Diyarbakır Türkiye'dir (!) Pardon?

Diyarbakırspor maçında Kapalı tribünün en ortasında asılı duran bu pankartta neyin nesidir? "Hoşgeldin Diyarbakır" pankartını anlarım, "Türk-Kürt kardeştir, bölücüler kalleştir" pankartınıda anlarım, ısınmaya çıktıklarında ve maç öncesi sahaya geldiklerinde Diyarbakırspor oyuncularını alkışlarsın onuda anlarım. Kapalı tribünün tam ortasında "Diyarbakır Türkiye'dir" yazan pankartta ne demek oluyor?

Takımda kim olursa olsun oyuncu ayrımı yapmaksızın herkese tepki gösterilmesi, protesto yapılması bugün yapılan en doğru durumdur. Kimse bana Ahmet, Mehmet demesin; TAKIMSAN TAKIMSINDIR. Nasıl ki; bir maçı hep birlikte kazanıyor, hep birlikte kaybediyorsan sahada hep birlikte savaşacaksın, mücadele edeceksin. Mücadele etmeyen arkadaşına söyleyeceksin, koşacak, mücadele edecek, savaşacak! Sen gittiğinde oda arkandan gelecek, sen koştuğunda oda arkandan koşacak. Hani geçtiğimiz aylarda NEFES diye bir film vardı vizyonda.. İzleyenler o filmi bilirler, izlemeyenlerde fragmandan bilirler. Filmde komutanın bir repliği vardı herkesi toplayıp fırçalıyordu "Uyursan ölürsün" diye karda kışta dağın tepesinde avazı çıktığı kadar bağırıyordu.. Bütün tepkilere kabul, bütün protestolara kabul.. Hatta blogdan da destek verdik o tezahürata, o tepkilere..

Ama o pankartın anlamı yoktu.. Kimse hikaye anlatmasın..

Diyarbakır Türkiye değildir, Türkiye 81 ildir!

6 yorum:

  1. maalesef bu yaziniza katilamicam...diyarbakir su anda kucaklanmasi gerek bi kac ilimizden biri...bu pankarti yapanlarin eline saglik..

    YanıtlaSil
  2. Istanbul ne kadar Türkiye ise Diyarbakir da o kadar Türkiye'dir. 81 ilin hepsi teker teker Türkiye'dir.

    YanıtlaSil
  3. Bu güne kadar her platformda savunduğum, uğruna kavga ettiğim ultrAslan dün yanlış yapmıştır. Eğer ki tepki tüm takımaysa bestede özel göndermeler olmamalıdır. Benim için de dün ultrAslan bitmiştir. Bunun dışında size saygı duyuyor, diğer konularda katılıyorum.

    YanıtlaSil
  4. Dikkatinizi çekerim ki pankartta "Türkiye Diyarbakır'dır." yazmıyor. "Diyarbakır Türkiye'dir" deniliyor. Aradaki anlam farkını hesaba katarak yazınızı tekrar düşünürseniz sevinirim. İsterseniz "FCN Blog tepkili" diye her mabedimizde yapılan maçta konuk ekibin şehrine benzer bir pankartla mesaj yollayabiliriz. Yeter ki sizin gibi yanlış düşünenler olmasın..

    Saygılarımla..

    YanıtlaSil
  5. www.deplase.net/ultranlamsiz
    Daha Karincaezmez'in ruhunu cagirmak icin arkadaslarla toplanmamizin uzerinden cok gecmeden (http://www.deplase.net/eyruh) , dun yine cok talihsiz bir protesto ile karsi karsiya kaldi futbolu ve tuttugu takimi gercekten sevenler. Hafta baslarken taraftar gruplarinin aciklamalarinda yapilacak protesto ile ilgili bir problem yok gibi gozukuyordu. Hala insan tribune ciktiginda nasil takimina bagirmadan susar oturur pek aklim ermemisti ama belki de furbolcularin kulaklarinin biraz cekilme vakti gelmisti. Ama daha mac baslamadan yasananlar protestonun kontrolden cikacaginin bir gostergesiydi. Sahaya Aykut ile cikan Leo Franco isliklaniyor, Aykut ise sevgi selinde! boguluyordu, artik bu ne demekse. Aslinda formanin icindekileri degil renklerin asigi oldugunu beyan eden seyirci kendisi ile bu noktada celismeye baslamisti. Macin baslamasi ve 5 dakikalik sessiz tepki sonrasi tribunler yine ritmini bulmus, mac oncesi yasananlari da duygu yogunlugunun bir sonucuna baglamisken bu seferde seyirci birbirine bagirmaya basladi. Hatta ileri gidip bu tribunlerin bayrak tezahurati "rerere rarara" bile isliklandi.

    Oda yetmedi iclerinden biri olarak her zaman ovundukleri kaptanlarina bile olur olmaz besteler soylendi. Zaten bu durumda elin oglu Jo Alves'e yapilanlari artik yadirgamaz bir hale geldik macin sonlarina dogru. Takimlarina destek vermek icin gelmis gercek taraftarlar galibiyete ragmen yurekleri buruk donduler evlerine. Ayni takimi destediklerini soyleyen ayni tribunu paylastiklari insanlarin UltrAnlamsiz tepkisine akil sir erdiremediler. Artik tribunden yavas yavas kaybolan ruhun da onlara yardim edecek gucu kalmamisti. Mafya bozuntusu tribun liderleri ve onun yandaslari tarafindan susturulmuslar dayak yemekten beter olmuslardi. Buradan renklere asik butun takim taraftarlarina seslenmek istiyorum: hic kimsenin sizin sevginizin onune gecmesine izin vermeyin, bu adamlar bizlerin destegi olmadigi surece bir hicbirseyler bunu da unutmayin. Tribune teroru getiren bu tumoru icimizden bir once cikarip atalim. Tribunde nefret dolu nidalar atmak yerine, yine kolkola girelim ve hep beraber sampiyonluk sarkilari soyleyelim.

    YanıtlaSil
  6. Hermaç gözümüze suratımıza sıkılan biber gazı unutulup ..Hüseyin Çapkına pankart açılmasına ne demeli peki ? taraftarımız polisimizi çok mu seviyor yoksa yağcılık mı yapılıyor birileri tarafından ?

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0