2010 DK | D Grubu..


Kupanın en dişli gruplarından biri. Tüm takımların 2.tur şansı yüksek, bu yüzden çetin mücadelelere sahne olacak maçlar izleyeceğizdir. Her ne kadar çok sakatları da olsa Almanlar bir turnuva takımı ve bunu bir çok kere gösterdiler. Bizlerin kalbi doğal olarak Avustralya ile atacak. Sırplar ve Gana'da grup mücadelesine renk katacaklar. Açıkçası şu an ki duruma göre elenen iki takıma yazık olacakmış hissi doğuruyor.
Favori ikili: Almanya-Avustralya
Sürpriz: Avustralya-Sırbistan
Beklenmedik: Sırbistan-Gana

ALMANYA: Sakatlıkları nedeniyle turnuvaya bir çok oyuncusunu getiremiyor. Kaleci Rene Adler'in yanı sıra, Christian Trasch ve Heiko Westermann'la birlikte takım kaptanı Ballack'ta turnuvada sakatlığı nedeniyle forma giyemeyecek. Avrupa Şampiyonasında final oynayan Panzerler grup liderliğinin favorisi, hatta sakatlıklara rağmen kupanın en büyük favorilerinden birisi olarak göze çarpıyor. Mesut Özil, Marko Marin gibi genç yeteneklerinde turnuvada neler yapacağı büyük bir soru işareti taşımasının yanı sıra merak uyandırıyor. Bakalım Linekeer bu sefer de haklı çıkabilecek mi? :)


AVUSTRALYA: Lucas Neill, Harry Kewell, Vince Grella. Bir Galatasaray taraftarının bu takımı takip etmemesi için hiç bir sebep yok denilebilir. Ayrıca bu üçlünün yanı sıra Emerton, Tim Cahill gibi yıldızlarda forma giyiyor Okyanusya temsilcisinde.. Elemelerde oldukça rahat geldiler, hazırlık maçlarında ABD dışında pek zorlanmadılar. Harry Kewell'ın sakatlık sonrası özel programı hala devam ediyor ve yavaş yavaş takımla çalışmalara başladılar. Grupta ikincilik için Sırbistan ile çekişirler diye tahmin ediyorum kişisel olarak. Turnuvaya renk katacakları kesin..



GANA: Afrika ülkelerinin tecrübeli ve güçlü ekiplerinden Gana'da süpriz peşinde olacak. Afrika'lı ekipler buralara oldukça alışık gerek sahalar, gerekse mevsimsel ve havalar olarak. Kupaya renk katacakları kesin ayrıca turnuvanın en genç takımı olarakta ayrı bir özellikleri var. Avrupa'ya adım atmak isteyen yada kendisini göstermenin peşinde olan genç bir takımdan oluşuyor Gana. Grupta üçüncülük mücadelesi onları bekliyor fakat Sırbistan'ın yada Avustralya'nın karşısında pek fazla dayanamazlar.



SIRBİSTAN: İddialı ve genç bir takım ile geldi turnuvaya. Potansiyeli yüksek olan bir çok genç oyuncusunun yanı sıra tecrübeli bir takım ile gruptan çıkmak için Avustralya ile yarışacaklar. Özellikle takip edilmesi gereken isimler olarak Gojko Kacar, Zoran Tosic, Milos Krasic göze çarpıyor Sırbistan'da. Turnuvanın süpriz yapabilecek ekiplerinden birisi olabilirler, genç oyuncuların parlayacağı bir turnuva olacaktır onlar adına. Özellikle az evel saydığım üçlüye hatta Subotic'ide ekleyerek bu dörtlüye dikkat etmemiz gerekir. Keza turnuvada gösterecekleri performans ile büyük takımlara kapak atabilirler.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0