%100 KIRMIZI !

Galatasaray'da haftasonu yaklaşıyor, yaklaştıkça heyecan giderek artıyor. Gerek Fenerbahçe derbisi, gerekse derbiden bir gün önce gerçekleşecek olan başkanlık seçimi.. Haftabaşında yaşanılan hüzünlü ve zor günlerden sonra nasıl bir haftasonu olacak merak etmiyor değiliz fakat enteresan bir haftasonu olacağı kesin..

Adnan Polat geçtiğimiz günlerde Lig TV'de yeni yayına giren Şansal Büyüka'nın sunduğu VIP programına katıldı. Program dün yayınlandı ve başkan bir çok şeyden bahsetti. Aslantepe'den, kombinelerden, biletlerden, projelerden ve seçim çalışmalarına yönelik sorularda kısacası ağzımıza bal çaldı. Asıl şov sanırım Perşembe günü yapacağı genel toplantıda olacak. Kısa kısa bahsedelim başkanın açıklamalarından, bazı konuları ayrı başlıklarla altında değerlendireceğiz.

Bizim rengimiz kırmızı, başkanda perşembe öncesi şovunu yaptı. Açıklamaların önemli maddeleri aşağıda, en azından geleceğimiz ile ilgili olanlar.. Buyrun takdir ve yorum sizin..

- Galatasaray artık önünü görebiliyor. Önümüzdeki iki sene içersinde başladığımız projelerin bitmesiyle Galatasaray sportif olarak, ekonomik olarak, tesis olarak daha rahata kavuşacaktır.

- Zamanımızın %25’inden fazlasını seçime ayıramıyoruz, Galatasaray’ın çok önemli yürüyen işleri var. Bir taraftan yeni projeler var, yarından itibaren sponsorluklar konusunda yeni sözleşmelerimizi duyarsınız. Bunlarla birlikte sponsorluk anlaşmalarımızda gelirimiz toplamda 170 milyon dolara çıkacak.

- Listem hazır benim. Birinci kuralım; Galatasaray kimsenin cebinden yönetilmeyecek. İkinci kuralımız ise; özellikle tecrübeli, bilgili, çevresi ve itibarı yüksek olan Galatasaray’a zaman ayırabilecek insanlara ihtiyacım var. Bunların ağırlığının işadamı olması tercihim. Galatasaray kendi potansiyeli ile kendisini yönetebilecek potansiyele sahip.

- Nisan ayında Yiğit’in bir projesi daha var ve herhalde o proje de yılda Galatasaray’a 15milyon dolar kaynak yaratacak. Onun hazırlıklarına devam ediyor.

- 3 profesyonelin buraya getirilmesi seçimi etkilemez diye düşünüyorum. Peter Kenyon ile ilgili baktığınız vakit, uluslararası bir futbolcu menajerlik şirketinde görev yapıyor. Galatasaray’a bu durum hiç uygun değil. Galatasaray’da görev yapan birisi masanın iki tarafında olamaz, olmaması gerekir. Esteve’yi çok iyi tanıyorum, bir dönem Barcelona’nın pazarlamasında çalıştı. Şu anda tamamen futbol organizasyonları yapıyor. Bu şekilde ki insanların gelip adapte olacağı sürenin başkanlık dönemine yetmeyeceğini düşünüyorum.

- Biz bu uygulamayı 1.5 senedir başlatmış vaziyetteyiz. AIG firması dünyanın en büyük stat ve arena işletmecisi. Aşağı yukarı 70’e yakın arena ve stat işletmesini yapıyorlar. 3 seneliğine anlaştık ve Türk Telekom Arena’daki işletmesi onlarda olacak.

- Kimsenin haberi yok ama 6 aydır bizde görev yapan Neill Jeff adında bir arkadaşımız var. Wembley Stadı’nı yöneten, organizasyonunu yapan bir arkadaşımız var görevde ve Telekom Arena için herşeyi o ayarlıyor. 3 yıl için sistemi oturtmasını bekliyoruz ve sonrasında görevden ayrılacak ama önce sistem oturacak.

- Avrupa’nın en büyük pazarlama şirketi ile 1.5 sene evel anlaştık. Galatasaray ürünlerini pazarlama konusunda yoğun uğraşlar veriyorlar. Koltuk, loca vs. pazarlama konusunda görev yapıyorlar gündem o. Mesela biz localardan 70 milyon dolar beklerken bunların devreye girmesiyle 95 Milyon dolarlık bütçe bekleniyor. Bunun %50si realize oldu.

- Kişiler yerinekurumların birikimlerinden yararlanmayı öngörüyoruz. Gelen üç arkadaşımızın, part-time olarak Galatasaray’a çok fazla katkı vereceklerine inanmıyorum.

- Galatasaray’ın krebilitesi geri geldi. Verilen 70 milyon dolar Türk sporunda bir kulübe verilen en yüksek meblağ. Bugüne kadar alınan bütün kredilerde başkanların veya yöneticilerin kefaletleri vardı fakat bu kredide böyle birşey yok, biz hiçbirimiz imza koymadık. Bizim borç-alacak farkımız 31.12.2009 itibariyle 129 milyon dolardır, bu nakit borç.

- Galatasaray 2014’ten itibaren nakit üretir hale gelicek. Yayından, stattan, sponsordan, iletişimden vs.vs.. kısacası herşeyinden Galatasaray nakit üretecek.

- Fenerbahçe kulübü yaklaşık 7 senedir yeni stadında oynuyor. Yıllık geliri 50 milyon dolardan bahsediyorlar. Biz ise Ali Sami Yen'de 20 milyon dolardan bahsediyoruz. Yani arada 30 milyon dolar var ve bu 7 yılda 210 milyon dolar yapar. Böyle bir fark yedik maddi olarak ki bu sadece stat gelirleri.. Ali Sami Yen'in yerine bir iş merkezi yapılması planlanıyor ve bizimde elbette bu iş merkezinden kira gelirlerimiz olacak.

- Aslantepe'de ilk maçımızı gelecek senenin ikinci yarısında oynayacağız. Şu anda iç dekorasyonu, catering firma anlaşması bile hazır. Stadımızın üzeri açılır-kapanır olacak. Kapaklar dışında iç mekanizması hazırlanıyor. Takvime göre ilerliyoruz herhangi bir sıkıntı yok.

- Riva'yı tarladan ruhsatlı, imar izni olan bir araziye dönüştürdük. Bugün istesek orada inşaata başlarız fakat biraz daha beklemeyi tercih ediyoruz. Riva'yı satmak istemiyoruz. Riva'nın bize artı olarak getireceği değer 200 milyon dolardan fazla..

- Taraftarlarımız eğer Galatasaray TV, Galatasaray Bonus, Galatasaray Mobile gibi projelerimize 100 bin kişilik bir katılım sağlarsa bize bu katılımın dönüşümü olarak 10 milyon dolar gelicek. 25 milyon taraftarı olan bir camiadan bahsediyoruz.. Bu rakam 500 bin oluyorsa bize 50 milyon dolar gelicek.

- Fenerbahçe maçında kulüpten inanılmaz bir bilet talebi var. Bizde şöyle bir karar aldık: Galatasaray Bonus veya Galatasaray Mobile'ı olmayanlara bilet vermeyeceğiz. Herkesin cebinde kredi kartı var, cep telefonu var. Madem Galatasaraylısınız, o zaman bunları kullanın.

5 yorum:

  1. Tamam baba seni destekliyoruz da mobile de var bonusda var tv de var bilyoner de var. Ama maça gelemiyoz. Nasıl iş bu.

    YanıtlaSil
  2. Nickin güzelmiş Gala's =) aynen katılıyorum sana bakalım yarın sabah hangi abilerimiz ya da hangi polis amcalarımız girecek ön sıralara gişe 10:00 da açılıp 10:04 te biletler bitti denilecek mi? Sırayı organize eden Galatasaraylılıkla uzaktan yakından alakası olmayan 3-5 çapulcu DELİKANLI yüzünden kilometrelerce öteden gelip yüreği galatasaray sevgisiyle atan renkdaşlarımız yine mi aynı kaderi yaşıcak..

    YanıtlaSil
  3. @Gala's

    Aynen. Her şey var, şu bilet fiyatlarından gidemiyoruz maça. Bari kale arkası uygun fiyatta tutulsaydı.

    YanıtlaSil
  4. Aha adaş Gala's çıktı ortaya :)

    Bilet fiyatlarını belirtmek fayda var;

    Numaralı Grup 1: 350 TL
    Numaralı Grup 2: 300 TL
    Kapalı Alt Grup 1: 300 TL
    Kapalı Alt Grup 2: 250 TL
    Kale Arkası Kapalı: 90 TL
    Yeni Açık Alt: 70 TL
    Yeni Açık Üst: 70 TL

    YanıtlaSil
  5. adnan polat projeleri ortaya koymuş..adnan öztürk ise sadece vaat'de bulunuyor..bahsettiği 3 kişi hakkındadi yorumlarımı zaten önceki yazılarda yapmıştım..tamamen göz boyama..

    Adnan polat'ın 2 sene daha başkanlığı hakkettiği kanaatindeyim ..

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0