Vicdanınız Rahat Mı?

Dün kü maç sonrası çok söylendi, çok çizildi, çok konuşuldu. Bunlar tüm hızıyla söylenmeye, çizilmeye devam edecek çünkü futbolun, medyanın doğası bu. Olmayan haberler veya çok önceden olmuş haberler sansasyonel olacak, maç içerisinde ve sonrasında birilerinin yaptığı hareketler hiç ama hiç konuşulmayacak. Ne Volkan'ın tabir-i caizse rakip takım taraftarları ve rakip oyuncularla dalga geçtiği pozisyon olan poposuyla kurtardığı top konuşulacak nede Santos'un maç sonrası formasını çıkarttıktan sonra yaptığı hareket konuşulacak. Çünkü burası Türkiye, bunların hiç birisi konuşulmayacak. Çünkü burada medya genelde gerçekleri değil, olması gerekenleri onlardan istenilenleri yazacak. Bizim gibi bloglar ise yayınladığında "taraflı habercilik" olacak.

Olmayan partiler, eğlenceler yayınlanır ülkenin gündemini belirleyen ana haberlerde... Daha evel yaşananlar bir gün evel olmuş gibi yayınlanır bu ülkenin gazetelerinde, televizyon kanallarında, ana haberlerinde... Ee burası Türkiye, burada gerçek haberler değil yazılması, okunması, söylenmesi istenilen haberler yer bulurlar. Tıpkı her sene Ali Sami Yen'de oynanılacak olan Fenerbahçe derbilerinden önceki dostluk söylemleri gibi, fair-play gibi. Halbuki, unuturlar her sene Kadıköy'de yaşanan rezilliği, rezaleti.

Ne birileri çıkıpta 'Galatasaray TV davetiyesidir, parayla satılamaz.' yazan biletlerin karaborsacıların eline nasıl geçtiğini anlatacak, nede tribündekilerin nasıl karaborsa yaptığını açıklayacak. Olan yine çoluğunun, çocuğunun rızkından kesen gerçek taraftara olacak. Maça gelemediği için sinirden ağlayan gerçek taraftarlara olacaklar. Kimse çıkıpta karaborsanın nasıl rant elde ettiğini, Biletix'in ne dolaplar çevirdiğini açıklamayacak. Çünkü kimsenin işine gelmeyecek bunları açıklamak, sahi bu işten onlarda kar sağlıyor öyle değil mi? Konuşan hiç ama hiç kimse bugün gelipte bunları anlatamayacak.

Sahada mücadele etmeyenlere kızıyoruz, maçı kazanamayanlara kızıyoruz fakat bunları nedense hiç görmüyoruz, görmek istemiyor veya göremiyoruz. Fakat yapmamız gerekeni yapmıyor, gerekli önlemleri almıyoruz. Sonrasında bu karaktersizler karaborsaya devam ediyor, basın kafasına estiğini yazıyor, verilen emirleri istenilen haberleri yapıyor, olmayan partileri olmuş gibi gösteriyor, birileri gelipte kendi sahanda sana el kol hareketi yapıyor. Fakat bir kimse çıkıpta 'Arkadaş böyle oldu ama neden oldu, nasıl oldu?' demiyor, demeye dili varmıyor, cesareti yetmiyor.

Sahada dün ayakta dolaşan bir takım oyuncularımıza, karaborsa yapan tribünü kovalayan kişilere, kendi sahanda rakibin sesini duyuran tribünlere, mücadele etmeyen oyunculara, kişisel çıkarlarını Galatasaray'dan üstün tutanlara ve kendi oyuncusunu ıslıklayanlara, bedava bilete 500 TL fiyat biçene, Kapalı üst kombinesini 750 TL'ye kiralayanlara, rakip takım forması giyen bir bayanın arabasını taşlayan ve teklemeleyenlere, GStore'un içinde karaborsa yapanlara izin verenlere, ev sahibi takımı ince ince doğrayan hakem üçlüsüne ve son olarak formanın hakkını vermeyenlere soruyoruz; VİCDANINIZ RAHAT MI?
Eğer bu sorunun cevabı 'EVET' ise, size söyleyecek tek kelime sözümüz bile yok..

3 yorum:

  1. Santos ve Volkanın yaptığı hareketleri bir türlü yediremiyorum ben.Kendi sahamızda kendini bilmezlerin yaptıkları harektelere bakın.Diğer gelişlerinde pet şişede yerler bozuk parada yerler kesici maddede yerler.Şerefsizler bunlar.

    YanıtlaSil
  2. Taraftarın bu kadar tutuk olduğu bir maç görmedim gerçekten çok şaşırdım.Sadece fenerlilerin sesini bastırmak için yuhaladık yada ıslıkladık.. Bunda yönetimin payıda oldukça fazla.. pahalı biletlerle jön taraftarı trübüne toplarsan elinde çekirdekle maç izler gerçek taraftarda cafelerde kahvelerde maç izler.. Trübünleri gerçekten sesiyle marşlarıyla çoşturacak taraftar malesef gelemiyor maçlara..
    Burayada yazıyorum aslantepe kız gibi maç izlenecek parayı bastıran oturup koltuğunda bacak bacak üstüne atıp elinde çekirdekle maç izleyecek..

    YanıtlaSil
  3. 90 liraya bilet yapılırsa, hemen karaborsaya düşüp 500 den satılırsa o tribünler de o hale gelir.Sözde özcimbomlu sezginden store elemanına kadar birçok kişi karaborsa işindeyken nasıl tribündeki yerini alacak destek verecek olan GALATASARAYlı...

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0