Garip İşler Oluyor..

Elano Ralph Blumer.. Galatasarayımızın ortasahasındaki maestrosu.. Milimetrik veya metrik pasların altına imzasını atan isim.. Tam bir top dağıtım uzmanı olan, aldığı her topu olumlu kullanan ve duran topların etkili ismi.. Defans ile forvet arasındaki top taşıma görevini ve topu birinci bölgeden üçüncü bölgeye aktarma görevini takımda en iyi yapan isim.. Herkes bu oyuncunun ne kadar teknik, ne kadar oyun bilgisinin üstün olduğunu ve topu ne kadar olumlu kullandığı konusunda hem fikir.. Geldiğinden beri eleştirilen, her türlü hakarete maruz kalan Brezilyalı yıldız oyuncu uyum sorununu aştıkça günden güne daha iyi performans sergiliyor ve kendisine edilen hakaretlere birer birer cevap veriyor adeta.. Futbolun basit bir oyun olduğunu üzerine basa basa gösteriyor.. Topuk, bacak arası, rövaşata, uçan tekme, çalım atmadanda futbolun aslında ne kadar güzel olabileceğini gösteriyor yeri geldiğinde; futbol resitali sunuyor adeta.. Attığı uzun paslar öyle dağa taşa değil doğrudan takım arkadaşının ayağına bırakıyor, milimetrik paslarda rakibin çaresizce bakabileceği toplar atıyor. Fakat Elano bunları yaparken takımda çok daha büyük bir sorun var! İşte bu noktaya dikkatinizi çekmek istiyorum.. Başını Arda'nın çektiği bir grup oyuncumuz sahada Elano'ya kasıtlı olarak pas atmıyor. Elano boşta olsa bile üç, hatta dört oyuncunun arasına girip çalım atmaya kalkıyor veya topu gereksizce geriye dönerek rakibe zaman tanıyor, hiç birisi olmazsa sağa çekip baştan savma bir orta ile topu rakip kaleciye veya savunmaya gönderiyor. Evet, yanlış okumadınız.. Bu her ne kadar çok ciddi bir durum ve çok hassas bir konu olarak görünsede gerçek bu.. Elano bir çok pozisyonda gerek Arda'ya, gerek Mehmet'e, gerek Mustafa'ya yardıma geliyor, kademeye giriyor, boş alan yaratıyor, kendisini gösteriyor fakat saydığım üç oyuncuda hiç bir şekilde topu Elano'ya vermiyor. Ya geriye dönüyor, ya ileriye vuruyor.. Panathinaikos maçından bir pozisyona değinmek istiyorum.. Arda ortasahada topu aldı, Elano yardıma geldi hemen yanına.. Arda önce bir oyuncuyu çalımladı, ardından ikinciyi çalımladı rakip dörtlü baskı kurdu Elano yardıma geliyor, kademeye giriyor, boşta kendini gösteriyor ve hala pas yok.. Sonunda Arda topu en geriye, en terse Sabri'ye oynadı.. Deli dana gibi yaklaşık 15 dakika bir oraya bir buraya koşturdu Elano ve bu zaman dilimi içersinde tek bir tane bile, evet tek bir tane bile pas atılmadı Elano'ya.. Zamanında Ribery'e yapılanlar, Lincoln'e yapılanlar bugün Elano'ya yapılıyor.. Peki Arda topu nasıl kullanıyor? Durun söylüyelim.. Ya beş kişinin arasında çalıma giriyor veya dört kişinin arasına girerek topu harcıyor. Atağın hızını kesiyor, geriye dönüyor, çalıma girerek topu kaptırıyor veya sağa-sola çekerek baştan savma orta açıyor. Peki Arda dün ne yaptı koskoca doksan dakikada.. Elano'ya sadece tek bir pas attı ve o pas öncesinde Arda'yı 5 rakip oyuncu sıkıştırdı. Zorunlu olarak Elano'ya topu çıkarttı ve oda müthiş bir pasla Keita'yı araya kaçırarak golde pay sahibi oldu..

Söylemek istemiyorum ama Arda galiba o bandın değerini; önemini anlayamadı veya kendisini son zamanlarda Galatasaray'dan üstün görmeye başladı.. Aman Arda, sen diğerlerine benzeme; onlara benzeme.. Özevladımız olarak görüyoruz seni; nesilden nesile aktarılacak bir ruh olarak görüyoruz seni.. Burası Galatasaray; hiç birşey ve hiç kimse bu camiadan büyük değildir; olamadı; olamaz.

50 yorum:

  1. Cok büyük bi sorunla karsi karsiyayiz bence bu sorun kendilinden cözülecek bisey degil.
    Yönetim veya Frank Rijkaard bunu görüyordur heralde derhal el atmalari lazim.
    Bundan sonra yazacaklarimi hic bir zaman yazacagimi düsünmezdim ama artik yeter, ARDADAN INANILMAZ BI DERECEDE SOGUDUM BEN.
    Tamam sen bizim evladimizsin kardesimizsin bu takimin kaptanisin göz bebegimisin ama sen bu takima artik yarardan cok zarar vermeye basladin.Kendine oynamayi birak takim icin oyna.
    Bide söyle bi durum var cok canimi skiyor Ardanin manageri fenerlimiymis neymis en yakin dostlari zaten belli hepsi anadan dogma fenerli ayni kiz arkadasi gibi bu adam nereye baksa fenerli görüyor .Ortami hic iyi degil..
    Gercek bi galatasarayli böyle bi duruma düsemez düsmemesi gerekir ,insan ister istemez onlarin baskisi altinda kalir.Sanki kiz arkadasi demiyormu ardacim sen neden fenere gitmiyorsna bak onlar sana daha cok parar verir filan felan ne bilim öyle seyler.Bu dediklerim hepsi benim görüsüm söyle bi icimi dökim dedim.
    Inanilmaz derecede üzgünüm
    Sizinde dediginiz gibi
    Hic birsey veya hic kimse GALATASARAYDAN BÜYÜK DEGILDIR.
    tsklr
    saygilar

    YanıtlaSil
  2. Burada anlatılanların doğru olmamasını diliyorum gerçekten. Eğer öyleyse çok yazık daha takım olmanın ne olduğunu öğrenememişiz.

    Cem ÇALIŞKAN

    YanıtlaSil
  3. Zamanında "Beni Galatasaray'dan soğutmasınlar" dediğini iyi hatırlıyoruz beyefendinin. Bu olaylar sadece Panathinaikos maçında değil, Elano oynadığı her maçta yapıyor Arda.

    YanıtlaSil
  4. http://i47.tinypic.com/2rn80wg

    http://i47.tinypic.com/5y822e

    Az evel bir arkadaşımızın tavsiyesi üzerine Galatasaray sözlüğü olan Rerererarara'ya girdim ve bu resimleri gördüm. Gerçekten şaka gibi..

    YanıtlaSil
  5. 2 maçtır benim de dikkatimi çekiyor. Biz görüyorsak Rijkaard kesin görüyordur. Bir kulağını çekmesi lazım Arda'nın gerekirse Keita'ya yaptığı gibi disiplin cezası vermesi lazım oynatmasın 2-3 maç bak nasıl düzeliyor. Arda da olsan Galatasaray kadar büyük değilsin.

    YanıtlaSil
  6. bunu ben de fark ettim ama herseyi elano baslatti hatirlamiyom bir macta frikik vardi ayhan topa yoneldi elano gelip resemen 'fuck off" demisti
    ve hertopu kendisi kullanmak istiyor
    eskiden kornerden cok gol atardik arda kullanirken simdi elano kullaniyor ama gol yok kotu ortalarindan

    YanıtlaSil
  7. O resimlerde bir problem yok. Aslan payı Keita'nın olduğu için Arda önce Kewell'a hamle yapıyor. Sonra Keita'ya gitmeye karar veriyor. Asıl soru işareti galibiyet pasını vermesine rağmen sevinmeyip başını öne eğip santraya yürüyen Keita'dadır. İki maç yedek kaldı diye yapıyor diye düşünmek istemiyorum. Deplasman olmasına verelim. Kewell o golden sonra ısrarla Keita'ya seslendi sevincini paylaşmak için ama santraya gidene kadar sesini duyuramadı. Büyük ihtimal Keita o'na doğru bakmıyordu bile.

    Sadece Arda da değil takımın neredeyse tamamında bir elano ile oynama bilinçsizliği hakim. Devre arasında Elano ile oynamayı öğrenecektir bu takım. Oynamayı bilmeyen de tepkiyi yiyecektir. Enseyi karartmayalım.

    YanıtlaSil
  8. Vallah bana kalirsa gs ardayi göndersin abi, ben onun tantanisini cekemem, burasi dingonun ahiri deyil kafasina göre hareket edemez hazir devre arasi olmusken versin gitsin ja zaten ben bu cocugu oldum olasi sevmiyorum, bi ara tam kanim kaynamsdi bu sefer kendi ipini kendisi cekti aziz yildirimin elini öptü orda arda benim icin o andan beri bitmisdir aslinda bunu daha evel yazmak istiyordum ama malum gs elestirmeye kalksan hele hele ardayi hemen seni fenerli ilan ediyorlar o yüzden ortami germek istemedim hazir degeri varken mehmeti, ardayi, serveti postaliyib gitsinler abi, biraz barcelonayi örnek alin adamlar bi kalemde eto,deco,ronaldinho,mota,zambrota,thuram,rivaldo,kluivert gibi adamlari bi kalemde sildi, ki bunlarin cogu kariyerin en iyi zamanlarindayi nezaman birisi kendini kulubden büyük gibi gösterse hemen gönderiyorlar, adamlar isme bakmiyor aninda direeek üce bese bakmdan postaliyorlar o yüzden bunlar bulunmaz hint kumasi deyiler bu arada editörüm bisey sorcam peki bunlar elanoya niye istemiyorlar onu biliyornuz mu???

    YanıtlaSil
  9. ben bu siteyi uzun zamandir takip ediyorum ve gercekten tebrik ediyorum herseyi oldugu gibi yazdigi icin SIZDEN TEK BIRSEY ISTIYORUM..
    bu haberi biraz kama oyuna dagitin ses cikarsin herkez tutturmus elano oynamiyo keske herkez elano gibi oynasa
    yarin birgün kacacak ribery gibi ozaman degerini anliyacagiz
    saygilar

    YanıtlaSil
  10. arda bu maçta gidip 2 oyuncuya sarıldı ama:) tamama pas atmadığı bir gerçek ama abartıyosunuz bence=) antalya maçında ki o golde keita'nın h
    hakkı diye koşmuştur...

    YanıtlaSil
  11. oyle bir yok.... arda`da o kalite yok... kontra ataga cikiyor arda beyfendi geri geri gidiyor... bu mu 15 milyon pound ? ?

    YanıtlaSil
  12. Ben buna kesinlikle katılmıyorum taraftarlarda böyle bir görüş hakim fakat özellikle elano'nun 2 3 hafta önce toparlamaya başlamadan önce arda'nın diğer takım arkadaşlarıyla konuştuğunu elano'nun uyumu üzerinde durduğunu duydum. ne kadar doğru bilmiyorum...

    ayrıca elano'nun takımın taktik idman yüklemesi yaptığı dönemde olmadığını hatırlatmak gerek. mustafa-mehmet ikilisinden pas almakta zorlanıyor, ona katılıyorum ama bir tavırdan çok bu ikilinin riskli dikine 10metrelik paslardan çekindiğini düşünüyorum.

    arda'nın topla oynamasını da hemen sonuca gitme arzusuna ve galatasaraylılığına bğalıyorum. sanıyorum devre arası hazırlık kampından sonra bunut tartışabiliriz. iki maçta arda'dan soğuyanlar da mümkünse maç izlemesin...

    YanıtlaSil
  13. Bu yazıyada geçen her cümleye kendi cümlem gibi katılıyorum. Daha önce de belittim, karşı çıkanlar oldu. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Demek ki tek fark eden ben değilim bu olayı. Elano geldiğinden beri hep aynı şeyleri söylüyorum bu adam çok kaliteli. Ha oynayamazsa elbette gider ama bu şekilde kimse bu adamı harcayamaz. Özellikle Arda gibi daha dünkü bebe. Arda çok şımardı. Bu seneki 3-0 yenildiğimiz Ankaragücü maçından beri Ardaya uyuzum. Çok ciddi söylüyorum inş. devre arasında düzgün bir talibi çıkar da Arda satılır. Hem Galatasaray'a katkısı olur hem kendisini gerçekten geliştirebileceği bir yere gider. Yurtdışında bir takımda bu şekilde yapacak acımazlar adama. Galatasaray çok fazla taviz verdi Ardaya. Çok iyi yaptığı şeyler var kabul ama kötü yaptıkları iyi yaptıklarını geçmeye başladı. Galatasaray'da kaptan olan birisinin yapabileceği hataları çok aştı. Umarım yakın zamanda düzelir yoksa Galatasaray'da efsane olacağına sırada bir oyuncu olarak gidecek..

    YanıtlaSil
  14. Resimleri biraz açıklar mısınız ben anlayamadım.

    Soruna gelince kesinlikle ve kesinlikle var böyle bir şey. Ve Arda şuan gözümde o kadar düştü ki tahmin edemezsiniz. Sanırım kaptan olunca kendini takımın sahibi, lideri, değişmez adamı gibi görmeye başladı. Ve kiminle oynayıp kiminle oynamayacağını da kafasına göre seçiyor! Dün yine Elano bomboş pozisyondayken çok daha zor durumda olan Keita'ya yolladı topu ve Keita alamadı topu, çok ayıp çok yazık ya.

    http://www.itusozluk.com/gorseller/elano+blumer/116195

    Şu resme bakın... Apaçık bir dışlanmışlık görmüyor musunuz? Elano yorumlarında da şöyle demişti; sadece lige alışmaya çalışmıyorum arkadaşlıklar kurmaya da çalışıyorum bu konuda da uyum sağlayamadım. Aynen dedi bunu, bu resim de kanıtı. Resmen ayrımcılık yapıyorlar adama, artık aldığı parayı mı yediremediler ne oldu bilemem. Yine gol sevincinde Keita, Arda, Kewell beraber kutladılar, sonra Kewell baktı golü gerçek hazırlayan isim orada tek başına kaldı, gidip onunla beraber de kutladı. Arda'nın falan hiç salladığı yok.

    Rijkaard bu işe çözüm getiremez, getirse şimdiye kadar getirirdi. Ve daha da önemlisi bu sene başında Barcelona yöneticilerinin bir röportajını okudum, dedikleri şu; Rijkaard son senesinde takımdaki disiplini çok kaybetmişti. Diğer oyuncuların röportajlarında falan da bakıyoruz hep, Rijkaard bizi serbest bırakırdı, teknik direktörden çok arkadaş gibiydi falan. Bizim Türk milleti böylelerini sallamaz biliyorsunuz, tepesine çıkar. Kesinlikle bunların Haldun Üstünel'e ulaştırılması lazım ve onun da zamanında takıma psikolojik destek verdiği gibi Elano'ya destek verdiği gibi takımı toplayıp (mehmeti mustafayı ardayı) kulaklarını çekmesi, bu işin yanlış olduğunu anlatması lazım. Bunu ona ulaştırabilecek yegane isim olarak da sizi biliyorum, umarım iletebilirsiniz bir şekilde. Rijkaard yapsa bu Arda bu sefer ona da artistlenir diye korkuyorum ya...

    YanıtlaSil
  15. Geçen hafta maçı izledikten sonra eve döndüğümde bunları yazmak istemiştim, ama sonra bana öyle geldi herhalde diye düşünmüş ve yazmamıştım.

    Biraz geçte olsa bunları okuyunca durumun vehametini daha iyi anladım. Umarım birileri bu sıkıntıyı gidermek için çalışıyordur.

    YanıtlaSil
  16. arkadaşlar paranoyak olmaya gerek yok ,dün blogta da yazdım ..Elano arkası dönük adamdan pas istiyor .mücadele yok birşey yok .3 kişinn arasında ellerini açmış mehmet topAl dan pas istiyor atmayınca el sallıyor .Arda hakkında yazdıklarınız zaten şok ediyor adamı ..Yakında arda küçükken fb liymş deseniz şaşırmayacağız hani .
    Mücadele edip sorumluluk alanı rezil
    sadece adı büyük diye mücadele etmeyeni vezir ettiniz ya helal olsun size..
    Bu arada kaçırılmayacak bir haber ,Arda Fenere gidiyormuş ocakta
    Way ...

    YanıtlaSil
  17. Böyle birşey söylemek, Galatasaray ihanettir. Baltalamaktır. Altını oymaya çalışmaktır.

    İleride Galatasaray'ı durdurulamayacağını bilerek entiralar ile karıştırmaya çalışan basından bir farkını kalmaz bunları söylemek veya inanmak.

    Galatasaray kaptanından, oyuncusundan bahsediyorsunuz arkadaşlar!

    YanıtlaSil
  18. arda gercek galatasaray taraftari nezlinde bitmistir yaklasik 2 yldir kendini one cikariyor futboluyla degil ozel yasamiyla ve oyun karakteri olarak ta hasan sas olmayolunda emin admlarlalerliyor. hasan sasin son zaman larini hatirlayanlar ne demek stedigimi anlar. eski hastalik yeniden basladi hizipciler is basinda mehmet topal,baris, arda, sarp, servet vs dgerleri

    YanıtlaSil
  19. resimleri anliyamadim abi..aciklarmisin lütfen nesi saka gibi oldgunu?

    YanıtlaSil
  20. cok sasırdım fcn
    gercekten sen nasıl olduda bu hatayı yaptın ?
    arda golde payı buyuk oldugu ıcın keıtaya gıdıyor o resımlerde bı halt yok
    ardanın elanoyla sorunu olduguna ınanmıyorum
    burAlaRDAyız yazanların basın yazsa köpürecegi ardayı yoketmeye calısıyorlar dıye kızacagı bı carpıtmayyı kendı kendılerıne ınanmaları cok yersız talihsiz olmuş ...sasırdım gercekten sızden bunu hıc beklemıyordum

    YanıtlaSil
  21. Resimde gol atılıyor arda önce kewell a yöneliyor sonra keita ya gidiyor.Elano ya kimsenin gittiği geldiği yok !

    Yazdıklarınızı biraz abartı buldum ayrıca umarım takımda böyle birşey yoktur ve şunuda belirteyim Arda Turan Galatasaray SK nın kaptanıdır.Hakkında yazılan yorumlar fotomaç ve diğer cacık spor gazetelerinin haberleri gibi sadece yıpratma ve gereksiz yorumlardır.

    YanıtlaSil
  22. Öncelikle şunu belirtelim ki; bizler Galatasaray aşığıyız evet ama yeri geldiğinde gerçekleri görmek zorundayız. Realist bir blog oluşumuz bundan dolayıdır.. Sizlerin yorumları ile bizim yorumlarımız örtüşmek, tutmak zorunda değil takdir edersiniz ki..

    Yazıda belirttik Arda bizim evladımızdır, özevladımız gibi görürüz kendisini.. Yanlışınıda, doğrusunuda yazarız. Doğru olan budur. Önemli olan yanlışa yanlış diyebilmektir. Biz bir hata yaptığımızı düşünmüyoruz, gördüklerimizden rahatsız olmaya başladık ve bunu dile getiriyoruz. Eğer ki bu hata yapmaksa kusura bakmayın şakşakçı olmadığımız için hatalıyız..

    Sadece bizler söylemiyoruz; haftalardır konuşulan ve dikkat çekilen bir konu.. Bir maçı gelin Ali Sami Yen'de izleyin. Televizyondan izlendiğinde Elano kötü imajı veriliyor fakat Sami Yen'de 90 dakika boyunca Elano'ya dikkat edildiğinde oyuncumuza kasıtlı olarak pas atılmadığı çok açık ve bariz bir şekilde ortada.. Biz sadece Arda'yı suçlamıyoruz; belli bir grup var diyoruz.. Arda bu takımın kaptanı.. Kaptan gemiyi en son terkedecek, gerekirse arkadaşlarıyla kavga edecek neden bu durum böyle diye.. Ama yaşanan olaylarda başı Arda çekiyor. Yani başlıkta belirttiğimiz gibi "Garip İşler Oluyor". Bunu sadece bizler söylemiyoruz veya bizler Arda'ya iftira atmıyoruz. Tekrar belirtiyoruz; biz Arda'nın ufaklık halini bile biliyoruz. Kendi ÖZEVLADIMIZ gibi görüyoruz, adını çocuklarımıza veriyoruz.

    Bugün bu konu heryerde tartışılıyor.Bunu iddaa eden ekip, site, blog tek bizler değiliz. Arda'ya asla hain demeyiz ama yanlış yaptığını belirtiyoruz. Sizce çok mu doğru takım arkadaşına kasıtlı bir biçimde pas atmaması? Geçen sene aynı durumu Lincoln'de yaşadık, daha evel Jardel'de yaşadık.. Takım içinde belli başlı bir gruplaşma var, kimse bunu inkar edemez. İnkar edenler açsınlar yapılan barbekü partilerine baksınlar.. Bir grup oyuncu bir tarafta (nedense hep ismi geçen oyuncularımız), diğer oyuncularımız başka bir tarafta, yabancı oyuncularımız başka bir tarafta..

    Zamanında aynısı Keita'ya yapılıyordu. Kasıtlı bir biçimde pas atılmıyordu, Keita'da en iyi anlaştığı Nonda'ya pas atıyordu, verkaça girerek pozisyona sokuyordu Nonda'yı.. Herkes bunu adam kayırma olarak algıladı.. Bazı oyuncularımız ya yıldız oyuncularımızın aldığı paradan ötürü rahatsız oluyorlar veya tribünün onlara gösterdiği sevginin çok olmasından rahatsızlar..

    Unutmadan; kimse kimsenin Galatasaraylılığını tartışmasın.. Kimine göre Galatasaray sadece futboldan ibaretken bizim için Galatasaray yüzmede, sutopunda, Engelsiz Aslanlar'da..

    YanıtlaSil
  23. elanoya pas atılmada bı problem var burda sıze katılıyorum ...
    bu kısısel degıl futbolla ılgılı bı problem bence ardanın elanoyla ılgılı kısısel bı sorunu olduguna ınanmıyorum kımsenın olduguna ınanmıyorum..
    arda ve dıgerlerının elanoya pas atmıyanların sucu futbol hatasıdır bu tartısılır...
    bu konuda aynı fıkırde degılız ama buna ragmen benım sıze elestrım hata yaptıgınızı söyledıgım nokta bu konu degıl resımlerdı orda keıtanın hakkını teslım etme ıstegı barız ortadayken bunu elano arda polemıgı halıne getırmenız hatadır ..haayı kabul etmek buyukluktur

    YanıtlaSil
  24. bu arada kımse kımsenın galatasaraylılıgına laf etmemısken nıye kımse kımsenın galatasaaylılıgını tartısmasın yazdınız buna ne gerek vardı onuda anlamadım ?

    YanıtlaSil
  25. Bazı yorumlar vardı hakaret ve küfür içeren. Sonrasında ise Galatasaraylı değilsiniz kansız köpekler tarzında bir not vardı.
    Buraya yayınlamaya karakterimiz yetmedi, uyarıda bulunmak istedik.

    YanıtlaSil
  26. o kufurleri edenleri kiniyoruz!evvelsi gun macin tekrarina baktim,biraz dikkat etim dogru elanoya adam sikistigi zaman pas veriyor !dogru tespit sezon basi keita ya da yapildi ama samiyende hemmen homurdanmalara oluyordu !korkutan artik mecbur keita ya pas veriliyor!dogru tespit arda canimiz ama yanlis o kadar insallah duzelir!bak ilk kez trasnfer demedim demi abi!;))saygilar!

    YanıtlaSil
  27. -----kendimden alıntı-----
    Arda'yı her Galatasaraylı sevdi. Hatta o kadar transfere rağmen bu sezon başında herkesin göz bebeğiydi Arda.

    Ama Fatih hocasına özenip "Ben milliyetçi futbolcuyum, Türk hoca gelsin" demesi en başta Rijkaard ve Neeskens gibi iki efsaneye hakarettir.

    Emre abisine özenip "Beni Galatasaray'dan soğutmasınlar" demesi, onu Metin Oktay gibi (bana göre asla ulaşamayacağı) bir mertebeye aday gösteren Galatasaray taraftarına hakarettir.

    Hakan Şükür abisine özenip, belki çok para alıyor diye, belki koyu Hristiyan diye gözüne kestirdiği oyuncuları bu klüpten attırmaya çalışması Elano gibi işini sonsuz bir iş ahlakıyla yapan, sessiz sakin bir adama hakarettir.

    Ben şahsen bıktım artık takımdaki bu tarikatlaşmadan, kutuplaşmadan. Arda nerde yanlış örnek varsa hepsini gördü ve hepsini benimsedi malesef. Herkes Ümit Karan gibi kendisine atılan her türlü pisliğe rağmen bu takıma hizmet için sonuna kadar mücadele etmez, çeker gider. Sonra bi bakmışız Arda ve dağ gibi egosundan başka bir şeyimiz kalmamış.
    -----kendimden alıntı------

    Eğer bu takımda hala alkol kullanan oyuncu krizi, çok para alan oyuncu krizi, Lincoln krizi gibi şeyler görmek istiyorsanız asıl siz Galatasaraylı değilsiniz. Arda bu takımdaki Hakan Şükür kutuplaşmasının en son halkasıdır. Bu takımda bir kangren haline gelecektir. Derhal gönderilmelidir. Sene 2010, başka Metin Oktay gelmeyecek. Siz Elano gibi aldığı paranın hakkını kuruşu kuruşuna vermeye çalışan adamları öpüp de başınıza koyun. Çünkü daha iyisini bulamazsınız bu zamanda.

    YanıtlaSil
  28. elano'nun gitmediği gol sevinçlerini antremanda katılmadığı sevinçleri de yazın.

    YanıtlaSil
  29. kufur hakaret vs zırvaları görmedıgım ıcın sasırdım neyse
    sıkmayın canınızı er yerde olur böyle densızlıkler
    ardayıda ıkı sanıyede harcamaya kalkmak ardanın ve dıgerlerının elanoya uygun anda pas vermemesı kadar yanlış
    asırı duygusal davranıp arda gıtsın demek ıyıce komık
    arda elanoya destek verıyor buna emınım
    ıkıncı sezonda bu konu konusulmayacak bu devre arasında ıcınız rahat olsun cok uzatılması o resımlerle yersız ardaya catılması ısı cıgrından cıkarır
    böyle bı konu varsa yönetım ve teknık heyet olaya el atar zaten
    evet elanoya pas atılmıyo ama bu kadar krız yaratılacak bı konu degıl kötu nıyet ıcerdıgını sanmıyorum ardanın ve dıgerlerının bu hatasının

    YanıtlaSil
  30. Arkadaşlar sadece Arda değil. Arda, Mustafa Sarp, Mehmet Topal vs. Bu çok çok bariz, her maçta olmaz. Ben adamın Elano'ya pas atmaktansa topu kaybetmesini kaç kez gördüm. Dediğim gibi Rijkaard bunu çözebilecek sert, disiplinli biri değil, birilerinin devre arasına girmeden önce Arda'nın psikolojisini bilen birilerinin, Mustafa Sarp'ın psikolojisini anlayan birilerinin konuşması lazım onlarla.

    Peki bu psikoloji ne derseniz söyleyeyim. Haftalardır ne konuşuyoruz? Of hücumumuz şöyle süper, Elano şöyle teknik orta saha, böyle ayağına hakim. Diğerleri hakkında ne konuşuyoruz? Bu orta sahayla iş yürümez sadece basıyorlar teknik yok. Pas atamıyorlar, topu taşıyamıyorlar Galatasaray'ın sıkıntısı bu vs. vs. Yabancılar (atak) sürekli övülürken -haklı olarak- yerliler (defans) sürekli eleştiriliyor (yine haklı olarak) Adamlar da buna karşı özellikle kendi mevkilerindeki (orta sahada oynayan) Elano'ya karşı vs. gruplaşmaya başladılar. Ve bakın geçen maçın özetine Mustafa Sarp kaç kez görev yerini terketmiş gereksiz yere ileri gelmiş, Elano mecburen arkada kalmış. Sizce arkada kalması gereken Elano mudur Mustafa Sarp mı? Mustafa Sarp'ın çıkması çok çok hatalı Rıdvan bile kaç kez gösterdi bunu anlattı son maçın özetlerinde...

    YanıtlaSil
  31. Bunlar safsata saçma sapan haber niteliği bile taşımayan iddialar.Arda bu takımın saha içi lideri Elanoda oyunun lideri Arda'yı hiç kimse bu şekilde suçlayamaz kendinize gelin.Lincoln'ü göklere çıkardınızda ne oldu Bir tarafı överken kendi değerimizide yermeyelim Elano tamam çok iyi futbolcu eyvallah bugün var yarın yok Arda hep olacak Böyle bölücülük yapmayın.Bu yazıları her kesimden insanlar okuyor ondan sonra sahaya gidip Ardaya paso küfür bişeyler yazarken sorumluluğunuzu unutmayın !!!!!

    YanıtlaSil
  32. size yüzde yüz katiliyorum elanoya kasitli pas atilmiyor bende bunun nerdeyse 4 5 mactir farkina vardim. haklisiniz zamaninda jardelede yapildi adam ön plana ciktiydi pas atmiyorlar diye yolladilar. arda lincolnü sevmiyordu zaten ilk basta yedek kaldigi icin ve hertha macinda kaptanlik bandini aldiginda zaten nefret baslamisti herhalde. ardayi severim ama böyle olmamasi lazim. diger futbolcularda yapiyor fark ettim. servet,topal,sarp,arda. bir yerde okuduydum kewell geldiginde ona da takmislardi ama karakteri yatkin olmadigi icin basaramadilar diye okumustum biryerde.

    Canakkale`den FERHAT

    YanıtlaSil
  33. galatasaray herseyden once gelir oyucularin turk yada altyapidan gelmis olmalari onlara herhangi bi oncelik yada ayricalik tanimamiza sebeb olamaz, oyleki sadece altyapidan cikan oyuncularimiza anlayis gosterebiliriz cok genc olmalari sebebiyle, halbuki arda 21 yasini asmistir ve benim gozumde genc oyuncu huvuyetinide yitirmistir bir an once futbolunu olgunlastirmali ve takimina olgun bir kaptan olarak hizmet etmelidir. arda, galatasarayli ise cuneyt tatmanlari, tugay kerimogullarinim, suat kayalari,ornek almali emre belezogullari yada fatih akyelleri degil galatasaray disindaki hersey teferruattir vede unutulmaya mahkumdur. arda cok yanlis yolda ilerlemektir.sunu cok rahat soyleyebilirim ki futbol karakteride kendini gosterme ve bencillikten ileriye gitmemektededir her yl sezona frtina gibi girer 3-4 mac super sonra butun sezon ardanin ozel yasami konusulur son 3 yil boyledir umarim bir an once kendisini toparlar ki daha once ki oyuncu ornekleri bunun boyle olmadigini bize gosterdi onun icin iyi bir talibi cikarsa satilmalidir.vede diger genc oyuncularimiza butur ornekler ders olarak gosrerilmeli ve futbol kariyeri zirveye ckan oyuncular yetistire bilmelyiz. bunuda ancak sistem ve disiplne bagli kalarak yapabiliriz oyuncunun kisisel anlayis ve yetenegine umut baglayarak degil.mesele zihniyet bozuklugudur oda bizim cocugumuz zihniyetinden kaynaklanmaktadir buyuzdendir k turkiye de yetisipte avrupada 3 yilda fazla istikrarl yop oynayan oyuncu da tugay kerimogludur.onun disinda turkiyeden cikan bir oyuncu gostereblirmiyiz.oyleyse isimler degil yani haticeler degil neticeler onemlidir.neticede galatasaraydir bundan sonrasini da ardanin kendsi bilir ya kendine yada takimina hizmet eder, ya kazanir ya da baska ftih akyeller, emre belez ogullari olarak bu ornekler arasndaki yerini alir. baska isimlerde verebilirim gecen yillardan ama artik insan lari bu gecmis oleylarla sikmak istemiyorum.unutmayin ki nasil ribery, felipe butakimda dislandi, bununla birlikte umit karan faciasini da hatirlatmak isterim hani bizim icin cok onemli bir oyuncuy duya olmazsa olmazdi ya eskisehirde ne yaptigindan kac gol attiginda habri olan var mi acaba bu ornekleri turk oyuncular uzerinde cogaltmak maalesef cok rahatca zorlanmadan yapilabilecek bir sey, ama bunun tersi olarak bir cok yabanci oyuncununda bizden dislandiktan. conra ne derecelere yukseldigini gorduk. gazeteler hergun bize geldiler begenilmedi star oldular diye mansettlerne bu isimleri tasiyor lar zaten

    YanıtlaSil
  34. spooky sen nezaman gördün katılmadığı antrenman sevinçlerini pardon :D sırf yorum olsun diye yazdığın aşikar.

    Maçları stadtan izle izleyemiyorsan tvde izlerken elano'nun olduğu pozisyonları dikkatli izle. fark edeceksin bir kutuplaşmanın olduğunu..

    Ve bunun üstünede şunu söyleyeyim; "Bu takımda hala lincoln olayından ders almayanlar var" diyen ve bu sözü bir taraftara söyleyen futbolcular var. takım arkadaşını taraftara şikayet eden futbolculardan ne beklersin ki? Öncelikle kafa değişecek."Biz desteklenmiyoruz gol atan destekleniyo" diyen futbolcular var.

    Bu kafayla giden oyuncular, gruplaşmaların elebaşları bu takımın içinde olduğu sürece siz daha çok UEFA kupası vs. başarısı beklersiniz.


    Ve aynı zamanda Keita sağ kanatta milletle cebelleşirken kimse yardıma gelmiyor bile doğru dürüst.Keita top çıkartsın diye bekleniyor.son maçta keitanın ayağına krampon civisi girdi ve buna rağmen adam deli gibi koştu adamını geçti. Eğerki Keita bukadar güçlü olmasa yerinde bir arda olsa ardayı en az 3-4 hafta sahada göremezdiniz. Ve bu olanların üstüne Keita faul diye yırtınırken üstüne birde sarı kart yedi, ne hakemi baskı altına alan futbolcu var ne görevini yapan bir kaptan. Dua edin ki son maçta keitanın ayağı falan kırılmadı. Kaptan kaptanlığını yapamıyor buda ikinci bir gerçek.Kaptanın yapması gerekeni Kewell yapıyor.

    YanıtlaSil
  35. Arda size fazla.Hakkaten haketmiyorsunuz bu adamı.azizenin medyası Arda'nın üzerine bilinçli oynuyor 2 senedir.Adam tişört giyse gündem oluyor.Dışarı adım atsa manşetlerden inmiyor.Şimdi bir de bizler yüklenelim.Yok tarikatçiymiş,kangrenmiş.Asıl kangren sensin birader.Senin tarikatçi dediğin adamlar 100 yıllık Türk futbolunun en parlak dönemini yaşatmadılar mı?Kazandığın bütün uluslararası başarıların başında bu tarikaçti dediklerin yok muydu?antu.com üyesi misiniz siz?

    Maç anında pas verilirken FORMAYA bakılır,surata değil.Hayatınızda bir kere maça çıksaydınız bunu bilirdiniz böyle abuk subuk sallamazdınız.Arda'nın bazı sorunları var aşikar,takımın geneline pas vermiyor ve dribbling deniyor.Ancak maksatlı olarak müsait arkadaşına pas vermeyecek kadar hain değil.Pozisyon gereğiAsıl hainler bunu düşünenlerdir.Beğenmediğiniz Hıncal Uluç'tan eksik yanınız var mı bir bakın.Tüm maçları stattan izledim ve böyle bir olay hiç dikkatimi çekmedi.Taa ki sizi okuyana kadar.Tebrikler.Ömer Yüce.

    YanıtlaSil
  36. Arkadaşlar üzerime aldındım yorumları :) sizin gibi düşünmediğim için yaptığınız yorumlara cevap vermek istedim.

    Benim söylemek istediğim aslında biraz daha sabır.Arda'nın kasti olarak böyle bir olayın başını çektiğini ve milleti gaza getirdiğini düşünmüyorum.Yapılan yorumları çok ağır buluyorum.

    Arda Turan gün itibari ile genç bir oyuncudur ve elbet kendine eskiden örnek aldığı insanlar vardır.Benim düşünceme göre suçlu Arda değil asıl gizli kapaklı iş çeviren saha içindede çirkefliği ile tanıdığımız Ayhan Akmandır.Sezon başından beri oynamadığı için takımdaki abilerden bir tek o kaldığı için bütün herşeyin onun başının altından çıktığını düşünüyorum.

    Ama inş. sizin dediğiniz gibi bir durum yoktur takımda yoksa bu hem teknik ekibe hem yönetime hemde GS'ya zarar verir.

    YanıtlaSil
  37. Arda'ya küfür ettiğimizi ileri süren arkadaş.. Gerek blogta, gerek tribünde tek kelime hakaretimizi, küfürümüzü duyduysan göster..

    Bizde kapatıp gidelim blogu..

    BURASI GALATASARAY !
    NE OYUNCUMUZA KÜFÜR ETTİRİRİZ, NE HAKARET ETTİRİRİZ. NEDE BİZ EDERİZ!

    YanıtlaSil
  38. Küfür ettiğini ileri sürmedim ben sorumluluğunun bilincinde olacaksın arkadaşım.Böyle yazılar yazıyorsunuz saçma sapan iyi oku ondan sonra yorum yap FCN Blog.Bu yazıyı her kesimden taraftar okuyor şimdi hakikaten böyle olduğunu düşünüp Arda'ya cephe almaya başlanacak nitekim yorumlardanda belli zaten yok pas atmıyormuş kasıtlı olarak bilmem ne bunlar zırvalık Galatasaray'ın altını oymak dikkatli olacaksınız dikkatli yazılar yazacaksınız önce iyi okuyacaksın ondan sonra yorum yapacaksın FCN BLOG !!!!!!

    YanıtlaSil
  39. Emredersin paşam.. Kusura bakma sana sormadık yazarken.. Düşüncelerimizi dile getirirken senden izin almamız gerekiyordu sende haklısın, özür dileriz olmaz bir daha paşam.. Sen emre yeter ki.. Sen önce saygı duymasını öğren sonra gel bu platformda yazı yaz.

    Zırvalık olarak algılıyorsan çeker gidersin okumazsın, blogada tıklamazsın.
    Okumak zorunda değilsin, kaale almak zorundada değilsin, bloga girmek zorundada değilsin.

    Gördüğümüzü, duyduğumuzu, şahit olduğumuzu yazıyoruz. Ama doğru takım ile yatıp takım ile kalkıyoruz, klavye başından yöneticilik veya antrenörcülük oynamıyoruz ;-)

    YanıtlaSil
  40. Unutmadan sen Arda'yı daha en fazla 3,4 yıldır tanıyorsundur.. Biz kaptanın 9, 10 yaşında Bayrampaşa'daki halini biliyoruz.. Altıntepsi'de oynadığı dönemleri biliyoruz..

    Boşuna hikaye anlatma bize ;-)

    YanıtlaSil
  41. fcn arda nın kasıtlı olarak pas vermedıgıne ınanıyormusun yoksa senede bızım gıbı kötu nıyet olmadıgınımı dusunuyorsun bızım gıbı dusunuyorsan ardaya ve takıma ıstemedende olsa zarar verıyorsun yok kasıtlı oldugunu dusunuyorsan dycek bı sey yok saygı duyarım bır dahada bu konuya yorum gırmem ..benım bu sorumu gözardı etmeden yok saymadan cevap vermenı rıca edıyorum

    YanıtlaSil
  42. Fcn şu konuya ne diyorsunuz; aon gençlerbirliği maçında Rıdvan'ın da bolca bahsettiği, Mustafa Sarp'ın ileri kontrolsüzce çıkması ve o çıktığı için Elano'nun mecburen (onun yerini doldurmak için) geride kalması. Sizce de bu ikiliden ileride olması gerekn Elano değil midir?

    Acaba gerçekten de yerli oyuncuları eleştiriyoruz diye böyle gruplaşmalar mı oluyordur nedir? Ve buna karşı ne yapılacak, bir planınız var mı?

    YanıtlaSil
  43. Maalesef ateşin altına odun atıyorsunuz, eminim ki blog okuyan ve Ali Sami Yen Stadyumun'da maç izleyen herkes bu bloga tıklıyor.Yarın birgün ters bir sonuçta bu yazdıklarınızın hortlamayacağınımı düşünüyorsunuz?Madem eskileri hatırladığınız iddiasındasınız öyleyse bir gazetenin, fenere gidiyor diye yazması yüzünden bir bayram günü Gaziantepspor maçında 20 yaşındaki Tugay Kerimoğlu'nun soyunma odasına nasıl uğurlandığını da anımsarsınız.Derseniz ki ben burada haber veriyorum işinize gelirse; o zaman da yaptığınız kanaate dayalı haberlerle üzülerek söylüyorum Erhan Telli'den ve hatta Ercan Saatçi şürekasından bir farkınız kalmıyor.
    Saygılar.

    YanıtlaSil
  44. bu arada adsız diye bi arkadaş antreman sevincini nerede gördün demiş... sizden farkım yorum olsun diye yazmıyorum. kim olduğum da belli, sağda solda yazdıklarım da belli.

    gs tv, lig tv izlesen bunları ileri sürmezsin. emre aşık-ayhan akman kaptanlığında yapılan antreman maçına bak bakalım ara bul. elano ilk geldiği haftalar gol sevinçlerine bak. iki tanesinde tribündeydim. sonuçta herşey ikili ilişkilre üzerine kurulu. elano'nun da ilk dönemlerde soğuk olduğunu kimse inkar edemez. şimdi yavaş yavaş özellikle kewell ile yakınlaştı. tekrar ediyorum benim duyduğum arda'nın da burada takım arkadaşlarıyla konuştuğu yönünde.

    arda'yı da suçlamadan önce devre arası hazırlık kampının geçmesini bekleyelim.

    YanıtlaSil
  45. Takım arkadaşlarımıza yansıttığımız zaman daha takım ayağa kalkıyor yabancılar bir defa Elano tam karakterli bir çocuk, savaşmak için oynamak için hep takım içinde olan bir oyuncu, Keita güleryüzlü, neşeli bir tip, eğlendiren bir adam zaten Harry, hep ayakta kalan inançlı bir adam liderlik yapıyor. Takıma çok güzel bir ortam var yani Franco çok sevimli, yani arkadaşlarımıza bir şey söylediğimiz zamanda saygıyla dinliyorlar.

    bu arda nın acıklamasıdır..bence bu topıgı kaldırsanız dogru olur tabii tercıh sızın

    YanıtlaSil
  46. arda galatasarayın üstünde değildir inansın ki o gider sonra başka ardalar çıkar sahneye o yüzden bir an önce aklını başına almamlı ayrıca başkanın da arda ile çok yüz göz olduğunu düşünüyorum bu adam bedavaya oynamıyor ayrıca emin olsun galatasarayda olmasa idi bu gün arda diye bir topçuyu kimse tanımazdı

    YanıtlaSil
  47. Yaptığımız bir haber değil.. Sadece gözümüze çarpan ve bizleri son derece rahatsız eden bir konunun gündeme getirilmesi.. Burada yazılanlar haber değildir, görüşler ve gerçeklerdir.

    Galatasaray'a en son zarar verecek insanlar olduğumuzu bizi tanıyanlar biliyor. Bizlere bugüne kadar edilmeyen hakaret kalmadı, atılmayan iftira kalmadı ama bizler daima armanın yanındaydık. Blogu biraz araştırın Galatasaray ile geçmişimizi, kontaklarımızı görürsünüz.

    Arda öz evladımızdır yazdık üzerine basa basa.. Böyle bir problem var, bu görünen bir gerçek ve olmaması gereken bir durum.. Umarız üç beş maçlıktır, umarız biz yanlış görmüşüzdür.

    YanıtlaSil
  48. 23 Aralık 2009 00:23 adsız - yorumuna da cevap verir misiniz?

    YanıtlaSil
  49. Evet, Gençlerbirliği maçında bir çok kez Mustafa Sarp gereksiz yere ileriye çıkarak resmen Elano'yu frenledi. Sonuçta ortasahayı birilerinin kontrol etmesi gerekiyordu ve Mustafa çıktığı için Elano geriye döndü. Mustafa hücum oynamayı seven bir oyuncu; hırslı istekli ve gol yollarına gitmeyi seven bir oyuncu. Evet, bunu kabul ediyoruz ama Elano'nun yerine Mustafa'nın orada olması pek doğru bir durum değil.. Kademesini boş bırakarak ileriye çıkıyor haliyle hücum yollarındaki en büyük kozlarımızdan birisi olan Elano geriye çekiliyor.

    Bu soruna veya bu duruma Rijkaard çözüm getirecektir; bizler değil..

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0