve birde tam adı ve soy adı nedir
    tşk.ler

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0