Takipçisiyiz!

Bu akşam yaşanan rezilliklere Türkiye Futbol Federasyonu'nun ne gibi cezalar vereceğini merakla bekliyoruz. Maç boyunca fakat özellikle son 15 dakika rakip takım aleyhine küfürlü tezahüratta bulunan, maç sonu sahaya giren taraftar adı altındaki futbol teröristlerinin yanı sıra; rakibinin boğazını sıkan, topsuz alanda rakibine tekme atan futbolcu adındaki karaktersizlere ne gibi yaptırımlar uygulanacağını merakla bekliyoruz. Maç boyunca bütün takdir hakkını ev sahibi takım lehine kullanan ve evsahibi takım oyuncusunun çime takılıp düşmesine bile faul veren hakem adındaki şovmen kılıklı palyaçonun MHK'dan kaç puan alacağını merakla bekliyoruz.

Kadıköy'de oynanan derbide R.Carlos'un tacizine cevap veren Keita'ya üç maç ceza veren zihniyet, yaşanan tartışma sonrasında rakip oyuncunun boğazını sıkan M.Topuz'a kaç maç ceza vereceklerini merakla bekliyoruz.

Maç sonunda sahaya dalan taraftar adındaki şaklaban nedeniyle ev sahibi takıma nasıl bir yaptırım uygulanacağını merakla bekliyoruz. Daha önce akli dengesi bulunmayan bir kişinin sahaya girdiğini ve bu olayın bu sezon ikinci kez tekrarlandığını hatırlatmak istiyoruz. Ayrıca bu konudan bahsetmeyen medyayı hayret ve şaşkınlık içersinde izliyoruz. Tek bir televizyon kuruluşu bu yaşanan rezillikten bahsetmezken hiç bir gazetenin web sayfasında bu durumun fotoğrafı bulunmuyor olması ise bir başka hayret edilecek durum..

Dün akşam ligin süpriz ve güçlü takımlarından Kayserispor karşısında aldığımız beraberlik sonrasında yeri göğü inleten, inanılmaz cümleler sarfederek Galatasaray'ın üzerine oyunlar oynayan, maçın başından yaşanan tartışma için "Neill'in kırmızı kart görmesi gerekirdi" diye ortalığı ayağa kaldıran ve "Bu kadroyla ikinci dahi olamazlar" diyen büyük futbol üstadı (!) olan Rıdvan Dilmen'in; bu akşam Diyarbakırspor karşısında organize atak bile bulamayan takım hakkında neler yazacaklarını, diyeceklerini merakla bekliyoruz.

Topsuz alanda atılan tekmelere neler diyeceği, maçın son dakikalarında Bilica adındaki futbol kasabının yerde yatarken ayaktaki rakibinin ayağını çekmesine ve rakibinin üzerine top atmasına her zaman tarafsız ve objektif olduklarını iddia eden basın mensubu arkadaşların neler diyeceklerini merakla bekliyoruz!

Futbolun güzelliklerini savunduğunu iddia edenlerin bu akşam yaşanan bütün rezaletlere nasıl tepki vereceğini merakla bekliyor ve futbolun güvenilir ellerde olduğunu görmek istediğimizi belirtiyoruz. Bugüne kadar Galatasaray üzerine gerek medyada, gerek sahada gerekse masa başında oynanılan oyunları görmezden gelmiyor ve yaşanan bütün olaylardan haberimiz olduğunu belirtiyoruz.

Futbolu yönetenleri ve disiplini sağlamakla görevli olduklarını söyleyenleri görev başına bekliyoruz! Unutulmasın ki; Türkiye'dir Galatasaray!

12 yorum:

  1. Emrenin bu akşam 7-8 tane sarı kart görmesi gerekiyordu. Bi hakem bi maçın altında bu kadar kalır. Mehmet Topuz kartı da artık ayıp olmasın bari diye gösterilen bi karttı. hakem tek kelimeyle berbattı.

    YanıtlaSil
  2. Ayrıca bakın Diyarbakırlı futbolcu Erdinç ne diyor?

    "Fenerbahçeli futbolcular çok çirkef oynadı. Maç bittikten sonra Bilica üzerimize topla şut çekti. Bunu yetkililerin incelemesini istiyorum."

    YanıtlaSil
  3. kayserispor'un bir yöneticisi maçtan sonra terbiyesizlik bu, galatasaray'ın medyada gücü varsa, bizim de başka güçlerimiz var, görürler onlar falan gibi tehditler savuruyordu. bu adamın bir ceza alma durumu var mı?

    YanıtlaSil
  4. o dediğim adam belediye başkanıymış galiba ceza alamaz herhalde :)

    YanıtlaSil
  5. Bravo. güzel yazi...
    küfür ve saha dalan kisi icin en az 2 mac ceza gerekiyor.

    emre 5 kart görmesi lazimdi.
    dün bize 3 dakika uzatma verdiler
    bunlara 5 dakika ! neden aceba ?
    bilicadan zaten nefret ediyordum, simdi daha da
    artti nefretim.

    ha bu arada yalcini sami yene bekleriz ;)

    YanıtlaSil
  6. Sevgili FCN, sen hangi maci izledin acaba? Ben izleyemedim gerci ama gorebildigim kadariyla necip Turk medyasi bu konuya hic temas etmemis. Eger gercekten yazdigin gibi bi durum olsaydi, Arda'nin mac sonunda sahaya girmesini kacirmayan sahin gozler bu olaylari da atlamazlardi. Bence sen yanlissin, kimse girmemistir sahaya. Ridvan ise tum objektifligiyle Diyarbakirspor'un hakkini vermis. Tabii ki bi Kayseri'yle Diyarbakir'i bir tutmamak lazim.

    YanıtlaSil
  7. iyi yazmışın güzel yazmışında FCN.bundan kimin haberi olacak?..veya nekadar haberi olacak bu gerçeklerden...Zira biliyorsun,medyanın ve federasyonun(fenerasyon mu deseydim!)gerçekleri çok başka..Bunları onlara gösterecek hatta gözlerinin içine sokacak bir yol olmalı....
    Medyaya baktım sabahtan;hemen hemen tüm gazeteler ve özellikle o üç spor gazetesi görmüşsünüzdür;hakemin resmini kocaman sürmanşete koymuşlar ''hakem rezilliği,biri tuttu biri vurdu,hakem çıldırttı''gibi inanılmaz ama bana görede rezilce başlıklar atmışlar..Sebebi ise Güiza'nın bilmem kaçıncı dk.'da tutulması penaltı imiş..Feryat figan hepsi bir ağızdan...ama blica'ya olması gereken kırmızı(DK 36)hekemin takdir hakları lugano ve emrenin çirkefliği ve oyunu katletmeleri,taraftarın sahaya girmesi dediğin gibi seninde,bir kez değinilmemiş..çoğunda da tek bir satır bile olmadığı gibi aynı doğrultuda tv yayınlarınıda gördük dün gece.. Ayrıca stadın zemini filan demişler hepsi..yani suçlular bunlardan ibaret...Kadir has'ın kepaze zemininde oynanan(oynanmak istenen!)futbolu görmezden gelip Galatasaray'a her türlü manzumeyi dizenler bu kez zemini görmüşler,stad fenerin olunca tabi!
    Benim asıl varmak istediğim konu şu; yazılı- görsel medya böyle,fedarasyon malum..Şimdi; daha hocasını bulamayan ve kura çekimlerine cıscıbır giden Türk futbolu;içerdeki bu hegomanyayı tekelciliği ''Türk futbolundan banane önemli olan ben ve benim takımım'' zihniyetinden kurtulmadan nekadar ve nereye kadar yol alacaktır?..Bu bağlamda baştaki soruya dönüyorum,bunları bildiğimiz halde ne yaptık ne yapacağız??? lütfen cevap!!....
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  8. hic bosuna beklemeyin...bu medya insani deli eder! hakemin vasat yönetimine degilde hepsi kötü zemini konu almis..

    YanıtlaSil
  9. Öncelikle mükemmel bir yazı her kelimesine harfiyen katılıyorum.Ama uzatma dakikalarının neden 5 dakika olduğuna değinmeyi unutmuşsunuz.5 dakikalık ne oldu o maçta çok merak ediyorum herhalde hakemle aynı maçı takip etmedik.Bizim maçlarımıza 5 dakika verildiğini neredeyse 1-2 kez görmüşümdür.Ama nedense bu takımın her beraberlik ve mağlubiyet durumlarında uzatma süreleri inanılmaz şişiriliyor.Buna bir son verilmeli.Ayrıca Topuza en az 3 maç gerekiyor.Ayrıca Bilica denen kasapa da 1 maç verilmesi gerekiyor.Emre denen çirkef için söyleyecek söz dahi bulamıyorum.Kendilerini arenada zannedenlere birinin dur demesi lazım.Büyük takım oyuncusu olmak karşındaki takımın oyuncusuna saldırmanı haklı kılmaz.Ve bu sadece bu maç değil her maçta olan birşey.Başroller zaten hep bilindik:Lugano,Bilica,Topuz,Emre ve o yere göğe sığdıramadıkları kaptanları.Ve evet maç sonuna doğru yağılan tezahuratlar ve bir palyaçonun sahaya girmesine ne gibi cezalar verilecek merakla beklemekteyim.Verilmesi gereken cezalar:
    Bilica 1 maç,Topuz 3 maç,2 maç seyircisiz ve 50.000 ytl para cezası...Dipnot:Bakalım benim öngörülerime federasyon ne derece yakınlaşabilecek? Saygılarımla...

    YanıtlaSil
  10. @ Manuel Calavera

    Fotoğrafın üzerine tıkla istersen, gör bak sahaya giren arkadaş varmıyşmış yokmuymuş.

    TSL'den pek bir haberin yok sanırım, genelde bütün kurallar Fenerbahçe dışındaki takımlara uygulanır güzel kardeşim ;)

    YanıtlaSil
  11. @FCN, manny calavera arkadaş ironi yapmış bence :)
    yani medya yok sayacak ve olmayacak :)

    YanıtlaSil
  12. Ironi yaptim tabii ki :) Konuyla ilgisiz bi de ekleme yapayim. Ridvan Dilmen'in yorumculugu hakkinda fikir almak icin kendi sesinden "Ridvan Dilmen ve Mert Aydin'dan kura yorumu" baslikli videoyu bu adresten izlemenizi oneririm: http://video.ntvmsnbc.com/?719302#v013168103237008188164240089181235225189222021006

    Anlayan olursa bize de bi ozet gecer heralde. Ercan Taner dayanamiyo en sonunda Mert'e zapliyo :)

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0