2010 DK | C Grubu..

Kuralar öncesi İngiltere'ye sen istediğin takımları seç denilse kendisine anca böyle bir grup yaratabilirdi. Kanımca İngiltere bu gruptan hiç zorlanmadan çıkacaktır. 2.olan ise sadece 2.turu görmüş olmak ile yetinecektir. O kadar ki, 2.takım olarak hangi takım çıkar onu bile kestiremiyorum.
Favori ikili: İngiltere-???
Sürpriz: ABD-Slovenya
Beklenmedik: Slovenya-Cezayir

İNGİLTERE: Terry, A.Cole, Gerrard, Lampard, Joe Cole, Rooney. Bir antrenörün her bölgede elinde en az 2 tane iyi adam olunca ister istemez şampiyonluk nidaları atılıyor. Uzun zamandır büyük turnuvalarda kendisini gösteremiyor Ada temsilcisi fakat bu sefer niyetleri epey ciddi. Hep bir yere kadar geliyorlar sonrasında devamını getiremiyorlardı. Bununda üstesinden yeryüzündeki en iyi 2-3 antrenörden birisi olan Fabio Capello'yu getirdiler. Rooney'in muhteşem formunun yanı sıra savunmada Terry'nin varlığı, orta sahada Lampard-Gerrard ikilisinin yanı sıra kanatlarda Joe Cole-W.Philips gibi oyunculara sahip olan İngiltere bu turnuvanın mutlak favorilerinden birisi. Kadroları kağıt üzerine koyduğunuz zaman final oynayacak düzeydeler fakat futbol kağıt üzerinde oynanmıyor. Beckham'ın olmayışı onları ne kadar etkileyecek bilinmez fakat elemeler ve hazırlık maçlarında ortaya koydukları "takım ruhu ve oyunu" en azından bu sene birşeyler yapacaklarını gösteriyor. Sert, teknik, istekli ve mücadeleci bir takımlar. İstediklerini almaları için yeterli olacak mı, hep birlikte göreceğiz.

ABD: Bu ülkede aslında futbol denilince akla Amerikan Futbolu gelir, normal futbola soccer derler. Yavaş yavaş ve yeni bir yapılanma içersindeler, es kaza aralarında bir iki tane yetenekli oyuncularda çıkmadı değil hani, ayrıca kendi oyuncularını da yavaş yavaş Avrupa'ya sunmaya başladılar. Son oynadıkları Konfederasyon Kupası'nda inanılmazları başardılar, tüm dikkatleri üzerlerine çektiler. Avrupa Şampiyonu'nu devirdiler, Brezilya'ya kök söktürdüler finalde ama bir türlü istediklerini yapamadılar. Turnuvanın süprize açık en büyük takımı kuşkusuz Amerika olacaktır. Dempsey ve arkadaşları bakalım neler yapabilecekler ve yapılanmalarının karşılığına ulaşabilecekler mi?

CEZAYİR: Turnuvaya renk katacakları kesin, grupta pek birşey yapacaklarını düşünmüyorum. Aman aman bir futbol oynamıyorlar, hedef maçlara nasıl konsantre olduklarını ve ölümüne oynadıklarını biliyoruz, en yakın örneği Mısır maçı. Turnuvanın sert takımlarından birisi olacaktır Cezayir, ters bir takım olacakları kesin ama grupta en fazla üçüncü olabilirler alacakları bir Slovenya beraberliği ile, oda en fazla. Fazlasını veya daha ilerisini beklemiyorum açıkcası...

SLOVENYA: Takım oyunu ve takım savunması yapan bir takım Slovenya ulusal takımı. Hafife alınacak bir takım değil işin doğrusu ve yaptıkları sert savunma ile büyük takımlara ters gelebilecek düzeyde bir takım olduklarını inkar etmemek gerekiyor. Slovenya'nın en büyük özelliği sert savunmanın yanı sıra agresif ve kondüsyonlu olmaları olarak göze çarpıyor. Turnuvaya doğrudan etki edecek pek oyuncuları yok ama etki edebilecek takım oyunları ve sert savunmaları mevcut. Büyük takımlara karşı süpriz yaparlarsa kimse şaşırmasın, özellikle hızlı ve atak futbolu oynayan büyüklere karşı.. Tabii önce gruptan çıkmaları gerekiyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0