2010 Dünya Basketbol Şampiyonası | Kura Çekimleri


Evsahipliğini yapacağımız Dünya Şampiyonası kura çekimlerinin kendimiz adına iyi geçtiğini düşünüyorum. İstediğimiz basketbolu sahaya yansıttığımız takdirde birincilik derecesini elde edebiliriz. Rakiplerimizi tek tek değerlendirmek gerekirse ;
Yunanistan ;
Kesinlikle eski güçlerinde değiller. Son Avrupa Şampiyonasında' da bunun etkileri net bir şekilde görüldü. Her ne kadar takımın yıldız oyuncularından eksik olarak çıksalar da o eski başarıya aç tavırlardan eser yoktu. Son karşılaştığımız maçta bariz hatalarımız sonucu maçı hediye etmiştik. Seyirci faktörününde devreye gireceğini düşünürsek Yunanistan'ı geçeceğimizi düşünüyorum.
Porto Riko ;
Grupta çekinmemiz gereken en önemli ekip olduğunu düşünüyorum. 2002 yılında İndianapolis'te karşılaştığımız maçta da bizi mağlup etmişlerdi. Kadrolarında atletik ve skor yönü üst düzeyde olan oyuncular mevcut. Maç öncesi performanslarını kesinlikle kestiremiyorsunuz. Bu maç, Yunanistan maçı sonrasında hedef maçı haline geleceğini düşünüyorum.
Rusya ;
Aynı Yunanistan gibi Rusya'da eski güçlerine sahip değiller. Son Avrupa Şampiyonasın'da son 8 takıma girme başarısını göstermiş olsalar bile takım halinde oynamadıkları bir gerçek. Grubumuzun en sert takımı olarak adlandırabiliriz. Tam kadro geleceklerini düşünüyorum. Bu maçta sertliğe alıştığımız takdirde galibiyete ulaşacağımızı düşünüyorum.
Çin ;
Takımlarının en önemli oyuncusu olan Yao Ming'ten büyük ihtimalle yoksun gelecekler. Gelme ihtimali olsa bile bir sezon boyunca oynamamış bir oyuncudan ne kadar verim bekleyebilirler orasıda ayrı. Takımlarında önemli skorerler bulunmasına rağmen Yao'suz ileriye umutla bakmaları olanaksız gözüküyor. Maç içerisinde bir dakika bile durmayan, oldukça enerji dolu bir ekip.
Fildişi Sahili ;
Her spor dalının şampiyonalarında, gruplarda '' kapalı kutu '' olarak adlandırılan takımlar vardır. Fildişi Sahili basketbol olarak tamda bu tanıma uyuyor. Afrika ekolünün getirdiği atletik özelliğini göreceğimiz aşikar. Oldukça dikkatli olunması gerekiyor. Bu maçın diğer önemli özelliği ise ilk maç olması. Takımımızın şampiyonalara sıkıntılı başladığını biliyoruz. Seyircimiz önünde bu karşılaşmadan galip çıkmamız moral motivasyonumuz açısından da oldukça önem arz ediyor.
---
Grubumuzun en önemli noktası, takımımızın göstereceği disiplindir. Maç içerisindeki her topu sanki son topmuş gibi konsantrasyon dahilinde oynamamız gerekiyor. Oyun içerisindeki iniş-çıkışlarımız Avrupa Şampiyonasın'daki en büyük problemlerimizden biriydi. Teknik ekibin bu konuda uğraş vereceğini düşünüyorum. Çapraz grupta Şampiyona'nın mutlak favorilerinden İspanya bulunuyor. Önümüzü daha rahat görebilmemiz açısından gruptaki derecemiz oldukça önemli. Ev sahibi avantajımızı mutlaka iyi kullanmamız gerekiyor. Bu noktada Ankara'da ki seyircilerimize büyük görevler düşüyor.
Tanjevic ve ekibinin kadro seçiminde sürprizlere gideceğini kesinlikle düşünmüyorum. Mehmet Okur, Kaya Peker gibi isimlerin kadroda olacağını düşünüyorum. Aralarında sorun olsa bile bunu bir kenara bırakmaları şart. Ülkemizde düzenlediğimiz Şampiyona bizler için büyük fırsat. Bu fırsatı değerlendirmede en ufak fedakarlıktan kaçmamak gerek. Alınacak iyi bir netice, basketbolumuzun geleceğini garanti altına alacaktır.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0