2010 - 2011 | Guti Hernandez

Real Madrid'e veda eden İspanyol yıldız kendi ağzı ile itiraf etti, İspanya'da Real'in resmi yayın organı kadar güvenilen Marca gazetesine.. Malum sadece Türk basını değil, Avrupa basınıda dedikoduyu çok sever fakat Marca/As ile MundoDeportivo apayrıdır İspanya'da.. Birisi Madrid medyasının en güvenilir kaynağıdır, diğeri Katalan medyasının en güvenilir kaynağı.. Yani kulüplere, oyunculara, menajerlere en yakın kaynaklar olarak bilinir her iki kaynakta kendi semalarında..

Marca daha evel yazmıştı; Guti ayrılıyor diye. Sonrasında aradan bir süre geçti, Marca yine manşetlere taşıdı Guti'yi.. Ama bu sefer Galatasaray'a gidecek haberiyle birlikte ve bir takım detaylar verdi transfer hakkında.. Bonservis konusunda pek bir meblağ ödenmeyeceğini fakat oyuncuya 3 milyon euro gibi bir para verileceğini söylemişti İspanyol gazetesi.. Ardından Guti ise Marca'ya açıkladı resmen Galatasaray'dan teklif aldığını.. Gerisi artık taraflar arasında gerçekleşecek olan görüşmeler neticesinde belli olacak; Guti gelir veya gelmez.. Orası hiç kuşkusuz bilinmez..

Real Madrid'de hiç bir zaman bir numaralı adam olamadı fakat daima görev adamı oldu. Mücadelesi, top tekniği ve oyun zekası ile her zaman görevini sonuna kadar yaptı. Hırsıyla, özverisiyle taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazandı 33 yaşındaki İspanyol maestro.. Can alıcı pasları ile rakip savunmayı çökertebilen, pozisyona giren/sokan ve iki ayağınıda kullanabilen bir teknik Guti.. Yaşı elbette sorun yaratabilecek cinsten fakat bu yaşına rağmen hala kondüsyonu üst düzeyde, performansı üst düzeyde.. Devamlılığı olan, istikrarlı ve başarılı bir performans göstermesinin yanı sıra güçlü, sert bir yapıya sahip olan ortasaha oyuncusu gerek ortasahanın merkezinde, gerekse ortasahanın ilerisinde oynayabiliyor.

Guti gelir mi; neden olmasın? Gelebilir.. İşimize yarar mı? Yanındaki adamlara bağlı olarak geliyor maalesef bu sorunun cevabı.. Sonuçta Guti'yi alıyorsanız arkasına birde Emana'yı almanız gerekiyor ki; Guti'nin arkasını derlesin toplasın.. Ortasahadan kuracağı oyunlar ve hücumsal varyasyonlardaki etkinliği ile rakip takımın başına kabus olur Guti, kabus.. Fakat Guti'den evel arkasına yani DM(defansif ortasaha) almamız gerekiyor. Sonra önünü rahat rahat doldururuz; yeter ki arkamız sağlam olsun..

PS: FCN Blog ekibine bu transfer hakkında gelen herhangi bir haber yoktur, olmamıştır. Yalnızca İspanyol yıldız oyuncunun yaptığı açıklamadan yola çıkarak bu haber yazılmıştır.

12 yorum:

  1. Öncelik sizin dediğiniz gibi defans ve orta saha problemi. Bu sorun çözülürse Elano'dan da gerektiği şekilde yararlanabiliriz bence.

    YanıtlaSil
  2. serdar ozkan hakkinda yorumlarinizi bekliyoruz

    tesekkurler

    YanıtlaSil
  3. Bazı futbolcular vardır yaşı 33 de olsa hiç düşünmeden alınır. Saha içinde lider arıyorsak, oyunu 2 yönlü oynayabilen bir adam arıyorsak, hem hücum hem de defansif katkı yapacak adam arıyorsak, Kewell yerinde de oynayabilen, topal yerinde de oynayabilen adam arıyorsak, forveti en iyi şekilde besleyecek adam arıyorsak, Guti doğru tercih. İsterse 33 yaşında olsun benim gördüğüm en profesyonel futbolcuların başında gelir, Tam bir lider ve formanın hakkını vererek oynayan bir savaşçı. 2 seneliğine de olsa bu adam alınmalı.

    Bir de ufak bir düzeltme yapayım AS da Madrid gazetesidir.

    YanıtlaSil
  4. MundoDeportivo ile karıştı Selo kusura bakma :)

    YanıtlaSil
  5. bizim yönetim akillanmiyacak, 33yasina gelmis adam savasmaz hele her kupayi kazanmis olan bi futbolcu....

    YanıtlaSil
  6. Musab Milan'da Maldini ørnegi veya gigs schols gibi oyuncularin tecrubesi genc bir takim icin ønemlidir yani bir takim genclerden kuruluyorsa o takima 2-3 tane tecrubeli kaliteli oyuncu olmasi gerekir Neill var Baros var Guti'de olur insallah Kewell'de olur o zaman gelen genclerde daha iyi seviyede olurlar

    YanıtlaSil
  7. yalnız arkadaslar ve sayın FCN ekıbı bı celıskımız var.. haldun ustunel daha gecen gun gutı ıle kesınlıkle ılgılenmıoruz dıye bı demec verdıı..ama bu haberler cıkıyoo nasıl oacak bu durumm???

    YanıtlaSil
  8. Guti'nin yaşı ve formundan korkanlar Real'in geçen haftaki Mallorca maçını izleyebilir...
    Daha o maçta mükemmel 2 asist ve güzel bir oyunla sonlandırmıştır... Rijkaard'ın Barcelona sistemini baz alırsak Guti-Elano ikilisi çok iş yapar, tabi Türkiye ligindeki çağ dışı sert savunma futbolu ve arkalarında yetersiz bir önlibero olması durumunda büyük sıkıntı yaşayabiliriz...

    Yabancı sorunu nasıl hallolur bilemem ama olursa bu ikilin arkasına çok sağlam bir önlibero gerekiyor... Veya son haftalardaki Valencia torpili futboluyla Topal yeniden göze girmeye başladı... 1 sene daha takımda tutulabilir kendisi...

    YanıtlaSil
  9. Serdar Ozkan bitmis, maestro Guti sirada.. Bence Yattara icin de nabiz yoklamali, Jo'non bonservisini 30 milyon verip almali ve elbette Lincoln'u de ozur dileyip geri cagirmaliyiz.

    http://www.ntvmsnbc.com/id/25020453/

    YanıtlaSil
  10. Wizardoz o aciklamayi bildigim kadariyla Haldun Ustunel kendisi yapmadi...yanilmiyorsam Milliyet yapti gibi gøsterdi yani masa basi haberi :) ama bilmedigim bir baska aciklama daha yaptiysa orasini bilemem;) FCN cvplar sanirsam..ama Guti ile gørusuldugu kesin gibi artik.

    YanıtlaSil
  11. Guti, süper harkülada de Galatasaray'da bir sezon geçirmiş Elano mu yoksa 33,5 lük Guti (31 Ekim 1976) mi derseniz; Elano derim!

    Guti'nin özel hayatı hakkında çıkabilecek haberleri hesaba katan yoktur? Gelse de yazık eder, devre arasında kaçırttırırlar Guti'yi...

    Mantıksız bence...

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0