Abdi İpekçi'de REZALET !!

Bugün bilindiği üzere Abdi İpekçi'de basketbol açısından oldukça doyurucu bir gün yaşandı. Öğle saatlerinde erkek takımımız ligin güçlü ekiplerinden Banvit'i konuk ederken, akşam saatlerinde kızlarımız Samsun temsilcisini konuk etti. Mücadelelerin arka arkaya olması, biletlerin kombine olması ve bizlerde blog ekibi olarak yanımızda +10 davetlimiz ile katılım sağlamamız keyifli bir gün geçirmemizi sağladı. Maçın fazla analizine girmeyi düşünmüyorum; çünkü daha önemli bir konu var. Oldukça can sıkıcı, bizleri son derece rahatsız edici ve inanılmaz saçma olan bir konu hemde. Hani gözümle görmesem inanmam, o derece artık. Görmeyi bıraktım bugün yaşadık olayı orası apayrı.. Neyse uzatmayalım fazla gelelim konumuza..

Malumunuz maç oldukça gerilimli geçti bugün, bizlerde saha içinden ayakta izliyoruz mücadeleyi. Zaman zaman yanlış kararlar veren (hoş bayan hakem ne zaman doğru karar verdi bu maçta orası ayrı bir soru işareti) hakemlere tepkimizi veriyoruz. Rakip takım oyuncularını oyundan düşürmek adına bir çok cümle sarfediyoruz (herhangi birinde küfür yok, genelde onların sinirini bozan şeylerdi bunlar) Tamam neyse bunları yapıyoruz hemen hemen saha içinde mücadeleyi izleyen herkezin yaptığı gibi fakat maçın ilk dakikasından beri çaprazımızda bulunan Banvit taraftarları (özellikle mavi kazaklık, gözlüklü arkadaş) şahsıma yönelik olmak üzere yanımda bulunan kız arkadaşlara, misafirlerimize ve bana uzun süreli küfürler ettiler. Bir Allah'ın kulu çıkıpta "Arkadaşım ne yapıyorsun" demedi güvenlik görevlileri olarak orası apayrı bir durum. Son periyodun 4 dakikasına girilirken aralarındaki bir arkadaş "Yerine otur ulan mor o...ç..." gibisinden bir laf yaptı. Sonunda maç boyunca edilen küfürlere refleks olarak "Oturmuyorum, hadi gel oturtsana beni" diye cevap verdik kendisine. Sonrasında yaşanan olaylar ise şaka gibiydi. İşte zaten bütün rezalette burdan sonra başlıyor. Edilen küfürler ve üzerimize doğru yürümelerinin yanı sıra salonun özel güvenlik görevlilerinin gelip "Arkadaşlar lütfen provake etmeyin, gerginlik yaratmayın, cevap vermeyin, onlara laf atmayın, ortalığı karıştırmayın yoksa sizleri dışarı çıkartmak zorunda kalacağız" diye açıklama yapmaları şaka gibi. Adam 40 küsür dakika boyunca hem bana, hem aileme hem yanımdaki kız arkadaşıma küfür edecek; saçma sapan laflar yapacak sonrasında gelip suçlu ben olacağım.
Biz bu takıma yıllarımızı verdik. Sezonun başında kombinemizi aldık, her maça en az 10 misafir götürüyoruz, takımın her zaman yanındayız. Şubenin, takımın içinde olduğumuzu söylememize gerek yok. Gerek erkek basketbol, gerek bayan basketbolda durum ve şartlar ne olursa olsun takımın yanında olduğumuz günleri biliyoruz. Takımlar küme düşmemeye oynarkende, şampiyonluğa oynarkende bizler o koltuklardaydık! Deplasman takımın bir grup taraftarı gelip bana ve yanımdakilere maç boyunca küfür edecek, sonrasında insani bir refleks olarak cevap verdiğimizde suçlusu biz olacağız. Bizim güvenliğimizi sağlayacaklarını iddia eden kişiler, bizim haklarımızı savunması gereken kişiler eğer bizim güvenliğimizi sağlayamıyor; birde üzerine haklarımızı koruması gerekirken bir çok kişiden evel haklarımızı çiğniyorsa o konuda sıkıntı vardır! Kendi evimizde biz adamlara misafirperver olalım, küfür etsinler cevap vermeyelim, hakaret etsinler cevap vermeyelim; yaşanan tatsızlıklar sonrasında güvenliği çağıralım onlar bizi dışarı çıkartmaya çalışsınlar. Olmaz böyle rezillik.. Yaşanan gelişmeleri basketbol şube sorumlumuz Mümtaz Tahincioğlu'na ifade ettiğimizde yöneticimiz tabir-i caizse şok yaşadı. Neden o sırada yanıma gelmediniz, gerekeni yapardık onları çıkarırdık diye cevap verdi. Bizim salonumuzda bize edilen küfürler sonrasında birde saldırıya uğruyorsak (üzerimize yürümeler, aradaki demire kadar gelmeler vs.vs.) ve buna rağmen eğer biz suçlu oluyorsak, kimse bana güvenlikten-koordinasyon falan bahsetmesin.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda bugün yaşananlar tam anlamıyla bir güvenlik rezaletidir, başka hiçbirşey değil. Kendisini güvenlik görevlisi olarak lanse eden kişilerin Galatasaray taraftarlarına karşı bir garezi varsa bilelim, çünkü gözleri önünde adamlar saldırıya geçiyor; hakaret ediyor, küfür ediyor, el-kol hareketleri yapıyor bunun suçlusu biz oluyoruz. Bu nasıl bir güvenliktir, nasıl bir koordinasyon ekibidir? Galatasaray basketbol şubesine yapmadığımız şey kalmadı, kombine aldık, forma aldık, maçlara geliyor, misafir getiriyoruz. Ve biz herşeyden evel kendi evinde takımına destek olan Galatasaray taraftarıyız. Bütün yıl salona gelip desteklediğimiz takımın taraftarı olarak bizlerin hakkı korunmuyor, fakat bize saldıran ve bugün deplasmana gelmiş olan Bandırma temsilcisinin hakkı sonuna kadar korunuyor. Birde haksız olmalarına rağmen, hakları korunuyor; biz suçlanıyor hatta tehdit ediliyoruz. Eğer bizlerinde hakkı korunmayacaksa kimin hakkı korunacak, Allah aşkına..

2 yorum:

  1. cnm kardesım aynı seylerı ben bu haftasonu yasadım yanımda kardesım dedıgım kız arkadasım varken tam maca gırmek ıcın yururken 3 4 tane antalyalı serefsız taslamaya basladı nolduunu anlamadan restlestık en sonunda ustlerıne yururken polıs geldı benı cekıp goturduler sonrası allah kerım sankı ben olay cıkarmısım oraya yanımda kız kardesım olaya gıtmısım gebı benı ıcerı almaya calıstılar nyse abılerım sagolsun kurtardılar polısın elınden macın sonundada polısın tekıne KARDEŞİM dedıgım ıcın dayak yıyodum ben kombınemı aldım sakaryada okuyorum her maca gelıyorum sankı polısle ugrasmaya gelıoruz malesef kendını polıs zanneden arkadaslar hep GALATASARAY taraftarının yaptıklarını goruyor

    YanıtlaSil
  2. Oncelikle gecmis olsun.

    Bir daha basiniza boyle bir sey gelirse kameranizin veya cep telefonunuzun video kayit ozelligi varsa bu tip sozlu ve fiziksel taciz yapanlari kayit edin. Yaninizda 2-3 sahit olmasi isi daha da kolaylastiracaktir.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0