Türk Futbolu Adına Güzel İşler..

Fazla sevmem aslında Ankaragücü takımını, hatta yaptıkları anlamsız ve saçma sapan Anti-34 manifestosundan ötürü ufaktan bir gıcık olma durumumda vardır, renkleride bunun baş etkenlerinden birisi diyebiliriz. Sonuç itibariyle Ankaragücü'nü sevmem için herhangi bir sebep yok. Fakat yaptıkları doğru düzgün bir iş var, tebrik etmek gerekir. Her ne kadar belediye destekli bir bütçeleri olsa bile, Avrupa'da hala isimleri geçen yabancı oyuncuları ülkemize getirmek, üzerine birde Fransa'yı Euro 2000'de şampiyon yapan Lemerre'yi takımın başına geçirmek gerçekten büyük bir iş ister. Adamları nasıl ikna ettiler bilmiyorum, yıllık kaç milyon euro veriyorlar orasınıda bilmiyorum; fakat bildiğim tek birşey varki; Ankaragücü güzel ve doğru işler yaptı Türk futbolu adına.. Ara transfer döneminde Geremi, Jan Rajnoch, Rothen, Sapara ve Vittek gibi isimleri renklerine bağlayan Ankara temsilcisi takımın başına sezon sonuna kadar Roger Lemerre gibi bir hocayı getirdi. Bu tür isimlerin gelmesi hem ligimizin kalitesini, hem Turkcell Süper Lig'in marka değerini arttıracaktır. İhalelerde 400milyon dolara yakın paralar saçılırken; lig içersinde ikinci sınıf yabancılar olmasından ziyade böyle isim yapmış yabancıların olmasıda gereklidir. Türk futboluna yeni bir tat, yeni bir heyecan katacakları kesin..

Türk futbolunun gelişimi için bu güzel işlere imza atan Ankaragücü yönetimine bir futbolsever olarak teşekkür etmek gerekir.

5 yorum:

  1. Lemerre'yi getirmeleri gerçekten çok önemli bir hamleydi. Başarısız olsa bile piyasadaki kaşarlaşmış hocalardan sonra değişik bir ismi TD yapmaları takdir edilebilir.
    Gökçek bu atılımı devam ettirirse bir kaç seneye ilk 5 potasına sokabilir Ankaragücü'nü...

    YanıtlaSil
  2. yaşı geçmiş adamları doldurmak, ankaralıların paralarını belediye başkanının oğluna oyuncak yapmak gibi önemli hamleleri için teşekkür ediyorum kendilerine.

    YanıtlaSil
  3. @ Spooky

    Rothen - 31
    Geremi - 31
    Rajnoch - 30
    Sapara - 28
    Vittek - 28

    Yaşlarını çok abartmaya gerek yok, gayet ideal Ankaragücü için bu yaşlar.

    Ne kadar bütçeleri belediye destekli olsa bile bu oyuncuları getirmek büyük başarıdır.

    YanıtlaSil
  4. FCN Blog, yazdıklarına genel itibariyla katılıyorum. Hâttâ bu transfer stratejisi ligin diğer takımlarına da yayılmalıdır. Fakat ben çok umutlu değilim. Sanırım göreceğiz ki yayın ihalesi sayesinde ligin dibindeki bir takım dahi gayet sağlam paraları kasasına koymasına rağmen, transfer döneminde yine adı sanı duyulmamış, menajer kazığı adamları kadrolarına katacaklar. Ondan sonra biz de düşüneceğiz, sırf yabancı hakkı var diye Uganda liginin orta sırasındaki bir takımdan getirilen bir Afrikalıyı neden bir Türk oyuncuya tercih ediyorlar diye...

    Benim içime sinmeyen noktaysa bu işte Gökçeklerin parmağının olması ve ne yazık ki gölgeleri artık Ankaragücü'nün üzerinden kalkmayacaktır. Ankara Belediyesi'nin borçlarını bütün Türkiye doğalgaz faturasıyla karşılamaya çalışırken, vatandaşın vergisinin Ankaragücü'ne fon olarak gitmesi fikri dahi insanı çileden çıkartmaya yetiyor.

    YanıtlaSil
  5. Beyelr Gökcek ailesinin yaptiklarini galiba herkez biliyor artik. Son secimlerde Kilicdaroglu sagolsun hepsini belgeledi ama yinede aldilar temiz secimleri... neyse gecelim futbola. Adamlarin yapmaya planladigi cok güzel birsey. Stad, Antreman sahasi gibi projelerle Ankaraya yakisir Tesislerin yani sira yeni bir takimda kurulacaktir eminimki. Su anki gelen oyuncularin cogu avrupada isim yapmis ve gercekten kaliteli oyuncular. Su an belki form düsüklügü yasiyorlar ma FCNinde belirtigi gibi bir Geremi 31 yasinda. Viera 33/34 yasinda Manchester City gibi Hedefleri olan bir takima gitmedimi? Seedorf su an yine avrupa devinde oynamyiormu? Yani Geremi 3-4 sezon daha oynasa ne mutlu AGye bence. Gelen oyuncularin cogu kiralik zaten. Stad,Tesisler bitince galiba ankara tamamen transfer piyasasina akacaktir.

    Bir düsünsenize 2 Takim sahada. Kadrolarda yabanci olarak Geremi, Vasell, Vittek, Rothen, Sapara, Gio, Neil, Jo, Baros, Elano, Keita gibi yildizlar sahada ve bunlarla kalitelerini artan yerliler Arda, Mehmet Topal, Servet, Hakan Balta, Sabri, Ufuk Ceylan, Serkan Kirintili, Ediz Bahtiyaroglu, Elyasa Süme, Mehmet Cakir, Aydin Karabulut... ve bu iki takimdan birtanesi 3 büyüklerden ve Trabzondan degil. Iste Kaliteyi artiriyor AG o yüzden Tesekkürü borc bilirim AGye.

    Ayrica Laf atacak en son kisiler biziz. Kewell geldiginde Geremiden cokmi isimliydi? Adamda form düsüklügü yasadi diye getirdik bugün cogu kisiyi utandirdi. Lemerre gibi bir TD gelmis ve daha konusan var. Kiskanclik yapmayalim arkadaslar Trabzonsporlular gibi. Bize dokunmaz zaten Ankaragücünün ilerlemesi. Dahada katkisi olur. Eskiden Yasli yildizlari alan 3 Büyüklerdi bugün Ankara bu oyunculari aldi yarin Manisa alir sonra Antepe bile gider böyle isimler. Biz De Boeru, Fener hojdonku, Carlosu getirmedimi yaslari 30 küsürken adam tatile geldi resmen. Simdi AG bu yoldan gider 3-5seneye eminim büyüklerin Transfer politikasini uygulayacaktir. Amacda bu olmali. Avrupaya/Dünyaya TV maclarini satamasak 3 sene icinde Digitürk bu parayi karsilamaz. Karamehmet enayi degilya. Kapatir dükkani bizde topluca havamizi aliriz...

    O yüzden helal olsun bu kadar yildizi getiren (HIC SEVMIYORUM ASLINDA O INSANLARI ADINI BILE ANMAK MIGDEMI BULATMIYOR DEGIL) Gökcekleri... Belediye parasi olsa bile

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0