Çok Bilen Ama Hiçbirşeyi Bilmeyen..

Bugün bakıyorum herkes bir Ferguson, Wenger, Mourinho, Ancelotti, Guardiola havalarına bürünmüş. Yok efendim neden Elano-Ayhan değişikliği yapılmış; yapılmaması gerekirmiş. Frank Rijkaard futboldan anlamıyormuş, antrenör falanda değilmiş. Bu değişiklik ile takımın ipini çekmiş, futbolu bilmiyormuş. Utanmasalarda daha neler diyecekler de; Allah'tan bu kadar saçmalıyorlar. Öncelikle herkesin bilmesi gereken birşey vardır ki; sizin televizyondan izlediğiniz maç kadar Frank Rijkaard ve ekibi kulübede teknik heyette görevli olarak sahaya çıkmıştır. Sevmeyebilirsin, hatalı bulabilirsin ama adamın büyüklüğünü kabul edip, saygı duymak zorundasın.

Gelelim Elano'nun oyundan alınma konusuna.. Maçı sadece bakarak izlemeyi tercih eden zihniyette olanlar ve en ufak şeyde teknik ekibe sallama potansiyeli olan izleyiciler maalesef mücadelenin 30. dakikasında ayağına ters bir darbe gelen ve ayağı dönen Elano'yu görememişler. Tabii bunu göremeyince Elano'nun yaklaşık 5 dakika kenarda tedavi olduğunuda görememişler. Allah bilir o arada "Nerde lan bu Elano" falan demişlerdir yakın çevresindekilere ağızlarından çıkan sinkaflı cümleler ile.. Olayın ciddiyetinin farkında olamamışlar kısacası ve devre bittikten sonra içeride tedavisinin ardından tekrar sahaya çıkan Brezilyalının ağrıları artıp, sakatlığı nüksedince 50.dakikada oyundan çıkarılmasına laf yapıyorlar. Hayır adam zaten Beşiktaş maçında aldığı darbe sonrasında sakatlık geçirdi, hafta içinde salonda çalıştı bir iki gün; rehabilite oldu sonrasında idmanlara başladı. Aynı bölgede gelen darbe sonrasında ağrıları artması çok normal, adam zaten sakat sakat oynadı. Ama üstün zekalı, futbol ulemalarımız herşeyi bildiği gibi bu önemli ayrıntıyı bilmemekte ve Türk futbol tarihinin belkide en kariyerli yabancı hocalarından birisi olan Frank Rijkaard'ı futbolu bilmemekle suçlamakta..

Unutmadan söyleyelim; Elano yaklaşık olarak 2 hafta forma giyemeyebilir. Son durumu yarın belli olacak. Kasımpaşa maçında oynaması zor görünüyor, şimdilik.

4 yorum:

  1. Elano'nun sakatlığından ötürü çıktığını biliyoruz.Elano'nun yerine Ayhan'ın alınması eleştiriliyor.Kimisi Emre Çolak, kimisi Barış alınmalıydı diyor...Eleştiriler genelde bu yönde.

    YanıtlaSil
  2. @ Arbaelke

    Genel yazılan bir yorumdur. TV'lerdeki, gazetelerdeki ve bazı web sayfalarındaki üstün futbol bilgili insanlara ithafen yazılmıştır.

    YanıtlaSil
  3. @FCN Blog

    Anladım...Gazete, TV'lerdeki yorumcuları birkaçı dışında takip etmediğim için neler saçmalıyorlar bilmiyorum.Kaale almamak gerekir ama işte tutamıyor insan kendini:)

    YanıtlaSil
  4. http://www.aksam.com.tr/2010/02/26/yazar/16453/bahri_havadir/cumleten_hayirli_isler.html

    Rijkaard'ın Elano'yu özellikle oyundan alıp Ayhan'ı oyuna sokarak malubiyetimize sebep olduğunu düşünen normal futbol izleyicisini biraz olsun anlayabilirim.Televizyondan belki olayı görememiştir derim.

    Amaaa peki ya bu eleştiri işini profesyonelce yapan ve para kazanan futbol ulemalarına ne demeli?

    Evet muhabirlik sırasında sorduğu birbirinden fantastik akıl dolu sorularla Rijkaard'ı baymayı başaran süpersonik muhabir Bahri Havadır spor yazarlığında da kalitesini ortaya koyuyor.

    Meğersem ona göre de "Hele Elano’nun dışarı alınıp Ayhan’la değiştirilmesine hiç kimse anlam veremedi..." ymiş.

    Adam son yazısında bunu dedi yahu.Maça o kadar hakim ki Elano'nun yüz ifadesini sekmesini filan sakatlandığına yoramayacak kadar futbola hakim.

    Keşke Elano seke seke bıldırcın gibi sahada gezseydi Bahri Havadır da müthiş akıl dolu sorularını sorup Rijkaard'ı dumur etseydi sonra hayat bayram olsaydı böyle daha ilginç olurdu tabi.

    Hayat ne tuhaf vapurlar filan.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0