TBL | Banvit'i evimizde ağırlıyoruz.

Beko Basketbol Ligi'nde 7 maç sonunda 5 galibiyet ile zirveyi zorlayan takımımız Galatasaray Café Crown, bu hafta evinde Balıkesir temsilcisi Bandırma Banvit'i ağırlıyor. Hafta içerisinde Yunan rakibi Panellinios'u mağlup ederek ULEB Eurocup'ta grupta liderliğini perçinleyen takımımız 4 Aralık Cumartesi günü 15.00'te Abdi İpekçi Arena'da taraftarının desteğiyle Banvit karşısında ligdeki 6.galibiyetine ulaşmak için mücadele edecek.

Geçtiğimiz sezon ligi 3.sırada tamamlayarak Euroleague play-off turuna katılma hakkı kazanan Banvit, Fransız temsilcisi LeMans'a elenerek ULEB Eurocup'a katılmaya hak kazandı. İlk maçta rakibine 78-72 mağlup olan turuncu-yeşilli ekip rövanş karşılaşmasında da Fransız rakibine 78-66 mağlup oldu. Banvit'i eleyen LeMans'ta bir üst turda elenerek ULEB Eurocup'ta yeniden Banvit ile karşılaştı. ULEB Eurocup'ta A grubunda Unics Kazan, LeMans ve EWE Baskets Oldenburg ile birlikte yer alan Bandırma Banvit grubunda oynadığı üç maçta galibiyet alabildi. Grupta ilk maçında LeMans'ı konuk eden rakibimiz sahadan 78-70 galip ayrılırken, Rusya deplasmanında Unics Kazan karşısında sahadan 80-52 mağlup ayrıldı. Haftaiçerisinde Almanya'nın EWE Baskets Oldenburg takımı ile karşılaşan Banvit sahadan skorla ayrıldı.

Orhun Ene'nin başantrenörlüğünü yaptığı yeşil-turuncu renkli rakibimiz ligin ilk maçında son şampiyon Fenerbahçe Ülker ile karşılaştı. Fenerbahçe Ülker ile ligin maçında kıran kırana geçen mücadelede sahadan 67-70 mağlup ayrılan Banvit, ligin ikinci maçında bir başka büyük Beşiktaş Cola Turka ile deplasmanda karşılaştı. Beşiktaş Cola Turka deplasmanında sahadan 13 sayılık farkla 61-74 galip ayrılan Balıkesir temsilcisi galibiyet serisine sırasıyla Olin Edirne (70-62), Antalya BŞB (62-84), Erdemir (88-72), Pınar Karşıyaka (70-71) ve Tofaş (79-68) maçlarında devam etti. Geride kalan 7 hafta sonrasında 1 mağlubiyet ile lider Fenerbahçe Ülker'in arkasında ikinci sırada bulunan Bandırma Banvit'in en skorer oyuncusu maç başı 13.14 sayı ortalaması ile mücadele eden Charles Edward Davis olurken, bir diğer yıldızı ise maç başı 13 sayı ortalaması ile mücadele eden Lance Williams oldu.

Bandırma Banvit'in takım kadrosunda geçtiğimiz yıllarda takım formamızı giyen Antonio Graves bulunurken takım kadrosu şu isimlerden oluşuyor.

Şafak Edge
İbrahim Yıldırım
Mutlu Akpınar
Charles Edward Davis
Yiğitcan Turna
İzzet Türkyılmaz
Keith Simmons
Barış Ermiş
Erol Can Çinko
Vladimir Golubovic
Antonio Graves
Bora Hun Paçun
Lance Williams

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0