Yetmedi mi yaşanan olaylar?

Türk futbol tarihinin en kara günlerinden birisi daha yaşandı bugün Diyarbakır Atatürk Stadı'nda.. Maç öncesi yapılan açıklamalar sonrasında Bursaspor taraftarları bırakın stada alınmamayı, şehire bile alınmadılar. Emniyet, güvenlik falan denildi; tamam denilip üzeri kapatıldı, geçiştirildi. Futbolun güzelliklerini izlemek isteyenler ise bugün sahada yaşanan vahşet görüntülerine tanık oldular. İstiklal Marşı sırasında bağımsızlık ve milli marşımızı yuhalayan, ıslıklayan ve bir takım sloganlar atan vatan hainleri maçın başlama vuruşu ile birlikte rakip takım oyuncularına maddeler yağdırdı. Hatta bırakın maçın başlama vuruşunu, maçın son kontrolleri yapılırken bile Bursaspor'lu kaleci Ivankov'a yabancı maddeler atıldı geçen süre boyunca.. Kazanılan her taç atışı, korner vuruşu, kaleci degajı kelimenin tam anlamıyla işkenceye dönüşürken maçın 17.dakikasında kazanılan bir köşe vuruşunda sahaya atılan ve bir insanın ölmesine neden olabilecek büyükte olan taşlar atanlar maçın yardımcı hakeminin kafasını yarıp mücadelenin tatil olmasını sağladılar. Bugün yaşananların futbol ile herhangi bir bağlantısı olmadığı gibi Diyarbakır Spor Kulübü adına açıklama yapan Çetin Sümer adındaki şovmen kılıklı maymununda açıklamaları hiç bir derecede samimiyet belirtmemektedir. Bursaspor takımında herhangi bir yaralı oyuncu bulunmaması çok büyük bir şans iken, mücadelenin yardımcı hakemine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve en kısa süre içersinde sağlığına kavuşmasını temenni ediyoruz.
İstiklal Marşı'nı yuhalayan, ıslıklayan ve sloganlar atan Diyarbakır seyircisine, saçma sapan açıklamalar yapan yöneticilerine en ağır cezaların verilmesini istiyor ve gerekirse bu takımın kendi evinde oynayacağı bütün maçları seyircisiz oynamasını temenni ediyoruz. En azından Türk futbol tarihi adına daha fazla kara lekelerin yaşanmaması için bu tür ağır önlemlerin alınması gerekir.

9 yorum:

  1. yazıyı hazırlayan arkadaşın da taktir edeceği üzere bu olayları çıkaranların asıl isteği diyarbakırı ülkenin geri kalan kesminden soyutlamaktır. hiç olmazsa bizlerin -aklı başında insanlar olarak- bu oyuna düşmememiz gerektiği kanısındayım. sizin temenni ettiğiniz gibi kendi evinde oynayacağı bütün maçları seyircisiz oynaması, ne ülkemize ne de futbolumuza katkı sağlayacaktır.

    YanıtlaSil
  2. super lig'in imajına çok zarar veren görüntüler bunlar. herşey bir yana bunları izleyen avrupalı futbolcuların gözü korkmuştur. türkiye'de bunlar mı yaşanıyo diye... ee haliyle transfer falan da olmak istemez adam türk takımlarına...

    YanıtlaSil
  3. Evet ya rezil ettiler türkiyeyi.. oysa ne centilmence geçiyor diğer maçlarımız.. 4 sezondur GS-fb maçlarında taraftarlar birbirine çiçek veriyor,futbolcular kardeş kardeş geçiniyor.. texasmış, çarşıymış, ultraslanmış, kfy miş bunlar gibi çığırtkanlık yapmıyor.. texas sadece maç boyu bir şehrin anasına sövüyor çokmu! çarşı en fazla adam öldürüyor statta ne olmuşki? ultraslan desen kapalıda polisleri dayak manyağı yapmıştır en fazla!! kadıköydede hakemin ve rakip teknik direktörlerin kafasını yarmak ve ses bombaları atmaktan başka hiçbir vukuatı yok...
    Atın bu adamları ligden, bizlere layık değiller..

    YanıtlaSil
  4. @ The Wizard of Oz...

    Evet, haklısın. Bütün derbilerde İstiklal Marşı yuhalanıp, ıslıklanıyor. Kürtçe şarkılar, türküler söyleniyor. Biz Kürdüz, siz kimsiniz diye pankartlar açılıyor. PKK'nın temsili sembolü olan bir parça çalınıyor stadyumlarımızda. İnsanların kafasına öldürebilecek cinsten TAŞ atılıyor.

    Doğru, sende haklısın ne diyelim.

    YanıtlaSil
  5. Doğruya unutmuşum.. Bu ülkede Kürtçe şarkılar söyleyip Biz Kürdüz demek, adam öldürmekten, polisleri dövmekten daha büyük bir suçtu değilmi...
    Benim dikkat çekmek istediğim mesele aynı gözle bakılmadığıdır diğer olaylarla kıyaslanırsa. Sami Yende, Kadıköyde, İnönüde, Trabzonda, Bursada, Antalyada vb. yerlerde kıyametin kopması diyarbakırdaki bir taş kadar ses getirmiyor.. Ama dediğim gibi burası Türkiye, sende haklısın..
    yanlış anlaşılmasın bu olaylar oldu diye bu maçta yaşananları meşrulaştırmak değil niyetim.keşke diyarbakırspor taraftarı bu maçta sağduyulu davransaydı da ilk maçta yaşanan şerefsizliği bütün herkesin gözünün üzerinde olduğu bir maçta ırkçı vandalların yüzüne vursaydı.ama beni sinirlendiren nokta şu;diğerleri yaptı mı "teksas ulan",çarşı ulan","ultaslan ulan","kfy ulan" ,"alayına gider ulan" edebiyatı yapanların bir millete olan öfkelerini kusmak için bu maçı kullanmalarıdır.bu şehrin ruhunda var kendisine yapılan haksızlığı unutmamak,hesap sormak bu maçta sana bunu hatırlatsın tamam mı ulan!!!

    YanıtlaSil
  6. @ The Wizard of Oz...

    Bak güzel kardeşim, Kürdüm dersin ama "Biz Kürdüz, siz nesiniz" diyemezsin. Hele hele Türk değil, Kürt'üz falan hiç mi hiç diyemezsin!

    Kürtçe şarkı değil, türkü bile söylersin; konuşursun hatta lehçe olarak fakat dağdaki teröristin söylediği sembol parçayı (Daha ileriye gidelim) söyleyemezsin.

    Bu devletin uğruna nice kanlar akıttığı, milyonlarca şehit verdiği bağımsızlık marşı olan İstiklal Marşı'nı yuhalayamaz, ıslıklayamazsın.

    Sana küfür eden taraftara cevap verebilirsin ama o taraftarın aşığı olduğu takımın oyuncularına (ki sonuçta hepsi işleri gereği futbol oynayan kişiler) onların canına kast edecek şekilde TAŞ atamazsın.

    Orada görevi maçı yönetmek olan hakemin sırtına, kafasına TAŞ atamazsın!

    Futbol maçına geliyorsan bayrak adı altında bir kaç çeşit renkten oluşan bez parçasını açamazsın!

    Unutmadan; burada ne zaman gördün herhangi bir mevzu olduğunda "x ulAn" yazdığımızı? Ben 2 yıldır editörüm bu sitede, ben görmedim. Sen gördün mü?

    YanıtlaSil
  7. Adamların ne söyleyip söylemeyeceğini senmi belirliyorsun??
    Bursalı(!)lar kendi stalarında biz Türküz siz p.ç sizinz derse, böylede karşılık görür.. Sen istediğin kadar söyle o adamlar Kürtse bağıra bağıra Kürdüm der.. Senin bu konu hakkında hiçbirşey söylemeye hakkın bile yoktr.. unutma Türk olman, Türk olmayan vatandaşlarından daha üstün haklara sahip olduğun anlamına gelmez!!!
    Böyle popülistçe kendini savunacağına dediklerime cevap vermeni beklerdim..neyse

    Hakemin kafasına "sebep bile yokken" taş atılmadımı senin ezeli rakibinin stadında.. O zaman neden böyle insan canlısı kesilmedin??

    O marş için o adamların atalarınında kanları döküldü.. Gidip sormak lazım "neden ıslıklıyorsunuz" diye.. Ama olaylara bu şekilde yaklaştığınız sürece o adamlarda bu şekilde devam eder.. "Bu benim marşım, bunu ıslıklayamazsınız ulan" mealinde çıkışacağınıza "Bu marş hepimizin marşı, neden ıslıklıyorsunuz" diye çıkışmak çok daha doğru olmazmı??

    bu arada ulan kelimesinin bu sitede kullanılıp kullanılmadığıyla ilgili bir şey söylediğimi hatırlamıyorum.. Çoğu taraftar grubu kullanıyor bunu...

    YanıtlaSil
  8. @ The Wizard of Oz...

    Kadıköy'de hakemin kafası yarıldığında da bu blog aynı tepkiyi gösterdi, bende aynı tepkiyi gösterdim merak etme.

    Taraftar gruplarının ne dediği beni inan hiç mi hiç ilgilendirmez, beni burası ilgilendirir. Ben buradan sorumluyum, diğer gruplar beni bağlamaz. İster ulan desin, ister oğlan desin.

    İstiklal Marşı'nı ıslıklayan, yuhalayan adam benim gözümde vatan hainidir, teröristtir, dağdaki peşmergeden farkı yoktur. Kısa, basit ve net. Dostluk ayaklarını bırak, gözünü seveyim. Aynı şeyi Fenerbahçe maçında da yaptılar.

    İstediğin kadar sor neden ıslıklıyorsun diye. Vereceği cevabı sana söylüyeyim mi. Burası benim vatanım diyecek, burası Kürdistan diyecek. Varmı öyle bir yer? Yok. Olur mu, peki? Olmaz, olmayacakta.

    Bursaspor taraftarlarının ilk maçta yaptıklarını çok net hatırlıyorum ve sana şu kadarını söylüyeyim ki; o maçtada İstiklal Marşı'nı ıslıklamaya kalkışmaları sonrasında olaylar çıktı. Kürtçe sloganlar atıldığı için Bursa'da tribünler karıştı.

    Hiç bir zaman Türk olduğum için kendimi diğer vatandaşlardan üstün görmedim, fakat benim vatanımı ve milletimi bölmeye kalkışanlara destek çıkan birileri olursa bu konuda her platformda her türlü mücadele ederim.

    Elbette kimin ne söyleyeceğini ben belirlemiyorum; fakat benim devletime karşı savaş halinde olan peşmergenin, vatan haininin, dağdaki teröristin marşını söylerse işte o zaman iş değişir.

    Bırakın futbol, futbol olarak kalsın. Siyasi oyunlar, rant mücadeleleri futboldan değer kazanmasın.

    YanıtlaSil
  9. İki hafta önceki Diyarbakır-Denizlispor maçının sonunda olanlarıda görmeni isterim, eğer bulabilirsen... Denizli 2-0 kazandı ve maç sonunda diyarbakırlılar denizlili futbolcuları tribüne çağırıp alkışladı..
    Yani mesele senin sandığın gibi paranoyakça vatanı bölme amaçlı değil... Mesele sadece intikamdı.. Tıpkı bizim 2007 de ki 33. Haftayı bekledğimiz intikam gibi...
    Bursalıların yıllardır (anlarsınız artık :)) bir lakabı var.. Ve bu kompleks yüzünden de vatanperver ayaklarına yatıp BÖLÜCÜLÜK yapmalırını hoşgöremiyorum. Olay bundan ibarettir...
    Aslında siyasi olarakta söyleyeceğim çok şey vardı ama İşin siyasi boyutuna tekrar değinmek istemiyorum, ki burasıda futbol blogu zaten...

    Bu arada ne oluyor Kewell kalıyormu yaa ???

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0