Moral Bozucu Bir Mağlubiyet | Galatasaray : 95 - Banvit : 102

Bir takımın aldığı mağlubiyetler sonrasında oluşan etkilerin hep aynı olmadığını gözlemleriz. Bazı mağlubiyetler sonrası oynanan oyundan memnun olan kadro önündeki maçlara daha umutla bakar, mağlubiyetleri çabuk unutur. Ancak bunun tam tersi durumlarda vardır. Maçta son saniyelere önde girdikten sonra maçı verirsen işte bu mağlubiyetlerin etkisi büyük olur. Takımımızın bu mağlubiyeti kolay unutacaklarını zannetmiyorum. Gerçekten oldukça moral bozucu bir yenilgi oldu. Neyse ki önümüzde 10 günlük bir dinlenme süreci var. Bu süreçte yaptığımız hatalara iyice kafa yorabilir, zorlu yolculukta daha emin adımlar atabiliriz. Her zaman olduğu gibi oyunumuzun iki tarafında da eksi ve artılara bakalım.

Bugün savunmamızdan başlayalım. Son dönemlerdeki kötü defans performansımız bugünde devam etti. Banvit, her ne kadar bu ligin önemli takımlarından olsa da 102 sayı yememiz hiç affedilebilir bir olay değil. Özellikle takımlarının en önemli parçalarından biri olan Barış'ın sakatlığından dolayı sahada olmadığı bir maçta.

Çeyreklere göz attığımızda sadece ikinci periyot etkili savunma yapabildiğimizi görüyoruz. Bu süreçte Fatih, takım savunmasını ateşleyerek önemli işlere imzasını attı. Hep vurguladığım o yanlış şut seçimlerine yol açmasıyla takımımıza savunma direnci kazandırdı. Banvit sayı bulmakta zorlandığı bu periyotu sadece 12 sayı ile tamamlayabildi. Bu periyotu bir kenara bıraktığımızda evet bu ara iyi savunma yaptık diyebileceğimiz bir an olmadı. Banvit, hücum silahları ligimize baktığımızda iyi olan bir ekip. Özellikle yeri geldiğinde Lance ile pota altında, Chuck ile hareketli hücumlarda, Barış ve Keith ile dışarıdan etkili olabiliyorlar. Keza bu saydığım bütün hücum çeşitlerini bugün gördük potamızda. Maçın başlarında Barış ile ilerleyen dönemlerde Chuck, son anlarda ise Keith ve Lance öne çıkan isimler oldu.

Takımımızda belirgin olarak gözüken defansif zaaf, rakibe birebir ve ikili oyunlarda çok kolay geçit vermemiz. Bu rakibi takip etme konusunda Evren dışında etkili oyuncumuz neredeyse yok gibi. Bugün baya bir posizyonda geçit veren savunmamızda büyük boşluklar buldu Banvitli oyuncular. Bu fırsatları da iyi değerlendirdiler açıkçası. Potamızda 14 tane üçlük gördük bugün. Bunların 2 veya 3'ü bireysel üçlük. Diğerleri tamamen savunma zaafiyetinden kaynaklanan atışlar. Bu savunma sorununda en önemli kişinin Darius olduğunu düşünüyorum. Oyunda olduğu süreçte rakibine çok kolay geçiliyor. Geçilmesini bıraktım önemli sayıda posizyonda geri bile dönmekte zorlandı. Her yazımda üstüne basa basa vurguluyorum, bir takımın savunması oyun kurucusundan başlar. Eğer burada çok çabuk yenilirseniz bütün savunma dengesini biranda kaybedersiniz. Koç Cem Akdağ da bu zaafiyeti azaltmak için alan savunmasına başvurdu maç içerisinde. Ancak burada başarılı olduğumuzu söylemek çok güç. Alan savunmasında rotasyon çok önemlidir. Biz bugün rotasyonu iyi sağlayamadık. Banvit boşlukları çok kolay buldu. Uzatma anlarında o mucizevi gelen üçlüğün verdiği şokla savunmaya konsantre olmakta oldukça zorlandık. 5 dakikada yediğimiz 19 sayıdan bunu net bir şekilde tespit edebiliyoruz.

Takımımız sezonun geri kalan bölümüne baktığımızda savunmada adeta iki ayrı kimlik ile yer aldı. İlk başlarda savunmada müthiş bir mücadele ve top kapma savaşı var iken son zamanlarda rakibine çok kolay yenilebilen bir takım olduk. Önümüzdeki bu 10 günlük süreçte takım savunmasını düzeltmemiz gerekiyor. Biz, atarak değil savunma yaparak maçları kazanma yoluna gitmeliyiz. Yoksa daha çok maç kaybederiz.
Bugün inişli çıkışlı bir hücum performansı sergilediğimizi söyleyebiliriz. Yeri geldiğinde çok çabuk sayıda bulduk ancak oyunun en rahat olduğumuz dakikalarda da hücumumuzda tıkanıklık ön plana çıktı. Maçın başında fazla etkinlik gösteremedik. Ancak Rancik, takımdaki ölü toprağı atarak ayağa kalkmamızı sağladı. İkinci çeyrekte ise savunmada iyi işlere imzamızı atmamızla birlikte maç içerisinde hücumumuzun en iyi olduğu dakikaları geçirdik. Özellikle Darius'un girmesiyle hızlı hücumlardan sayılarımıza imzamızı attık. Bunun yanı sıra dış şutlarda Murat ve Darius isabetli atışlar sergiledi. Bu çeyrekte de gördüğümüz gibi savunmayı ne kadar iyi yaparsak hücumumuz da o denli etkileniyor bu durumdan. Kaptığımız toplardan veya aldığımız savunma ribauntlar sonrası sayılara çok daha kolay bir şekilde ilerliyebiliyoruz.

Oyunun ikinci yarısına baktığımızda, ilk bölümde Mike'ın üstün performansını görüyoruz. Özellikle karşısında Lance gibi kendisine nazaran ayakları daha yavaş bir savunma bulduğundan, dış şutları bulmakta zorlanmadı ve iyi değerlendirdi. Ancak bu bölümde bir şeyi yapamadık. Oda maçı koparmaktı. Farkın 8'e çıktığı anlarda vurucu darbeyi bir türlü indiremedik. Bu sorunu baya bir maçta da tespit ettim. O maçı kazanmamızı sağlayacak ivmeyi yakalamakta çok zorlanıyoruz. Takımımız 10 sayı öne geçsede bu maçı kesin kazanırız diyemiyoruz ve bu gidişle demekte epey zorlanacağız. Maçın son bölümünde, aynı ikinci çeyrekte olduğu gibi iyi bir performans görüyoruz. Ancak bu iyi performansın altında savunma yatmıyor, bireysellik yatıyor. Özellikle Darius ve Rancik'in birebirleri sonucu bir çok sayımıza imzamızı attık. Bu birebirler dışında, yine aynı isimlerin ön planda olduğu hızlı hücumlar sonucu sayılara gittik. Aynı savunma performansımızı değerlendirirken yaptığım gibi uzatma anlarındaki hücum performansımız içinde bir yorum getirmenin doğru olacağını düşünmüyorum. Takımımız maçın uzama şeklinden dolayı üzerindeki şoku 5 dakikada atamadı.

Takımımız yaşanan malum olaylardan dolayı dar bir rotasyonla oynuyor. Buda takımın fiziki gücünün zayıflamasına sebep oluyor. Zaten dar olan rotasyonumuz bugün Can ve Simas'ın eksikliğiyle iyice kendisini belli etti. Bugün bu iki oyuncumuzun eksikliği gerçekten etkiledi bizleri. Simas'ın o hücumdaki etkinliğini çok aradık. Umarım bu 10 günlük süreçte tüm sakatlarımız sağlıklarına kavuşurlar. Playoff yolunda en önemli maçlarımızdan birini kaybettik. Onun yanı sıra bu dramatik şekilde yenilmemiz takımın moralini oldukça bozdu. Şimdi hem oyuncular hem de teknik kadro olarak çok önemli bir süreç bizleri bekliyor. Bu arayı çok iyi değerlendirmemiz şart çünkü geri dönüşte çok daha zorlu ekipler ile karşılaşacağız.

Arca Yıldırım

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0