Ayıp oluyor beyler !

Aslında maç sonları oyuncuları günah keçisi ilan etmeyi pek sevmem. Diğer taraftarlar gibi galibiyeti bütün takıma, mağlubiyeti belli kişilere yüklemek pek doğru olmaz. En azından bu bizim gibi bir camiaya hiç ama hiç yakışmaz. Sakatlıktan sonra bir türlü kendisini toparlayamadı genç oyuncu Uğur. Sakatlık öncesi harikalar yaratan, korkusuzca toplara giren genç oyuncu artık daha bir çekingen, daha bir korkak giriyor toplara. Hal böyle olunca karşısındaki oyuncu ve takım daha rahat oynuyor oyununu.. Bir diğer korkak isim ise; sakatlıktan sonra yine bir türlü istenileni oynayamayan Mehmet. Avrupa'da talipleri var, şu takım bu takım şunu bunu teklif ediyor falan yalan dolan. Mehmet eskisi gibi değil artık, cesur ve korkusuz değil. Topa girmekten korkuyor, rakibi sadece ama sadece izliyor. Yetenekleri kısıtlı olan, mücadele ile bu açığı kapatan ama iki üç maçtır sadece gölge markaj yapan bir Mustafa var takımda. Eskiden rakibi kovalardı ama şimdi sadece izliyor, birde ayıp olmasın diye yanında koşuyor. Olmaz, bu iş böyle olmaz.. Yetenekli ama son dönemin formsuz aynı zamanda tam olarak profesyonelleşememiş, amatörce hatalar yapan Caner'de eklendi bu isimlere.. Avrupa'daki iki maçta ipimizi çekti adeta, o eski Caner yok artık sahalarda.

Sakat sakat oynayan Elano'ya ve Arda'ya yazık oluyor bu adamlar böyle oynayınca. Görevlerini yapmak için sakatlıklarını takmayan iki yıldıza yazık ediliyor arkadaşları tarafından. Bir kahraman misali hem ileri hem ortasahaya yardıma giden Keita'ya yazık oluyor. Korkusuzca toplara giren, Reyes'in ayaklarına ölümüne giren Leo Franco'ya ayıp oluyor onlar sahada böyle oynadığını zannettikçe, kutsal parçalıyı terlettikçe..

Başlıkta belirttiğimiz gibi; ayıp oluyor ama beyler!

3 yorum:

  1. Hocam Sarp yedegin üzerine cikamaz bu acik. Bastan beri benim yorumlarimi takip edenler bilir benim düsüncelerimi. Mustafayi cok severim futbolculugunuda begenirim ama Yetenegi sinirli ve yedekten üste olamaz bizim takimimizda. En gec Sampiyonlar liginde beli olacakti.

    Topal daha yeni yeni forma giriyor katiliyorum size eski cesur yürek yok ortada umarim yine forma girer.

    Ve gelelim Caner Erkine. Bastan beri diyorum bu adam 3.5millyona ucuz ve alalim ama Sol acik olarak kulanacaksak Serda Eylik ve Berkin arslana yazik etmis oluruz. Ayrica hemen hemen ayni paraya Dos Santosu aliyoruz ve cocugun forma girdigi zaman herkez biliyor degerinin ne oldugunu. Sayet Caner sol bek olacaksa ilerde Sabri gibi ozaman kalsin derim. Ama defansda resmen yok ortalarda o yüzden karar Rijkard'da bence bir 2. Sabri yaratabilirim diyorsa kalsin ama ben bastan beri diyorum bu adam bir uzun top yada DÜZ bir pas atmakta zorlaniyor buda bizi zor duruma sokuyor.

    Baris basli basina zaten zarar. Bu Takimda Nonda, Serkan Calik, vsvs kötü diyebilecegimiz oyuncular gitti ve sadece bir azinlik kaldi su an bizim kadromuzda isi olmayan.

    Baris, Ayhan, Emre Asik ve Caner (defansa düsünülmüyorsa). Orta sahaya Musa verimli olmaz ise 2 tane daha DM/ZM oynayabilen adam lazim ve Alt yapidaki cocuklari takima kazandirmaliyiz. Onlarin yetenegine sahip oyuncular Türkiye piyasasinda nerden baksak en azindan 3-5 milliyon dollar eder. Arti kendi icimize kapanamaliyiz bu sampiyonlugu almaliyiz!

    YanıtlaSil
  2. Kendi sporcularimizi ezmek, üzmek Galatasaray'a yakismaz. Kendi degerlerimize zarar vermek bizlere yakismaz. Bunlari baska takimlar yapiyor, izledik gecen hafta...

    Ama,
    gecen yazdan bu yana ara sira (özellikle mac sonralari) buraya yaziyorum. Bu takima Elano kalitesinde oyunu iki yönde iyi oynayacak (sadece isteyecek degil) futbolcu alinmadikca, bizlerin bekledigi, Galatasaray'in hakettigi, takim kurulamayacak ve bu arada Arda, Keita, Elano, Neill, Kewell, Baros gibi hem sonuna kadar savasan hem de gerekli yeteneklere sahip olanlara yazik olacak. Zaman geciyor, paralar harcaniyor. Belki de en önemlisi teknik kadro ikilisine yazik oluyor.

    Oynamasini istedigimiz ve bekledigimiz, inandigimiz takimi düsünün. Simdi de bu takima, orta sahasina Baris'i, Sarp'i, Ayhan'i yerlestirin. Oluyor mu? Yetiyorlar mi beklentileri karsilamaya.

    Daha önce yazdigimi tekrarliyorum: Bu ücünün ve cok kisa sürede eski formlarina dönmedikleri sürece Ugur ve Topal'in bu 11de yeri yok. Hepsi teknik ikilinin keyfine göre yedek olabilirler, yürekleri istekleri yeter ama ilk 11'e giremezler.

    Sadece kati defans yapilirken veya ani gelistirilen ataklari degil, takim oyununu, oyuna hakim olarak bilincli gelistirilen ataklari bu oyuncular mi kuracak? Hep beraber izliyoruz , öne topu yerlestirebildigimizde gol atmada sikinti cekmiyoruz.

    Evet, belki futbolda en pahali, degerli oyuncu tipi ihtiyacimiz olan. O yüzden en pahali oyuncular arasinda Xavi, Iniesta, Gerrard, Essien, Lampard var. Belki bu paralari veremez Galatasaray ama Sarp, Baris seviyesiyle de Sampiyonlar Ligin'de iddiali olamaz.

    Yaz dönemi icin en büyük korkum, yönetimin, medyanin kötü niyetli baskisi sonucu transfer politikasini forvet hattina yönelik yapmasi. Umarim korktugum basimiza gelmez.

    YanıtlaSil
  3. Mustafa Sarp, Mehmet Topal, Ayhan gibi on liberolariniz varsa Avrupa'dan elenmeye mahkumsunuz. Sene sonunda ucu de yollanmali.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0