2010 - 2011 | Nihan Anaz

Galatasaray bayan basketbol takımında gelecek sezon için yerli rotasyonda bir takım gelişmeler bulunuyor. Daha evel yerli oyuncularımızdan Esra, Tuğba ve Bahar ile sözleşme yenileyen ekibimizde hedef bir dönem formamızı giyen başarılı oyuncu Nihan Anaz. Geçtiğimiz sezonu Pankup Ted Kayseri Koleji ile geçiren Nihan maç başına ortalama 24 dakika sahada kaldı, 7.9 sayı ortalamasının yanı sıra istatistik alanına 1.8 asist ve 1.6 ribaund yazdırmayı başardı. 31 yaşındaki tecrübeli oyuncu 174 boyunda ve 2-3 pozisyonunda forma giyiyor.

Tecrübeli oyuncuya hoşgeldin diyor ve kendisine başarılar diliyoruz.
FCN BLOG ÖZEL HABERİDİR. KAYNAKSIZ KULLANILAMAZ.

5 yorum:

  1. @Spooky

    Tamam kardeşim tamam kadın basketbol fakat hoş olmuyor bana göre.. Bayan basketbol daha hoş duruyor, bir türlü sindiremedim hala alışamadım kadın basketbol kelimesine.

    El alışmış bir kere "Galatasaray bayan basketbol" takımı yazmaya. Sende usanmadan yazıyorsun "Kadın basketbol.." diye :)

    YanıtlaSil
  2. Yazıcam yerleştiricem bunu :)
    Doğrusu bu ben napayım.

    YanıtlaSil
  3. Doğrusundan ziyade yenisi bu diyelim :)

    Basketbol federasyonu bu yıl kadın basketbol ibaresini kullanıcak. Diğer tüm federasyonlar "Bayan...." ibaresini kullanıyor :)

    YanıtlaSil
  4. Yok doğrusu da bu diğer federasyonların gazetede açıklamaları gördüm. Sanki Kadın deyince ortada ayıp bişey varmış gibi.

    Erkek Basketbol takımı diyoruz, bay demiyoruz. Voleybol, futbol hepsi aynı şekilde.
    Bunların İngilizceleri, Fransızcaları da hep Kadın'a denk gelir. Women yani. Miss veya Misses değil. Bayan'a karşılık gelmez.
    Bazı sporlar da Ladies geçer onun karşılığı Hanımlardır.

    Bayan ünvandır. Gerçi son TDK sözlüğünde Bayan kadın olarak da kullanılabilir diyor da yanlışlığı kapatmak için uydurma. Türkçe akademisyenlere sorabilirsiniz.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0