2010 - 2011 | Aykut-Ufuk-Emirhan

Geçtiğimiz günlerde ayyuka çıkan Hakan Arıkan ismi, kulübümüzün başkanı Adnan Polat tarafından yapılan açıklama tarafından yalanlandı ve gelecek sezon kalecilerimizin Aykut-Ufuk-Emirhan/Fırat üçlüsünün olacağını belirtti. Gün itibariyle sezon sonu sözleşmesi bitecek olan Hakan Arıkan'da yapılan bu resmi açıklamanın ardından Beşiktaş takımı ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Böylece Hakan Arıkan veyahut üçüncü yeni bir kaleci planları, düşünceleri tamamen bitmiş oldu. Gelecek sene takımımızın birinci kalecisi şu sıralar formda ve başarılı bir dönem geçiren Aykut, ikinci kalecisi ise Türk futbolunun gelecek beklediği ve ileride Milli Takım'ın emanet edilmesi beklenilen Ufuk olacak.

12 yorum:

  1. Galatasaray Hakan Şükür'ün futbolu bırakmasından sonra artık iyiden iyiye yabancı forvetlere yöneldi. Eskiden Hakan-Arif ikilisi 15 sene boyunca değişmez forvetlerimiz olmuş (tabi arada dönemlik yabancılar var) Ondan öncesinde de zaten hep Türk forvetler ile gidilmiş. Hal böyleyken yabancı kalecilere emanet edilmemizde hiçbir problem yaşanmazmış. Ancak şimdi artık doğru düzgün Türk forvet yetişmiyor ve de Avrupa'da başarı isteniyorsa mutlaka yabancı forvet, hatta ileri hücumcular gerekiyor. Böyle bir ortamda da kalkıp yabancı hakkını kaleciden kullanmak büyük bir kayıp bence. Hem de Aykut ve Ufuk gibi 2 üst düzey kalecin varsa. Bunu Mondragon gittiğinden beri söylerim. Aykut'un da Leo'dan beter olabileceğini düşünmüyorum.

    YanıtlaSil
  2. onumuzdeki yil yabanci hakki orta saha oyunculari, ozellikle iki adet on libero icin kullanilmali. su an takimin transfer diye bagiran mevkiileri, on libero ve sol bek.

    YanıtlaSil
  3. Leo Franco Fenerbahçe maçında bizim Şampiyonluğumuzu aldı götürdü.Aykut Sivas maçında bizim şampiyonla ligimizi katılamamamızı sağladı.Ben Leo Franco nun Aykuttan daha iyi bir kaleci olduğunu düşünüyorum çok hatalar yapsa bile.Bir taraftar olarak Aykut un kalede olması bana güven vermiyor.2 senedir çok basit hatalarla belkide gelecek yıllarımızı etki altına alındı.Belkide 2 kez arka arkaya UEFA kupasını alabilirdik, belkide 2 sene üst üste şampiyon olabilirdik.Ama bir yerde sıkıntı vardı.Şimdi bu sezon Serveti Ayhanı Jo yu gönderdikten sonra onların yerine iyi oyuncuları alınca sıkıntı bitecek midir ? Bence en büyük sıkıntımız kalede Aykut un olması olacaktır.İnanılmaz derece desteklediğimiz Adnan Polat birdaha kesinlikle başkan seçilemez önümüzdeki seneyide kaybederse.Onun için herşeyi hesap edip ona göre takım kurulmalıdır

    YanıtlaSil
  4. Ön Libero mevkiisi kesinlikte Yabancı olmalı
    Yahu Ernst gibi birini bulamıyormusunuz
    Sanki Türkiye'de ön libero yetişir gibi bütün defansif adamlarımız Türk !
    Asıl geriyi yabancıdan ileriyi Türkten kuracaksın
    bknz: 2000 yılı

    YanıtlaSil
  5. yabanci gelecekse "kasper schmeichel" gelsin, Genc ve bedava, bonservisi yok.

    YanıtlaSil
  6. @ Advanced Playmaker

    Yok ki usta. Bana bir tane Avrupa standartında bir Türk forvet söyle. Bana bir tane Şampiyonlar Ligine katılırsak orada banko oynayacak, içimizi rahat ettirecek, gözümüzü kırpmadan emanet edebileceğimiz 1 tane Türk forvet oyuncusu söyle. Emre Güngör iyi mi ? Hayır değil, Sarp iyi mi Hayır değil ama yok ki anasını satayım bir tane düzgün topçu. Fakat yine de öyle böyle yetişiyor. Ancak forvet hiç yetişmiyor be usta. 10 tane takım saçma sapan Sercan'ın peşinden koşuyor bu ülkede.

    YanıtlaSil
  7. Kaleci transferi yapılacaksa üst düzey bir yabancı kaleci alınmalıdır yoksa zaten kendi kalecilerimle devam etmeliyiz.
    Ben Ufuğa daha çok güveniyorum ama başka takımda oynamayanları almak G.Saray ruhuna ve kültürüne aykırı zaten.

    YanıtlaSil
  8. @ Selocan sana katiliyorum... øzellikle Sercan'a 10 milyon euro istiyorlar adam gol atamiyor be pozisyona girmekte ønemlidir ama gol atamadikdan sonra neye yarar ;) Mustafa Pektemek gelsin Baros'un yedegi olsun onemli degil bir turk genc daha ama sercan falan degil gurbetten... takim seneye daha iyi olacak gibi ama bakalim su temizlikler bi baslasin:)

    YanıtlaSil
  9. Mevlüt, Halil, Eren Derdiyok dışında Türk forvet yok haklısın

    YanıtlaSil
  10. fcn nasılsın :) son durumlardan hiç haberdar etmiyorsun. haberlerinizi bekliyoruz...

    YanıtlaSil
  11. @Advanced Playmaker

    Evet usta onlar da zaten Avrupa'da yetişmiş adamlar. Tabi ki defans da yetişmiyor, ortasaha da vahim. Ama idare edilebiliyor bir şekilde. Fakat forvet sıkıntısını ülkece yaşıyoruz. Çıkarsa Galatasaray'dan çıkar ,ancak bir kaç sene bekleyeceğiz herhalde onun için. Bana Türk forvet devri kapandı gibi geliyor. Bu sebeple kaleciyi yabancıdan seçmek lüks.

    YanıtlaSil
  12. Turkiye'de sampiyonlugun formulu iki cok saglam stoper, bir cok iyi ve komple bir orta saha oyuncusu, bir arada sirada cikis yakalayip takiminin 10-12 puanina dogrudan katki saglayabilen "klas&tembel" ortasaha hucumcusuna ve cok klas olmasi sart degil, girdigi pozisyonda golu bir sekilde atabilen bir forvet oyuncusudur. Kaleciler, bekler ve hatta kanat oyunculari bile zannedildigi kadar stratejik oneme sahip degildirler dolayisiyla yonetim onumuzdeki sezonun en son sanslari oldugunu aklindan cikarmadan bir saglam stoper (bedelsiz A Turan bedelsiz M Sarp'tan daha fazla katki saglayamaz, bedelsiz G Zan'in oyuncu "kalitesi" malumunuz, bedelsiz L Franco icin Ispanya ligini az cok takip etmis olmak yeterli fazla soze hacet yok) bir-olmazsa olmaz-hem gucu hem teknigi hem de tecrubesi ust duzeyde bir orta saha oyuncusu alip oyunun temposunu yukselterek 2011'de Turkiye "super" liginde sampiyon olacak takimi olustururlar umarim.

    Saygilar

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0