2010-2011 | Hakan Arıkan

Beşiktaş'ta sözleşmesi bu sene sona eren ve uzatmayan Hakan Arıkan'ın gelecek sezon takımımızda yer alması uzun bir süredir gündemi meşgul ediyor. Hiç kuşkusuz ortada bir gerçek var ki; gelecek sene yabancı kaleci transferi yapılmayacak. Mevcut kalecilere bir Türk kaleci daha eklenecek ve yeni sezona bu şekilde bir giriş yapılacak. Kaleciden boşalacak olan yabancı kontenjanıda defansif ortasaha olarak kullanılacak. En azından gelecek sezonun planları bu şekilde ve mevcut kalecilerde Aykut-Ufuk ikilisine üçüncü bir isim olarak Hakan Arıkan'ın olması gayet ideal olarak görülüyor. Bonservisinin olmaması, genç ve potansiyeli olan bir kaleci olması bu transferin gerçekleşmesini kuvvetlendiren etkenler olarak göze çarpıyor.

Bu sezon Fenerbahçe derbisi sonrasında kaleye geçen ve her geçen maç performansının üstüne daha çok koyarak 7 yılın acısını çıkartan Aykut gelecek sene için formayı kaptı. Ufuk'un tecrübesiz olması nedeniyle bir takım soru işaretleri olması nedeniyle yedek kalmayı dert etmeyecek, zaman zaman birinci kaleci olarak görev alacak bir isim olan Hakan Arıkan'ın geçmişinde pek parlak veya başarılı günler bulunmasada oynadığı maçlarda gerçekten iyi performanslar sergileyebiliyor. Hakan'ın transfer edilmesini kuvvetlendiren bir diğer sebepte bilindiği üzere kaleciler için 20li yaşlar daha toy olduğu yaşlar, 26-28 arası ise kariyerlerinin parlama, 28-32 arası kariyerlerinin en iyi dönemleridir. Çünkü kaleciler ma oynadıkça tecrübe kazanırlar, oyuncuları tanırlar. Refleksleri iyi olan, birebirlerde başarılı bir kaleci olarak göze çarpıyor Hakan.

Gelecek sene yabancı kaleci alınmasından ise; eğer ortada alınacak bir kaç Türk kalecisi varsa bu ismin bonservisi olmayan Hakan olması kişisel olarak tercihimdir. Trabzon takımı genç kalecileri Onur'u bırakmaz, hoş sadece kalecileri Onur'u değil oyunculardan da Türk olanları bırakmazlar büyük takımlara fayda sağlayacak olan isimleri; Standart'tan Sinan'ı almak biraz pahalıya patlar bizlere, Rüştü'nün yaşı artık geçti bir bilemedin iki yılı var zaten sözleşmesini yeniledi, Denizli'den Cenk Gönen belki düşünülebilir. En iyi alternatif ve aradığımız isim olarak Hakan görünüyor. Hakan içinde bir kaç girişimimiz mevcut, oyuncu ile nabız yoklaması yapılıyor. Sezon sonunda genç kaleciyi formamız altında görmemiz çok yüksek bir ihtimal olduğunu belirtmekte fayda var.

7 yorum:

  1. Bence alınmamalıdır. Ufuk-Aykut yeterli olacaktır. Acil durumlar için kaleci transferine gerek yok. Sorun oldu mu alır altyapıdan koyarsın.

    YanıtlaSil
  2. 2 iyi kaleci neyimize yetmiyor, bu sene de 3 kaleciyle basladik, ufuk 1-2 maca cikmistir en fazla. ayni yasta 3 kaleci ile takimda kan cikar, onun yerine emektar bir kaleci alirsin murat sahin gibi oturur 3. kaleci olarak. ayrica hakanin ayaklari da cok kotudur, degajlari devamli auta giderdi kocaelide.

    YanıtlaSil
  3. ufuk ceylan gibi bir kalecinin 3.kaleci olması lükstür. bu sene için de lükstü. tüm mevkiler içinde 3.alternatif olupta forma giymeyi hakeden başka oyuncumuz olmadığını söyleyebilirim.

    yazıda yer alan kaleciler içinde cenk gönen en mantıklı seçim olur. hatta bonservisi alındıktan sonra başka takıma kiraya da verilebilir. ya da paftan emirhan ergün'le devam edilebilir.

    YanıtlaSil
  4. Fırat Kocaoğlu veya Ersel Çetinkaya varken neden Beşiktaş'tan alıyoruz 3. kaleciyi ? çok iyi bir kaleciymiş gibi
    8-0'dan sonra dediklerimizi yalatmaya mı çalışıyor bu yönetim ? Bu adamım Metalist ve Liverpool maçında yediği goller ortada

    YanıtlaSil
  5. Adnan Polat der ki:

    ''Leo Franco'nun takımda kalması hem onun, hem de bizim hayrımıza olmayacak. Bu durum ona da tebliğ edildi zaten'' ifadelerini kullandı.

    Kaleci Aykut ile 2 hafta önce görüştüğünü kaydeden Polat, ''Sanırım geçen hafta sözleşmesini de imzaladı. Önümüzdeki dönemlerdeki kalecilerimiz Aykut, Ufuk ve Emirhan olacak'' şeklinde konuştu.

    İçiniz rahat olsun gençler

    YanıtlaSil
  6. Polat'ın açıklamalarından sonra heyecan yapmaya gerek kalmadı. Aslan gibi Ufuk ve Aykut ile devam edeceğiz. Emirhan da 3. kaleci olarak seneye kadromuzda yer alacak. Hayırlı olsun.

    YanıtlaSil
  7. "..bonservisinin olmaması, genç ve potansiyeli olan bir kaleci olması.."
    bonservisi yok o anlasildi ama genc (28) ve potansiyelinin olmasini dusunmek kimin aklina gelirdi pes dogrusu:)
    Yonetimin her hamlesi boylesine destege layik olsaydi gecen sene 5, bu sene 3.lukte kalmazdik degil mi FCN??

    Saygilar

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0