Aslantepe'ye dair Sorularınızın Cevapları

Soru;
Merak ettiğim, ikinci ihale sonrasında Galatasaray ile TOKI arasında basına yansımamış herhangi bir 'Şartlarda değişikliğe' gitme soz konusu mu? Yoksa aynen ilk sözleşmede belirlenen (Stadın uzerinin kapanması dışında) şartlarla mı projeye devam ediliyor?

Cevap;
Son şartnameyi, anlaşmayı gören yok. Bu konuda detay yansımadı maalesef. Sadece Işın Çelebi’nin açıklamaları doğrultusunda, şantiyeden öğrenebildiğimiz kadarıyla; kulübümüz, çatının açılır kapanır kısmının yani kapakların teslimden bir sene sonraya bırakılmasını kabul etmiş durumda. Bu kapaklar mutlaka yapılacak, çünkü Ali Sami Yen’i terk etemiz karşılığında bize taahhüt edilen kalemler içinde olan stadımızın, tüm yazışmalarda ve açıklamalarda “üzeri açılır kapanır stad” olarak geçtiğini unutmamak lazım.
Kulübün kısmen vazgeçtiği bir noktada bağlantı yolları. Daha önce tüm bağlantı yollarının stada kadar yapılıp teslim edileceği biliniyordu. Ama son ihaleden sonra, yine kesin olmamakla birlikte, Karayolları ve Belediye; TEM’den ve vadi tarafından yapılacak yolların büyük kısmını bir yere kadar yapacak, ana bağlantıları sağlayacak. Stad etrafındaki kılcal damarlar diyebileceğimiz yerler ise kulüp tarafından gerçekleştirilecek.

Soru;
Merhaba,
Uefa kriterlerine uymayan tribün diyorlardı bir ara. Gerçi ben bu haberlere pek inanmadım, ufak birşey olduğunu tahmin ediyorum ve medyanın büyütmesi diyorum.
Acaba bu konu hakkında bizleri bilgilendirirmisiniz ?


Cevap;
Basının saçmalaması sadece. Öncelikle şunu bilelim. Stadın neresinde oturursa otursun, 52.647 seyircinin tamamı istisnasız, sahanın heryerini, her çizgisini görebilecek. Hiçbir şekilde görüş kaybı, görememe söz konusu değil.
Basında bahsedilen olay; C-VALUE diye adlandırılan, yeni getirilen bir kriter. İstenen; bir izleyicinin göz hizasıyla, önünde oturan kişinin alın hizası arasında 9 CM olması. Bu bizde en az 6 CM ve kabul edilebilir limitler içinde. ama Avrupa ve Dünya Şampiyonalarının yarı final ve final maçları için en az C-VALUE 9 istiyor Fifa. Yani önünüzde oturan kişi ne kadar uzun boylu olursa olsun, sizde ne kadar kısa olursanız olun, kalkmadan sahanın heryerini görebilmeniz demek c-value 9 ve üzeri değerler. Ama aynı zamanda tribünlerin sahadan daha fazla uzaklaşması demek bu. Bizde c-value 9 yapılması için heryerin, ilk tribün basamaklarının en az 10 metre daha taç çizgisinden uzaklaştırılması gerekir.
Tüm detaylar için Lütfen
Tıklayınız.


Soru;
Merhaba;
Stadyum şu anda genel olarak % kaçta? ( Betonlama veya Blok olarak değil )


Cevap;
Şantiyeden söylenen, kaba inşaat olarak yüzde 90 civarındayız. Genel olarakta yüzde 35 seviyelerinde.


Soru;
Merhaba,
Türk Telekom Arena' da tribünlerin sahaya olan uzaklıkları ne kadardır? Ve bu mesafeyi diğer örneklerle ( Nou Camp, Old Trafford, vs. ) karşılaştıra bilirmisiniz?


Cevap;
Türk Telekom Arenada Tribünlerin Sahaya olan mesafeleri,
Kale arkaları 8,2 Metre.
Yan tribünler 6,2 Metre.

Allianz Arena'da ;
Kale arkaları 8 Metre.
Yan tribünler yerine göre 8,5 - 9,5 Metre
(Diğer Stadyumlar daha sonra yazılacaktır )

Soruların cevaplarında bizlere yardımcı olan TTArena.biz sitesine teşekkür ederiz.
Merak ettiklerinizi fcnblog@web.de mail adresine yollayabilirsiniz.

7 yorum:

  1. Merhaba öncelikle sorumu cevapladığınız için teşekkür ediyorum bir sorum daha olucaktı.Kaba inşaata 2.loca katına kadar mı ve prekastlar dahil mi?

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir calisma tebrik ederim.
    Stadimiz yavas yavas yükseliyor.

    YanıtlaSil
  3. Allianz Arena'da gördüğüm kadarıyla tribünler sahaya yakın duruyor tam bilmiyorum bende, TT Arena'da 6,2 metre baya yakın oluyor bildiğim kadarıyla, umarım öyle olur etkileyici ve süper atmosfer olur, en çok istediğim şey saha yakınlığı, şöyle ingilizlerin ki gibi bi stadımız olsun :D

    YanıtlaSil
  4. @ uA_independent ;

    sorunuzu anlamadim. daha detayli ve aciklayici sekilde sorarmisiniz. Tesekkür ederim.

    YanıtlaSil
  5. Kaba inşaata neler dahil ? demek istemiştim (:

    YanıtlaSil
  6. Yanlis hatirlamiyorsam, 2. Loca kati ve prekastlar dahil

    YanıtlaSil
  7. http://www.scoutgs.com/forum/index.php/topic,568.0.html şu adreste ki yazı ne kadar doğru. 180 milyon euro maliyetin 120m'ye indirilmesi 384 dönümlük arazinin 120 dönüme indirilmesi , masraftan kısmak için malzemelerin kalitesinin düşürülmesi vs cevap verirseniz seviniriz...

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0