Okan Çevik (FCN Özel)

Malumunuz Florya'dayız bugün.. Önce bayan takımın antremanı, ardından erkek takımın antremanı.. Sonrasında salondan tek tek çıkan oyuncular ile ufak tefek konuşmalar.. En son olarak coach Okan Hoca çıktı salondan ve boş bulmuşken kendisini, soru sormadan olmazdı.. Simas'tan başladık Tufan'dan devam ettik, takım oyunu ve sistem derken sonunda kupaya kadar getirdik lafı..

Fatih Solak transferi %49 olarak bitme aşamasındaymış.. Bize bitti denilmişti daha evel ama Mert Uyguç ile son görüşmemizde bazı aksaklıklar çıktığını duyduk.. Yarın (Cuma) son görüşmeler yapılacakmış..
___________

FCN Ekibi: Hazırlık dönemi sizce nasıl geçti?
Coach: İyi bir hazırlık dönemi geçirdiğimiz söylenemez, ama Euroleague takımları ile oynarak kendi gücümüzü test ettik. İkinci lig takımlarıyla oynayıp yenmektense, burada iyi takımlarla mücadele ederek hazırlanmak istedik. Arka arkaya yaşadığımız sakatlıklarda bizi açıkcası biraz yıprattı.. Maçlarda tam kadro mücadele etseydik ve bir kaç maçı kazansaydık Konya'ya daha moralli bir şekilde giderdik.. Yarın Konya'ya gidiyoruz ve umarız orada gruptan çıkarız. Galatasaray'ın hedefleri her zaman bir üst tura çıkmaktır, en tepeye çıkmaktır. Bizlerde bunu yapmaya çalışacağız.

FCN Ekibi: Gelelim bu yıl ki sistemimize..
Coach: Bu yıl savaşan ve her topa atlayan, yenilsek bile mücadele eden bir takım yaratmak istedik. Biraz kısıtlı bir bütçemiz vardı ve bu doğrultuda bence iyi isimleri kadromuza kattık. Bosman kuralıyla Rancik gibi bir oyuncuyu kadromuza dahil ettik.. Bir diğer Bosman oyuncumuz olan Darius'ta gerçekten çok kaliteli bir oyuncu.. Sadece biz bütçede küçülmeye gitmedik, Avrupa'daki bir çok takım bütçede küçülmeye gitti. Ve biz bu küçülme sayesinde Simas ve Mike gibi çok önemli iki ismi kadromuza kattık. Normalde bu oyuncuları aldığımız fiyatın 2 hatta 3 katı paraya alabilirdik. Aslında bu bütçe küçülmesi bize yaradı diyebiliriz, çok iyi değerlendirdik..

FCN Ekibi: Türk rotasyonumuz hakkında neler söyleyeceksiniz, bir kabuk değişikliği oldu..
Coach: Türk rotasyonu hakkında aslında pek fazla birşey söylemeye gerek yok. Uzun yıllardır birbiriyle oynayan bir jenerasyonu bir çatı altında birleştirmek istedik. 83-87 jenerasyonu arası bir kadro kurmak istedik. Buradaki amacımız uzun yıllar Galatasaray'a hizmet edecek oyuncuları bir çatı altında toplamaktı.. Eren, Can, Evren gibi isimler Galatasaray'a uzun yıllar güzel hizmet edecektir diye düşünüyorum. Takıma baktığınızda Cemal gibi jenerasyonun en iyisi ve Tufan gibi müthiş bir oyuncunuz var.. Bunların yanına kaliteli yabancıları ekleyince iyi bir kadro çıkarttık ortaya..

FCN Ekibi: Simas Jasaitis hakkında özel bir parantez açalım..
Coach: Simas gerçekten çok kaliteli bir oyuncu ve tam bir sistem adamı.. Bizim takımımızda 3 numara eksikliğini iyi kapatacağını düşündüğümüz için biz kendisini kadromuza dahil ettik. Sistemimizde zaman zaman önemli bir rol oynayacaktır. Bir sakatlık geçirmişti, yeni başladı takımla birlikte antremanlara.. Konya'da son durumu belli olacak, belki ilk maç değil ama diğer maçlarda oynatmaya çalışacağız durumuna göre.. Elbette takımın önemli oyuncularından birisi kendisi..

FCN Ekibi: Bu sene baktığınızda Mike sanki oyun sistemini bozuyor gibi veya kontrol dışı süreler alıyor gibi topla birlikte, siz neler diyeceksiniz bu konuda..
Coach: Şimdi şunu önce düzeltelim; kontrol dışı süre gibi bir durum söz konusu değil.. Takım sistemimize baktığınızda ilk olarak en boş ve en doğru şutu kullanmak olarak belirledik. Yani eğer hücum süresinin 3sn'de boş bir şut bulursak değerlendireceğiz, gerekirse 23sn topla oynayacağız en doğru şutu bulabilmek için.. Mike içeriyi açabilecek, delebilecek kapasitede bir oyuncu.. Topla çok hızlı ve seri hareket ediyor.. Takım sistemine uyan bir oyun oynuyor ayrıca yani herhangi bir problem söz konusu değil.. Eğer en boş ve en doğru yerde o varsa elbette şutu o kullanacaktır, ama eğer başkası varsa o top elbette o kişiye gidecektir. Mike oyunun kilitlendiği zamanlarda ciddi katkı sağlayacağını düşündüğümüz bir oyuncu bizim için.. Çünkü az önce söylediğim gibi içeriye penetre edebilen, içeriyi delebilen ve savunmayı çökertebilen bir oyuncu..

FCN Ekibi: Gelelim Tufan'a.. Uzun bir süre sakatlık geçirdi ve sonra yeniden bir sakatlık yaşadı.. Neler diyeceksiniz Tufan hakkında..
Coach: Tufan bu takım için gerçekten çok önemli bir oyuncu ve muhteşem başladı bu yıl hazırlık döneminde.. Daha sonrasında darbeye bağlı bir sakatlık geçirdi ve yaklaşık olarak son bir haftadır antremanlara katılıyor, Konya'da forma giyecektir kesin olarak bunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Dediğim gibi inanılmaz bir hırs ve istekle başladı hazırlık dönemine ve gerçekten güzel şeyler yaptı. Takıma katkısı inkar edilemez ve göz ardı edilemez bir düzeyde.. Oynamadığı günlerin acısını çıkartıyor adeta.. Bu yıl gerçekten çok önemli bir görev üstlenecektir takımda, zaten takımın kaptanı kendisi.. Genç arkadaşlarınada abilik görevini en iyi şekilde yapacaktır.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0