2010 - 2011 | Modeste M'Bami

Galatasarayımızda transfer harekatı sürüyor, gelecek sezon için kaliteli defansif ortasaha oyuncusu avı devam ediyor. Geçtiğimiz sezon La Liga'da ekonomik zorluklar geçiren Almeria takımında serbest kalan Kamerunlu oyuncu Modeste M'Bami yeni hedefimiz olmuş durumda, Avrupa basınına göre. Özellikle Fransız basınında bu transfere dair bir çok dedikodu, haber ortaya çıkmaya başladı. 27 yaşındaki Kamerunlu oyuncunun sözleşmesinin olmamasının yanı sıra ortasahaya aradığımız tipte bir adam olur mu orası ayrı bir durum elbette. Rijkaard onaylı bir transfer olursa ses edecek değiliz fakat sadece sözleşmesi bitti veya bonservisi elinde diye alınacaksa konuşulacak çok şey var.

Modeste M'bami ortasahanın ortasında ve gerisinde oynayabilen, sert ve mücadeleci bir oyuncu. Fiziksel özellikleri epey gelişmiş olan Kamerunlu ortasaha oyuncusu zaman zaman tekniği sayesinde oyun kurucu olarakta görev yapabiliyor. Afrikalıların genel özellikleri M'bami'de de mevcut. Oldukça tempolu, koşan, ısıran, basan, güçlü ve mücadele gücü epey yüksek bir oyuncu olmasıyla takım savunmasına yardımıyla öne çıkan bir oyuncu. Ortasahaya dinanizm, sertlik ve tempo getirebilecek bir oyuncu. Takım savunmasına oldukça yararlı olabilecek bir oyuncu kimliğine sahip Kamerunlu tecrübeli oyuncu. Skorsal anlamda çok büyük katkıları olmamasına rağmen takımın kurgusuna ve iskeletine uyabilecek bir yapısı var M'bami'nin. Zaten gerilerde birisinin bu işi yapması gerekiyor, ileride ofansı yapacak olanlar yaparlar.

Modeste M'Bami kimdir?
Yaş: 27
Uyruk: Kamerun
Kariyer: Sedan, PSG, Marsilya, Almeria
Sözleşme durumu: Bonservisi elinde bulunuyor.

12 yorum:

  1. Adnan Polat Football Manager'a sardı heralde. Bu adam Football Manager'da iyi. Daha iyisini bulabilirler bence

    YanıtlaSil
  2. ---------UFUK--------
    SABRİ-NEİLL-ALİ-HAKAN
    -VALBUENA-LORİK CANA-
    KEİTA------------ARDA
    ----BATDAL--BAROS----

    - Sat Serveti 5'e, Sat Elanoyu 7'ye, sat Emre Güngör-Uğur Uçarı 3'e....

    - 15 M Euro eder.
    - Valbuena ve Lorik Cana yı alırsın rahatlıkla.
    - Hatta gectim Valbuena dan, MBAMİ yi al bedavaya, parayı LORİK CANA ya harca.
    - Bu takımda 10 puan farkla şampiyon olur.

    - Son olarak +2 için SANTİAGO GARCİA - Uruguay ın Nacional Takımında oynuyor. Emana tarzı bi çocuk. Yası 18 veya 19. Neden düşünülmeze harika bir öneri. Kale için de Cruzeiro nun kalecisi Fabio. Mükemmel bir adam.

    YanıtlaSil
  3. Savaşıcak diye Almeria'nın serbest kalan oyuncusunu getirirlerse mutlu olmam

    YanıtlaSil
  4. @ Gececi

    Nick gibi geceden kalmasın galiba :) Elano'yu sat 7'ye, derken? Şu anda bu adamın piyasası en az 20 milyon eurodur, en az. Pienaar'ın 20 milyon ettiği piyasada Elano'nun değeri 7 ise kapatalım gidelim dükkanı.

    YanıtlaSil
  5. 7veya 8 e aldigimiz futbolcu dunya kupasinda gøvde gøsterisi yapiyor ve sen 7 milyon euro ya sat diyorsun? biraz mantikli dusun gececi Elanonun fiyati simdiden firladi.. ha bana sorarsaniz satmayin derim 2 tane saglam øn libero ile elano'da cosacaktir... birde baros'un yedegi olarak Markus Pedersen olsa off ne olurdu :) bu arada FCN bu haberin bir bølumunde bir sey vardi az ønce almanyadan haberler var falan diye yanilmiyorsam.. cok beklermiyiz o haber icin acaba?:)

    YanıtlaSil
  6. Arkadasım servet içinde 8,5 M Euro konusuluyor. Benim yazdıgım rakamlar öldüm rakamları. Ama şu da gerçek ki Mehmet Topal ı 5 e satana kadar göbegimizin catladıgı piyasada Elano yu 20 ye sat, Seni Maliye Bakanı yaparım ben. Uyan rüyadan. Elano ya 10 M Euro versinler gideceği takımın tesislerine kadar sırtımda taşırım.

    YanıtlaSil
  7. @ Gececi

    Topal'ı satamazsın 5ten yukarıya. Nedeni açık ve net. Avrupa'da oynayan kaç tane Türkiye'den giden yerli oyuncu var? Herifler bir kere sana farklı bir gözle bakıyor, herhangi bir uluslararası başarın yok, Avrupa'da 2000 yılından beri kupa yok, başarı yok. Mehmet Topal senin ligine göre üst düzeydir belki ama Avrupa'ya göre ortasınıf bir oyuncudur. Topal'a 5 bilemedin 6-7 verirler oda fazla takım talip olursa.

    Elano öyle mi peki? Avrupa'da her türlü adı bilinen, uluslararası turnuvaların hemen hemen hepsinde forma giyen ve takımının kilit adamlarından birisi rolünde. Ve şuanda kupada Brezilyanın ortasahasının maestrosu Elano, yani her türlü piyasası 10 milyon üzeri. Oynadığı futbol ilede şu anda 20 milyon euro civarına çekmiştir fiyatını 2 maç sonucunda turnuvanın resmi sponsoru Castrol tarafından Brezilyanın en iyi oyuncusu seçildi 7.82 puan ortalaması ile ve bu takım şampiyonluğun en büyük adayı :)

    Pienaar dediğin adamın kulübü açıklıyor, bonservisi en az 20 milyon eurodur taliplilerine duyurulur diye. Peki Pienaar kupada ne yaptı, G.Afrika adına? Hiç birşey. Yaşı genç olabilir fakat herhangi bir imzası yok turnuvada performans bakımından. Elano şu anda en verimli çağında 29 yaşında. Herşeyden evel turnuvada şampiyonluğa yürüyorlar ve Elano bu takımın kilit oyuncusu.

    YanıtlaSil
  8. Fossa bu isimlerden ziyade ciddi ciddi Poulsen konuşuluyor.
    Bu durum hakkında bilgin varmı?
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  9. Tanura, bir kaç gün evel yazmıştık Poulsen'i..

    YanıtlaSil
  10. Elano ile Alexis Sanchezs'i takas etsek udinese kabul eder mi? :)

    YanıtlaSil
  11. Pienar güney afrika milli takımında çift yönlü orta saha oynuyor o yüzden fazla bişey yapamadı kupada.İyi oynamadı diye fiyatı düşcek hali yok.Everton da maçlarını izleyin sol kanatta neler yapıyor bi görün.Dünya kupasında 2 maçta fiyat 20 milyona çıkarsa ne güzel iş valla.Portekizli tiago kuzey kore maçında baya bişeyler yaptı o da fırlar o zaman 20 ye falan.Rooney 2 maçta hiç bişey yapamadı ingiltere de iyi o zaman 10 milyon euro filandır herhalde değeri.Bu arada emile heskeyde ingiltere ile bir çok uluslararası turnuvada oynadı tanınan bi oyuncu yaşı 30 larda ama faydalı olur bu mantığa göre herhalde.Bu arada pienaar o kadar genç değil 82 li elano da 81 li.M bia konusuna gelince almeira da oynadı diye dudak bükmeye gerek yok.Adam kamerunda sağ bek te oynuyor stoper de oynuyor ön libero da oynuyor 1.90 boy var mücadaledeci daha ne olsun.Yani almeira işine takmamak lazım.Maicon u kim biliyodu 4 yıl önce varmıydı brezilya ile dünya kupasında oynuyor muydu ?.Adam o zaman 25 yaşındaydı ve monaco dan inter e gelene kadar fazla tanıyan yoktu.Ama şimdi 29 yaşında 30 35m eurolara madrid e gideceği konuşuluyor.

    YanıtlaSil
  12. @Spooky

    Eder, neden etmesin;)
    Hatta Isla ve Gökhan'i da verirler.:)

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0