2014'e kadar Digiturk..

Öncelikle Digiturk’u tebrik etmek gerekir. Telekom gireriz renk olur veya Digi çekilirse alırız mantığıyla girmişti ihaleye.. Digiturk ise tam kadro gelmiş, üst düzey yöneticiler ile Telekom’a daha ihale başlamadan masa başında ilk golü attı.

Digiturk ekibi; Çukurova Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Karamehmet, Digiturk Genel Müdürü Ertan Özertem ve Digiturk’ün %46,7 ortağı olan Providence Equity şirketinin direktörü John Hahn.
Telekom ekibi ise; Pazarlama ve İletişim Müdürü Erem Demircan ve Hukuk Başkanı Dr. Mehmet Kömürcü.

Koskoca Türk Telekom’u böylesine önemli ve bir nevi prestij ihalesinde iki müdür mü temsil edecek? Adamlar acaba Digiturk’un ekibini görünce kendi kendilerine ne demişlerdir? Boru değil arkadaş Karamehmet oturuyor koltukta, ihaleyi almadan kalkar mı oradan? Nerede görülmüş..
Telekom 7 mola aldı. Digiturk ise hiç mola almadı. Çok rahat, çok soğukkanlı bir şekilde "Teklifimiz ... milyon ... bin dolar" diye cevap verdiler tam 168 kere, sonunda 169. cevaplarında ise ihale onların oldu. Telekom ise hemen hemen 20 teklifte bir mola yaptı. Her mola minimum 20 dakika sürdü.

İhale sonunda Çukurova YK Başkanı Mehmet Karamehmet’in suratında sıradan bir ihale kazanılmış gibiydi. Adamlar kazanmaya gelmişlerdi çünkü. Telekom’un bu kadar direneceğini pek zannetmediler belki ama Digiturk’un çok rahat ve hızlı cevaplar ile teklif vermesi adamların kazanmayı ne kadar istediğinin göstergesiydi. Yani bugün teklif 400 milyon dolar da olsaydı, 500 milyon dolar da olsaydı Digiturk’un ve özellikle Mehmet Karamehmet’in o ihaleyi kaybetme gibi bir düşüncesi yoktu.

Tebrik etmek gerekiyor adamları.. Adam gibi kalitede maç yayınları yaptıkları için.. Telekom yeni bir sistemle gelecekti, kalite belli değil. Bu platform üzerinde maçları HD bile izleyebiliyoruz, var mı ötesi? TRT’nin oynatılmayan ofsaytlarını görüyoruz kupa maçlarında, yapmayın etmeyin. Herifler işi aştı artık, Pierro’lar, soyunma tünellerine giriş kameraları, maç öncesi ve maç sonrası.. Türk futbolu adına hayırlı uğurlu olsun.


Ali ağabeyin (Okancı) ihale hakkında yazdıklarınızı okumanızı tavsiye ederim.. Yayınladığımız fotoğraflarda ve aldığımız bilgilerde Ali abiden.. Buyrun buradan..

6 yorum:

  1. Benim düz mantık bir sorum olacak bilen varsa bilgilendirirse sevinirim.
    Bu yıl G.sarayımız ne kadar yayın geliri alacak ve seneye yeni rakamlardan sonra alacağı gelir ortalama olarak ne kadar olacak bu kulubümüzün kasasına ne kadar artış olarak girecek bunu öğrenmek istiyorum şimdiden bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  2. Verilen para böyle bir lig için aşırı fazla.tff açıklamasına göre de% 110 üzerinde..Digitürk ihaleyi aldı ama bu ihale şartlarını yerine getirebileceği anlamına gelmez..Kısa vade'de aynı oranda zam yansıtamayı düşünebilir ama bu sefer eldeki üyelerin sayısının düşme ihtimali var..üye sayısını arttırmayı denese fiyat düşürmeden bu pek mümkün değil , bu durumda da digitürk ödemeler açısından ciddi baskı altına girer..

    unutmayın ki digitürk'ün asıl rakibi TT değil.Hafta sonları türkiye ligi maçı izlemek zorunda değil artık insanlar..yani adam mecbur kalmıyor hafta sonu maç izlemek için türkiye ligine ,onu izleyemezse ingiltere ligi,ispanya ligi,italya,fransa,almanya liglerini izleme imkanı var..hemde kuruş ödemeden..atıyorum aylık %100 zam oranını düşünürsek en az 75 tl ödeyerek avrupanın lafta büyük liglerinden türkiye liginimi izlerler hafta sonu yoksa real madrid,barceloba,inter vs maçlarınımı..

    Alım gücünü düşündüğümüzde digi'nin şu an 800.000 abonesi anca varken , yüksek bir zam'da çoğu insanın bütçesini zorlıcak bir duruma gireceğini sanmıyorum.

    O açıdan maç yayınlarını yurtdışına satamadıkdan sonra digitürk'ün bu parayı çıkarması zor..

    Ayrıca TT zaten şu an çok istekli değil maçlar için..yönetim kurulundaki türk üyelerin baskısı ile girildi dersek yeridir..TT adsl+2 'yi oturttukdan sonra ihaleyi zaten kimseye bırakmaz.(IPTV için 16mbit bağlantı - 8 mbit voip - 8mbit dsl = 32 mbit olarak düşünüyor tt ).Yani TT aslında biraz zoraki girdiği ihaleyi kaybetti ama digitürk'ün elinede el bombasını pimi çekip verdi :)

    YanıtlaSil
  3. Telekom'un mola alması patronlarıyla görüşmek içindi. Digiturk'ün ise iki patronu da orada olduğundan mola almaya gerek duymadılar. Altlarında başka bir anlam yok, Karamehmet vs. de katılmasa toplantıya Digiturk de aynı sıklıkta mola alırdı.

    YanıtlaSil
  4. Başkasının cebindeki paranın muhasebesini yapmanın anlamı yok. Kulüplere hayırlı olsun sonuçları elbetteki yaz döneminde yapılacak transferlerde ortaya çıkacaktır.

    Asıl mesele bu paranın içini doldurmakta.
    Ligin marka değeri arttı ama oynanan futbolda acaba avrupada ilk 6 ya girermi?
    Niçin şampiyonlar liginde takımımız yok yada niye Dünya kupasına gidemiyoruz.

    Umarım Marka değerinin ardından futbol değeri olarakta 6.lıkları görürüz. O zaman ihaleyi alan şirketler maçları yurt dışınada satabilir ve onlar içinde bir sıkıntı kalmaz.

    Şirket üzerine düşeni fazlasıyla yaptı sıra kulüplerimizde...

    YanıtlaSil
  5. Taraflı NTVSPOR:

    http://www.ntvmsnbc.com/id/25044654/

    YanıtlaSil
  6. sahibi fanatik fenerbahçeliliğini her zaman vurgulayan bir kanal için normal..geçenlerde ben bi yorumuma eklemiştim..adnan polat yönetimini inanılmaz harcamaları , büyük borçları vs haberlerini

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0