TBBL Playoff Final Serisi | Galatasaray - Fenerbahçe

Bu sene biri Türkiye Kupasında olmak üzere üç kez karşı karşıya gelen iki takım, playoff yolculuklarında herhangi bir aksiliğe uğramadan finale çıkmayı başardılar. İki takımında form durumları üst seviyede. Bu sene bir kez mağlubiyet yaşattığımız Fenerbahçe'ye karşı şampiyonluğa ulaşmamız için 3 galibiyet almamız yetecek. Şimdi takımımızın final serisi öncesi oyunundaki artı ve eksilerini değerlendirelim.

Takımımızın en büyük avantajı, bu sene çok iyi bir şekilde sergilediği savunma kuşkusuz. Ligin en az sayı yiyen takımı olduğumuzun altını çizelim. Fenerbahçe karşısında savunmada oldukça dikkatli olmalıyız. Keza hücum olarak çok çeşitli bir takım Fenerbahçe. Bu savunmayı gayet iyi yapabildiğimizi son Türkiye Kupası final maçında gösterdik. Final maçlarında en önemli nokta savunma disiplinimiz olacaktır. Bu disiplini üst düzeyde tuttuğumuz her maç bir adım öne geçiyoruz. Ancak bu disiplinin koptuğu maçlarda galibiyete uzanmamız bir hayli zor oluyor. Nitekim ligde oynadığımız iki maçta da bunu teyit ettik.

Kişi üzerinden gitmek yerine takım olarak baktığımızda özellikle Caferağa'daki maçlarda oyunun temposunu yavaşlatacak savunma prensiplerimiz olmalı kesinlikle. Kendi sahasında tempoyu elinde tutan bir Fenerbahçe skor anlamında bize zor anlar yaşatabilir. Savunmayı bireysel olarak değil, takım olarak yapmalıyız. Ancak maç içerisinde savunmanın bir gömlek aşağıya indiği dakikalarda sahneye bir oyuncunun çıkması gerekir. Tam bu noktada Tamika'nın bu görevi layıkıyla yerine getirdiğini belirtmeliyim. Üstün savunma zekasıyla çok önemli işlere imzasını atıyor. Özellikle pas kanallarını kapatmakta baş rolü oynayacaktır.

Hücum kısmına geldiğimizde bu sene oyun kurucumuz Işıl'ın sakatlığından sonra sezonun çoğunluğunda organizasyon sorunu yaşadık. Takım olarak hücumlardan çok bireysel performansa dayalı hücumlar izledik. Ancak son zamanlarda Tamika'nın önderliğinde takım olarak hücum etmeye başladığımızı söyleyebilirim. Özellikle son Mersin maçları buna çok güzel örnek teşkil ettiler. Bu noktada Nilay'ın son dönemlerde gösterdiği çıkışın altını çizmek gerekir. Sezon boyunca istikrarsız performans sergilese de sezonun en önemli kısmında çıkışa geçmesi takım adına çok önemli. Zira takımın en zayıf olduğu bölgelerden biri oyun kurucu mevkisi.

Fenerbahçe, sert savunma yapan bir ekip. Özellikle pota altında ''size'' olarak önemli bir avantaja sahipler. Sırtı dönük oyunlardan fazla sayı bulmayan ekibimiz dışa açılarak, ayak hızları yavaş olan sarı lacivertli takıma üstünlük sağlayabilirler. Bu noktada Sophia'nın önemli işlere imza atacağını düşünüyorum. Üstün fizik yeteneğinin yanı sıra ayak hızının da olması, hücumumuzun tıkandığı anlarda önemli bir rol oynamasını sağlayacaktır. Pota altının yanı sıra Fenerbahçe dış savunmasına karşı oldukça dikkatli olmamız gerekiyor. Topa baskı konusunda ligin en iyi takımlardan biri olarak tanımlayabiliriz rahatlıkla. Kısa rotasyonumuzun bu baskıya nasıl karşılık vereceği hücumumuzun dönüm noktası olacak. Bu baskıyı rahatlıkla aşabilirsek hücumlarımızı daha akışkan hale getirebiliriz.

Takımımızın oyun disiplinini 40 dakika boyunca elinde tutması gerekiyor. Dış sahada bize karşı yapılan bütün tahrikler hafızalarımızda. Bu tahriklere kapılmadan sadece oyunumuza konsantre olmalıyız. Fenerbahçe'nin yenilmeyecek bir takım olmadığını Türkiye Kupası finalinde gösterdik. Takımımızın aklında ilk olarak savunma olmalı. Sonuç olarak önce durdurup sonra vurmalıyız. Eğer ilk olarak hücum kafalarda olursa Kadıköy'den galibiyetle dönmemiz zor olacaktır.

Final serisinde takımımıza sonsuz başarılar diliyoruz!

Arca Yıldırım

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0