Pana Maçının Değerlendirmesi..

Bursaspor maçından itibaren yazmaya başladığımız oyuncu oyuncu, tek tek analiz yazılarımıza devam ediyoruz. Aslında ufak bir durum değerlendirmesi desek daha doğru olacak bu yazılara.. Herşeyden evel yavaş yavaş iyi futbol sinyalleri vermeye başladık, bu galibiyet ve gruptaki liderliğin garantilenmesi oyuncuları morallendirecektir. Haftasonunda alacağımız bir galibiyet ise camia olarak üzerimizdeki ölü toprağı atmamızda etken olacaktır. Gelelim tek tek mücadelede forma giyen oyuncularımızı değerlendirmeye..

Leo Franco: Aslında pek iş düştüğü söylenemez, bir kaç pozisyonda gerekeni yaptı. Maçın son bölümlerinde kurtarışları ve zamanlamaları ile tehlikeyi önledi. Yaptığı tek hata geri pas sonrasında topu ileri gönderirken rakip oyuncuya çarpıp geri geldi.. Sanırım Leo topu tekte uzaklaştıramıyor veya bu gibi durumlarda sıkıntı var. Dikkat etmek gerekir bu tip pozisyonlara..
Servet Çetin: Savunmada Cisse'nin belalısı gibiydi.. Fransız yıldızın güçlü fiziğine aynı şekilde cevap verdi. Bursaspor maçına göre daha derli, toplu gibi göründü. Savunmada yapması gerekeni yaptı, özellikle ikinci yarıda Panathinaikos forvetlerinin ve savunmamızın penaltı diye durduğu pozisyonda Cisse'den önce araya girerek topu alıp taca atması oldukça önemliydi. Bazı maçlarda görüyoruz zaman zaman maçtan kopmalar oluyor ama bu maçta öyle birşeye pek rastlamadık..
Gökhan Zan: Umarız herhangi ciddi bir durum söz konusu değildir.. Geçmiş olsun..
Sabri Sarıoğlu & Hakan Balta: Savunmanın çizgi adamları gayet başarılıydı bu akşam.. Özellikle ikinci yarıdaki bindirmeleri, geri dönüşleri ve ileriye topu taşımaları oldukça başarılıydı.. Bursaspor maçında çok sık yaşadığımız geriye dönüşlerde bu sefer herhangi bir arıza yaşamadık. Rakip takımın hızlı oyuncularına karşı hızlı bir şekilde geriye dönmesi çizgi oyuncularımız adına olumluydu.
Mehmet Topal: Savunmada başarılı bir performans gösterdi. Yerinde, zamanında ve doğru müdahaleler ile olması muhtemel tehlikeleri önledi. Uzun süredir iyi bir Mehmet izlememiştik, iyi oldu bugün iyi.. Onunda özgüveni yerine geldi..
Mustafa Sarp: Gecenin süpriz adamı.. Panathinaikos savunması Elano, Kewell, Arda, Nonda derken bu adamı unuttu. Attığı ilk golde herhangi bir ofsayt falan yoktu diye gördüm ama hakemin kararını değiştiremiyorsunuz. İkinci gol ise tipik Mustafa golü işte.. Karambol adamı diyorum ben bu adama.. Karambolde gelişine güzel vuruyor :) Orta alanda topun kanatlara yayılmasında başarılıydı, gerektiğinde savunmaya gerektiğinde hücuma destek verdi. Zaten olması gerekende buydu..
Elano Blumer: Sahada dolaştı diyebiliriz genel itibariyle.. Pek etkili olduğu söylenemez ama takım içinde top dağıtımında görev aldı. Takım oyununu iyi oynadığı kesin.. Önplanda pek değildi ama gerek presi, gerekse alan daraltması ile rakibini rahat bırakmadı. Pas trafiğinde zaman zaman doğru yerlere, doğru zamanda pas attı. Daha zamana ihtiyacı var, takıma bir türlü ısınamadı..
Arda Turan: İşte gerçek Arda bu olmalı.. Mücadele eden, top taşıyan, pas yapan ve herşeyden evel takım oyunu oynayan. Daha iyi olacaktır elbet Arda geçen haftaki bir kazaydı diyelim geçelim.. Birde şu çalım atma sevdasından vazgeçse daha güzel olacak tek pas ile oynamaya alışsa, çünkü bir kaç pozisyonda kenardan Kewell, Elano, Hakan bindirdi ama tek pasa indirmek yerine çalım atarak ortayı, içeriye pası tercih etti. Zamanla tek pas sistemine alışacaktır elbette, biz öğretecek değiliz.. Sahanın en iyisi diyebiliriz..
Barış Özbek: Ortasahaya dinanizm getiren, mücadele gücünü yükselten ve rakibini ısıran bir oyun sergiledi. Mustafa ile birlikte gerek savunmaya, gerek ofansa yardım ettiler. Olması gereken aslında bu; oyunu iki taraflı oynayacaklar. Mustafa daha çok defansif anlamda, Barış ise ofansif anlamda ortasahada söz sahibi.. Birisi giderken diğeri biraz daha arkada kaldı ki; oluşabilecek kontraları engellemek adına.. İyiydi Barış, iyiydi.
Ayhan Akman: Aslında aldığı süre boyunca iyi işler yaptı; öyle çok birşey yazacak kadar değil maalesef.. Kısa sürede iyi oyun, iyi mücadele, iyi pas..
Harry Kewell: Oz Büyücüsü.. Gerek içeri dalışları, gerek topu taşıması ve gerekse takıma hücumsal anlamda kattığı varyasyonlar.. Büyüksün büyücü! Artık gol bekliyoruz, gol.. Çok uzun zaman oldu Dady Cool'u çaldırmayalı..
Kader Keita: Oyuna girdikten sonra kanatta bir hareketlilik oluştu. İçeriye dalışları, savunmasına yardım edişi ve rakip kaleyi tehdit eden şutları.. Eskiye geri dönüş var, elbette her oyuncu bir form düşüklüğü yaşar; birde bir kaç hafta forma giyemeyeceğince elbette formunuzdan düşersiniz.. Sabri ve Nonda ile uyumu gözle görülür bir biçimde var.. Birisi içeri girerken diğeri dışarıda kalıyor, birisi terse giderken diğeri kaleye dikine dikine gidiyor. İstekliydi, mücadele etti, bastı, pres yaptı, top çaldı, savunmaya geldi.. Keita bugün çok istedi, çok!
Shabani Nonda: Çok çok iyi bir futbol oynadığı söylenemez, Mustafa'nın ilk golünde topa dokunmadı bile ama nedendir bilinmez ofsayt kararı verildi. Diğer golde ise gelen ortayı tipik bir biçimde indirdi ve oluşan karambolde ya kendisi vuracaktı yada arkadaşına bıracaktı. O ikincisini tercih etti ve takım arkadaşı golü buldu. Takım oyununu iyi oynuyor fakat birebirde pek etkili değil gibi göründü.. Baros'a alıştığımızdan mıdır nedir, kanada inen; rakibi kovalayan; süratli bir forvet görmek istiyorum bu takımda..

11 yorum:

  1. tribünler neden akordsuzdu?

    YanıtlaSil
  2. Kim ne derse desin ben bugun Gsyi begenmedim,evt rakib panatihankos ama yinede begenmedim,özelikle 2 kere servet cisseyi kacirdi sonra gelelim mustafaya kac kere basit pas hatasi yapti simdi tamam lideriz vallan villan ama bu takima transfer sart arkadas,kim ne derse desin.Ayrica bu takim niye gol pozisyona giremiyor eksikisi gibi?!.

    YanıtlaSil
  3. At gözlüklerini çıkaralım geldiğimiz duruma bakın Pana ya attığımız zar zor bir karambol golüne çılgın gibi seviniyoruz.Tamam sevinelim fakat biz En büyük denen kesinlikle yenilmez denen takımları futbol dersi vererek eze eze dize getirdik onun için Avrupa'nın kralı olduk.Ben bu akşamki manzaradan hiç memnun değilim kendi adıma.Orta saha felaket Arda'dan başka ileriye top taşıyacak sorumluluk alan adam yok İki pas yapamıyorlar.Kaleci desen Galatasarayımıza hiç yakışmıyor sürekli panik halinde ne yapacağı belli değil.İkinci yarı adamlar elini kolunu sallayarak orta sahayı geçiyor değişikliğe rağmen 1 tane basan yok acil 1 orta saha 1 defanstan top çıkaracak ve 1 de forvet lazım bu takıma bunları tartışalım.

    YanıtlaSil
  4. O pozisyonda top nondaya (sirti-kalcasi) acik bir bicimde carpiyor. Yayin esnasinda ozellikle kale arkasi kamerasindan net bir sekilde goruldu topun nondaya carptigi. Sanirim statda izlediginiz icin farkedemediniz....

    YanıtlaSil
  5. Takimi hic begenmedim dogru dürüst posissionumuz yok bu takima acil transfer lazim yoksa sezon sonu gine hüsran yasariz

    Arda ilk yari iyi oynadi ikinci yari yoruldu
    Mehmet topal iyi oynadi bana göre
    sarp baris servet idare eder

    bu saydiklarimda aman aman fudboll oynamadi ama gine gayretlilerdi geri kalan fudbolcular bana göre BALON

    YanıtlaSil
  6. Elano'ya pas atan yoktu maçta.

    YanıtlaSil
  7. bu akordsuzluk bu sene hep var. uA eski açığa geçince kapalıda kalanlar ile arasında iletişimsizlik var. ilk başlarda yılmaz başkan oradaydı ama şimdi değil. hem ses oraya geç gidiyor. birlikte söyleseler bile tutmuyor. hemde rekabet gibi bişey var. çözüm bulunmalı mutlaka.

    YanıtlaSil
  8. Adsız 11:56

    Hocam adını söyle de seninle daha rahat anlaşalım.
    Demişsin ki Servet adamını kaçırdı. Yahu dünyanın en iyi savunma oyuncusu olarak lanse edilen Terry, Puyol, Ferdinand bile adamını kaçırıyor. İnsafsızlık oluyor seninkisi biraz.. Hiç bir türlü beğendiremiyoruz sana takımı, takım 5 atsa yaranamıyor; yenilse yaranamıyor; mücadele etse yaranamıyor.

    Bakın takım süper oynadı demiyorum. Evet, çok aham şaham bir futbol oynamadık ama kötü oynamamıza rağmen kazanmasını bildik. Dünya üzerinde kaç takım oynadığı bütün maçları muhteşem oynuyor söylermisiniz?

    Başar Bölükbaş;
    Evet, statta olduğumuzdan göremedik :) Bize göre çarpmadı ama çarptı diyenler var; tekrarını izlemek lazım..

    YanıtlaSil
  9. Sevgili blog editörleri bu maç analizlerini neden yenildiğimiz maçlardan sonra da yapmıyorsunuz. Sadece galibiyeti paylaşma gereği duyuyorsunuz?

    YanıtlaSil
  10. Sayin editör servet adamini kacirdi ben yazdim (01:35) galiba bi yanlislik oldu benim adim Okan,Ja abi gözünü sevim bana servet veya mustafa ayhan vallan villan deme,bunlar futbolcu vallan deyil simdi anadolu takimlarin defanslari bile bizimkilerden daha iyidir,bunlar sadece gs formasi giydi icin millet bunlari iyi futbolcu zanediyor ama gercekler öyle deyil
    simdi ediz mi daha iyi stoper servet mi?
    bireysel olarak diyorum hangisi daha iyi?
    veya ali turan mi daha iyi stoper YOKSA cam adam gökhan zan mi?
    orhan sam mi daha iyi sag bek sabri mi?
    ayhan mi daha iyi orta saha futbolcu yoksa kayserili genc furkan mi?
    mustafa sarp mi daha iyi yoksa antepli genc murat ceylan mi?
    bizde oynianlarin sadece üzerindeki gs formasi oldu icin daha iyi göriniyor ama halbuki ben bunlari kendi adima konusiyorum yedek kulubye bile almam allah askina su saydim isimler bi yan yana koy hangileri daha iyi
    bizimkilerin üstündeki gs formasi cikar tek tek o saydim adamlari kiyasla anadoluda oynianlar mi daha iyi yoksa bizde oynianlar mi?
    zaten gs formasi üstlerinde oldu icin milli takimada cagriliyorlar sinyor terim gitti ins yerine guis hiddink gelir bak bakalim bizden en fazla 2 veya 3 kisi milli takima alir oda en fazla cünkü hidink bizim sinyor gibi insanlarin hangi takimda oynadiklarina bakmiyor kim hak ediyorsa onu cagiriyor milli takima kimse bana bu adamlari övmesin sadece üstündeki gs formasina yatib kalkib dua etsinler o forma olmasa bunlar ancak bi manissporda ancak oynarlar.Maca gelince biz tam anlamiyla rezil oynadik abicim rezil bak yukardaki yorumlara cogu arkadas ayni benim gibi düsüniyor ama ne hikmetse sizin mac degerlendirminzde bakinca sanki adamlari maymun etmisiz gibi göriniyor servet gs stoper deyil arkadas gökhan hic deyil sabride deyil hakanda deyil ayhanda deyil mustafada deyil nondada deyil bunlar gs futbolculari deyil ve ben bunlari yilardir elestiriyorum ve elestirmeye devam edicem ayhan oyuna girdi adami hafif itekledi ayhan taklalar atiyor az daha gol yiyecektik inan bana editör john terry tas catlasin 1 kere adam kacirir macda ama 2 kere deyil oda ayda yilda bi kere olur servet ise daha youlayi tutamiyor yani bana hikaye anlatmayin kardesim bunlar futbolcu vallan deyil benim gözümde daha demin belirtim gibi üstlerinde gs formasi oldu icin millet bunlari futbolcu zanediyor.

    YanıtlaSil
  11. Adsız 18:30

    Sevgili okuyucumuz sanırım görmemişsiniz.
    Bursaspor maçından itibaren oyuncu analizlerine başladık blogumuzda..

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0