2010 DK | E Grubu..

Danimarka'nın 92 yılındaki Avrupa Şampiyonluğunu hatırlayanlar, nasıl bir hikayeye sahip olduğunu iyi hatırlarlar. Ancak o Danimarka bir daha hiç o seviyeye gelemedi. Bırakın gelmeyi, Laudrup kardeşler seviyesinde yeni oyuncular çıkaramadı. Bu turnuvada da işler değişmez. Hollanda bu grubu yer yutar ama sonu 2008'deki gibi olmaz umarım. Oldukları her turnuvada, taraftarıyla birlikte büyük keyif katan bir takım. Kamerun, Danimarka'yı zorlar hatta geçer. Afrika havası ve büyüsü onlara iyi gelecektir.
Favori ikili: Hollanda-Kamerun
Sürpriz: Kamerun-Danimarka
Beklenmedik: Danimarka-Japonya

HOLLANDA: Turuncular turnuvada bir çok kesim ve otorite tarafından favorilerden birisi olarak gösteriliyor, İspanya ve Brezilya'nın ardından.. Son hazırlık maçında sakatlanan Robben'inde iyileşerek takımdaki yerini alması, takımdaki güzel havayı geriye getirdi. Kadroda Sneijder, Robben, Van Der Vaart, Kuyt, Babel, Huntelaar, Van Persie gibi ofans gücünün olmasının yanı sıra Van Bommel, Van Brocknhost, De Jong ve Mathijesen gibi savunmanın tecrübeli abileride takımda yer alıyor. Hollanda'da enteresan bir takım stili göze çarpıyor. Ortasaha çizgisinin ileriye bakan kısmı genç ve yetenekli oyunculardan/yıldızlardan oluşurken; geride kalan kısım ise tecrübeli takım oyuncuları/yıldızlardan oluşuyor. Takımın tamamında bir denge söz konusu ve bu kupada gerçekten favoriler. Takımdaki dengenin yanı sıra en hazır takımlardan bir tanesi de kuşkusuz Turuncular. Turnuvanın sonunda G.Afrika ve Avrupa'nın rengi turuncu olursa kimse şaşırmasın, çünkü çok sağlam ve dengeli bir takım olarak geliyor Hollanda.

DANİMARKA: Turnuvada ilk maçlarını Hollanda'ya karşı oynamaları İskandinav ülkesi için büyük bir şanssızlık, keza turnuvanın ilk maçları genelde takımların seyrini belirler. Hollanda'nın adeta süpüreceği bu grupta ikincilik adına en büyük adayım Danimarka. Turnuvanın en genç oyuncusuna (Christian ERIKSEN,1992) sahip olan Danimarka'nın savunma hattını Agger, Jacobsen, Poulsen, Kroldnup gibi isimler oluştururken, ortasahanın ileriye bakan kısmında C.Poulsen, Tomasson, Bendtner gibi isimler bulunuyor. Turnuvada takip edilesi yıldızlardan birisi olarak Bendtner'i gösterebiliriz. Arsenal'de başarılı bir yıl geçiren genç golcü bu turnuvada iyi bir form tutturarak takımına geri dönmek ve Arsené Wenger'in gözüne girmek istiyor. Çünkü artık Ada temsilcisinde işi daha zor, Chamackh gibi bir rakibi var.

JAPONYA: Teknolojide oldukları kadar futbolda başarılı olmadıkları bir gerçek Asya temsilcisinin ve grup sonunculuğu bekliyorum kendilerinden. Zor bir gruba düştüler, pekte iyi görünmüyorlar takım olarak. Turnuvaya farklı bir renk getirebilirler, süpriz yaparlarmı hiç zannetmiyorum ama turnuvalar tek maç üzerinden oynanıyor ve süprizlere açık bir hal oluşturuyor, böyle olunca.

KAMERUN: Gruptan çıkmak için Danimarka ile yarışmaya, mücadele etmeye güçleri yetermi bilinmez fakat Afrika'nın güçlü temsilcisinin iyi bir kadroya sahip olduğu bir gerçek. Eto'o gibi bir forvete sahipler ve takım oyunu oynayan bir ekip olarak dikkat çekiyorlar. Eto'o ve arkadaşları turnuvada süpriz yapabilirler mi sorusunun cevabı ise kesinlikle evet olacaktır. Danimarka ile oynayacakları maç aslında onların kaderini belirleyecek ve eğer bu maçı alırlarsa turnuvaya devam edeceklerdir. Kameni, Geremi, Song, A.Song, Emana, Makoun, Eto'o, Enoh gibi isimlere sahip olan Afrika'nın aslanı turnuvada neler yapacak gerçekten merak konusu ve takip edilesi bir takım. Mücadele eden, savaşan, agresif ve takım oyunu oynayan bir takım Kamerun ve her büyük takıma ters gelebilecek kapasitedeler.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0