Resmi Formalite..

TURKCELL Süper Lig
33.Hafta
GALATASARAY - Antalyaspor
8 Mayıs Cumartesi @ 20.00
Ali Sami Yen Cehennemi

Galatasarayımız ligin son iki haftasına girilirken lig üçüncülüğünü garantilemek adına Antalyaspor'u evinde ağırlıyor. Temsilcimizde bu maç öncesi herhangi bir kart cezalısı yada eksik bulunmazken sakatlıkları geçen fakat ağrıları bulunan Milan Baros, Hakan Balta, Elano Blumer, Ayhan Akman ve Mustafa Sarp'ın forma giyip giymeyeceği maç günü belli olacak.
Aykut Erçetin
Sabri Neill Hakan(Emre) Caner
Arda Mehmet Elano(Emre Ç.)
Keita Baros Giovani

16 yorum:

  1. Umarım şu kıl ömeri hallaç pamuğuna çeviririz. başka da bişey istemiyorum.

    YanıtlaSil
  2. Baslikla alakasiz olacak kusura bakmayin ama dayanamiycam: bugün yine gazetelerde okudum, ve okudukca gözlerime inanamiyorum; Dos Santos'u gercekten gönderiyor muyuz? Eger dogruysa, daha önünde koskoca bir kariyer olan bu gencecik yetenegi yarim sezon asiri iyi bir performans göstermedi diye gönderiyorsa, bu yönetim bir daha sistem kuruyoruz gelecege yatirim yapiyoruz laflarini bir daha agzina almasin, günü kurtaracak ucuz ve yasli oyuncularla sezon sezon yolumuzu bulmaya calisicaz desin, bizi de bos hayaller pesinde kosturmasin. Bu kadar vizyonsuzluga Rijkaard da fazla onu da göndersinler. Yazik!

    YanıtlaSil
  3. Murat Akça, Emre Çolak ve Berkin oynasın
    yenileceksek onlarla yenilelim

    YanıtlaSil
  4. Belirleyici olan yerli isimlerin katkilaridir. Transfer receteleri yazmaya baslamadan evvel, ki bu hatayi zaman zamana ben de yapiyorum ne yazikki, hepimizin dusunmesi gereken nokta budur bence. Bu bir tesaduf olamaz ve degildir. Cok ciddi ve buyuk bir sorunla karsi karsiyadir Galatasaray'imiz cunku birileri tum iyi niyetlerine ragmen takimin adeta genleriyle oynamaktadirlar. Ihtiyacimiz olan en buyuk ve belki de tek sey yuksek kalitedeki yerli oyuncularimiz dertlerini anlayip gercek cozumler uratmektir zira onlara mahkumuz basarili ve mucadele eden bir "ekip" olabilmek adina. Yabanci dusmanligi vs degil asla. Yalnizca son 20 senede sampiyon olmus takimlara ve onlarin o sezon icinde one cikip takimini sirtlamis oyuncularini hatirlamaya calissak yeter.
    En buyuk ve taze ornek: bu sene bizden hic bir anlamda hic bir farki olmayan malum takimin bulundugu noktada olmasinin teknik olarak yegane sebebi yine bizim tarafimizdan yetistirilen malum oyuncudur, onu takimdan alin tum kalbimle inaniyorum 5. dahi olamazlardi)
    Bos yabanci hayranligini, havalimani kepazelilerine artik bir son verelim lutfen. Nereye geldiklerini ve herseyden once neden geldiklerini anlamalrina yardimci olalim artik bu sozum ona yildiz yada degil yabanci oyuncularin. 2 senede ders alamadiysak bundan sonra sikayet etmenin hic bir anlami olmayacak arkadaslar.
    Onumuzdeki sezon son sansimiz, degisime ve yeniden yapilanmaya taraftarlarin da katilmasi onumuzdeki sezon belki de bu "resmi formalite" maclarina cikmak zorunda kalmayiz.
    Saygilar

    YanıtlaSil
  5. Bu sezon aslinda mantalite degisimi/gelisimi anlaminda taraftarlar acisindan cok verimli gecmis olmasi gerekiyor. Yildiz sifatindaki buyuk isme sahip "yabanci" oyuncularin, bilhassa da Guney Amerika'lilarin takimlarina yaptiklari katkilarin ne denli dusuk seviyede kaldigini yalnizca Turkiye degil tum Avrupa liglerine yuzeyselce bir baktigimizda gormemiz cok kolay. Onlarca yatirima ragmen malum takimin yillardir yasadigi inisli cikisli grafigin en ama en buyuk sebebi bunyesinde barindirdigi yabanci oyunculardir ornegin. Onumuzdeki sezon gercekten de cok zor ve kritik bir sezon olacak takim ve yonetim icin zira girdikleri yuksek maliyetli acmazdan cikmanin da tek yolu yeniden yuksek bir yapilanma butcesi olusturmak ki bunun hic de kolay olmadigini kendileri de belirtiyorlar zaten. 3 yildir arkalarindaki buyuk destekle birlikte 'yeniden yapilanma' sozunu agizlarindan eksik etmeyen yonetimimiz is oyuncu transferine geldiginde skandal yanlislara imza atiyor. Yeniden yapilanma degeri ve katkisi ne olursa olsun var olani "defetmek" olmamali herseyden evvela.
    Bakin transfer stratejimiz artik cok basitce herkes tarafindan cozulmus durumda:
    Yabanci oyuncu da ismi ve kariyeri olan fakat son 2-3 sezonda sahsi problemler ile birlikte ciddi dususler yasayip arayis ve yeni bir cikis arayan oyuncular, yerli de ise, ki bu daha da basit ne yazik ki, bonservisi elinde olup son 2-3 sezonda bu kez istikrarli ama takimlarina dogrudan katkisi son derece sinirli olan oyunculara yonelmek.
    Itiraf edelimki eskinin malum takimina donduk! Takimdaki 3 Brezilya'linin (Elano, Jo, Dos Santos) hic ama hic bir ciddi katkisi yok. Adaptasyon, alisma devresi vs geyiklerine girmeyin cikamazsiniz sonradan icinden zira bkz. Lucas Neil!
    Neden hic kimse milli takimin iskeletini olusturan Turk oyuncularin hepsinin birden bu kadar kotu performans gosterdigini sorgulamiyor? E Gungor, M Topal, Servet, H Balta, Sabri (buyuk bir sakatlik gecirdi evet dogru ama..), Ayhan ve hatta Baris.. Bu oyuncular herhangi bir Anadolu takiminda olsalar degerleri 4-8 milyon euro arasi olacak oyuncular. Neden hepsi birden boylesi bir dusus icindeler sizce? Asil tartisilmasi gereken konu bu cunku ne yabancilarin iyi performansi bu kaostaki bir takimi sampiyon yapmaya yetebilir, ne de boylesine yoklari oynamalari, umursamaz, bencil, bosvermis tavirlari Galatasaray gibi bir takimi 3.luklere 5.liklere mahkum edebilir. Onlar gelirler, isimleri ne olursa olsun belli bir katkida bulunup (Hagi gibi ornekler buyuk istisnalardir karistirmayalim lutfen) kenara cekilirler. Sonucu belirleyen yerli oyunculardir. Bu yalnizca Turkiye yada Galatasaray yada futbol icin degil tum takimlar ve hatta dunya icin gecerlidir, sektorleri ne olursa olsun.

    YanıtlaSil
  6. FCN maç ile ilgili değil ama sormak istedim Marca gazetesi Galatasaray'ın Guti ile anlaştığını yazıyor bir bilginiz var mı bu konuda?

    YanıtlaSil
  7. CH kardesim, transefere (özellikle yabanci transfere) genel yaklasimimizin asagi yukari ne olmasi gerektigini cok güzel anlatmissin. Kendi icinde cok tutarli görüsler ayrica tartisilir.
    Ben ne arkadas ortamlarinda ne de internette orada burada futbol üzerine ahkam kesen, transfer ya da taktik receteler sunan bi adam degilim. (Havaalanina karsilamaya gitmedigimi söylememe gerek yok sanirim) Takimin sahadaki kadrosunu ve taktigini teknik direktörden, futbolcularin maliyet/fayda grafigini de yöneticiden iyi bilecek konumda oldugumu asla iddia etmem. Benim basari getirecegini umdugum nacizane tek önerim istikrardir. Yillardir Fenerbahceli arkadaslara karsi tek argümanim -ne UEFA kupasi ne SUPER KUPA- diger takimlarin aksine teknik direktöre karsi sabrimiz ve onun kurmak istedigi sisteme yönetimce karismamamiz olmustur. Bir Galatasarayli olarak hep bununla övünmüsümdür.
    Eger basari icin ilk sartin en az 5 senelik kadro ve sistem planlari oldugunda hemfikikirsek, Dos santos örneginde görüs farkimizin tek nedeni olabilir: Rijkaard. (takimin genleriyle oynamak demenden bunu mu anliyorum?) Ki o ayri tartisma konusu olur ve benim futbol bilgimi asar, benim kit fulbol bilgimle o konuda tek diyebilecegim su anda dünyanin konustugu takimin yaraticisinin bizde de ufak capta da olsa bu basariyi tekrarlayabilecegine inandigimdir.
    Sözün özü, eger Rijkaard'i da gözden cikardiysak ne diyeyim eyvallah baska planlari var demek ki, ama ilk Post'umda yazdigimi biraz daha acarak tekrarlarsam: Al bu takimi 5 sene sonra bize bi sampiyonlar ligi kupasi getir dedikten sonra adamin tek ve en cok istedigi, belki de oynatmak istegi futbolun en kilit oyuncusunu almamak bir "perhiz-lahana tursunu celiskisi" degil midir? Yoksa yanlis mi bilgilendiriliyorum, bu Rijkaard'in manevi olgu geyikleri de mi basinin uydurmasiydi?

    PS: Yabanci düsmanligi degil tabii ki, ama asiri yerli sevgisi diyebilirim yazdiklarina. Profesyonel futbolcularin takim sevgisi ile basariyi sirtlama orani ile milliyetleri arasinda ben cok büyük bir bag oldugunu düsünmüyorum. (Taffarel, Popescu, Hagi. (Ücü de mi istisna be bilader!))

    YanıtlaSil
  8. Marca, Ispanya'nın fotomaçı'dır haberiniz ola

    YanıtlaSil
  9. Iste onca derse ragmen hala daha Guti vb. transfer haberleri bizde panik degil "heyecan" uyandiriyor..!

    YanıtlaSil
  10. Aykut'a güvenmiyordum bir kat daha arttı bu güvensizlik. Bükreş maçında bizi 10 milyondan etti şimdide sezonu erken açmamıza neden olacak.
    Ayrıca Galatasaray elleriyle Feneri şampiyon yaptı. Kazansak Beşiktaş son maça asılmazdı şimdi Bursa maçına fena asılacaklar ve Ankaragücü'nün Feneri yenmesi bile yetmeyecek

    YanıtlaSil
  11. Bu arada biliyorum transfer receteleri yazmak hos degil ama insan tutamiyor kendisini:
    Batuhan Karadeniz yolcuymus, ne Sercan ne de bir yabanci, tank gibi futbolcu..

    YanıtlaSil
  12. Hem madem bizim transfer stratejimiz boyle riskli kisiliklere yonelik, bundan daha akillica ve heyecan verici bir risk olamaz. 1.92cm, muthis kuvvetli, henuz 21 yasinda ve Turk.. Malum takim saldirmadan bir orta yol bulup alinirsa ve eger maya tutarsa bu cocuk H Sukur ozlemini gidermekle yetinmez Turkiye'nin bildiginiz yeni krali olur.

    YanıtlaSil
  13. Bu maç göstermiştir ki M.Sarp, B.Özbek, Jo ve Caner'le derhal yollar ayrılmalıdır.

    Mehmet TOPAL'a teşekkür edip uğurlanmalı, Arda'ya iyi bir teklif gelmesi halinde değerlendirilmeli, Keita'nın başı okşanıp kulağı çekilmeli, Baros'tan ne olursa olsun vazgeçilmemeli, Emre Çolak'a şans verilmeli ama gaza getirilmemeli, Elano'nun yanında onunla oynayabilecek bir adam bulunmalı, Aykut'a güvenilip güvenilemeyeceği konusunda bir kez daha düşünülmeli ve hatta Ufuk denenmelidir..

    Eski kafalı, topu alıp tsubasa gibi gol atan, olmadı arkadaşlarına attıran bir 10 numara ihtiyacımız vardır diyen tiplerden değilim ancak takımda Elano ile birlikte topu servis edecek bir kişiye daha ihtiyacımız var diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  14. Yerli kaleci oynayacaksa bu Ufuk olmalıdr ancak asıp kesmeye çok meraklı olduğumuzdan ben üst düzey yabancı kalecinin getirilmesinden yanayım.
    Guti haberleri çok ayyuka çıktı ben artık yaşa değil ruha bakıyorum gelip sahaya canını koyacaksa desteklerim ki hırsıyla oynayan bir oyuncu mantıklı gibi geliyor bana.
    Ardayı M.OKTAYLA bir tutmak M.OKTAYA çok büyük saygısızlık,ruhsuz bir sürü isim var bu takımda saymayacağım çünkü yazarsam çok yorulurum,yapılması gerekenler yapılmalı biz bekleriz ama başkaları beklemeyebilir kültürümüz yaptıklarımız ışık tutmalı geleceğimize.

    YanıtlaSil
  15. formaliteye bak bee..Ne formaliteymiş arkadaş!! 3.lük bile elden gidiyor...
    (Bu arada fotoğrafa hiç dikkat ettiniz mi arkadaşlar..elano ile mücadele eden o çam yarması zenciye..Bacak kaslarını at'ın bacaklarından kopyalamışlar herhalde doğarken :)) Bide bizimkilere bakıyomda..Yok arkadaş spor bizim neyimize.....

    YanıtlaSil
  16. LKNT,

    Guzel yazinin en son kismindan baslayarak bir iki kelime karalamaya calisacam. Aynen dedigin gibi arkadasim Hagi, Popescu, Taffarel bunlarin hepsi birden tesaduf olamaz ve degildir elbetteki ama asiri yerli sevgisinden ote, bu ve benzeri sayabilecegimiz isimler son 6-7 senede ne yazikki yok denecek kadar azaldi. Elbetteki profesyonel futbolcularin takim sirtlama ile milliyetleri arasinda belirleyici goze carpan bir bag olmasini dusunmek sporun dogasina aykiri olur ve ben de inan oyle dusunmuyorum ama gelen oyuncularin seciminde karakterin, kazanma arzusunun ve ekip olma ruhuna-CM bilgisayar oyunundan bilirsin belki Ingilizler'in influence dedikleri ozelligin ne duzeyde olup olmadigina, Neil disinda, hic dikkat etmedigimiz asikar. Neyse fazla uzatmak istemiyorum bu konuyu ki gercekten de baslibasina bir konu aslinda.

    Yazdiklarinin, kismen Dos Santos dahil, hemen hepsine katiliyorum. Hele ilk basta yaptigin istikrar vurgusu aslinda butun futbol/spor tartismalarinin en basinda hatirlanmasi gereken cinsten kisa ve net. Dos Santos konusunda sana katilamadigim yada belki de korktugum tek husus bu cocugun herseye sahip olmasina ragmen sanki biraz yurek eksikligi yasamasi. Tamam elbetteki 21 yasinda bir oyuncunun yepyeni bir ulkeye gelir gelmez takimini sirtlamasini bekleyemeyiz ama yasina ragmen edindigi bunca tecrube (Ispanya ve Ingiltere) onu macin en azindan belirli anlarinda on plana cikmasini gerektiriyor. Yani kisacasi benim yabanci oyunculara olan elestirim yada genel olarak bakis acim bu sorumsuz ve hatta uzgunum ama kisiliksiz oyun karakterlerinden. Iste takimin genleriyle oynuyorlar demekten kastim da tam olarak buydu aslinda. Yeri gelmisken soyleyeyim Rijkaard bizim icin buyuk bir sanstir ve ben en az 3 sene daha takimin basinda kalmasina inananlardanim inan senden farkli dusunmuyorum yani. Benim takimimi izlerken gormek istedigim Servet gibi mucadele eden, Neil gibi sorumluluk alan, Sabri gibi caliskan, Kewell ve Baros gibi disiplinli ama tabiikide ayni zamanda yetenekli oyuncular hepsi bu ve hala israr ve iddia ile soyluyorumki bu takimdaki yerli futbolcularin, profesyonel olamamak, bazi seyleri hazmedememek vs disinda-ki bunlar aslinda ulke insanimizin bireysel bazda en buyuk sorunu olan istikrarsizligin yalnizca futbol sahalarina olan yansimasidir ayri degerlendiremeyiz, ciddi ve uzerine dusulmeyen bir/bir takim sorunlari var. Bu ekip her nedense ayrilislarinin ardindan bir B Korkmaz, H Sukur, bir H Sas, bir Hagi, bir Mondragon daha cikartamadi. Bahsettigim adamlarin teknik ozellikleri degil bahsetme sebebim ve iste bence takimimizin en buyuk sorunlarindan bir tanesi bu ve teknik olmadigi icin de cozum aranacak tek adres idari merciler.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0