Leo Franco Sendromu..

Leo Franco.. Galatasarayımızın tecrübeli Arjantinli file bekçisi.. Geldiği günden beri eleştirilen ve adeta açık beklenen bir isim.. Kendisi MARCA gazetesine bir röportaj verdi geçtiğimiz günlerde ve UEFA Avrupa Ligi'ndeki eşleşmede rakibimiz A.Madrid takımını favori göstermiş.. Ben bu sözlerin açıkcası stratejik olarak söylendiğini düşünüyorum. Dünyada örnekleri çokça mevcut.. Ve bunun üzerine herkes üzerine yüklenmeye başladı Arjantinli kalecimizin.. Birileri açık arıyormuş resmen; her maç sonrası yapılan zincirleme hatalar sonrasında suç, sorumluluk, ceza hep ona yüklendi; ona kesildi.. Sanki bütün suç kendisiydemiş gibi yorumlarda bulunuldu; daima o suçlandı.. Kaleci takımın en şanssız adamıdır.. Bir gol yersin rezil olursun; bir top çıkarırsın kral olursun.. Bakınız en yakın örneği olarak Rüştü duruyor karşımızda.. Geçtiğimiz bir kaç hafta evel ıslıklanan, Manchester maçındaki kurtarışları nedeniyle kral ilan edilen Rüştü örneği varken karşımızda kendi kalecimizi harcamaya bayılıyoruz.. Gelelim Leo Franco'nun bu sene yediği gollere.. Gelin, bütün golleri tek tek analiz edelim..

TSL 1.Hafta / Gaziantepspor
37' Cesar Souza: Bu golde kalede kim olursa olsun o topa dokunamaz.. Cesar toplara çok sert vurabilen ve köşeye vurabilen bir oyuncu.. Vurduğu nokta genelde çok ters bir nokta oluyor ve topa çok sert vuruyor.. O topu istesede çıkaramaz..
89' Rodrigo Tabata: Penaltıdan oluşan bir gol.. Penaltıda yüzde 50, yüzde 50dir.

TSL 2.Hafta / Denizlispor
39' Angelov: Denizlispor'un ani gelişen atağı sonrasında içeriye doğru gönderilen ortada Bulgar golcü çok iyi yükselerek topu ağlara gönderdi.. Belki Leo bu pozisyonda orta sırasında topu çıkıp alabilirdi ama top oldukça kavisli geldi. Boşa çıkma ihtimalinide düşünerek topa çıkmamış olsa gerek.. Ve top Bulgar oyuncunun düzgün vuruşu sonrasında ağlarla buluştu..

TSL 3.Hafta / Kayserispor
30' Makukula: Kullanılan köşe vuruşu sonrasında Portekizli oyuncu Servet'i yıkarak topa kafayı vuruyor. Ters köşeye vurulan kafa vuruşu ağlarla buluşuyor. Servet'in adamını kaçırıp topa vurdurmasına izin vermesi sonrasında topa çok net vuran Makukula'nın bu vuruşuna Leo'nun yapaak birşeyi yok.

TSL 4.Hafta / Ankaraspor
Rakibimiz bu mücadelede gol atamadı.

TSL 5.Hafta / Beşiktaş
Rakibimiz bu mücadelede gol atamadı.

TSL 6.Hafta / Kasımpaşa
26' Moritz: Kasımpaşa'nın gelişen atağı sonrasında boşta kalan Moritz gelişine sert ve düzgün bir vuruşla topu çaprazdan ağlara gönderdi. Savunmadaki iki oyuncunun Moritz'i boş bırakması ise apayrı bir soru işareti.. Leo her ne kadar öne çıksada yapacak pek birşeyi yok..

TSL 7.Hafta / Eskişehir
56' Mehmet Yılmaz: Bülent Ertuğrul'un ceza sahası ön çizgisinden yaptığı vuruş Hakan Balta'ya çarparak yön değiştirdi. Topa müdahale etmek için zıplayan Leo Franco ters köşede kalınca Mehmet Yılmaz topu boş kaleye gönderdi.

TSL 8.Hafta / Ankaragücü
83' Murat Duruer: Ceyhun'un ara pasına hareketlenen Murat önce bomboş savunmamızında yardımıyla sağ bölgeden kademeye giren Uğur'dan topu kurtardı, ceza sahasına girdi. Leo Franco ile başbaşa kalan Murat, geriden gelen Mehmet Topal'a rağmen vuruşunu yaptı ve top Leo Franco'nun yanından ağlara gitti.
89' Emre Aygün: Mehmet'in sol bölgeden ortasına Semavi kale önünde sert vurdu, Leo çıkarttı; dönen topu Emre kontrol etti ve oyuncunun şutu sonrasında top savunmaya çarptı, dönen topta Emre tekrar kontrol etti, Leo kalesini terketti topa ayakla müdahale etti, top yine Emre'ye çarptı ve gol oldu.
90' Hürriyet Göçer: Hürriyet ortasahada kaptığı top ile savunmayı hızlı geçti. Leo ile başbaşa kaldı ve topu kalecimizin yanından ağlara gönderdi.

TSL 9.Hafta / Trabzonspor
45' Tayfun Cora:
Kullanılan frikik sonrası top savunmaya çarparak yön değiştirdi ve yön değiştiren topta Tayfun topu ağlara gönderdi.
55' Gustavo Colman:
Colman uzaktan ters köşeyi çok iyi gördü ve müthiş bir şut ile topu ağlara gönderdi. Leo'nun bu topa yapabileceği hiç birşey yok.
89' Gustavo Colman:
Kanattan gelen ortaya Arjantin'li oyuncu tıpkı ligin ikinci haftasındaki Denizli maçında Angelov'un attığı gibi iyi yükseldi ve kafayı vurdu. Top ağlarımızla buluştu..

TSL 10.Hafta / Fenerbahçe
12' Alex De Souza: Savunmanın bir anlık hatası sonrası sağ kanattan gelen ortanın üzerinden Carlos atladı, Alex savunmanın arkasından çıkıp sert vurdu ve top ağlarımıza gitti.
53' Alex De Souza: Kazanılan penaltıyı Alex köşeye vurarak ağlara gönderdi.
90' Daniel Guiza: Savunmanın hatası sonrası kanattan gelen atakta top Servet'e çarptı, Leo'yu yanılttı ve yön değiştiren topa dokunan Guiza topu ağlarımıza gönderdi.

TSL 11.Hafta / Sivasspor

Rakibimiz bu mücadelede gol atamadı.

TSL 12.Hafta / Diyarbakırspor
12' Mendoza: Savunmanın arkasına atılan uzun pasta topu kontrol eden Mendoza kaleci ile karşı karşıya kaldı ve plase ile topu ağlara gönderdi. Rakibini kaçıran savunmada hatayı aramak lazım..

TSL 13.Hafta / Manisaspor
82' Josh Simpson:
Mehmet Nas'ın kullandığı köşe vuruşu sonrasında Güven topu arka alana gönderdi ve bomboş durumda bulunan Simpson topu ağlarımıza gönderdi. Leo'nun bu golde yapacak hiç birşeyi yok.. Hatayı en arkada forvet oyuncusunu boş bırakan savunmada aramak lazım..

TSL 14.Hafta / Bursaspor
57' Volkan Şen: Hızlı gelişen atak sonrası genç oyuncunun şutu savunmamıza çarptı dönen topta Volkan çok sert vurdu ve top direğin içine çarparak ağlara gitti. Leo'nun bu topu çıkartması imkansıza yakındı..

TSL 15.Hafta / İstanbul BŞB
86' Hasan Ali:
Kullanılan korner sonrasında oluşan karambolde dışarı çıkan topa Hasan Ali gelişine çok sert vurdu ve top ağlarımıza gitti. Leo'nun bu topa yapabileceği pek fazla birşey yok, keza sadece içeride kalabalık olsun diye dışarıda adamını bırakan iki oyuncumuzu sorgulamak gerekiyor..

TSL 16.Hafta / Antalya
7' Orhan Ak:
Savunmamızın ofsayt taktiği adı altındaki saçmalığı sonrasında kaleci ile bomboş durumda kalan Orhan düzgün bir kafa vuruşu ile topu ağlarımıza gönderdi. Leo'nun rakip oyuncu ile başbaşa kalması ve Orhan'ın topu ters noktaya vurması topu ağlarımızda görmemize sebep oldu.
21' Mile Jedinak:
İlk goldeki hatamızı tekrarlayınca bu sefer Jedinak topu ağlarımıza gönderdi. İlk golün aynısı ve kopyası.. Yine bir savunma faciası..

TSL 17.Hafta / Gençlerbirliği
Rakibimiz bu mücadelede gol atamadı.

22 yorum:

  1. ben açıkcası hatalı goller yediğine katılmıyorum. özellikle geri paslarda ve kaleden çıkışlarında güveniyorum... antalyaspor maçında iki tane çok ciddi gol pozisyonunu da kurtardı. bir iki tane daha şimdi hatırlayamadığım vardır. deplasmandaki pana. maçında da iyiydi sanki...

    ama bu açıklamasını kabul edemiyorum söyleyeyim. genelde bu tarz açıklamalara kızmam, istediğini söylemekte özgür futbolcular. dürüstçe açıklama yapmaları da güzel ama baktığımda bu durumda kabul edemiyorum bu açıklamayı.

    YanıtlaSil
  2. Hayatimda gördüm en kötü kaleci Editör abi sen istedin kadar bu adami savun benim fikrim deyişmicek, yav kardesim koskoca devre bitti ama adam bitane adam gibi top cikarmadi kalesinden. ne geldiyse ama gercekten ne geldiyse yedi, birakin bu işler jaaa, derhal göndersinler bunu, neymis ispanyada en cok forma giyen yabanci kaleciymiş bak bak acaba birisi demiş mi???
    kendisi ayni zamanda ispanyada en cok gol yiyen kaleci oldunu, artik lütfen transfer olsun diye transfer yapmasinlar kaleye ufuk koysunlar hic deyilse gelece yatirim deriz, ve emnim kendini kaleci idda eden leo francodan daha iyi performans gösterir bu arada editöreden bi ricam var lütfen bu adamin birtane allah askina birtane top cikardini veya bize mac kurtardini videosunu göster dişimi kiricam, hayatimda gördüm en kötü kaleci de santic hic deyilse ara sira bize mac kazandiriyordu örnek gecen sene ilk yari kayseri maci tafarel gibi top cikarmişdi veya benfica macinda cardozunun yüzde 100 gol poziyonu son anda cikarmişdi veya hamburg deplamaninda maci hatirlayin kac tane top cikarmişdi hatali goler yemiyor muydu??yiyordu ama hic deyilse arada bir parliyordu leo franco hem hatali gol yiyor hem mac kurtarmiyor bence cok cok cok coook kötü bi kaleci.

    YanıtlaSil
  3. @ Adsız 20:55

    Beşiktaş maçı.. Bobo'nun kafasını ayaklarıyla uzaklaştırdı.(Bknz: Resim).. Bobo'nun karşı karşıya kaldığı 2 pozisyonu çıkarttı. Serdar Özkan'ın %100000'lik pozisyonunu ayaklarıyla kesti.

    Fenerbahçe maçı.. Kazım'ın çaprazdan vurduğu sert şutu çıkarttı. Yüzde yüzlük bir gol pozisyonuydu.. Emre'nin kaleyi cepheden gören bir noktadan vurduğu ve çok sert gelen topuda kornere tokatladı ki top oldukça ters bir noktaya gidiyordu.

    Panathinaikos maçı.. Pana'lı forvetlerin 4 net gol pozisyonunu çıkarttı.. Rövanşta ise Cisse'nin ayağından iki tane %100'lük golü çıkarttı.

    Antalyaspor maçı.. Djehoua'nın vurduğu inanılmaz sertlikteki şutu tokatladı, üst direkten kornere gitti. Dönen topta savunmanın ofsayt taktiği faciası sonrasında top ağlarımıza gitti.

    Kayserispor maçı.. Cangele'nin kale önünden çaprazdan vurduğu yüzde yüzlük pozisyonda, topu kornere tokatladı..

    Antep maçı.. Tabata'nın yakın mesafeden vurduğu sert şutu tokatladı. Yüzde yüzlük gol pozisyonuydu.

    Ekstradan: Maçı tam hatırlamıyorum ama rakip oyuncunun 30 metreden vurduğu şutu köşeden tokatladı. Yine tam hatırlamadığım bir maçta rakip oyuncunun altı pastan vurduğu topu çıkarttı.
    =============

    Sende bana Leo'nun hatalı olduğu bir golü söylermisin? 4kişinin savunma yaptığı takımda, savunma hataları sonrasında gol yedi diye eğer Leo suçlu, savunma suçsuz ise bugün keselim biletini Leo Franco'nun..

    YanıtlaSil
  4. bu yaptıgınız sey bir suc, onu belirteyim.. "ç"alıntı yaptıgınız kaynagı bari yazın, insan utanır ya, yazıklar olsun..

    YanıtlaSil
  5. blogumdaki yazıların linki :

    http://artemiofranchi.blogspot.com/2009/12/leo-franconun-yedikleri-part-1.html

    http://artemiofranchi.blogspot.com/2009/12/leo-franconun-yedikleri-part-2.html

    bir bok yiyorsanız, kaynak bari verin.. once kewell yazısı baska bloglara kopyalandı, simdi de bu yazı..

    saka mısınız siz ya ?

    YanıtlaSil
  6. Sizlerin iyi kaleci anlayışı hiç gol yemesin. Defans berbat olsun kaleci gol yemesin olur mu böyle şey? İyi bir kaleci istiyorsan önündeki 4lü güven verecek önce ve onun önündeki defansif orta saha da defansı rahatlatacak.Bir kalecinin iyi olması bunlara bağlıdır.Sen bu defansın arkasına Cech'i koy eski buffonu koy ; bir yere kadar ismi konuşur yarın onuda gönderirsiniz.

    Franco'nun açıklamalarına gelince gayet normal. Bi kere Arda Yabancı bir takıma gitse ve dese ki Galatasaray favori herkes der ki bravo aslanım vs. Ama Arda dese ki şuan ki takımım favori Galatasaray'ı yeneriz o zaman herkes çarmıha gerer..

    Franco'nun açıklaması gayet yerinde. Bikere yıllarca formasını giydiği eski takımı.
    Bikere Atletico zaten kağıt üstünde favori. Ama kağıt üstünde.

    Franco'nun refleksleri oyunu okuması gayet yerinde. Yalnız bu defansla franco yetersiz. Hızlı teknik lider bir defans oyuncusu lazım. Ozaman performans artışı gösterir

    YanıtlaSil
  7. fenere karsi kendini ronaldinho zannedip alexe hatali pas verdi adam geldi indirdi adami ayaklariyla. sonra nedense franconun alisilmis hali herzaman ayakla gider topa aceba artik korktugu icin mi yoksa nedir anlayamadim ?

    genclerbirligi macinda herkesin ofsayt sandigi ve ofsayt olmadigi bir pozisyonda kahe sutu cekiyor franco oh ne güzel poponu cevir. ya gol olsa ne olur ? tamam savunma hatali ama bir kaleci ofsayt olsa da olmasada böyle toptan korkup da dönmez sirtini ya. ibb macinda 1:0 ken bir sut geldi abi yüregim agzima geldi ya topu kontrol edemedi. daha cok örnek var. nedense cok kisi elestiriyor ve ayni fikirde demek iyi olsa kimse elestirmicek yanlismi ?

    YanıtlaSil
  8. FCN blog a tum kalbimle katiliyorum.. Leo øylesine pozisyonlarda yuzde yuzluk goller cikardiki ama kimse gørmek istemiyor... eger ønundeki defans 4lusu saglam bir dørtlu olsaydi sundan eminim yedigimiz gol su anki yedigimizin ya yarisi olurdu yada daha az.. bu arada ben her gazetede yapilan habere inanmam bu bakimdan leo nun bøyle bir aciklama yaptiginida sanmiyorum saygilar ;)

    YanıtlaSil
  9. abi mac analizi yokmu kupa maclari icin ,ya bu siraalr kompany ismi geciyor!eksi sozluk kaynak,bir de baris abi aslan yurekliler admini 24 unden ihtibaren bir gelisme olacakmis!defans hatti icin sence kompany olabilir mi defans a kim gelecek ayrica osman tanburaci gs trasnfer yapamaz diye yazmis ,polat demis olmaz falan yazisi ni okursan anlarsin ama bilmiyorum ne kadar dogru o adamin dedigi!hic habaer yok mu fcn abi!artik baslasak isim konusmaya nobet tutmayalim!

    YanıtlaSil
  10. yenecek gollerin hepsini yedi, öyle dendiği gibi kötü de değil de mondragon ayarında asla değil zaten mondiyi neden gönderdik anlamadım. hala taş gibi herif.

    YanıtlaSil
  11. Leo Franco şuan Turkcell Süper Lig'deki en iyi kaleci arkadaşlar. Çoğu arkadaşımız futboldan anlamadığı için ne yazık ki, yenilen gollerin sorumluluğunu ona yükleyip "berbat, kova" derken çıkardıklarının zorluklarını farketmiyor bile.

    Keşke finallerim olmasa şu aralar, yapmak isterdim aslında bir video. Sadece çıkışlarıyla nasıl yüzde yüzlük pozisyonları engellediğini. Galatasaray oyunu önde kabullendiğinden geriye kontradan adam kaçması çok muhtemel ve Leo Franco'nun libero gibi çıkıp topu uzaklaştırabilme yeteneği bu açığı o kadar iyi kapatıyor ki, şuanki sistemimizle inanılmaz uyumlu bir kaleci! Bana inanmıyorsanız a.ın youtube'dan bahsettiğim şekilde libero gibi açılarak kaç tane yüzde yüzlük pozisyon engellemiş görün.

    Hele Ufuk Ceylan'ın sadece geleceğe yatırım ve 3. kaleci olarak transfer edildiğini anlayamayıp da, ligin en iyi kalecisine defansımızın hatalarını yıkıyorsunuz.

    Aslında oldukça faydalı oluyor şu açıdan; arkadaşlarınıza sorun çevrenize. Leo Franco nasıl kaleci deyin. Eğer fena değil, iyi vs. derse futbol tartışması yapmaya uygundur. Eğer "rezil kaleci, Ufuk niye oynamıyor, adam kova yeeaa" diyorsa koşarak uzaklaşın.

    YanıtlaSil
  12. Ayrıca pek sevgili @Adsız 23 Aralık 2009 20:55

    Atletico Madrid'in defansı La Liga'nın en kötü defanslarından, bizimkinden beterler diyebilirim. Zavallı Leo'nun bir türlü şansı dönmüyor, iyi bir defans arkasına yerleşmiyor da, izleyenler "off ne süper kaleciymiş" desin...

    YanıtlaSil
  13. leo fena kaleci değil ama iyi de değil.Açıkçası takım için kalecinin çok fazla bir önemi yok.
    Ben her topun geçtiği defansta kalecide suç aramam
    kalecidende ayrı bir katkı beklemem gökhan zan sabri servet tam bir facia.leo biraz daha yürekli oynasa keşke.Volkan da çok iyi kaleci değil ama adamın yüzüne baktığımda ''bu herif gol yemeyi hakkatten hiç sevmiyor''diyebiliyorum.

    YanıtlaSil
  14. katılıyorum kesinlikle yenilen gollerde leo franconun hatası yok savunmamız biraz daha iyi olsaydı leo freanco da bu kadar fazla gol yemeyecekti gollerin %90'ı savunma hatalarından geldi yani suçu leo'ya çıkarmakla ona büyük haksızlık etmiş oluruz bence biraz da savunmaya ve geriye uğramayan hücum oyuncularına değinmemiz lazım.

    YanıtlaSil
  15. @ Franchi

    Güzel kardeşim dost blog olarak gösterdiğimiz sitenin haberini neden çalalım ki? Sizlerin böyle bir yazı yazdığınızdan haberimiz bile yoktu. Dün akşam ultrAslan-Forum'da aynı haberi editör bir arkadaşımız forumda yayınladı ardından burada yayınladık.

    Eğer varsa öyle bir durum gerçekten özür dileriz ve yazıyı kaldırırız. Ama sizin yazdıklarınız ile herhangi bir bağlantısı olmadığını tekrar tekrar belirtiyoruz.

    Yanlış anlaşılmaya sebebiyet verdiysek özür dileriz ama dediğim gibi eğer ki bu yazının size ait olduğunu iddia ediyor ve yazının kaldırılmasını istiyorsanız kaldırırız.

    TEKRAR BELİRTİYORUM; YAZININ SİZİNLE HERHANGİ BİR ALAKASI BULUNMAMAKTADIR. BÜTÜN SAMİMİYETİMİZLE SÖYLÜYORUZ Kİ BLOGUNUZDA BU KONUYU YAZDIĞINIZDAN HABERİMİZ BİLE YOK.

    YanıtlaSil
  16. Buyrun buda basketbol editörümüzün uA-Forum'da yazmış olduğu yazı..

    http://forum.ultraslan.com/Oku.asp?Konu=21525&Sayfa=52#1929671

    Ayrıca bizi suçlayan güzel kardeşim; sizin yazı ile bizlerin yazısı arasında dağ var dağ! Göremiyorsan git gözlük tak kendine..

    Sen Leo'yu suçluyorsun beğenmiyorsun; biz farklı yorumlar ile savunmayı eleştiriyoruz ve Leo'ya verilen tepkinin yersiz olduğunu söylüyoruz.

    Anlamak bu kadar mı zor?
    Birde bize şerefsiz diyorsunuz..

    YanıtlaSil
  17. Franchi,senin yazılarınla arada çok fark var.Ortada çalıntı falan yok yanlış anlamışsın.Gollerin sırasını mı değiştirsin adamlar ne yapsınlar?

    Fcn Blog,Colman son golünü kafayla atmadı.Hatta bırakın çok iyi yükselmeyi,yükselmedi bile.Yerden gelen topa ayağıyla vurdu,ayağından seken top kafasına çarpıp girdi.Ömer Yüce

    YanıtlaSil
  18. ayağıyla topu oyuna so-ka-mı-yor.fener maçındaki ilk golün başlangıcı gibi...ama o ortaladı,o vurdu dersen hatasızmış gibi durur tabi...

    YanıtlaSil
  19. Ömer kardeşim yediğimiz golleri yazdığımızdan ötürü Franchi'den çalmışız haberi :D Kusura bakmasın Leo golleri bu dakikalarda ve bu sırayla yedi :D :D

    Yazıları okumadan laf yapmasını biliyorlar. Yazıyı okusalar arada nasıl fark olacağını görecekler fakat okuma teşebbüsünde bulunmuyorlar.

    Yediğimiz goller ile ilgili olan bütün yazılar onlara ait zaten; başka herhangi bir blog bu konuyu ele alamaz. Bütün hakları onların..

    Ayrıca uyarın için teşekkürler; bir yanlışlık olmuş Colman'ın ikinci golünde..

    YanıtlaSil
  20. haberinin çalındığını iddia eden arkadaş sen önce bi okuma yazma öğren sonra gel burda millete iftira at. kendi ne yazdığını bilmiyorsun daha.

    YanıtlaSil
  21. bu franchi blog çok ilginç zaten. yazarlar sürekli birilerin sataşma peşnde. geçende os adlı yazarı MT'ye yükleniyordu bende dayanamayıp tartışmaya katılmıştım ama arkadaşlar çok g.t kalkıklığı yaşadıkları için arada br bloglarını okuyup ne yorum atıyorum ne bişey. bazen saçmasapan tribün eleştirilerine falan dayanamıyorum orası ayrı.neyse takmayınm kafanıza.yazıyı okumadan ahkam kesmiş beyimiz.garip insanlar.altıüstü blog amk çocuk gibi sen onu çalmışsın o şunu çalmış:)komik.yayınlamayabilirsin de usta yorumu...

    YanıtlaSil
  22. onundeki defans 4 lusu kac kere degisti ona bakmak lazım.

    neredeyse ıkı mac ustuste aynı 4 lu oynamadı kı.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0