İyi Sinyaller Var | Galatasaray : 87 - Samsun Basket : 57

Kesinllikle bu sezon en iyi oynadığımız ilk 3 maçtan biridir bugünkü maç. Hem savunmada hem de hücumda bazı eksiklerimiz olsa da çok iyi bir maç çıkardık. Samsun, ligin ilk yarısında bizi 2 sayı farkla yenmişti. Rövanşı çok iyi bir şekilde aldığımızı düşünüyorum. Maçta gözüme çarpan noktalar ise ;

* Tamika ve Katie takıma uyum sağladıkça basketbol seviyemiz üst seviyeye gelmekte zorlanmıyor. Özellikle hücum performansımızda bu iki isim kendileri atmasa da diğer isimleri de oyuna dahil etmeyi başarıyor. Zaman ilerledikçe çok daha organize hücumlar izleyeceğimize inanıyorum.

* Pota altında oynayan Yelena-Yasemin-Bahar üçlüsünün performansı önümüzdeki maçlar öncesi umut verdi. Sophia gibi bir ismin yokluğunda rotasyonu çok iyi bir şekilde sağladık. Yelena ve Yasemin isabetli dış şutlarıyla, Bahar ise mücadeleci yapısıyla ekstra sayılara imzalarını attılar. Umarım bu performansları devam eder.

* Kısa oyuncularımız ise görevlerini çok iyi bir şekilde yerine getirdiler. Özellikle Esra-Nilay ikilisi gerek dış şutlarıyla gerekse topu iyi dağıtmalarıyla hücum çeşitliliği kazandırdılar takımımıza. Tuğba ise bitmek bilmeyen enerjisi ile takım savunmasına önemleri katkıları oluyor. Işıl’ın yokluğunda Nilay’ın alternatifi olmaya devam edecek. Kendi posizyonu olmadığı halde bu mevkiide oynadığının altını çizelim.

* Hücumdaki etkinliğimizin yanı sıra savunmada bütün toplara atlayışımız, mücadelemizin ne kadar üst seviyede olduğunu göstermeye yetiyor. Bu noktada Tamika savunmaya büyük katkılar sağlıyor. Çok iyi birebir savunmacı olmasının yanı sıra top kapma konusunda oldukça etkili. Bu top kazanmalarının devam edeceğini düşünüyorum. Samsun gibi ligin önemli takımlarından birini 57 sayıda tutmamız gerçekten önemli. Keza bu yıl savunmada çok sayıda kötü maç geçirdik ve bunun gibi maçlar oyuncularımızın savunmadaki güvenlerini geri getirecektir.

Artık kaybetmeye tahammülümüz yok. 3 mağlubiyet aldık ki bunların rövanşlarından birini bugünü aldık. Umarım diğer iki rövanşıda alacağız. Takımımız uzun bir dönem sonrası iyi işaretler veriyor.

Arca Yıldırım

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0