Emre'de Arda'yı Görmek..

Emre Çolak. Galatasaray futbolcu fabrikasının son modeli ve son ürünü.. Galatasaraya küçük yaşta gelen ve bu sene Frank Rijkaard yönetiminde A takımda boy gösteren müthiş yetenek diye tanımlayabiliriz genç oyuncuyu. Üstün top tekniğinin yanı sıra bireysel yetenekleriyle gelecek vaadeden bir isim olarak görünüyor. Boyunun kısa olması ve fiziken güçsüz olması ise onun en büyük eksikliği olarak göze çarpıyor. Yaşı daha çok genç, bu eksiklikleri giderebilecek kapasitede ve potansiyelde olduğunu bizler gibi hocalarıda, kendiside, çevreside biliyor.

Genç Emre'yi izlerken oyun yapısı, oyun stili ve oyunu takım arkadaşı olan ağabeylerinden birisini andırıyor gibi. Top sürüşü, topu kontrol edişi, tarzı, stili ve tekniği Arda Turan'dan başkası değil elbette.. Koşma şeklinden tutun, topu kontrol edişine kadar birebir Arda'ya benziyor genç oyuncu. Arda Turan gibi çalım atmaya kalkıp rakibi eksilten, uzaktan vurabilen, oyunu çizgide oynayabilen ve birebirde takım arkadaşına pas vermek yerine sorumluluk alarak çalım atmaya kalkan bir oyuncu Emre Çolak. Altyapıdan gelen, Galatasaray sevgisini, ruhunu, etiğini iliklerine kadar hisseden ve bir çok kademede Murat ile birlikte kaptanlık yapan genç oyuncu kim bilir Arda takımdan ayrıldıktan sonra yerine geçecektir belki de..

Emre Çolak'ta birilerini görmek ve bu kişinin Arda olduğunu bilmek her Galatasaraylı gibi bizleride inanılmaz mutlu ediyor. Galatasaray futbolcu fabrikası çalışmaya devam ediyor; umarız Emre'de zamanı geldiğinde 10 numarayı sırtına geçirir, bandı koluna takar. Ama önce çok çalışması gerekiyor..

1 yorum:

  1. değerlendirmelere, tespitlere birebir katılıyorum ve yazı için ellerinize sağlık diyorum..

    peki cem sultanda kimi görüyoruz? bilemiyorum belki blogunuzu takip ederken kendisini A takımla görebilmiş olamasak da onunla ilgili yayınladığınız bir değerlendirmeyi kaçırmış da olabilirim ama umarım yakın zamanda kendisini de izleyebiliriz ve burda onunla ilgili bir başlık altında konuşabiliriz..

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0