İBB Maçı Değerlendirmesi..

Galatasarayımız yine geleneği bozmadı ve ezeli rakiplerinin puan kaybettiği haftada puan kaybetmeye devam etti. Liderlik fırsatına bu kadar yaklaşmışken, hatta mücadele bitmek üzere iken hakem triosu adı altındaki felaket ortaya çıkıp maçı katletti ve konuk temsilcisi İstanbul BŞB takımı son dakikada bulduğu gol ile mücadeleden bir puan çıkarttı. Lig şimdi bir nevi yeniden başlıyor çünkü Galatasaray'ımız liderin bir puan gerisinde.. Lider mi? Renktaşımız Kayserispor.. Tolunay Kafkas ve öğrencilerini ayrıca kutlamak gerekir..

Leo Franco: Mücadelenin ilk yarısında bir yada iki kez top geldi, diğer gelen topların hepsi savunmadan veya ortasahadan geriye atılan paslardı. İkinci yarıda ise hafta içersinde oynanılan mücadelede yaptığı gibi bir pozisyonda topu rakibine çarptırdı. Yandan gelen ortalar ve duran toplarda gayet başarılı idi. Yenilen golde hiç bir hatası yoktu, o topa uzanması biraz zor olurdu.
Servet Çetin & Mehmet Topal: Sezon başından beri ısrarla belirttiğimiz geriden oyun kuran stoper kavramına aslında Mehmet sonuna kadar uyuyor fakat stoperlik özellikleri pek yok. Kenarda Emre Aşık gibi bir tecrübe dururken neden Mehmet stoper olarak oynatıldı orasıda ayrı bir soru işareti elbette.. Servet'e gelirsek mücadele boyunca gerekeni yaptı, kendisine ekstra bir iş düşmedi. Ayrıca Mehmet ile Servet'in sanki 40 yıldır birlikte oynuyormuş gibi bir havası vardı, herhangi bir şekilde uyumsuzluk söz konusu olmadı.
Hakan Balta & Uğur Uçar: Gerek savunmaya, gerek hücuma destek verdiler maç boyunca.. İleri-geri git gellerini yaptılar, Balta birde üzerine ekstradan stoper olarak Mehmet'e yardım etti. Hücumlarda tamamen çizgiye inen Uğur'un ise isabetli bir kaç ortası vardı zaten birisi gol oldu, diğerine Elano vurdu direğin dibinden gitti. Orta konusunda hep söylerdik Uğur daha iyi Sabri'den diye ama nazar değdirmişiz anlaşılan küçük kaptana..
Mustafa Sarp & Barış Özbek: Birisi oyunu bozdu, diğeri oyunu kurdu. İkilinin arasında müthiş bir uyum var; gerek kademe anlayışları, gerek ileri-geri çıkışları.. Sarp'ın yediğimiz goldeki formasının yırtılması gerçekten çok enteresan artık rakip nasıl çektiyse formadan.. Barış ise ikinci yarının sonlarına doğru oyundan düştü diyebiliriz, açıkcası pek göremedim sahada.. Görev adamı gibilerdi ikiside ve görevlerini iyi yaptılar diye düşünüyorum. Birde şu orta alanda aldıkları topu en geriye oynamak yerine kanada oynaması düşünseler daha güzel olacak.
Elano Blumer & Arda Turan & Harry Kewell: Bu gecenin muhteşem üçlüsü.. İkisi çizgide, birisi ortada adeta şov yaptılar. Açtıkları ortalar, verdikleri paslar, rakibe presleri ve topsuz alanda rakibi yıpratmalar.. Ofansif anlamda iyi oldukları kadar defansif anlamda da iyilerdi. Elano'nun tabir-i caizse takım arkadaşının ağzının içine attığı paslar, Kewell'ın çizgiye inip rakip savunmayı delmesi, Arda'nın hem tepeden hem çizgiden rakip savunmayı delmeye çalışması.. Bu üçlü bugün biraz şanslı olsalardı herhalde mücadele 1-1 yerine 5-1 falan biterdi. Direkte patlayanlar, direğin yanından sıyıranlar, kalecinin ayağına çarpanlar.. Futbolda şans çok önemlidir ve bu faktör bugün bu üç oyuncuda maalesef yoktu.. Olsa zaten skor çok farklı olurdu.. Bu üçlü daha çok maç yanyana oynadıkça rakibin canını yakacaklar, yeterki uzun süre birlikte oynasınlar..
Shabani Nonda: Bu adam ne yapar, ne eder birisi bana anlatabilir mi? Aldığı topları neden ileriye taşımak yerine geriye döner.. Rakibi yıpratmak yerine neden rakibi rahatlatır? Bir forvet ne yapar.. Hatta bana açıklamayı bırakıp, birisi gitsin Nonda'ya bir forvet ne yapar; ne yapması gerekir anlatsın.. Sezon başında Dinamo, Tallin, Tobol maçlarında attıkları golleri söyledik sizlere zayıf rakipler diye ama kimileri yere göğe sığdıramadı.. Buyrun işte üç maç üst üste 90 dakika kaldıramıyor Nonda..
Kader Keita: Maça bence son 20, 25 dakika değil ikinci yarı dahil olmalıydı.. Oynadığı süreci pek tartışamayız ama genel itibariyle istekli ve hırslı bir oyun oynamaya çalıştı. Bu akşamki mücadeleden sonra çok büyük ihtimalle gelecek hafta Nonda'nın yerine sahaya sürülecek Keita.. Bir nevi 4-2-4 sistemi gibi bir taktik ile oynayacağız.. İleride Kewell, Arda, Keita ve Elano dörtlüsü rakip için epey tehlikeli olabilir.. En azından Nonda'dan daha tehlikeli olacakları kesin..
Aydın Yılmaz & Ayhan Akman: Pek birşey yaptıkları söylenemez iki oyuncununda.. Aydın topa durduk yere dokunduğu için ekstradan sarı kart gördü ve birde Hasan Ali'ye top giderken o seyretti. Elbette o gol için Aydın'ı suçlayamayız ama sanki o pozisyonda birşeyler yapabilirmiş gibi geldi..

Hadi şimdi çek bakalım bu moral ile E-5 trafiğini..

11 yorum:

  1. Ben size söylim nonda ne yapar,bu adam ancak bos kaleye gol atar bu adam ancak afrika liglerinde top oynar,bu adam ancak bizim gibi öküz bi takimda santrofor oynar,bu adamla sadece biz sözlesmesini uzatiriz,bu adama bel bagliyarak ancak biz sezona baslariz,bu adamla sadece ve sadece riykaard ilk 11 baslar,gerci bazi seyler daha yazmak isterim ama eminim onuda siz yayinlamaziniz sadece ve sadece sunu demek istiyorum ALLAH HEPINIZIN BELASINI VERSIN.Ayrica bu leo franco denen adam nezaman bizi ipten alicak cok merak ediyorum yahu bi kaleci bi macda olsa yani takimini ipten alir ja kargalarin 2 kalecisi hakan bile bu kovadan daha iyi ja nerde bulmuslar bu takozu cok merak ediyorum.

    YanıtlaSil
  2. Takim hakkinda ve takimin sporculari hakkinda bu tur sozler iceren yorumlari neden yayinladiginizi anlayamiyorum....

    YanıtlaSil
  3. 22:34 arkadaşım sen o kutsal formayı giyen hiç kimseye hakaret etmeye hakkın yok ayrıca leo franconun golde ne hatası var anlatta öğrenelim madem çok biliyorsun

    YanıtlaSil
  4. usta mustafa sarp kendi yırttı formasını, hem kendi söyledi maçtan sonra "hırstan yırttım" diye, hem de tekrarını gösterdiler maçtan sonra gol yiyince hırstan kendisi yırtmış formasını

    YanıtlaSil
  5. Bugün tartisilmaz Elano takim en iyisiydi elanoya simdiye kadar karsiydim mücadele etmiyor diye kalitesi zaten tartisilmazdi ama bugün sahada basmadik yer birakmadi umarim hep bu kadar mücadele eder

    Arda cok calisdi ama cok bencildi hasan sas gibi topu ayaana alinca birakmak bilmiyor
    bazen basit oynamak lazim oyunu yavaslatiyor

    kewell gayet iyi oynadi cok calisdi
    Ugur iyi oynadi sabriyi sahada görmemek cok güzeldi umarim formunu git gide yükselirde sabri bu formyi bidaha giyemez

    savunmayi begenmedim gerci istanbullun bir tane posissino bille yok ama gerek servet gerek topal gerekse öbür savunma oyuncularimizi hic begenmiyorum takimi rahatlatamiyorlar hep panik bana göre savunma komple degismeli

    Mustafa ve baris
    ya bir insan bir tane ileri top atmas mi yan pas arkaya pas bir kere risk alin mücadele etdiler ona lafim yok ama takima katki bana göre sifir

    kalecinin golde sucu yok ama bir kerede takimi ipden al kardesim bu nasil 10 sene ispanyada oynamis hayret ufuk bundan kat kat iyi
    cocuk tribünde cürüyor

    Rijkaard kaybetmemizde hakemle birlikde basrol oynadi kardesim elano ve arda ikisi birden cikar mi ya önde kim top tutacak keita neden bukadar gec giriyor bana göre keitayla sarunu var emre asik neden oynamaz bu gidisde basimiza bellah olacak

    hüseyin göcek Allah senin belani versin!!!!

    hakeme söylenecek okadar laf varki ama burasi yeri degil

    YanıtlaSil
  6. Bu nasıl bir yorum yahu allah hepsinin belasını versin ne demek? Futbol bu arkadaşım dünyanın sonu değil. Atamazsın, kaçırırsın futbol şansı yanında olmaz. Ben takımımın her zaman arkasındayım. Nonda dahil hepsinin sonuna kadar arkasındayım. Sorun beddua etmekle çözülecekse her olumsuz şeye beddua edelim. Blog yöneticileride böyle yorumlara nasıl müsade ediyor anlamıyorum.

    YanıtlaSil
  7. Mustafa formasını kendisinin yırttığını açıkladı...

    YanıtlaSil
  8. leo franco çok kritik kurtarışlar yaptı dün lütfen saçmalamayalım ve mesela pana maçına da bak, http://www.youtube.com/watch?v=JIsX8paUtGc dakika 3.50ye, nasıl ipten alıyor gör defas geri,de kalmış kaç adam ceza sahasının içinde bomboşken.

    bir tek top kaldırmayı becerememesi tehlike yaratıyor o çok ilginç yoksa gayet iyi kaleci.

    ayrıca dün elano takımın en iyisiydi ve acaip hırslıydı yere yapışmışken bile başında 2 adam dikilirken pasını verdi pozisyona soktu ama nonda tabiki yine ezdi. biraz şanslı olsak adam 2 gol 3 asistle bitirirdi maçı resmen damla abartmıyorum.

    YanıtlaSil
  9. Arkadaslar dün macdan gelince haliyle cok sinirlydim )allah belasini versin ) lafini geri aliyorum gördünüz gibi hemen mac sonunda yazdim yorumu yani bi anlik sinirdi yani okadarda olsun simdi sakin kafayla düsüniyorum da biraz agir olmus evt kabul özür diliyorum herkesden ama nonda hakinda dediklerim ARKASINDAYIM.

    YanıtlaSil
  10. adsız 22:34

    tamamen sinirlenmeden ve samimiyetle söylüyorum; futboldan anlamıyorsun. bak buna yüzde yüz emin olabilirsin hakaret falan değil, basit ve gerçek bu. o yüzden biraz öz eleştiri yapmaya başla bence.

    "bu adamla sadece ve sadece riykaard ilk 11 baslar" dediğin -rijkaard- keita'nın niye ilk on birde o pozisyonda başlamadığını mükemmel bir şekilde açıkladı. ah ah allah'ım hanbir kararını beğenmezsin bence doğru değild ersin ama "sadece ve sadece ri"y"kaard ilk 11 başlardı öyle beceriksiz bir adam" demeye getirmek nasıl bir anlamamazlıktır :)


    yorum yapma yani, kasma kendini, çünkü sadece alay konusu olucaksın. anlamayn anlamaz herkes anlmaka zorunda değil.

    YanıtlaSil
  11. Kimse kimseyle aynı fikirde olmak zorunda değil arkadaşlar.. Ayrıca oyuncularımıza hiç bir türlü hakaret edemezsiniz!

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0