Ziraat Türkiye Kupası'nın aslanları...

Ziraat Bankası Türkiye Kupası
B Grubu
MKE Ankaragücü - GALATASARAY
27 Ocak Çarşamba, Saat 20:30
Ankara 19 Mayıs Stadyumu

Galatasaray'ımızın B Grubundaki son hafta mücadelesi. İlk üç maçını kayıpsız atlatan temsilcimiz, Ankara deplasmanına da galibiyet için çıkıyor. Bunun yanında matematiksel olarak gruptan lider çıkabilmemiz için aslanlarımızın beraberlik alması yeterli. Trabzonspor'un Orduspor'u yenmesi halinde Ankaragücü'nün en az 4 farklı galibiyet alması gerekecek çeyrek final şansı için. Bu maçın bir diğer önemi de, 25 Şubat'taki Atletico Madrid maçına kadar Ali Sami Yen'den yaklaşık 1 ay uzak kalacak Aslanlarımızın 4 maçlık serisinin ilk halkası olması. Takımımızda Sabri Sarıoğlu, Harry Kewell, Milan Baros, Elano Blumer ve Gökhan Zan'ın sağlık sorunları sebebiyle, Kader Keita'nın da Afrika Kupası'nda yer alması sebebiyle bu maçta forma giymesi beklenmiyor. Yeni transferimiz Jo şans verilmesi halinde forma giyebilecek. Lucas Neill ise Frank Rijkaard tarafından kafileye dahil edilmedi. Maç TRT-1'den naklen yayınlanacak.

19 yorum:

  1. yedeklerle oynayacağımız bir maçtı bence. zaten mecburen yedeklerle oynayacağız.. :)

    YanıtlaSil
  2. dun ki macta yedek kulubesinde kim vardi gormedim ,ben sabri varmidi ,hala sakat degilmi!cvp icin sagol bekliyorum

    YanıtlaSil
  3. Sabri'nin sakatlığı hemen hemen geçmiş durumda. Antrenmanlara başladı diye biliyorum, Rijkaard form tutma durumlarına çok dikkat etmese şimdiye kadar sahalarda izlemiş olurduk.

    YanıtlaSil
  4. sayın fcn&ace

    kewell bölümlerini yoruma kapatığınız için buraya yazmak zorunda kaldım..kusura bakmayın..kewell eğer 2.5 milyon euro istiyorsa gs nin çıkarları herşeyden önce gelir benim için.bu adam bizim oz büyücümüz bile olsa herşeyden önce galatasaray gelir...bu arada bu transfer politikamız güzel ama bu son transfer sizce de zamanlama olarak yanlış olmadı mı??bu tarihte adam ya da adamlar gelicek takıma ısınmaları falan derken atl. madrid maçı gelicek...sonuçta yarın ayın 26 sı eğer bu transfer son gün yapılcaksa yapılmasın çıkarsınlar altyapıdan cem sultanı nondanın yerine koysunlar...eminim ki nondadan çok çok daha faydalı olacaktır bizim için...

    YanıtlaSil
  5. Serdar sen görüyorsun bu söylediklerini takımın başındaki teknik ekip ve yönetim göremiyor :)

    YanıtlaSil
  6. 07-08 e revizyon diye girildi linderoth, lincoln, nonda alındı. bunlar tutmadı geçen yıl yine revizyon yapıldı, KEWELL, milan, meira,sanctis alındı. sezonun en kritik anında meira yollandı. HERRY stoper bile oynadı bu yüzden. bu yıla elano,franco,keita ile yine revizyonla girildi ve artık takım oturdu dendi. devra arasına geldik. KEWELL'ı kovalım deniyor. alvesler, santoslar geliyor. yani yine revizyon. tüm bu süreçte giden oyuncuları da bir düşünün. hakan,hasan,necati,meira,vs... ve birçok hoca feldkamp, skibbe,BÜLENT,rijkaard. bunları yapan ekip hep aynı. acaba asıl revizyonu GALATASARAY'IMIZ kongrede mi yapmak zorunda kalacak.

    YanıtlaSil
  7. paflarımıza güveniyoruz. neil ve alves için antrenman paflarımız ve 1-2 yedek için de şans olur. lütfen sayın (bak halen sayın diyoruz) rijkaard a takımı bu maçta yıpratma ve gençlere de şans vermiş ol.

    YanıtlaSil
  8. haydi cimbom emre colakin maci olur insallah
    jo bu macte 90 dakka oynarmi acep kondisyonu yeterlimidir?

    YanıtlaSil
  9. Tabii ki kadroya kondisyon ve form durumlarına göre teknik ekip karar verecek. Sahaya çıkan hangi 11 olursa olsun takımımıza başarılar diliyoruz. Bize düşen sonuna kadar desteklemek değil mi? Kewell duyurularıyla afallamak yerine takımımızın yanında olduğumuzu hissettirelim. Bunun en güzel methodu da GS markalarına para kazandırmak, orijinal ürün almak. Şu noktada çok daha önem kazandı bunlar.

    YanıtlaSil
  10. erkin arkadaşımız çok haklı kulübümüze para kazandırmak, katkı sağlamak bizler için adeta bir görev olmalı. ancak. bu paralar çarçur ediliyorsa, kadro dışı oyunculara transfer parası yapılıp, eldeki yıldızlar yollanıyorsa. linderoth gibi birçok oyuncuya milyonlarca avro tazminat veriliyorsa o zaman yine bir görev olarak sorumluları uyarmak, belki de taraftar olarak elimizdeki imkanları, kulübün kaynaklarını daha iyi kullanacak olanlara saklamak gerekmekte.

    YanıtlaSil
  11. @Adsız 01:42

    Normalde boş konuşmamak için yorum yazmam.Ama şu dediklerini duyunca dayanamadım.

    Yalnızca iki yılda Galatasaray'da transfer kelimesinin anlamını yeniden hatırladık.

    Ondan önce eziyet gibi geçen 6 yılda Galatasaray'a transfer(!) olmuş olmak dışında hiçbir özelliği olmayan İnamoto'yu,Sarr'ı, Lukunku'yu, Almaguer'i, Batista'yı, Orhan Ak'ı,Cihan Haspolatlı'yı Parçalı'yla gördü bu gözler.

    Bugün yalnızca iki yılda Şampiyonlar Ligi tecrübeleri dahil Avrupa'nın en üst liglerinde (EPL,La Liga,League 1) görev almış, 25-30 yaş aralığında Kewell'ı,Baros'u,Meira'yı,Neill'i,Keita'yı,Jo'yu,Elano'yu,Caner'i,Servet'i gördük.

    İstersen hemen Mart'ı beklemeden revizyon yapıp liseli dinazorları terkrar başa getirelim.6 yıl eziyeti sana az gelmiş herhalde.İlk iş heryıl birbirinden vasıfsız adamları transfer etmek senin deyiminle "revizyon" yapmak olsun hatta.

    Polat muhalflerinin alaylılara karşı sınıfçı tutumu bile bir Galatasaray'lı için tiksindirici bir durum iken sen herhalde Allah'tan belanı filan istiyorsun.Tekrar 6-0 yenilelim.Trömsölere rezil olalım gibi bir gayen var.

    Liseliler bence hayal kurmak ve ayrımcılık yapmak dışında bu kulübe birşey kazandırmıyor.

    İçlerinde çağdaş düşünen küçük bir azınlık dışında geriye kalan bu alaylılara tepeden bakan bu aristokrat bozmaları sırf seçilmesin diye Polat illa desteklenmeli be!

    Ha iki yılda yapılan transferler,ekonomik hamleler ve branş başarılarını geçtim; sınıf farkını avantaj sanan bir gurup ihitiyara inat ben Adnan Polat devam etmeli diyorum.

    Tabi mazoşisten bir 6 yıl daha dinazorlarca yönetilmeyi isteyebilirsin tabiki onu bilemem.

    Doğruları yalışlarından çok daha fazla olan bu yönetimi beğenmemek anlaşılamaz.Hele Demirören ve Yıldırım yönetimlerinin şu hali ortadayken.

    Ha 8 milyon euro'ya Elano'yu almayalım Tabata'yı alalım, öyle "revizyon" yapalım dersen bence şu mali darboğazda küçücük paralarla bu kadar sağlam bir yönetimi bir daha göremeyebilirsin.

    O yüzden biraz kıymet bilin be!

    YanıtlaSil
  12. ben liseli değilim ama unutma bu kulüp lisede kuruldu. ikincisi saydığın tranferler için doğru demedim. ancak yukarda yazdıklarım da yaşanan gerçekler. sarr demişsin haklsın. sarr bedavaya geldi. 200 bin dolara oynadı. linderoth 2,5 milyon avroya oyna-ma-dı. şimdi gitti diye gene para alacak. lincoln desen tam facia. 10-15 milyon zararı var. 1 dolara dahi satamadık adamı. tabi ki bu yönetimin doğruları ama yanlışları da göstermek liseli-lisesizi, GS-Üni'lisi/olmayanı, ultrAslan olanı olmayanı her Galatasaraylı'nın işi olmalı. önemli olan vizyonla düşünmek ve kulübü bölmemek. bilen bilir vaktinde ateş-güneş olayı olmuştur. üzücü br bölünmedir. bugün de insanları liseliler-lisesizler diye bölmek yanlıştır.

    YanıtlaSil
  13. Toplam 15 milyon avroyu bulan Bulent Akin, Serkan Aykut transferlerini unutmus olacak arkadas. Transferleri (Linderoth, Lincoln, olursa Dos Santos dahil) elestirmek bizim haddimize dusmez.

    Yonetimin transfer stratejisi de mukemmel. Alisma donemini performansini takip edip ona gore futbolcunun bonservisini almak bence riski minimuma indirmek demektir. Yani parayi carcur etmemek demektir. Fatih Terim gibi her sene 8 futbolcu alip iclerinden birinin tutmasi demek degil. Ayrica Ibrahim Kasin kiralama arti oyuncuya verilen ucreti Jo nun bize olan maliyetinden kat be bat fazladir. Yonetimi tebrik ederiz. Insallah liseliler tekrar Bizans oyunlarina baslamazlar. Bes on yil bi istikrar gelsin takima. Hoca ve yonetim olarak.

    YanıtlaSil
  14. Ufuk
    Sabri Neill Emre Hakan

    M.sarp Ayhan Mehmet

    Baris Jo Caner

    YanıtlaSil
  15. Takım Mart'tan sonra düzlüğe çıkar diye umuyoruz. Lakin şöyle acı bir gerçek var, Özhan Canaydın şu an aday olsa tekrar seçilir. Yüzü yok Allah'tan ama "liseli" kavramı oldukça baskın bizim kulübümüzde. Adnan Polat'ın ekibi sportif başarıların yanında kulübe her yıl milyonlarca zararı olan iki şirketin birleştirilmesi gibi malî problemlere de çözüm üretmiştir, sponsorluk anlaşmaları yapılmıştır. Unutmamak gerekir ki başkanlık yapmak sadece oyuncu transfer etmek değil, eldeki değerleri uygun yönetmektir. İlla ki her ekibin yanlışları oluyor, olacaktır. Ama üzerindeki ölü toprağını atıp özlenen günlere dönme sinyalini veren GS'nin üzerinde Polat ekibinin büyük katkısı vardır. Sırf bunun için bile desteklemeye değer diyorum.

    YanıtlaSil
  16. @ Adsız 26 Ocak 2010 01:42

    Evet Galatasaray sürekli bir revizyon içinde ama -bence bilerek- es geçtiğin bir durum var, o da; HER YENİ GELEN, GİDEN TOPÇUDAN EN AZ 1 GÖMLEK ÜSTÜN OLUYOR!


    Çok açık ve net söylüyorum; şu gün Polat'ın gitmesini isteyenler ya sapına kadar 'Liseci'dir, ya da futboldan zerre anlamıyordur.

    Çok fazla kongreyi özlediysen tüm bu revizyonlardan önceki topçuları da çok özledin sanırım Carrusca, Bouzid, Inamoto vs.

    Saygılar.

    ***

    @ FCN

    Ankara 19 Mayıs Stadı hala suni çim mi, yoksa çime dönüldü mü ? (aslında buz, balçık ve çorak toprağa dönüldü mü demem lazım eğer böyle bir hata yapıldıysa)

    YanıtlaSil
  17. @ Tüm Liseci Zihniyet'e

    Özhan Ağabey döneminin (6 yıl) 2 önemli icraatı vardır. Birincisi Galatasaray'ı orjinal renklerine döndürmek -ki bunu yapsa yapsa Özhan Canaydın yapabilirdi, Adnan Polat kalkışsa "Vay efendim sen bizim renklerimizle nasıl oynarsın olurdu" iş-, ikincisi de 2 derby'de Galatasaray'ı 2 defa katleden Ali Aydın'a hakemliği bıraktıracak baskıyı yaratmak.

    ÖTESİ YALAN. Ötesi hayal kırıklığı, ötesi ezilmek, hüsran, başımız eğik gezmek, rezalet, hatalar zinciri, basiretsizlik...

    Sadece transferler üzerinden eleştirmekte yanlış Özhan Ağabey'i... Her alanda basiretsiz yönetici profili çizmiştir kendisi.

    100. yılımızda kale arkasına tüple çalışan bir meşale yerleştirdi, "7/24 yanacak bu meşale" dedi. Öngörüsüz bir başkan olarak baktı tüp parasına yetişemiyor, bir kaç hafta sonra, "Sadece maç günleri yanacak bu meşale" dedi. Trajikomik.

    Galatasarayîn ekonomisini düzelteceğim dedi. 6 yıl sonunda borçların katlandığı bir tablo vardı ortada.

    Hiçbir alanda başarılı olmadı ama her ne hikmetse bugün adaylığa soyunsa, bugün seçilecek. İşte Galatasaray'ın önündeki en büyük engel budur. Ne Fenerbahçe, ne de başka birşey. Sadece bu zihniyet!

    YanıtlaSil
  18. oncelıkle belırtmek ısterımkı uzun suredır takıp edıyorum blogunuzu ve sevdıgım bır blog sarfettıgınız emek ıcın teskkr ederm cok emek harcıyorsunz bızlerı bılgılendırmek ıcın saollun, yazmak sımdı kısmet oldu ogrendıgım kadarı ıle bır transferım daha olucak kesın olmamakla beraber ısmı benm cıkarttıgım kadarı ıle co ıle baslıyor ama tam emın deılım dedııgm gıbı bu konu hakkında bır bılgınız war mı sayın FCN saygılar sunarım ıı gunler Alper KONAK

    YanıtlaSil
  19. Bu Nondan takimda kalirsa cok yazik olur ,hic bir varlik gösteremiyor bitmis adam resmen.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0