Hatalar Zinciri.. | Hapoel Jerusalem : 100 - Galatasaray : 87


Grubumuzda oynadığımız ikinci maç sonunda kendimize bazı sorular soralım. Maçı kazanmak adına gerekli hareketleri yaptık mı ? Son oynadığımız Unics maçı sonrası hatalarımızdan ders çıkardık mı ? Oyuncularımız bugün sahada gerekli konsantrasyonu gösterdi mi ? Teknik ekibimiz iyi gitmeyen durum karşısında çözüme gidebildi mi ? Sezon başından beri yabancı oyuncularımıza yüklediğimiz yükü hafifletebildik mi ? Maalesef bu soruların hiç birine evet cevabını veremiyoruz. Oynadığımız iki Avrupa kupası maçında eksiklerimiz net bir şekilde göze çarptı. Türk rotasyonumuzun yetersizliği, takımı oynatacak bir oyun kurucunun ve pota altını kapatabilecek oyuncunun eksiliği.. Bugünkü maçta gözüme çarpan hatalarımızın/eksiklerimizin altını çizeceğim.

İlk olarak son maçlarda gözle görülür düşüşte olan savunmamız ile başlayalım. Kazandığımız maçlara baktığımızda savunmamızın çok önemli bir yerde olduğunu görüyoruz. Bu sene atarak değil savunarak kazanıyoruz maçlarımızı. Bunun örneklerini bir çok maçta verdik. Bakmayın Avrupa ve ligde sayı ortalamasına, kazandığımız maçlarda üstün savunma performansımız göze çarpıyordu. Ancak son 4-5 maçlık periyotta savunmamız, müthiş bir düşüş içerisinde. Bugün grubumuzda kaderimizi çizecek maçta, bu kadar kötü savunma yapmamız açıkçası beni çok şaşırttı. Hapoel, maçın ilk dakikasında belli ettiği gibi hızlı basketbolu ve dışarıdan atmayı seven bir takım olduğunu gösterdi. Ancak savunmamız bu hücum çeşitliklerine bir engel getiremedi. Özellikle dış atışlarda isabetlerini düşürmek adına uyguladığımız alan savunmasını hiç yapamadık. Bütün alan savunmasına karşın hücumlarda topu elinde alan Hapoel'li oyuncu ortadan çok rahat penetre etme imkanı buldu. Böylelikle de savunmada derin boşluklar buldular. Nitekim bu boşluklarıda çok iyi değerlendirdiler. Verdiğimiz derin boşlukların yanı sıra verdiğimiz hücum ribauntlarıyla rakibimize ikinci atış şansını sağladık. Rakip takımın aldığı hücum ribaunt sayısını vererek bu konuyu daha da netleştirelim.(12)

Alan savunmasını bir kenara bıraktığımızda, adam adama savunmada da hiç bir etkinlik sağlayamadık. Bir basketbol takımında savunma takım olarak yapılır ancak bu takım savunmasını ateşleyen oyuncular bulunur. Bizim takımda hiç bir oyuncu bu savunmayı ateşleyecek hareketlerde bulunmadılar. Bir ara Caner yaptığı blok ile olumlu bir iş yaptı ancak geri kalan bütün dakikalarda baskıyı göremedik. Takım savunmasının en önemli halkasıda oyun kurucularımızın yaptığı savunmadır. Darius, her ne kadar hücumda sorumluluk alsa da savunmada hiç bir şey yapmıyor, göstermelik duruyor adeta oyuncuların yanında. Bu oyuncularda bu fırsatları çok iyi değerlendiriyor.

Bugün ne alan savunmasında ne de adam adama savunmada istediğimiz şeyleri yapamadık. Bu savunma performansının acilen toparlanması gerek zira önümüzdeki maçlar için hiç iyi işaretler vermiyor. Bu noktada sözü yeniden Fatih'e getirmek istiyorum. Rotasyonda daha fazla yer bulması takım savunmasına olumlu yansıyacaktır. Savunmada daha çok izlemeye alıştığımız alan savunmasına ortayı en iyi kapatacak oyuncumuz kuşkusuz Fatih'tir. Umuyorum daha fazla süre bulur önümüzdeki maçlarda.

Bugünkü hücum performansımızda gözle görülen önemli hatalarımız vardı. Öncelikle yaptığımız top kayıplarından bahsetmek istiyorum. Bugün tam 22 top kaybı yaptık. Bu gerçekten top kayıpları adına müthiş bir rakam. Evet sezon boyunca top kayıplarımız fazlaydı ancak hiç bu kadar fazla olmamıştı. Yakaladığımız hızlı hücumlarda yanlış pas tercihlerinden, gözü kapalı yapılan penetrelerden, sete set hücumda yaptığımız pas hatalarından ve yaptığımız stepslerden top kayıpları yaşadık. Evet neredeyse hücumumuzun her noktasında top kaybı yaşadık. Bu gerçekten çok önemli bir tehlikeyi gösteriyor takımımıza. Maçlarımızı izleyen rakiplerimizin alacağı önlemler ile gelecek dönemde baya bir sıkıntı çekebiliriz. Umarım topun kıymetini bilmeyi öğreneceğiz.

Takım hücumu mu yoksa bireysel hücum mu diye bir soru sorduğumuzda kendimize kuşkusuz takım hücumu ön planda olacaktır. Ancak takımımızda görmeye alışık olduğumuz kenetlenmenin, birbirini tamamlayıcı unsurları göremedik. Bu durumu gören Darius ise sazı eline alarak potaya gitti her defasında. Gerçekten etkileyici bir hücum performansı vardı bugün. Maçı gözümüze getirdiğimizde takım olarak ulaştığımız bir sayıyı hatırlamakta güçlük çekiyorum.

Ve hücumumuzdaki en önemli probleme vurgu yapmak istiyorum. Sezon başından beri yaptığım yorumlarda Türk rotasyonumuzun yetersizliğinin altını çizmiştim. Her maçta bu yetersizlik kendisini gösteriyor. Bugün attığımız 87 sayının sadece 12'si Türk oyuncularımızdan geldi. Gerçekten oldukça zayıf kalıyor Türk rotasyonumuz. Takımı sırtlayan yabancılarımızın yükünü azaltmadıkça bu kötü performansımız devam edecektir.

En kritik maçımızda bu kötü performansımız hayal kırıklığı yarattı. Gerçekten üzerinde durulması gereken noktalar var. Umarım bu kötü performansımız kısa bir dönem sürer yoksa daha çok üzüleceğiz gibi gözüküyor.

1 yorum:

  1. Maç kaç sayı farkla bitti?
    13.

    Peki biz kaç top kaybı yaptık? 22.
    Bu top kayıplarından kaçı potamıza sayı olarak döndü? 16.
    Yani kabaca 32 sayı yedik ki bunlardan bazıları üçlük olarak potamıza geri döndü.

    Belki bir nevi züğürt tesellisi olacak ama o top kayıpları olmasa bugün bu maçı kazanabilirdik.

    Canınız sağolsun Aslanlar.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0