2010 DK | B Grubu..

Kore grubun en zayıf halkası olarak hemen göze batıyor. Yunanistan ise oynadığı futbol mantalitesi malumunuz. Avrupa Şampiyonu oldular orası ayrı ama kupada iddialı olan Arjantin ve kendi kıtasında eski havasını yakalamak isteyen Nijerya karşında pek tutunacaklarını sanmıyorum. Futbol şansı bir kere tutar, onu da kullandılar zaten.
Favori ikili: Arjantin-Nijerya
Sürpriz: Arjantin-Yunanistan
Beklenmedik: Yunanistan-Kore

ARJANTİN: Messi, Diego Milito, Tevez, Agüero ve Higuain. Bir antrenör daha başka ne isteyebilir? Bugün çıkın sokağa ve en iyi forvet kombinasyonunu sorun. Mutlaka herkes bu beş kişiden en az ikisinin, üçünün adını verecektir. Takımın en büyük kozu hiç kuşkusuz inanılmaz bir yıl geçiren ve ortalığı kasıp kavuran Lionel Messi olacak. Bireysel olarak isimlere baktığınız zaman müthiş bir kadro fakat kağıt üzerinde. Elemelerde ne kadar zorlandıklarını hepimiz gördük ve biliyoruz. Takım oyununu bir türlü sahaya koyamıyorlar. Ortasahada ciddi sıkıntıları var ve buna rağmen Cambiasso gibi harika bir yıl geçiren, Inter'in ortasahasını yöneten adamı Maradona 23 kişilik kadroya almadı. Cambiasso yerine Veron'u kadroya dahil etti ünlü çalıştırıcı, fakat hangi kritere göre böyle bir seçim yaptı tartışılır. Ortasahada Mascherano'ya kalıyor hemen hemen tüm yük, Zanetti'yi de kadroda düşünmedi Maradona bu yıl, bu büyük organizasyonda. İşin defansif kısmını yapacak, çöpçü görevi görecek olan en iyi üç oyuncunun ikisini almıyorsanız ciddi bir risk alıyorsunuz demektir. Umarım herkes Messi'nin eline bakmaz keza Messi'yi bu hale getiren yanında Xavi ve Iniesta gibi iki futbol dahisinin olmasıdır. Yoksa Messi'de tek başına nereye kadar gidebilir, büyük bir soru işareti.. Kupada olası bir başarısızlık Maradona'nın sonu olacaktır, buda bizden söylemesi.

YUNANİSTAN: Bir tane at ve maçın üzerine yat, 90 dakika savunma yap. Bu takımın oyun mantığı değişmediği sürece ne oyundan nede takımdan zevk alırsınız. Otto Rehhagel denildiği zaman akla savunma gelir, savunma denildiği zaman Yunanistan gelir. Euro 2004'te böyle şampiyon oldular fakat aradan geçen 6 yıl gibi sürede futbolda herşey değişti, sistemler değişti, mantık değişti, oyuncular değişti ama Yunanistan'ın sistemi, savunma mantığı hala değişmedi. Aman aman oyuncuları yok Samaras ve Gekas dışında fakat tam bir takım oyunu oynuyorlar. Grupta ikincilikleri garanti gibi bir durum, bir hal almış durumda fakat büyük bir süpriz yaparlarmı orası soru işareti...

NİJERYA: Nijerya denilince herkesin aklına tazı gibi koşan, at gibi güçlü oyuncular geliyor. Aslında pekte haksız sayılmazlar keza havasından mı, suyundan mı bilinmez ama bu ülkenin oyuncularında farklı birşeyler var. Kondüsyonları gerçekten çok sağlam ve inanılmaz süratli oyunculardan oluşuyorlar. Obi Mikel'in sakatlığı sonrasında eski güçlerine nazaran daha güçsüz olan Nijerya'da sıkıntılar başladı. Genç oyuncu turnuvada forma giyemeyecek. Fakat hücümsal anlamda hızlı olan takımda başı Martins çekiyor. Savunmada Taiwo gibi bir tecrübe ve Avrupa arenasında forma giyen yetenekli oyuncuları mevcut. Süpriz yapabilirler fakat artık eski Nijerya değiller. Tekrardan ortaya çıkmak için varını yoğunu koyacaktır Afrika'nın hızlı çocukları.

GÜNEY KORE: Asya'nın en istikrarlı ve en başarılı takımı olan Güney Kore. Uzun yıllardır birlikte oynuyorlar, takım ve sistem oyunu oynuyorlar. Ada temsilcisi Manchester United'ın yıldız oyuncularından birisi olan Park Ji-Sung önderliğinde oynayacak Asya ekibi. En büyük avantajları az evelde söylediğimiz gibi uzun zamandır birlikte oynamaları ve kupalara katılma gibi bir istikrarları olmaları olarak ön plana çıkıyor. Turnuvanın renkli ekiplerinden olacakları kesin.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0