Ufak bir hata = Büyük bir kayıp!

Galatasarayımız zorlu deplasmanda Trabzonspor'a 1-0 mağlup olarak liderlik koltuğuna oturma şansını kaybetti. Maç boyunca bir çok pozisyondan yararlanamayan ekibimizde Emre Güngör'ün hatasının ardından Colman'ın golüyle geriye düştüğümüz maçta Giovani'nin performansı göz doldurdu. Maçın hakemi Yunus Yıldırım ise kaş yapayım derken göz çıkarttı. Mücadelenin ilk sarı kartı tekmeler ve el kol hareketleri havalarda uçuşmasına rağmen 78'de geldi. Gelecek hafta evimizde ezeli rakibimiz Fenerbahçe'yi ağırlıyoruz. Artık puan kaybına tahammülümüz yok, kazanma vakti geldi hatta geçiyor bile..

Leo Franco:
Maç boyunca pek konuşulacak birşey yapmadı diyebiliriz. Yediği golde herhangi bir hatası yok, çünkü orada yapacak pek birşeyide yok. Yan topları iyi sezmesi ve Burak'ın birebiri dışında etkili olduğu bir noktada yok Arjantinli kalecinin.. Yapması gerekeni doğru zamanda yaptı diyebiliriz.

Emre Güngör: Maça çok iyi başladı, inanılmaz toplar kesti. Ters kademeye girdi, rakibin atağını kesti. Rakip forvetlere geçit imkanı vermezken tamda o dakikalarda hiç bir savunma oyuncusunun yapmaması gereken şeyi yaptı. Neredeyse kusursuz oynayan Emre'nin hatası üç puana mal oldu. Ceza sahası ön çizgisinde rakip oyuncuya çalım atmaya kalkınca bir anda golü kalemizde gördük. Yakışmadı Emre, hiç yakışmadı..

Lucas Neill: Emre ile uyumu çok iyiydi maçın başında, golden sonra biraz daha sorumluluk almaya başladı. Kendisinden istenileni yaptı, rakip forvet oyuncularıyla iyi savaştı. Yediğimiz golde topu Emre'ye vermesi garanti oynama düşüncesiydi fakat Emre'nin yaptığı hata onada pahalıya mal oldu.. Keşke taca vursaydı topu fakat nerden bilebilirdi ki?

Caner Erkin & Sabri Sarıoğlu: Kanatlarımız iyi çalıştı, hücuma iyi destek verdi. Fakat bunun yanında zaman zaman savunmayı unuttular, defans yapacaklarını akıllarına getiremediler. Zaman zaman boş alanlar bıraktılar rakiplerine, zaman zaman hücumda sorumluluk almak istediler. Caner hala bir sol bek olmadığını tekrar gösterdi bu maçta ama zorunluluktan olmasa Frank oynatır mı hiç? Bir tane düzgün orta, bir tane! Çok mu şey istiyoruz acaba bu ikiliden, bilmiyoruz ki..

Barış Özbek & Mustafa Sarp: Savunmaya yardım yok, ileriye yardım yok. Takımın hücumlarını bozmak, rakibe ortasahayı hızlı geçme şansını vermek var. Nasıl bir ortasaha ikilisi bu anlamak mümkün değil. Mehmet Topal ve Arda'nın sakatlanmasından sonra ortasaha kimlere kaldı, buyrun görün. Hiç bir zaman Galatasaray'ın futbolcusu olamazlar, bu bir gerçek..

Elano Blumer: Brezilyalı takımı yönetmeye çalıştı, zaman zaman attığı arapasları ile etkili oldu. Hücum varyasyonlarının yanı sıra savunmaya yardıma gelişi, kademeye girmeye çalışması ve topu taşımak istemesi son haftalarda almadığı sorumluluğun göstergesi..

Giovani Dos Santos: Kasımpaşa maçından sonra en etkili Giovani diyebiliriz.. Zaman zaman çizgiye, zaman zaman ters kanada, zaman zaman içeriye girişleri ile rakip savunmayı delmeye çalıştı. Kaleciyle karşı karşıya kaçırdığı pozisyonun yanı sıra dikine girip vurduğu pozisyonda var. Zamanla daha iyi olacak, sorumluluk alması gerekiyordu ikinci yarıda sorumluluk almaya başladı. Ondan beklentiler çok fazla ve oda bunun farkında..

Kader Keita: İlk yarıda tabir-i caizse yokları oynadı son 5 dakika biraz kıpırdadı. Tabii agresif ve sinirli olduğunu bilen Trabzon taraftarıda, oyuncusuda, teknik heyetide özel hazırlanmış Fildişi'li yıldız oyuncuya.. Boş alan pek bırakmadılar, top ayağına geldiği anda 3 kişi ile tepesine çöktüler.

Joao Alves: Etkili gibi göründü ilk yarıda, iyi top sakladı, oyunu iyi okudu zaman zaman, iyi indirdi ve içeriye girip bitirmek istedi. Tabii rakibin sert savunması karşısında biraz hırpalandı bunları yaparken. Müthiş mücadele ediyor, devrilmek bilmiyor. Köşeden girip vurduğu pozisyonda kalitesini tekrar tekrar gösterdi Brezilyalı genç forvet.. Güçlü fiziği ile rakip savunmayı allak bullak etmeye çalıştı, başarılıda oldu. Ama o istenilen son vuruşu bir türlü yapamadı..

Milan Baros: Maçı gerçekten kazanmak isteyenlerden biriside Baros'tu. Girdiği mücadelelerde düşmemek için uğraştı, çabaladı. Rakibi yıprattı, bir sağa bir sola gitti ama istediği son vuruşu bir türlü yapamadı. Sakatlık sonrası ufak ufak kendine geliyor. Gelecek haftalarda çok daha iyi bir Baros olacak.

10 yorum:

  1. Hocam ilk defa size kizma mecburiyeti duydum.

    Baris Sarpi ben yorumlarimda sezon basindan beri GSa yakismayan iki futbolcu olarak yaziyordum ama siz daima cocuklarda bir isik görüyordunuz simdimi gördünüz. Mustafa bu takimda en fazla yedek olmali oda GS sevgisinin büyük oldugundan. Mustafa asiri form düsüklügü yasiyor diyemiyorum cünkü ilk maclarda asiri formdaydi o yüzden. Su anki Mustafa normal bir sekilde oynuyor ama iste görüyoruzki anadolu takimlarina anca yetiyor formu.

    Bu Baris adli tipi Futbolcudan saymiyorum. Deli dana gibi dört dönüyor sahada. Kosularin 90%i bosa gidiyor. 10 pas atar 1tanesi en fazla 2si adami bulur. Ne kadar savassada hücüm etsede bizim oyuncumuz olamaz! Sutlarinin 95%i havaya yana disari... Iyi oynayan adamlarin ayagina dolasiyor... Ya savasan 1 tane futbolcu lazim her takima dogrudur ama o oyuncu daha cok Gattuso gibi yada Ernst gibi olmali. Su an Türkiyede o tip türk olan birtek Emre B. var oda cok aggressiv ve insan degil yani bize uymaz. Bence Topalda eski formuna girmeyecekse orta sahamiza sene sonunda 2 isim lazim. Arda ile Elanoyu yada Gio ile Elanoyu yan yana oynatmayi düsünmüyorsa Rijkard ozaman kesin 2 adam lazim...

    Birdaha bu barisi bu forma altinda görmek istemiyorum gercekten istemiyorum... aci cekmekten biktim artik...

    YanıtlaSil
  2. Barış ile Mustafa Sarp'a yorum yaparak boş yere nefesimi tüketmek istemiyorum.

    Caner'in inşallah sene sonunda bonservisi falan alınmaz. İsterse yetenek tanrısı olsun bir futbolcu, oyun zekası olmadıktan sonra faydası yok. Korner olunca biliyorum ki gidip Caner kullanacak ve ön direğe atacak topu. Sol kanatta topu alınca biliyorum ki dümdüz ceza sahasına şişirecek. Ve her pozisyonda da korkumda haklı çıkıyorum, aynen yapıyor bunları. Ve hiçbir sonuç alamadığını bilmesine rağmen yapıyor. Bu şekilde sonuca gidemediğin ayan beyan ortadayken neden ısrarla aynı şeyi denersin ki?

    Emre Güngör'e de birşeyler söylemeden geçmek olmaz. Futbolcu dediğin biraz haddini bilmeli, hele yeteneği üst düzey değilse daha çok haddini bilmeli. Zaten Barış olmayan yeteneğine ramğen Zidane gibi oynayama çalışıyor, Emre Güngör'de Neill'e özendi çalıma kalktı.

    Yani nedir bu özenme olayı anlamıyorum. Bülent de çok yetenekli değildi ama hiç böyle işlere kalkmıyordu arkadaş. Düz oynuyordu defansta, risk almıyordu. Zaten Popescu alıyordu o riskleri, adam geçmeye, orta sahada pas atmaya çalışıyordu. İkinci bir adama gerek yok.

    Barış, Mustafa Sarp gibi adamlar nasıl futbolcu olabilir anlayamıyorum hakikaten ya. Futbolcu olmak bu kadar kolay mı, sadece adam mı kovalayacaksın sahada? Bugün 2008 yılındaki Galatasaray-Trabzon maçını gösterdi tv, Mehmet Topal'a bakıyorsun 10 numara oyun oynuyor. Bugün ortada yok. Ayhan için yorum yapmak mantıklı değil, bitik duruma gelmiş artık. Yaşı arttı artık performans beklemeyebilirsin. Ama diğerleri ne yapar?

    Rijkaard'a cidden üzülüyorum . Adam bir maç Mehmet-Ayhan'ı oynatıyor, bir maç Mustafa-Barış'ı oynatıyor. Bir türlü olmuyor, olamıyor. Başka alternatifi de yok elinde. Yapacak birşey yok yani. Gelecek sene için orta saha oyuncusuna ihtiyaç var. Transfer mevsiminde yaparlar onu da, hallederler sorunu.

    Rijkaard Eskişehir, Ankaragücü ve Trabzon maçlarında kontrol futbolu denedi. Rakiplere gol attırmayacak şekilde kurdu takımı, ona göre yerleştirdi herkesi sahaya. Kitleme işini de iyi şekilde yaptı. Senin hücum oyuncuların yetenekli zaten, bir şekilde atacaksın golü. Rakibin gol atması için tek ihtimal var, sen hata yapacaksın. Eskişehir maçında Mehmet, bu maçta da Emre verdi o pozisyonu ve rakipler aldı maçı.

    Bunu anlamak, bunun üzerine futbol oynamak bu kadar zor mudur?

    Hadi onu da geçtim, bunu anlamayıp hala "Galatasaray vasattı" diyen zihniyet nedir ya. Bu adamlar tvde yorumculuk yapıyor bir de. Sen Rijkaard'ın ne yapmaya çalıştığını bir gıdım anlamadan yorum yapıyorsun, "vasattı, topa sahip olamadı" diye. Adamın amacı zaten topa sahip olmak değildi ki.

    Medya rezil, futbolcular rezil, futboldan anladığını iddia eden kitle rezil. Ne yapsın Rijkaard. Trabzon maçını kazansa ne olur, bütün maçları kazanıp şampiyon olsa ne olur. Odundan futbolcu, kör fanatikten taraftar, vizyonsuz adamdan da futbol yorumcusu mu yapacak?

    YanıtlaSil
  3. evet ortaha sahaya iki adam lazım o kesin..söylemesi acı ama şu emre belezoğlu bu orta sahanın ilacı olurmuş..

    malesef oyuncularımızda fenerbahçe'de önceden çok gördüğümüz bir olay başladı..deplasmanda kuzu , içerde aslan bazı oyuncular..

    barış ,mustafa sarp , mehmet topal , bunlarla bir yere kadar.. sezon sonu orta sahada özellikle bir operasyon şart..imkan olsa neill'in yanına bir yabancı deneyimli stoper daha alırım..

    servet zaten gitmek istiyor buyursun , e bide premiere league'de oynıcak mehmet topal var.. bu arkadaşlarada yol verilmeli..

    rijkaard'a kızacak bir konu yok..iniesta varda sahayamı almadı..herhalde rijkaard bu yaştan sonra bunlara " bak pas böle atılır , bunun adı orta böle topun biraz dibine vuracan bu ayağınla" felan die anlatacak hali yok..

    maçta en çok duyduğum kelime " barış " ve "pas hatası" oldu :)

    Emre gündör bir hata ile asılmaz tabi ama yaptığı işide aklı başında bir insan yapmaz..2 adam üzerine geliyor be adam sergio ramos bile taca atıyor orda sen ne çalımına gidersin.at taca gitsin.neden basit oynamayı bilmez bizim oyuncular..

    Dos santos artık opsiyonu kullanın dior resmen ..alışmaya başlıyor..

    Çokda üzülecek birşey yok..Bu sene şampiyonluk gibi bir beklentim yoktu zaten..Ama şampiyon olamasak bile 2.olup şampiyonlar ligi elemelerine girmek gerekli..Yazık olur şu kadro uefa avrupa liginde oynarsa..

    YanıtlaSil
  4. ön liberolarımız yetersiz maalesef..evet emre güngör hata yaptı ama neillde orda kaleciye dönseydi daha iyi olacaktı birde pası çok yavaş attı emre güngöre..emre güngöre 2 kişi birden bastı panik yaptı ve çok pahalıya patladı bu hata..ama emre gol dışında çok iyi oynadı..birde kardeşim bu kadar pozisyona giriyorsun atamıyorsun bu kadar beceriksizlik olmaz..eskişehir kalemize 2 kere geldi 2 gol attı biz atamıyoruz sorun burda..maçın başında jo ve santos atsa 2-0 öne geçecez ve maç bitecek..beceriksizler..barış kale boş topu adama nişanlıyor bu ne beceriksizlik..

    YanıtlaSil
  5. ayrıca mehmet topalın takıma yararı yok birde ardayı sakatlıyor kasapmısın mehmet topal adama arkadan nasıl giriyor idmanda sanki emere belözoğluna giriyor..arda trabzon maçlarında süper oynuyordu çok aradık ardayı..mehmet topal bize kıyak yapacağına trabzona kıyak yaptı ardayı sakatlayarak..antremanda ardayı sakatlayacağına maçta emre belezoğlunu sakatla..şuraya bak ya adam en kritik maç öncesinde ölümüne girip ardayı sakatlıyor..

    YanıtlaSil
  6. Galatasaray'ın artık hücum oynaması lazım. Savunma zaten yapamıyoruz.
    Leo Franco
    Sabri Servet E.Güngör Caner

    Neil

    Arda Elano
    Keita Jo Santos

    YanıtlaSil
  7. Aylar yillar sonra ilk defa bir maci izleme imkanim olmadi. Sonuca, olan bitene, yorumlara bakinca, hersey tanidik.

    s19 ve Sakuragi'ye tamamen katiliyorum. Ne yazik ki, üstüne para verseler istemeyecegim ve izlemeyecegim Belözoglu'nun Galatasaray'a yakisanina ihtiyacimiz var. Belki yüzüncü kere olacak ama ortasahaya iki tane kaliteli oyuncu! Lütfen!

    Kiraliklarin bonservisleri, kaliteli bir stoper (sadece kumasi degil herseyiyle) derken para yeter mi bilemem. Ama ortasahanin ortasi cözülmedigi sürece "yazik oldu"lara devam edecegiz hep beraber.

    YanıtlaSil
  8. herkes orta sahanın ortası demiş bence oranın ilacı neil ve elano

    YanıtlaSil
  9. @ Hüseyin Yılmaz

    Topal'ın kasap olduğu falan yok, pozisyon sonrasında ikiside sakatlandı. Havada çarpıştılar.

    Ayrıca Neill'a suç bulmuşsunuz fakat Lucas Neill zaten orada iki oyuncudan kurtarıp Emre'ye ileri vurması için topu verdi. Fakat Emre maçta kusursuz oynamasına rağmen nedendir bilinmez bir anda halısahada bile yapılmayacak bir hata yaptı ve bu hata bize üç puana patladı.

    YanıtlaSil
  10. FCN BLOG
    benim adım hüseyin yılmaz değil hüseyin aslan! ben o pozisyonu seyrettim ne havada çarpışması!top ardanın kontrolünde mehmet topal arkadan ardaya kontrolsüz biçimde ve sert giriyor ve ardayı kıvrandırıyor acıdan..tamamen mehmet topalın hatalı ve kontrolsüz girişi..o pozisyonu defalarca seyrettim ben tamamen mehmet topalın hatası havada çarpışma falan yok..ayrıca mehmet topala kasapmısın demişim kasapsın! dememişim!dikkat et!
    ayrıca ben maçı izlerkende demiştim neill pası yavaş attı leoya dönebilirdi yada daha hızlı pası atabilirdi diye..maçtan sonrada ntvsporda benim dediğimin aynısını güntekin onayla rıdvan dilmen söyledi neill pası çok yavaş attı ayrıca kaleciye dönebilirdi diye..burda en büyük hata tabiki emre güngörde ama sadece emre güngörde değil bence..emre güngörün bir daha böyle hata yapmamsı dikkatli olması lazım..maçın başında jo ve santos o golleri atsaydı yada barış o golü atsaydı emre güngörün hatası konuşulmazdı bile..bulduğunu atacaksın ne goller kaçırıyor beceriksizler..eskişehir maçında elanonun pasında jo atsa golü maç bizimdi..2 maçta 6 puan alır şu an liderliğimiz devam ettirebilirdik ama bu kadar gol kaçırsa böyle yeniliriz tabi..

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0